Мислим 14 дни и връщаме взетия кредит

Вече ще можем да се колебаем дали да вземем кредит без да губим парите си цели 14 дни, след като подпишем договор с кредитната институция. Този гратисен период предстои да влезе в сила в изпълнение на европейска директива.

Обратно в новината

Коментари - Мислим 14 дни и връщаме взетия кредит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти и икономист не можеш да напишеш правилно, а за мислите ти...... изобщо не става въпрос! Да живееш под наем и да спестяваш? Че кой може да прави това с една заплата от 1000 лева? Това се прави със заплата над 3000 лева, ама кой я взима? Хората едва връзват краищата на разходите си с получените приходи и нямат пари за живеене, наем и спестявания едновременно. Та като се научиш как се пише икономист.... може да научиш и другите неща! Щото много си сбъркан в мисленето!

А кога ще спрат банките да изискват личните карти на клиентите си. Закона за защита на личните данни за какво е?

Бе някой български хакер сигурно ще му измисли крак на демо версията на кредита и ще удължи срока от 14 дни на 14 000 000 дни.

Ние сме си роби, на 90% им остават пари за ядене само и без кредити, монополистите те крадат, банките източват изрядните длъжници, дано се задавят, само на роба му дават ядене, колкото да не умре, като измреме ще ми смучат шишарката, банките си я направиха кризата, требва да си идем в родовообщинния само натурална размена, това банки, пари и други глупости чао, тая система вече се е изчерпала, вадиме на година от вузовете хиляди икономисти и юристи специалисти, ама икономика нема, да се връщаме у пещерата, там банки нема!

Мислете как да се подобрят условията за махане от Банка а не при нов кредит. Ако премахнете наказателните лихви и такси при предварително погасяване. Ще се нормализира автоматично Банковия пазар. Новите условия ще са конкурентни, защото - махането е безплатно....

Махнете и Наказателните лихви и такси с зако при предварително погасяване. - Това пречи за свободното движение от Банка в Банка.

Това е добре за нас потребителите, лошото е че таксите за разглеждане на документите ще изгорят и пак ще ни струва около 100 лв тази авантюра да разполагаме с 5000 лв за 10-тина дни

Живея под наем, и вече си намалих наема. Апартаментът и районът са прекрасни. Наемът ми е 2 пъти по-нисък от вноската по 30 годишен кредит, а депозита ми непрекъснато набъбва. Ходя да почивам 4 пъти в годината в чужбина, а спестяванията ми са нагоре защото яките лихви дето плащат ипотекарите отиват и за яките лихви, които ми плаща банката. Тръгнат ли масовите разпродажби на изгубени имоти бих могъл да си купя 2 апартамента, но няма да го направя, защото недвижимост в Западна Анадола не ми е потребна. Не го мислете бай ви Ikonomist, той си е направил сметката.

Допълнение - освен това, никой не си прави сметката! Както по-рано писах - всеки гледа сухото и никой не мисли за ПОСЛЕ. А като дойде ПОСЛЕ - банката става виновна, защото ТИ не си мислил когато е трябвало.

Интересен човек е българина.Като му потрябват пари обикаля всички банки,за да види къде ще му е най на далавера.Подписва,те и чак тогава като му се наруши бюджета започва да реве срещу същите тези банки,които е ухажвал.Пък и тегленето на кредит вече стана ежедневие - да си купим нова кола, нов имидж, нови парцалки.Не е ли по-редно да се разпростираме според възможностите, а до кредита да стигаме в крайна нужда.И ЧЕТЕТЕ МАЛКИТЕ БУКВИ в договора си за кредит - там е написано най-важното.

Ами наем. Ако си направиш сметката, че за 20-те години връщаш 3 пъти размера на това, което си взел, ще разбереш какво имам предвид (към момента, на 200,000 лева кредит, при положение, че си го взел в левове, трябва да върнеш 25,000 ЛИХВА САМО ПЪРВАТА ГОДИНА. Или 17,000, ако си го взел в евро). Като сложиш и ЧУДОВИЩНО надценените имоти в момента, ставаш роб доживот. Най-добрия вариант за хора, решили да купуват имот е да си плащат наема и да инвестират париците си за имот някъде. Като съберат нужната сума (след няколко години) - просто излизат на пазара и си купуват. С кеша в джоба и самочувствието е друго, и позицията - по-силна. Размахването на готова пара по време на сделка върши чудеса - бил съм свидетел как другата страна губи ума и дума и се съгласява на всичките ми условия. Разбира се, трябва да се има предвид и инфлацията - доларът здраво ще се обезцени идните години, спрямо всички основни валути. Не може да се каже същото за еврото... все-още. Трябва да се подхожда с разум към такива отговорни сделки, а не защото половината ти колежки вече са си купили жилища на зелено...

Съгласна съм с Xstasy. За всички е по-важно да вземат парите и да ги похарчат. 4-ма от 10 питат за лихвения процент и колко ще върнат след срока. 1 от 10 се отказват заради цената на кредита!! За 3 години кредитиране и стотици хиляди лева раздадени, не повече от 4 човека да са си чели договорите пред мен, преди да ги разпишат!! И какъв е извода ...

Аз не откривам никаква суета в това да живееш в панелка и да имаш 42 инчова плазма!! Хайде да ми разясниш малко!

Ето ти типичен пример за заблудено мислене! Ако живееш под наем за 500 лв. на месец и те уволнят отиваш да живееш безплатно при мама или на село. Когато дължиш на банката 500 лв. на месец ти ги дължиш, независимо, че си уволнен. Ще продължаваш да ги дължиш и след като ти вземат апартамента. Така пак няма да има къде да живееш, а в допълнение и ще дължиш 50-100 хиляди евро.

за съжаление, Ikonomist е прав. аз също съветвах познатите си през последните 2-3 години да живеят под наем. цените на НИ бяха спекулативно завишени в пъти, а дългосрочен кредит при тези лихви утроява сумата. догодина ще се видят реалните цени на НИ и всички ще разберат, че разликата е много по-голяма от 2-3годишен наем.

Кое е по добре да плащаш цял живот наем(при положение че наемеа ти е една вноска към банката) ,или ипотека?

Трудното даване на кредити,ще тласне бедните хора към лихварите.Защитавайк банкерите,управляващ дерат още една кожа от гърба на сиромаха

Обезпечаването ще се случва, след като бъде доказано, че собствениците на карти не са замесени в измамата - т.е. след като докажеш, че не си камила.

Bravo na bankerite,mnogo napraviha. To ne moje poveche i da se iska,pri tolkova savarshena bankova sistema.

И защо????????? От банковия сектор алармират, че гратисният период по всяка вероятност ще оскъпи таксите по изготвянето на договора за кредит. Къде е логиката освен в ненаситната лакомия на банкерите?

А най-важното го няма -> да се забрани на банките едностранно безконтролно увеличаване на лихвите.

Храбрите ипотекари смело скочиха в боя за климизарници на петорни цени. Днес когато четат договорите си рабират, че след като банката им продаде имотеца на пазарна цена, те ще трябва да продължат да плащат години наред разликата с кредита, който са теглили. Нормално е да има 14 дни срок за отказ от кредита. Вероятно всеки ипотекар е изпитвал студената вълна пот след като е подписал договор, превръщаш го от свободен гражданин в роб за следващите 20-30 години.

Кой ще ти мисли 14 дни.Нали ще му заври главата.Трябва да се постъпва като бате Бойко-правилното решение се взема веднага и без много мислене.Но си трябва мозък.