Първанова се оплака и на Цветанов от кражбите на летището

Евродепутатът Антония Първанова призова вътрешния министър да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците и карго товарите на Летище София.

Обратно в новината

Коментари - Първанова се оплака и на Цветанов от кражбите на летището | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от години си пътувам с туристическа раница и 5-6 кила багаж с някой друг парцал за почивката, вече и овехтя, явно за това си я получавам както съм я чекирала, определено се отварят по-скъпи и луксозно изглеждащи куфари...

Трудно мога да си представя часовник за 3500 € и нотариален акт -.. в куфар. Всеки пътник има право на ръчна чанта, която се обслужва на скенер. Такъв е реда навсякъде по света. В куфарите се носят стари дрехи и часовник за 20€ с изтекла гаранция.

нещо свястно. Крива-права, не може да се излагаме с апаши като на италианско летище. Дотам ли сме паднали, че се оставяме в ръцете на озверени гладни и лакоми крадци в униформа? Спешно да се изясни и разчисти гнездото.

ЯСНО СЕ РАЗБИРА ЧЕ КУЛТУРНИТЕ ХОРА КОИТО ЛЕТЯТ ПОДКРЕПЯТ ПАРВАНОВА,А ЗЛОБНИТЕ НЕ

и аз това констатирам :) само като видя 'правописа' на 'патритично' настроените форумци които критикуват депутатката че видите ли, инициира защита на багаж на всички пътници, ми става ясно кои са :)

Пък аз си мисля, че и Вашият "правопис" търпи известни критики... Едва ли бихте се справили успешно с контролно по български език в трети клас. Ама поне самочувствието Ви е на ниво.

Ами ние, които плаваме? кого да подкрепяме? Аз плувам под вода и плавам над вода с параходи, но не летя! Ко да прая?

Бобо и с главни букви да пише, пак става безпределно ясно, че е зле с правописа! Слез от балона на земята!

ама не крещят, щото то само простаците крещят без нужда...

Хубавото е, че идват избори и шайката бандити ще си замине !

Ти, дето често пътуваш, очевидно не си забелязъл, че и по другите летища се краде, при това двойно повече. Само че там си нямат амбициозно толбухинско мекере като другарката Първанова - Боже, каква измет е тая!

Краде се и то здраво! Ако не отнемане на лиценза, дано поне малко се постреснат отговорните хора на летището и да затегнат контрола.

Краде се и това не трябва да се скрива дори и да е в наш минус като българи.На мен редовно са ми вземани неща ,последно стек Давидов.

Смешна е тази жена .

моят багаж, също е обиран на летище София, и после се оплаках на арменския поп.... така че синдикатите на летището да им го .....м

Не прави чест на госпожа Първанова това което е направила като български евродепутат. Все си мислех, че би трябвало да работи ЗА, а не срещу собствената си страна. В конкретния случай за мен би било по-логично първо да говори с министър Цветанов как може да се реши проблема вместо директно да плюе пред европейските си колеги собствената си страна и да прави предложения за отнемане на лиценз. Предполагам, че и те са стъписани от поведението й...

Цветанов не беше ли този с шестте апартамента? Ако е същия едва ли би и помогнал защото него го интересува как да налази поредния имот...

Ми Цветанов беше тоя без часовник за 7000 лв. И май апартаментите са му мнооого ПРЕДИ да дойде на власт, а ? И май 2 са гаражи и 1 егати срутената панелка, която я снимаха журналистите. Да не говорим, че 2та му по-новички от по 130 квадрата и 200 квадрата, бледнеят пред палатите от 2000 квадрата на Масларова и Емел Крадем .... Няма да ви мине номера, господа червени крадльовци ;)

Безспорно на аерогара София се краде. При две поредни пътувания миналата година ми бяха отваряли куфара и ми бяха изчезнали нови обувки, фотоапарат и парфюми. Писна ми и за следващото пътуване си купих скъп куфар (от твърдите) с доста сериозна ключалка. Явно ключалката ги беше затруднила, защото не бяха успели да го отворят и за отмъщение го бяха разпорили с нож. Заговорих се веднъж с едно момче, което работи на летището и то ми обясни, че почти всички по-скъпи куфари се отваряли. Оттогава пътувам само с ръчен багаж.

Който пътува повечко знае, че живота на един куфар е около 5 до 10 полета. После става само за боклука. Няма абсолютно никакъв смисъл да се купува скъп. Каквато и да е ключалката най-много да я отворят с ножицата за ламарина. Такива са правилата на играта в авиацията след 9/11. Пътувам много, от години. Никога не си заключвам куфарите и никога не държа ценни неща в тях. При повече от двадесет полета годишно, до сега нямам нищо изчезнало.

Краде се, вярно е! На ноя близка багажът в Испания пристигна на половина, т.е. сакът е бил с цип на две части. Изчезналата част е съдържала скъп фотоапарат, който тя е имала неблагоразумието да го сложи там. Е, открихме Америка. Пък се краде навсякъде. За да намалите риска от кражби, опаковайте си куфари и чанти в пластмасово фолио, услугата се предлага на всяко летище. Тогаз поне ще ви уважат претенцията без проблем, щото е повече от видно, че е нарушена цялоста на багажа.

На летище София първо те впечатляват униформени служители с ръце в джобове, събрани на групички и невършещи нищо. На друго летище подобни гледки няма.

Специално за униформите на летището работят 57 фирми и всички имат униформи ТА ЗА ЧИИ СЛУЖИТЕЛИ Е КОМЕНТАРА

Какво означава,ако се разбере,че се краде ще сложат камери?То е ясно ,че се краде от хамалите,защото докато товарят и разтоварват куфарите от самолета без камери тогава тарашат и всичко интересно изчезва мистериозно.А и не само те са в играта-всичко е един кръг от играчи.Това е толкова просто и логично.....

Истината е ... краде се много и безогледно. Получавме си багажа в отвратително състояние. Бил съм свидетел на всякакви проблеми. Но най смешното е - про моето последно пътуване ми откраднаха катинарчето !!!!!!!

Всичко незаключено и поставено във външни джобове гарантирано се тараши на летище София.

ТЕЗИ, КОИТО ПЛЮЯТ И СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОШЛИ НЕЩА СРЕЩУ ПЪВАНОВА, НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.

Само недйте да изключвате кражбите и по европейските летища - и там се краде яко и то от гастарбайтери дети ба4кат тежката работа.Така че може вещите да са из4езнали на другото летище - стиг аплюхте само по София

Е, добре де не може ли да направим така че при нас да не се краде или да се краде най-малко ?

Истина е за кражбите и то от години е така! Не знам последните 2 години как е, защото бягам от това летище точно заради кражбите. Последно се бях изгаврил с тях и сложих специален катинар, които бяха изкривили, но така и не бяха отключили. (Знам, че режат чантите, ако не отворят катинара, но и вътре нямаше нищо ценно). Всичко обаче започва с порочността на назначенията и слуховете, че се плаща, за да почнеш работа са по-скоро верни. Ако изнесат имената на фирмите и собствениците зад тях обслужващи товарите всичко ще лъсне, но ... добре, че се случва да откраднат от богати, за да се вземат някакви мерки.

Краде се на поразия.Знам го от работещ там - всичко се джоби

Да, краде се, лично съм пострадала няколко пъти, може би три или четири. Откраднаха ми дребни неща: парфюм, кутийки с хайвер, някакви бижута, а това, че багажа ти е обърнат и е смачкан, това е друго. Кокошкарска история

Ами, краде се. На мен си ми джобят багажа. Като пълни клошари са тези хора - от външния джоб ми взеха 5 кутии с Кент :) Казах си след това хайде, халал да са им!

А на колко имаш право? Не е ли на две? Като ви взимат алкохола и цигарите, т'ва е в реда на нещата, има си лимити за тая работа.

Напълно съм си в правото - бяха 5 кутии. Максимално разрешените са 2 стека :) Но както казах халал да им е!

Hа Heathrow a/p се краде най-много в Европа. факт.

Краде се и не от вчера!Знам примери от 1998г.Аз пътувам много често и не само от София.Но само при полети от софийското летище са ми отваряли куфара и разбивали ключалките няколко пъти и естествено са ми изчезвали дребни неща като стекове с цигари,парфюми и дребни бижута.Това трябва да се изкорени!Да сменят фирмата!

браво на радо много и отива на г-я парванова тази поговорка"пази боже сляпо да прогледне" ,а аз бих добавила боже на какви плащаме заплати *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тая докога ще я търпим в България. С нищо не помага, а само плюе. А иначе тя защо си държи ценни вещи в куфара? Значи е абсолютно неадекватна патица

не харесвам г-жа Първанова - но в този случей е 100% права........само тези който не са пристигали от чужбина на нашето софийско летище не знаят за какво става въпрос - ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ!.....чаках около 45 минути за да излезе багажа , но това е най малкото - установих че куфара ми е полу-отворен и разпорен надлъжно (беше нов-неизползван)......опитах се да се оплача на някой , но от отдел завеждане на жалби ги беше хванала липсата

Пък тая не спря да плюе по България.Просто не мога да си представя как ще остави ценности в багажа си.Може би е имала други по-ценни неща в нея които е трябвало да пренесе скривайки се зад имунитета си. Хубаво и сигнализирала на Цветанов ,но защо си прави актив там където е благодарение на крадливите българи. Никога не ми е била симпатична тази женичка. За какво се мисли във Видинската болница ходеше със скъсани чорапи а сега носи часовник за 3500 евро-естествено за подарък на някой защото тя самата не струва толкова.Смешно перосна. А колкото за кражбите съм съгласна ,че има канали за продажби на такива-но пак някой такъв стои зад тях. Да хванат тези със сакчетата които разнасят по офисите крадени парфюми и очила. На мен поне 10 пъти са ми предлагали.Ходят по офисите и дори ако няма това което търсиш или харесваш след 2-3 дни ти го носят на крак.

че се краде ,краде ,ама пък Първанова дето крадеше да я окрадат не виждам ,защо се оплаква изглежда вече привършва това дето е откраднала,а пък с труд тудно се изкарват такива пари

Краде се! Преди 3 години след новогодишните празници летях от София за Щутгарт и куфарът ми изчезна безследно. Търсеха го три месеца безуспешно, накрая получих обезщетение от самолетната компания. Лятото се запознах с един полицай, който вече не работеше на летището и той потвърди тази практика. По принцип при товаренето на багажа на количката е задължително да присъства полицай, но когато е натоварено летището по Коледа, Нова Година, летен сезон и т.н. няма достатъчно полицаи и самолетите се товарят без проверка. Така хората, които товарят могат спокойно да опипат и разгледат куфари и сакове и да си изберат нещо.

А кой ти каза че куфара е откраднат тук, а не в Щутгарт примерно?

Това е друг въпрос! На всяко летище има едно (може да са и повече) гише, дето пише Baggage Claim. Та там се търсят изчезнали багажи. Случи ми се преди половин година, намериха го и ми го доставиха в хотела в Южна Корея. А куфара ми изчезна в Париж по време на голямата бъркотия в полетите, ако си спомняте разбира се.

Аз съм пътувала групово и на никой нищо не му откраднаха. Може и да има инциденти, но не са практика.

То бива да си плужек, родоотстъпник и всякаква такава гнус... ама тая е всичко това не на квадрат а на куб, ако въобще може селската наглост и простотия да бъде измерена по някакъв начин. Хубаво го е казал Алеко : "Пази боже сляпо да прогледа...

всичко мара фтасала

намерила на кого да се оплаква! много бързо забравихте от кого зависят крадците! Бойко Борисов: Какво пра`иш, Танов? Ваньо Танов: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода... Бойко Борисов: Не бе, т`ва му е ЕГН-то бе, не мобилен. Т`ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место. Ваньо Танов: Еми...ще го реша веднага. Бойко Борисов: Айде виж го и ми звънни!

Дамата е представена като злобна антибългарка. Но на всичките ми приятели минавали през "Летище София" вещи са изчезвали. На мен лично са ми открадвали парфюм веднъж, но никакъв сигнал не съм подавал. Е, има и положителни нотки - веднъж една моя позната откри в багажа си две платинени брачни халки. Бяха гравирани, тя ми ги показа!, намерила ги в предния джоб на куфара си. Та - че има схема е повече от очевидно, дано тази схема и другите такива фекалии в страната ни да се изчистят нявга...

За Евродепутати гласувах за Миглена Кунева и с гласа ми влезе и тая овца :( Чувствам се самопрецакан :P

Много добре те разбирам и ти съчувствам. Аз на първите избори 1990 гласувах за СДС, за първи и последен път. След това, като се развихриха тези хунвейбини да съсипват всичко наред и да слагат едни полуидиоти на отговорни позиции, от които и хабер си нямаха, се чувствах по същия начин. Представяш ли си, ако на предстоящите избори хората пак се подлъжат да гласуват за мазната мегленка, която не се свърта в страната ни, какъв ли номер ще ни извърти?! Ако си вземе за вице някой комуноид, той да ни стане президент, и пак - пълна изолация отвсякъде, недоверие, разнобой между институциите, скандали и простотии. ... Хората подценяват изборите, но от тях зависят доста неща, всъщност! Трябва да се мисли предварително!

Тази куха лейка иска да привлече внимание към себе си ,нищо друго.САМАТА ТЯ КРАДЕ НЕ ПО-ЛОШО САМО , ЧЕ В ДРУГИ МАЩАБИ !

защо всички евродепутати са настроени антибалгарско те нашите интереси защитават или всичко в името против балгаря такива родоллубзи трабва да се оtzовават мигновенно

Краде се! Това е истината. Тук всички се възмущават от Първанова, но явно не пътуват. Ако ви изтарашат куфара, друга песен ще пеете. Трябва да има контрол, уволнения и съдебна отговорност за кражбите.

Че се краде от багажа от тътниците на летището , краде се, но там се краде поне от как се помня. Също крадеше се и когато НДСВ управляваше, крадеше се и когато управлява тройната коалиция. Специално Първанова имаше 8 години на разположение да се реши този въпрос, а реши ли го не завря си главата като щраус в пясъка !!!

Да за Първанова Тук в БГ всички КРАДЪТ или ги крадът СТИГА Кражби!

Че и на мене въднъж да се кача на самолет да и да някъде и си останах без аксесоар на куфара. Ама защо го слагаш бе човек. Искаш вълка да пази агнето. Барат яко не им пука. Ма така е с всичко у нас.

Уважаеми колеги не става въпрос дали откраднатото е скъпо или не и къде си го поставил в багажа си. Неприятно е да ровят в куфара и да крадат лични вещи и подаръци. Пътувах преди месец и половина от Прага - София и ми бяха откраднали 2 кутии с шоколади за подаръци. Не ми се случва за първи път, но не съм подавала жалба до сега. Подкрепям госпожа Първанова за повдигането на този въпрос.

ние с моя приятел отдавна подозираме, че по летищата в българия се краде от багажа. на него навремето от незаключения му сак му откраднаха самобръсначката. да, звучи абсурдно, но е факт. просто се радвахме, че нямаше нищо скъпо в багажа му. а иначе, да, оттогава си заключваме багажа! но сега, както разбирам от последните статии, това не е голяма пречка. радвам се, че най-после някой прави нещо по въпроса. но явно винаги трябва някой депутат лично да пострада, за да се направи нещо. иначе колкото и да се оплакваме, ние сме си просто "глас в пустиня"!!!

Антония да каже направо за кой от другите наземни оператори лобира, може да е за Swissport дето Царя ги пусна без конкурс. Днес направо си го е казала - не да се затвори летището, а да се отнеме лиценза на дружеството за наземно обслужване.

Тонка Фармата, добре реставрирана от модните пластични хирурзи, вече се е взела прекалено насериозно! Кой нормален човек пътува зад граница с нотариалните актове на имотите си?! А за часовника на една толкова добра цена мога само да предположа, че не толкова е бил в багажа й, колкото й се е искало да получи такъв, чрез измислени претенции към превозвача ... Много гадна персона! Като се сетя, че поради двуличието и продажността на мазната мегленка тая шаврантия ни представя държавата в ЕП, най-черни пожелания към тях и техните роди ми идват на ум! Мръсници, лъжкини, измамнички!