БЕХ тегли кредит, за да се разплати НЕК с US централите

До края на следващата седмица се очаква БЕХ да започне процедура за осигуряване на кредит за парите, които НЕК дължи на двете американски централи Марица Изток.

Обратно в новината

Коментари - БЕХ тегли кредит, за да се разплати НЕК с US централите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Научете имената на тези "американски" централи, вместо да ги именувате с имена от "миналото" време. Уж са американски, а пък пишете комплекс "Марица Изток". ТЕЦ "Марица Изток 1" - като понятие не съществува отдавна, собственик Х. Ковачки - сега се казва "Брикел", а така наречения ТЕЦ "Марица Изток 3" - е КонтурГлобал

Ще се задейства ли някога правосъдната системя в България, за да потърси отговорност от Костов и неговата престъпна клика, които загробиха народа с милиарди, плащани на тези американски централи? Сключиха престъпния договор, взеха си огромните комисионни и оставиха народа десетилетия да пълни гушите на американските компании!

Това правителство е рекордьор по лъжи и кражби.Заспал народ сме.

Интересно какво ще заложи БЕХ срещу кредит от 1 милиард лева.

Ясно е - държавна гаранция, т.е. държавата ще плаща този близо 1 млрд.

Тоест същите които се радваха през последните години на непоскъпващата ел. енергия!!!!!!

Kalin

Цинично е да наричаш това -спестяване.Сумати години си им плащал по нереално високи цени и сега понеже леко си ги мръднал на долу му викаш спестяване.Че това си е пладнешки обир и нищо друго.Вместо да ги вкараш всичките на топло и то доживотно ти ги милваш с перце!

Фигаро тук , Петрова там, Теменужка тук, Фигаро там ? Но, все пак, ще я пресрещна некай ден, и ще я ... обръсна!

КОЙ, КОЙ ще я натегли, тая, презряла сочна теменужка ? НОВА мълчи, Койчо и Койка отмарят, слет портестите, довели на влас "блянуваното" правителство на Борисов Две. проф. Жоро Лизняшки

Обявете ,че евтиния ток е за хората които не са напуснали БГ, а скъпия ток е за износ . Да го продават където искат и да печелят колкото искат .

Докога ще търпим изедниците ?!?

Забиха милионите в КТБ, сега ще теглят кредит...

МИЛИАРДИ!!!!

Аааааа ... ама ... ааааа Ама нали бе Теменужке с Бойко ОБЯВИХТЕ : НАМАЛЯМЕ С 32% ЦЕНАТА ОТ МАРИЦИТЕ ... Е ееее сега ЗАЕМ ... дали не се ОСРА.ТЕ А!?

И как така някой продава нещо,което купувача не е плащал с години??? Как му се казва точно на този вид търговийка???

Малко"проста"математика за...не...будалите:)))!!! Та,даваме първо едни...900 милиона на централките,които ще вземем на заем(сигурно срещу лихва освен,ако не се е намерил някой...баламурник,на когото такава да не му трябва),които после(кога ли точно)ще спестим като...1 милиард?!? Та къде точно е...уловката(или пък кирийката)в тази врътка??? И за кого е тя най-вече???

Цитат от статията: "С намаляването на цените за мощност НЕК ще спестява годишно 96 милиона лева общо за двете централи. В рамките на оставащия срок на договора общата спестена сума ще е близо 1 милиард лева, каза още министър Петкова." Цитат от коментара на martini40: "(кога ли точно)" Очевидно за около 11 години ще бъдат "спестени" един милиард долара. За тази срок (с лихвата) за 900 милиона вероятно ще "струват" повече от един милиард. ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И СМЯТАЙ !!! Това си е проста аритметика.

а с белене какво стана? а с потока дето една заплата е хиляди ЕВРО защо е евро бе другари ?? рубли не вървят ли? откъде се взимат да се изплащат тия пари? Др Оврачов колко милиона евро взе? откъде? Кой ги плати? от пенсиите нали?

"В последните месеци задълженията на Националната електрическа компания към двата ТЕЦ-а са се повишили и вече са близо 900 милиона лева.". само един въпрос- т.нар. бех без никакви приходи ли е?

Абе нека някой да ми каже, дали усети реално нещо да се подобри в живота му, след катобзадлъжняхме с тия шестнадесет милиарда. Нека който му се е подобрил социалния статус, да каже от какво е доволен. Искам поне един, ама честно да напише тук, аз вече усетих положителния ефект от тоя заем и живея все по добре, така както ми обеща Бойко Борисов. За това му вярвам. Чакам и дано да сте повече, даже дано да сте много, за да разбера, че явно в мене е проблема

мдааа... пак ще вземаме заем за да наливаме пари на бедните американци!

Още кредити на наш гръб, за да плащаме ГАРАНТИРАНАТА печалба и изкупуване на електроенергия от хамереканските тецове... Ако не е губещ НЕК, ще е БЕХ, т.е. държавата, т.е. ние!? А кога ще предоговорите позорните непазарни договори с мариците, Теменужке? Или от Кравария ви казват да не ги закачате? Уж свалихме комунизма, но това не важи за хамереканските тецове!

Ох тия 16 млрд лв докато не ги натъкмим, то не бяха БЕХ, ТЕХ, та танкове в Ново село, та учения , ще ни разкажат .....докато не ни заробят, после - ....песента българина е мързелив

от УСА - да си плащаме нашите въглища на американците.

A "Мини Марица-изток" (и те на опашката в КТБ) ще иска кредит за 50 млн. лв. от ББР/Българска банка за развитие/, която е кредитирала КТБ и чака на опашката!!!! Тези пари щели да бъдат целево насочени единствено към погасяване задълженията към държавата и към фирмите, с които работели, ама май и за заплати на миньорите. Мариците не им се издължават за въглищата. Иначе - стачка! Айде, и тук рекет. Бяха 800 млн. лв., станаха 900 !!!! Беше предоговорено за разполагаемата мощност, ама още не е, забавило се !!! Те вече се оплетоха в лъжите си. И нищо не казват за държавната ТЕЦ "Марица 2". Кога ли и там ще покажат някой дупка/кратер или го скриват зад американските централи.

"Мини Марица-изток" отделно търсят мостов заем 20 млн.лв. за заплатите! Та станаха 70 млн. лв. Ясно е кой ще ги обезпечава заемите на държавните мини и на американските централи!!!!!! Дупе да ни е яко!!!!!!

900 милиона. За такава сума Теменужке, ще ти построя три ТЕЦА, та да ти натеменужат теменугата. Ако това не е далавера, здраве му кажи. Благодарен съм и на цигането Костов, че го натресе на българите да плащат софрата на американците до десто коляно.

Който е сключвал договорите той да плати сега!

ХА сега Ванчо Косовото да го закарат с белезници в БНТ и да го накарат да обясни в емисията в 20.00 ч. кой му внуши да подпише тези предателски договори, или каква комис. е получил за това си волеизявление! Прокуратурата, няма ли да се самосезирате?!

Е няма как, демократичното американско електричество е скъпо.

Много съм щастлифт, че днес пред вас, тук и сега, мога да заявя, че съм щастлифт от това, че България може да помогне на Америка с тези 1 милиард без малко в този труден за демокрацията и прогреса на човечеството момент. Сега, когато всички ние, мислещи демократично и прегърнали Евро-Атлантическите ценности, сме изправени пред реалната заплаха да загубим водачеството на нашите братя от другата страна на океана, искаме решително да покажем, че имаме силата да подадем приятелска ръка за спасението на Америка. Всички сме заедно по пътя към световното лидерство в този напрегнат момент. Дали да не дадем направо 1 милиард? 10% бакшиш - т.е. едни 100 милиона ли ще развалят доброто настроение и благоволението на Вашингтон към нашата патриотична страна? Дайте да дадем!

България пряко не помага на Америка с 1 млрд. - частните фирми са със собствена сметка и печалба, а интересите чрез лобисти на фирмите се преразпределят чрез държавните чиновници на държавите. Дори и в Америка техните фирми предпочитат да си направят по-голяма сметката с държавните пари.

Поредният заем! Малко им се видяха 16 млрд. лв. та сега още 1 млрд. за хамериканците, че и те "бедни"?!?

Стойността по прехвърляне на танкове, манкове, войници, уйници е в пъти по-малка от стойността, която ще краднат от "богатия" български народ. Явно се страхуват, че скоро на народа ще му писне от костовите малоумщини и ще заличи тези хамериканоидни централи. Причината да ни окупират с техника и жива сила са централите, а повода е Русия. Разбира се, повода е съчинение по психиатрична диагноза, но глупаците гласуващи за ГРОБ не го асимилират.

Да бяха само ГЕРБ, здраве му кажи. Само че и БСП са същите американски подлоги, както и останалите. Всъщност са подлоги единствено на тези които им наливат парички в сметчиците. Ако са американци са за американците, ако са руснаците са за тях. Само българите си гухаме супата и плащаме заеми със заплатки от по 200 евра.

Колега, не бъркай туризма с емиграцията ! За разлика от някои империи на изток няма пряка връзка между частните корпорации и държавата. Тези централи са изградени от частни фирми. И можем само да виним управляващите че са се съгласили да приемат условията. А пък танковете са си геополитика. По същия начин по който и руската пропаганда срещу тях е.

Теменужке, в държавите с реална финансова демокрация НЕК отдавна да е фалира а американците сами да си отишли. Когато американска банка отвори седалище в България...Тогава правете бизнес с американци.

за костоф никакъв съд - директно с казмата у черепа

Енергетиката ще бъде последното нещо от цоцолизма, което ще си отиде. Тази далавера другарите си я държат още, защото изгубят ли и нея, процесът става необратим. Другото, което ще държат до последно, ще бъде съдебната система, че изпуснат ли и нея, спукана им е работата. Остават пред дилемата, или да станат нормални хора, или да преминат на фотосинтеза.:)

Като са ни паркирали танкове в България ще трябва да плащаме ... БЕЗ ЗАБАВЯНЕ. Вие какво предлагате - да не плащаме ли? А къде бяхте когато аз бях в Банкя, а вие подкрепяхте Орешарски и Станишев да плашщат. Сега ще ме подкрепяте и мен, за да може да изкарам мандата. Плащаме, за ад няма стачки, да няма протести, да си върви правителството спокойно, тихо, мирно, да не се шуми, да не се мрънка. Деца ако имате - и те ще плащат - гарантирам го.

сега ще им дадем 900 милиона. апък ние ще си ги върнем след 10 години. нещо ми се вижда танто за кукуригу. вие за 900 милиона ще построите 2 нови теца сигурно :))).

Няма ли най - после да излязат тези договори, че ми омръзна да слушам пропаганда. Дайте да ги видим тези договори най - сетне. Фактът, че Костов никога не говори за тях, а и никой не го пита, поставя много въпросителни.

Доколкото си спомням веднъж го пита някакъв журналист ( журналистка) и той обясни, че цената на тока от Мариците влия с около 3-4% върху цената на тока.

Договорите могат да се видят свободно е нета. Ама те не са интересни. В тях няма нищо интригуващо. Те са публично достояние. Това което се крие са допълненията след договора. Там се крие разковничето.

Нали всичко е изрядни о сега дръжте виновните. Ех, социализъм. САЩ и годишните времена са ни виновни. Докога с този съветски соц?

Наглостта ви не познава граници.

Защо? :))) Какво стана с Белене, Южен поток? Руснакът отнесе парите, сега друг им е виновен. Недейте. Нещата се знаят. Това е само динена кора.

Ти добре ли си!? Щото нещо несвързано бъблиш? Температурата мери ли си скоро.

копейкаджийски притеснения ли усещам? :)))))) Ами пълния шлем на Първанов? С какво взе хотела синът му? Ще ме разплачеш. :))))

Ало,Ваньо!

е, че какво толкова? ще вземем още един заем, ще се разплатим! няма да оставим братята американци да гладуват, я!

Нито тях, нито гърците, нито "ромите", "бежанците"...

Разбирате ли къде отиват заемите които вашият пожарникар взима а за догодина се гласи да вземе още толкова а на вас даже и просешката тояга ви е много. А между другото се сетих. Лошият Путин вече има 72 милиарда активи на братска Америка и може да ги замени за един щат когато си поиска а тоталитарен Китай активи за 1,2 трилиона и може да ги замени за половин Америка а вашата държава на кой ли вече е продадена и все още живеете по милост. Та такива неща с либералната пазарна икономика драги ми лумпени.

Всуе се стараеш,мен ме преподават 25 години в България,представяйки ме за Бог.Мозъци,способни да ти разберат логиката,не останаха- всички черепи са пълни с повърнатото от моите адепти.

ДА ГО ПЛАТЯТ -ИВАН КОСТОВ И СОРОСОИДИТЕ

25 годишните договори с Контур Глобал (офшорка) СА СКЛЮЧЕНИ ОТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, А ВКАРАНИ В ПАРЛАМЕНТА ОТ МАЯ МАНОЛОВА. Прав сте - да го платят!

Обърнеш ли гръб на Бог, ти се отричаш от източника на живота и истината, за да избереш тленното и преходното в името на горделивостта и суетата. Такива са ни управляващите днес. Затова живеем загиващ абсурден свят. Не можещ да отричаш божиите закони и принципи, които създават и поддържат порядъка във вселената и да очакващ благоденствие.

"Националната електрическа компания към двата ТЕЦ-а са се повишили и вече са близо 900 милиона лева." - само заради това костофф не просто трябва да бъде съден ... трябва директно да увисне на бесилото!

Кой не е плащал задълженията? Костов ли? А на мините как да се плати? А мините как да плащат задълженията си и заплати? Ако собствениците бяха българи пак ли нямаше да има проблем да не им се плаща продукцията?

на Мариците ни е излишно, стига ни АЕЦ-а. Не е трябвало да се сключва договор, че ще изкупуваме на 100 % производството, ще купуваме само колкото ни трябва.

Неолиберални абсурди. Болни хора. Мъртви души.

"Обявата ще бъде публикувана на сайта на БЕХ, ще бъде изпратена до официален вестник на ЕС, така че да бъде привлечен максимално бързо кредитен ресурс, заяви Петкова." Бе ти АОП за нищо го нямаш, той не съществува за теб! Що се изказваш, като не ги познаваш нещата?!? "Експерт"!!!

на ел.енергия, сега сме заплашени зимата да оставаме и без ток. Да му се не видиш и на приватизацията и на демокрацията.

Май танковете на американците в Ново село са за подсигуряването на послушното плащане на тези сметки,а не за руската заплаха.

и да мирясаме всички

Как Иван Костов не е подсъдим за тези договори? Това ли е демокрацията? На мен ми изглежда като демокраДция.

Т.нар. "демокрация" - "власт на народа" е само маска за "демонокрацията" - власт на демоните.

демокрация: " Демокрацията е два вълка и една овца, гласуващи да решат какво ще има за обяд'" Маршал Фриц

Гавра с българите.

То да беше само тая овца, "с мед да я намажеш". Цялата ни т.нар. "българска" политическа "класа" е за изриване, на боклука.

а е пача.