Обраха паметника на връх Шипка

Крадци са обрали части от експозицията в Паметника на свободата на връх Шипка.

Обратно в новината

Коментари - Обраха паметника на връх Шипка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ограбиш светиня?!?! Що за човешко падение? А наверно това не са и хора. Мекотели някакви си...

ДОКОГА ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ 3 МАРТ, ДЕНЯТ В КОЙТО СМЕ ИЗМАМЕНИ И ОБЕЗЛИЧЕНИ

Истинската история трябва наистина да се учи ....Русия е голяма освободителка! Сега е тръгнала да освобождава и Уkрайна ????

Българите без изключение само се оплакват, а когато дойде момента за действие - избори и гласуване - малодушно не искат промени. Гласувайте за да знаят депутатите че са спеняеми, гласувайте докато улучиме свестните хора. Няма алтернатива, тъй като първо е гласуването, а после изпълнение на обещаното. Гласувайте за да ги сменяме ако лъжат!

Като национарна светиня трябвя да има охрана.Но какво става с охраната- 8 полицая охраняват има СОД на всяка витрина.И все пак има кражба ( датчика на точно тази витрина не работел)Защо не се преместят всички експонати на друго място където ще бъдат охранявани наистина.

Паметникът на съвеЦката армия стратегически ли е, че го пазят денонощно?!?

Преди няколко дена медиите започнаха да подканят крадците, да направят набези на паметника Шипка. След като обясниха, че няма охрана, какво друго очакваха? Привлякоха им вниманието и ето резултата.

Точно така е. Кога ще видим журналист на подсъдимата скамейка, това което извършиха в ефир е подбуда към престъпление.

Или е спретнато от самата охрана. С лозунг:" Видите ли,защо не трябва да ни махате!!!"

" Не наpод а мъpша " !

според гените..всеки минал е оставил.

Волен Сидерова провокация, абсолютно съм сигурен.

това са болни хора,безмозъчни същества,ако ги хвана макар и жена ...абе азси знам какво ще ги правя.а полицията да се засрамят,те спецялно са наи-виновни,с/у заплащане ще пазели,а ако техните прадеди са се били с/у заплащане аво щеше да стане,да помислят над това!

историята е бремето на съвременния човек,пречката за да напредне и да стане част от цивилизования свят.историята е минало,лекарството на комплексите ви.ъбиици се превръщат в герои а като сме от другата страна си ревем че ни убиха.

А ТИ СИ УМСТВЕНО ОБРЕМЕНЕН МОЕТО МОМЧЕ.

и ромите са хора,и ти имаш право на мнение.

Ето до къде води храната от ГМО-жив но вече с мъртъв ум ,краен продукт готов да се подчинява на Световното правителство носещ веригите в главата си и мислещ се за свободен.Някога умните хора наричаха такива ,,дърво без корен"

напоен с пропаганда и каквото ти пробутаха,вярваш на сляпо и се гордееш кухо. лек сън

щях да напиша- а ти добре ,че си емигрант като ти гледам ника.но ти не с и емигрант, а комплексар от най-противния тип. едно време на такива им викаха нихилисти , но ти сигурно не знаеш какво значи тая дума

Не думай бе,та вчера обявиха,че го ОХРАНЯВАТ!?

превърнахме се в овчета .карат ни да боготворим камъни а в същото време ни крадат парите и нищо не се прави.историята на търкалета тоест.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СА КОМУНЯГИТЕ.

НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ИДИОТИ ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ

ТИ ЯСНО, ЧЕ СИ ИДИОТ, НЕ БЪРКАЙ ДРУГИТЕ.

няма,така си е.

Резултата от журналистическото оповестяване, че Шипка е без охрана! То не бе раздухване, то не бе чудо! И който не знаеше - научи! Каквито ни журналистите - такава държавата!

В първия момент се учудих как може да има такива хора, но после се сетих за един българин, откраднал костите на Ч.Чаплин. Явно това е ген. А после се сетих за пътеписите на един пътешественик, където е описал племето българско така: "Българите са племе, което се занимава основно с кражби и малко скотовъдство." То кражбите сега също са основен поминък, особено на политиците.

що не кажеш: "конекрадците от долния дунав", племе.

ТИ КРАДЛИВ ЦИГАНИН ЛИ СИ?

А защо не се сети за БЪЛГАРИТЕ, дали живота си по тоя връх, а циганино? Защото черните ти очи са толкова опулени в злото, че големите неща, дето са пред тях не ги виждат. Виждаш само и единствено мършата, сляп си за ОСТАНАЛОТО. Ей такива черни като тебе писаха, че българите са малобройни и тюрки по произход, кривокраки и т.н. и пренебрегнаха сума ти други автори, твърдящи че нашия народ е многоброен като морския пясък. Слепи останаха и за изследванията, доказващи че сме с хиляди години по-стари, тюрките са доста след нас и нито изглеждаме, нито звучим, нито миришем като тях. Днес пак има изследвания, доказващи, че тук е била най-древната цивилизация - край Варна, днес наши учени доказаха, че от тук сме тръгнали и после тук сме се върнали - с изследвания, имена на местности, и т.н., чак до генетични изследвания. Но вие, поклонниците на сектата "всичко лошо е българско" нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили. Виж само реакцията на хората във форума - това реакция на народ от крадци ли е? Всички искат възмездие, всички искат главите на виновните. Повръща ми се от такива като тебе.

генчо марийкин, това да не е бил някой от византийските ти роднини, дето го цитираш като древен автор. Някой, дето след някой поход са му взели жълтиците, които е съдирал от гърба на местните. Какви крадци, при положение, че неутрални автори описват, че даже и в местата с подходящ климат нашите са развивали и земеделие. На север, където са били жито не е виреело добре, чак като са минали Урал е имало условия подходящи за нещо различно от скотовъдство. Какви крадци, при положение, че Онгъла е бил 23кв.км, при положение, че Константинопол е бил 17кв.км. по това време? Вие въобще познавате ли народа, сред който живеете?

ОНИЯ ЦИГАНИ ОТ БУЗЛУДЖА ДЕТО ЛАПАХА КЕБАПЧЕТА СИГУРНО ИМАТ НЕЩО ОБЩО С КРАЖБАТА.

По голям ПОЗОР за Българските инситуции от това не може да има!!! Навсякъде безхаберие, мързел, некомпетентност, връзкарство, овчедушие, неграмотност, алчност...Свърши се с България.....

да знаеш колко ми дреме..

Ще е добре dir.bg да публикувате всички коментари , а не само които на вас ви харесват , така ще сте много по- полезни за обществото.

Во время Плевны, Пловдива и Шипки, Император Александр Вторый призвал граждан Империи жертвовать деньги на кампанию, сам лично пожертвовал 10 тыс. рублей золотом. Всего на освобождение болгар от турок народ Империи пожертвовал более 10 миллионов рублей золотом (по тем временам невероятно огромная сумма!), причём 80% от этой суммы было пожертвовано российскими крестьянами... Поосле освобождения Болгарии русские войска оставили Болгарию, а она в конце концов снюхалась с немцами и стала их союзником и в Первой и во Второй мировых войнах. //

Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ 1144 става ясно, че безкористната помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато. Във въпросния броя на правителствената ни газета буквално четем: Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор. Впрочем този цитат ни отваря очите, че всъщност сме платили за окупацията, а не за освобождението си. Че имперските амбиции на Русия са съзирали в нас потенциал за раждането на нова Задунайска губерния е видно и от стр. 308 в първия том на издадената през 1954 г. в съветската страна История на България, където е отбелязано, че Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война. Все пак загиналите за свободата ни руски войничета едва ли са знаели тези подробности и вероятно наистина безкористно са оставили костите си по нашите земи. Те заслужават нашите цветя и благодарност.

Изобщо остана ли нещо СВЯТО в злощастната ни държава ? Народ без история е само едно ПЛЕМЕ, жалко за децата ни ! В тази държава е необходимо да има СИЛНА ВЛАСТ, ДА СЕ СПАЗВА законността и всички ние станем СЪВЕСТНИ, родолюбиви и непримирими към беззаконието, само така ще оцелеем!!!

Нямам думи, да опиша възмущението си, към гадовете извършили това деяние! Още повече, към родната милиция която иска заплащане да пази една от светините, в българската история! Народе, какво става, на къде отиваме.......

Еби и мамата на полицията! Тя не е Българска , а на ЕС - няма нищо общо с България!

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГАДОВЕ СА КОМУНЯГИТЕ - ТЕ БЯХА НА БУЗЛУДЖА, ТЕ СА ОКРАЛИ МУЗЕЯ.

Мутрите на тиквата ще да са! Както са изгладнели - тиквето и с риба не може ги на'рани...

"Първоначално полицията поиска заплащане за услугата, тъй като паметникът не е от стратегическо значение. " За какво им плащаме заплатите на тези от МВР, да ни рекетират пазят мутрите и бандитите или да пазят нас и културно-историческите и всички други материални и не материални ценности в тази държава?!

Пълна деградация като държава и общество!!!! 25г евтин Холивуд, порно, "Първична сила", знайни и незнайни секти, вероучения и какво ли не още. Пълна деградация на политическия ни така наречен ЕЛИТ, скапано образование и никаква учебно-патриотично и обществено възпитание на децата... С изключение на няколко малки града и села , друго всичко гледа само в собствената си къща.. Това вече сме ние... но се пъчим че имаме демокрация!!! Така я разбираме вече- не ни трябват книги, трябва ни слободия и безнаказаност . ЗА тоя случай_ държавата да се стегне веднага, да се открият тези "наглеци" със всякакви средства и след това: БЪРЗ СЪД с ПРИСЪДА: ЛИШАВАНЕ ОТ ГРАЖДАНСТВО, ПОЖИЗНЕНА ЗАБРАНА ЗА ВЛИЗАНЕ в БЪЛГАРИЯ и ИЗХВЪРЛЯНЕ на НЯКОЯ ГРАНИЧНА БРАЗДА.. НЯМА ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТИ и ЕГ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ дали Нак. кодекс позволява това, защото това застрашава ДЪРЖАВАТА , ако има безнаказаност!! В много държави биха ги ЗАСТРЕЛЯЛИ ПУБЛИЧНО, при нас жалост не може....

Мога само да им пожелая на тези боклуци които са посегнали на светинята всички пари които вземат от деянието си да ги харчат за лекарства и свещи, заплатите им в КТБ да ги превеждат,синовете им зетьове да доведат! Ако са пред мен със зъби ще им прегриза гърлата на тези изроди!!

Планът за подмяна и пране на българската история и съзнание върви с пълна сила. Или може би все още се опипва почвата, колко са идиотите които ще се съпротивляват на пренаписването на българска история. Писането на бъдещето започва с писането на историята! Някакъв идиот например, издирил и купил откраднатите грифони от паметника на терориста Левски. Сега пък дигате пара, че някой там нещо ще си подпомогне бита с безстойностните дрънкулки принадлежали на прецакали се неудачници, мислещи се за герои. Що си не гледате мачлетата, и си непиете биричката , кеф ти бира, кеф ти поп фолк. Нашата полиция ни пази- нима не сте слушали тази песен. Та се възмущават вместо да им дадат орден за достойнство па и некой друг лев, че се борят против руските комуняги и комунистическите завоевателни князе нападнали вероломно суверенната Турска Висока порта и подпомагали гяурските терористи по нашите земи. Явно демокрацията тогава е била още слаба в Европа. Трябвало е още тогава американските негри да ни покажат как се живее свободно в Америка и дедото на Обама да тръсне малко санкции на мръсните руски комунисти още в зародиш. Па да видим сега как биха се пазарили за газта. А ако някой се възпротиви, че тогава не имало комунисти, то той самият е червен руски боклук и враг на всичко демократично. Доказателството е руския червен путино-разпутино-комуно-олигархо-болшевико-империализъм в Украйна. Къде сте бе пичове та не освежите тая шипченска зидария с някоя по-свежа Мак Доналд-ска съвременна боичка . Да живее масовата култура! Да живее всичко, що ми кажат, че е демократично!

Левски, когото наричаш терорист, е дал живота си за да имаме държава. Че някои от написаните от теб неща са верни, не ти дава право да се гавриш с националното чувство на повечето българи- въздържай се!

Ю. Деспотов

Прощавай друже, някои думи и изрази ги пиша с ирония, даже сарказъм, но не ми се изписват кавичките. За мен Левски и Ботев са свети. Така, че още веднъж: не приемай иронията и сарказма ми към някои съвременни идейни течения за гавра с героя.

Освобождението на България от Турско иго, струва на Царска Русия над 10 млн. златни рубли, което по онова време е една огромна сума, също така са пожертвовани дарения от селячеството на Русь; руският цар дава своя дял от 10 . х. златни рубли. Тъй като освен човешките жертви без крупна сума от дарения, освобождението на България е било невъзможно.

също е заплатил с кръв и пари тази война!

за себе си, за своя народ заплатили; а руският народ пролива за вас своя кръв.

ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ ПРИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСВО БЪЛГАРИЯ И ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ ТУРЦИЯ Е ПОИСКАЛА ОТ БЪЛГАРИЯ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В РАЗМЕР НА 23 МИЛИОНА ЗЛАТНИ РУБЛИ ..... СУМА НЕПОСИЛНА ЗА БЪЛГАРИЯ . ТЯ Е ПЛАТЕНА ОТ ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ /РУСИЯ/.

Дълбоко сме благодарни на Русия, император Николай Втори и руските, Финландски, Румънски и др. войници за свободата, която чрез тяхната саможертва получихме. Това дълбоко осмисля труда и помощта на нашите деди по отношение на сформирането на държавност и култура на сформиращата се в древността Русия преди стотици години - като почнем с най-определящото - кирилицата, църковно-славянската литература, та стигнем до аристокрацията на Волжка България, внедрена от Петър Първи с голям успех в управлението на държавата. Всичко това може да се провери. На тоя фон можем да кажем и един факт, който поне до някъде изравнява нещата и по финансовата част. Както може да се види на http : / / www . desant . net / show-news / 21855 / на Русия са били изплатени 32 тона злато. Надявам се, че това е компенсирало поне материалните разходи, тъй като за съжаление човешките жертви не можем да върнем. И с това казано, нашата благодарност не означава безгръбначна позиция и безпрекословно съгласяване с исканията на Русия - само след едно поколение виждаме как император Николай Трети се опитва да ни превърне в Задунайска губерния и пропилява огромния авторитет, придобит от Русия в България. Колкото и да ми е противен понякога тонът на някои русофоби, най-голяма вина за влошените отношения с Русия си имат руските дипломати. Всичко, което трябваше да направят е да запазят добрия тон от след Освобождението и рано или късно това щеше да даде плодове. И днес не е късно да поправят грешката си, защото България обича децата си, но за целта трябва да работят с положителност, с търпение, да играят лице в лице, а не с престъпници и откачалки. Това рано или късно ще бъде оценено. Ние не искаме да противопоставяме Изток срещу Запад, нашата работа от хиляди години е да ги съчетаваме.

Кой е Николай Трети? :)))

иначе при спецполицията кипи безсмислено брауново движение

"О, Шипка. . ." Турците не успяха да я превземат от дедите ни- слава на опълченците ! Ние не успяхме да я опазим от навярно онази измет, която оскверни и паметника(но не паметта) на Левски- срам и позор !

България отново умря......как да се гордеем, че сме Българи....

каквото и да кажем сте е малко. искам само да ви кая, че 100% в ограбването и поручково от не кои да е , а боян радев. току сто виж , че е направил ново дарение на ним. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В България вече светини няма! Има обекти, от които всеки, който пожелае може да се облажи. След това следват оправдания от институциите и сополивене кой не си е свършил работата. Но експонатите няма да се върнат....

Ами то цеганията в БГ-то е голяма.Никой вече не го е еня за тази разпаднала се държава!

Имаме ли ние българите нещо свято - оказва се, че не. Обектът не бил стратегически - ето това е подигравка с нашата история и минало. Това уважаеми гослода висши полицаи е най-стратегическия обект. Обаче вече е късно. Позорът, който изработихте го плеснахте по лицето на целия народ. Браво!!!

Plamen

Е няма ли една врачка да каже,къде да се намери тази крадлива гад.

40000 лв на месец струва охраната на Цветанов, които по същество е един учител по физкултура , карал двуседмичен курс в САЩ по ред и сигурност без един грам английски! По няколко милиона се дават от години за охраната на Доган и Борисов! И двамата са на хранилката на Турция и САЩ съответно. милиони се дават за Станишев, Волен и прочее руски подлоги. Яне Янев се пази от израелска фирма за стотици хилядарки. Очевидно това са стратегически важните звена на държавата. Призовавам , всеки на който не му харесва държавата, при първи сгоден случай да атакува стремглаво тези стратегически цели, та дано унищожи тази човеконенавистна машина!

Върхове на български позор! Там, където са защитили България с телата си, сега там не опазваме и малкото спомени за героите ни! ПОЗОР

Да минават там тръбите и по-дебели, нещастно племе.

Разбире се,-и ТРИТЕ морета са заминали!Мир на праха на цар Симеон!

Задай отново този въпрос, като ти сложат феса, ако още не си си го сложил сам.

Преди всичко много шум се вдигна ,че охраната на паметника и цялото свещенно за нас българите място не се пази както трябва а съвсем скоро и толкова няма да се пази.Сигурно вече и задграничните колекционери са получили офертите за бъдещите кражби.Няма съмнение и какъв трън в очите на враговете на България не само от югоизток е тази светиня.Не била от национално значение и за това нямало да я пазят-това е върха на гаврата с нашето минало .Само с камери и СОТработа не се върши и окрадения паметник на Левски в самия център на София е най-добрия пример.Има неща които не могат да се оценяват в пари защото са безценни .Стоял съм многократно па пост до знамето на поделението ни и зная как се пази войнската чест а този паметник е честа и славата на България .Нима ще допуснем всевъзможни отрепки и безродници да го осквернят и унищожят.Щом се краде даже и посред бял ден при голямо посещение какво остава през другото време когато този район е пуст.

преувеличаваш малко. не се мисли за много велик,всички сме хора.

Popokatepetala@abv.bg

Нищо не преувеличавам и не се мисля за велик -велики са били нашите прадеди а ние все още има да го доказваме .Само безродник може да се дразни от това което съм писъл .Тях винаги истината ги боде .

Първоначално полицията поиска заплащане за услугата, тъй като паметникът не е от стратегическо значение" От стартегическо значение е живота и здравео на Брендо, да.

Не очаквах атакистите да паднат толкова низко. То бива бива провокации за връщане в политиката ама пък чак толкова.

с турците сме много нежни, за да има мир,ок, ама Шипка е историческо събитие , за което Царска Русь е проляла своя кръв, защото сме били с цървули и въшки. а Турция оставя България разбита!

и как трябва да се казват? български мюсюлмани? български турци? български мохамедани? турски българи? у нас има 2500 джамии , а Шипка е само 1.

много хора реагират първосигнално като виждам.трети свят сме.