Краят на ерата "Кастро" настъпи в готовност за нови отношения със САЩ

Затягане на десетилетното американско търговско ембарго и коронавирусната пандемия изостриха ликвидна криза в боледуващата планова икономика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ерата кастро ще приключи след смъртта на последния роден по време на кастро!

Жестоко се лъжите като смятате за край на ерата Кастро.

Кубинците не трябва да се продават на американските империалисти, които ще им разрушат подредената къщичка за да ги ограбят.

Каква къщичка далбайоб, още един комунистически режим се предаде!

Те не се предават. Те просто фалират. Борбата ще продължи и след като режима го няма. В България вече 30 години се създава един мил, носталгичен образ какво е било през соца... Старите умират или забравят, младите слушат само глупости и си викат, то не било толкова зле. Защото някак си всички ще са със софийскио жителство и блага длъжност в комсомола... ТКЗС-та и мините ще ги работят неблагонадеждните, разбира се.

Хахахахаха, дефицит на стоки от първа необходимостф помниш ли? Вицовете за тоалтената хартия, който не се къса на перфорацията помниш ли? А опашките за тоалетна хартия помниш ли? Или вие ползвахте нарязано работническо дело? Добре, че не са ви усетили съседите... :)))

Така е, друго е да се продадат на руските империалисти, и да ходят вече и без гащи! Една грижа по-малко! Мухахахахахаха!

тия руски маневри ги видяхме в България 1990г. Същия сценарий със същите герои. Ние още не можем да се оправим заради тоя сценарий. Руски олигархичен модел. Кубинците да не се дават на пребоядисаните комунисти. ПЪРВАТА ИМ ЗАДАЧА Е ДА ИЗТРЕБЯТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ. САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.

Идиот, искаш да кажеш, че ние като държава сме се оправили? Демографски, финансово, политически?

Не, иска да каже, че тъй като другарите продължиха да ни управляват и след това сме на това дередже. Като за инженер имаш подозрителни проблеми с разбирането на прочетен текст...

четете и се информирайте за живота. На пръв поглед е като Работническо дело, но който е живял преди 89 знае да чете между редовете. Американците да махнат ембаргото и Куба ще се преобрази за 10 години.

15 години ходя на ваканция там ,е няма да се оправят тъй да знаеш. В Куба е едно голямо нищо

Испански и влезеш сред кубинците, ще разбереш положението много добре. Варадеро не е показател, че си наясно с проблемите на Куба. Куба е това, което загубихме след 89. Човешките ценности и свободата. Това, че можеш да пътуваш не е свобода.

Като е едно нищо защо ходиш 10 години на ваканция там . мисли преди да пишеш.

Какво ембарго бе 'гений' - Куба свободно търгува с Европа и останалия Свят.

Банкови сметки, санкции на фирми, търгуващи с Куба, подобно е положението с Венецуела.

Дръжте се кубинци, не се продавайте на американските империалисти.

Ко каза? знаеш ли значението на думите които използва? Русия не е ли империя? аман от смешници със заучени фрази.

Е, той затова каза американските импераиалисти. Просто не каза, че трябва да се продадат на руските империалисти. :)) Това се подразбира. А, може и китайците да са му на сърце. :))

Грешите много ако мислите че той се оттегля, няма такова нещо, той ще контролира всичко от сянката и няма да посволи никакви отклонения докато умре най накрая, такива са диктатори комунисти. Кубинския народ ще продължава да страда още по жестоко отколто до сега.

Грешите много ако мислите че той се оттегля, няма такова нещо, той ще контролира всичко от сянката и няма да посволи никакви отклонения докато умре най накрая, такива са диктатори комунисти. Кубинския народ ще продължава да страда още по жестоко отколто до сега.

"""българка"""

Че руската мечка освен да я риташ, за друго не става Общ фронт на целия свят срешу Русия Докато я има

Тепърва ще усетят лицемерният краварски ботуш, който чевръсто набързо ще ги демократизира. Очакват ги мощни гей паради, издигната в култ еднополова любов, джендъри, третополови, смяна на пола, и всякакви либерастки извращения...

Ти мангал ли си, бе ? Сороска мастия... Щял да рита руската мечка... Ма щи не идеш на фронта да се бийш за Украйна и да нариташ руската мечка... Ще се усереш до ушите, гарантирано хахаха

Иде краят на бедността и изолацията Само руските пикльовци все още се правят на герои с продрани задници И ссср се дуеше много Докато го имаше

Който се е "сприятелил" с Кравария, все е огладнял здраво...

в Куба имат перфектно образование и здравеопазване, хората са спокойни и дружелюбни. Бедата им е, че са близо до САЩ и са изолирани. Имат си собствена ковидваксина и са имунизирани. Но......бананите са си банани и лъскавото е по-примамливо, дори и да знаеш, че е фалш.

Никога не съм напускала Столипиново Говоря по агентурна информация

ти - също

Виздасе че нищо не знаете за Куба и кубинците, американските нямат вина за репресиата и глада която има там, вътрешната блокада е много по жестока от всичко. Най добре идете да живеете там като кубинците и ще разберете и тогава ще можете да говорите основателно, разбрано ли е? Мисля че няма да разберете!!

Поредния народ предаден от руснаците. А като дойдат там пак краварите да мушкат евтино кубинки, руснаците пак ще ревнат , че те са предадените.

Отказаха да са най-развитата американска колония в региона под властта на Батиста. Изгладуваха комунизма и "ерата Кастро". Сега пак се връщат към американската колония, само че доста по-бедна. Е оти ги ручаха жабетата?

ще има кубинска пролет скоро...но там путя няма да успее да се намеси - далечко е и ще получи томахоче изотзадзе много преди да доближи бреговете на острова

"Майора", "Майора", аман от постове от този ник! Та в тази връзка си спомних нещо: Баба ми викаше "Стани чедо военен. Докато разберат, че си идиот, ша си майор! Докато се начудят кво да тъ правят - пенсионер!"

Тоя е майор колкото аз съм ходил на Марс.

вярвате или не, но има много американци, които отиват да учат медицина в Куба - евтино, качествено образование, на високо равнище

Te i v Bg idvat da uchat medicina. Ot zapadna Evropa.

Куба най-вероятно ще тръгне по собствен модел взаимстван от Виетнам и Китай, в което няма нищо лошо. Няма да позволят огромната им национална промишленост да бъде унищожена по българския начин. Няма да позволят националното им богатство да бъъде разграбено от долнопорбни прости мутри и престъпници и да унищожат 3 милиона работни места.

Да, могат да тръгнат и по модела на Швейцария например. Швейцария на Карибите! Както ние на Балканите. Само че там не живеят швейцарци, нито пък виетнамци или китайци. Както и у нас.

хахахаха....майорче, абе знаех си, че си педалче...

ОБРАЗОВАНИТЕ народи с ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ще пребъдат. Оцеляването на ДЕМОКРАТИЧНИТЕ цървуланковци с ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ УЧЕНИЦИ като нас е ПОД ВЪПРОС - за 30 години ДЕМОКРАЦИЯ населението СЕ СТОПИ НАПОЛОВИНА и мре по стълбите на болниците...

Да видим накъде ще тръгне Куба? Личното ми мнение е, че управление тип "Ким Чен Ун", както в Северна Корея е невъзможно. Има и вариации, но не ми се влиза в детайли. Та като две крайности, какво управление да очакваме: тип "Елцин", или управление тип "Си Дзинпин"?

PEYTSCH

Края на комунизма в Куба.

Майорче, що не го духаш на татко си, педал долен

Много са забавни родните комундета, където се възползват от всички екстри на "лошата" демокрация, като Интернет, компютри и свободно пътуване ... как се пънат горките да ни убедят, колко било хубаво в концлагера Куба, където живеят с по 20$ на месец, нямат лични коли и нямат право да напуска страната! :))))))))

Не ни убеждавай в предимствата на демокрацията. Ние си ги знаем. Отивай да я защитаваш с оръжие в ръка - ей ги де са Украйна, Донбас... Може и в Сирия или Ирак. Ние щете подкрепяме. Морално. От България. :)))

Върви ти да защитаваш осрания гъз на путя късокраки в Донбас! Ти си русофила, аз не съм украйнофил! Хе Хе Хе

Абе, Павел и Майора, що щете още тука? Що не сте тръгнали доброволци - да гоните рашките от Донбас?

Както е тръгнало рашка говняшка ще си загуби и тоя бастион и ще останат трите с венецуела и северна корея да се радват на социализъм :))) Иначе нормална социалистическа реалност виждаме в куба , нямане , мизерия , купони и комунистическа партия !

САЩ е виновен, че в червените клоаки Куба и Венецуела ровят кофите и вземат заплати по няколко долара на месец!

А как са в Хондурас, Гватемала, Салвадор .. уличните банди ги управляват и хората бягат масово в САЩ!

Там пак Американските крави са виновни-

Венсеремос!

За безпрецедентната търговска блокада от 60 години. Никоя друга нация не би оцеляла, но кубинската революция го направи.

Само от САЩ ли зависи икономиката на куба бе зайчик ? Да си търгува с останалият свят , ама ком партията прибрала все денги май ?

Куба с ембарго, ние в ЕС а сме на същото дередже! Да вземат УС то и на нас да ни треснат едно ембарго че белким се оправим!

В Куба работят за по 20 долара на месец и нямат лични леки коли! И ти ли си така, ганчо!

Предостатъчно им е, всичко друго име е безплатно. Безплатно висококвалифицирано здравеопазване, което би ти струвало хиляди левово и би пукал като говедо тук.

Това ти го набиват в глават ЕС пропагандата! Бил ли си в Куба?

Предостатъчно им е, затова половин Куба е избягала в съседна Флорида! Много сте малоумни всички комундета!

Майорче избягали са друг път. Кубинските емигранти живеят ката гаведа в щатите, но понеже си просто говедо никога няма да ги видиш с очите си.

Бил съм и в Куба, Венецуела и целия регион. Проблемът на тези прекрасни страни е, че са в "обхвата" на САЩ! САЩ им е..а мамата, за да богатее на техен гръб. Но...Venceremos!!!

Бил си в на майка си путака, панелно комунде!

Мейджър, откакто си се появил в този форум, си все същото лайно! И... не ме обиждай, че да не те намеря! Не, че не те знам, кой си! Ай по-полека...

ХАХАХАХА Като ме намериш кво е, дришльо беден!

Краят на ерата Кастро. На конгрес, на който се извисява снимката на Фидел Кастро. До тази статия - друга статия в рубриката "На Фокус". С малка снимка и заглавия "Позорът на ЦРУ в Залива на прасетата". Краят на ерата Кастро. Да, добре. Щом казвате. Верваме ви.

Едното няма нищо общо с другото Нито Куба ще иде към Америка нито Америка ще помогне на Куба. Кастро се оттегля щото не е добре .

Сега комсомолците ще разкажат играта на кубинците. Поне Флорида е близо и от 10 мил (както бяхме ние) ще останат 5 милиона (както скоро ще сме ние). Дано Байдън да отмени забраната, че искам да видя Куба преди да се е демократизирала, защото съм виждал Ямайка, Доминикана, Мексико и Бахамите....

Куба ще подвие опашка ...все пак не се живее лесно ,те са още в 20 век....руските тролове не им харесва..те искат гладни но верни венсеремосци да обслужват с език задника на Русия ...

Кубинците са бойци. няма да се предадат на САЩ. Тези писачи тук явно не са наясно с нещата и с историята. Нови отношения с Америка няма да има, защото Америка не вдига ембаргото

ако имаш у вас останал от дедо си некой стар МОСКВИЧ 403 може да им го пратиш подарък в Хавана Ще е голям жест да знаиш щото там още карат такива

Ти виждал ли си какви коли карат в Куба

па виждал съм Само ТЕСЛи

Бил съм и в Доминикана и в Куба. Капиталузъм vs комунизъм. В Куба се разхождаш СВОБОДНО по улиците, хората бедни но ОБРАЗОВАНИ и с подсигурена здравна помощ на сериозно ниво. В Доминикана стоиш в комплекса защото не ти гарантират безпроблемна разходка. Ако не вярвате идете и вижте.

ама то и тук беше същото при соца. Не си заключваха хората дори вратите в къщи. Сега при капитализма и циганизацията в България те е страх да ходиш в тъмното и си се оключил да не те окрадат, то огради, решетки, аларми...

Айде бегай за Куба или при Хич Нем Ум! Изчезни...!!!!

Мдааа точно така гладни без телефони и интернет ,без право да влизат в комплексите на туристите но от страх не смеят да нападнат чужденците хахахахаххаа.....но се радват на безплатно здравеопазване хахахах

Точно така. Подтвърждавам същото. И аз съм бил в Доминикана и Куба. В Доминикана трябва да имаш очи и на гърба си, опасно е и не се чувстваш спокойно. Точно обратното беше в Куба. Усмихнати, мили, добронамерени, сърдечни хора, приятели...доста образовани. По улиците цари спокойствие и човек се чувства на безопасно място. Медицината и здравеопазването им наистина е на много високо ниво. Но нашенските пишман демократи с празни кратуни вият за демократизиране, нищо че ровят по кофите за боклук и те, мизерстват и са все безпарични... Как да идат до Карибите, като те до Китен не могат да идат...

Прекрасна страна,слънчеви и сърдечни хора.Дано намерят верния път и да напишат новата си история.И дано не правят нашите грешки.Заслужават най после да са свободни.

СВОБОДА за КУБА! СМЪРТ за комунистите!

Ооо цървуланко страхлив мараба бре, върна ли се от турската граница?

Schilo

А бе, дедо ти да не са го праскали в Залива на прасетата?