Край на разходките с кучета по плажа, нови правила и за шума във Варна

Без каруци в морската столица, глобата за нарушител стига е от 100 до 10 000 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С моторите, тях няма ли ....

Би трябвало да се контролира всякакъв вид стрелба по никое време.

Кучкарите са над всички правила и закони. Пак ще мъкнат песовете по плажа.

Не ми харесват тяхните закони на запад с кучето си и в магазина влизаш и в автобуса навсякъде тука забранено освен това и да не простираме към булеварда те сушилня ли ще ми купят

Такава наредба има в София от десетилетия. И никой не я спазва...

Агресивни са кучелюбците 7 трябва да се правят пзихол8гически тестове за да се даде право за собственост на кучета, одобено едри и опасни кучета, кучето е оръжие, и трябва да има специален закон за ползването им и кой има право дс ги ползва

Това напомня на едни други времена, когато са слагали табелки „Вход за евреи и кучета - забранен“.

Разгеле! Кучелюбците да протестират с ЛГБТ или както е там абривиатурата на несбърканите дето вдигат шум до небесата. Значи евентуално децата ще започнат да си играят в пясъчниците, а кучелюбците да вървят с лопатка и пликчета след любимите си същества.

Надявай се, това да не ти е извън България...

Нужен е също така закон за задължително къпане на кучкари и кучкарки. Много смърдят бе, поне по Великден и Коледа да се изкъпят.

А не, това сега нали там да се пестяло требвало...но колко му е да ги бутнеш у водата, пак нема да е без нищо :))

Варна има нужда от още няколко правила. 1. Пиенето на алкохол извън баровете и ресторантите, разбирай пред магазина, на стълбите и прочие. 2. Храненето върху пейки (с всичките мазнотии, които капят и правят пода черен). 3. Разхождането на кучета изобщо без торбички за смет и метлички. 4. Хвърлянето на фас на земята. 5. Ходенето по улицата и карането на колело на шумна музика след 22:00 часа. 6. Създаването на шум по улиците - кикотене, пеене, каранициц, приказки под нечий прозорец и т.н. - след 22:00 часа. 7. Форсирането на двигателя на колата и мотоциклета в градски условия. 8. Карането на тротинетки в пещеходната зона ссус скорост над 30 км. 9. Ходенето гол до кръста, защото било горещо. 10. Изнасянето на боклуци на улицата. 11. Ритането на топка по стената на църква - визирам храма св. Петка. 12. Местенето на пейки в Морската градина, т.е. навирането им в храсти и прочие, за да се правят кътове за пиене.

и на бабите да ви забранят да храните по десетина котки пред блока!

Като не им раждате внуци?!!

редовно. Защото преди 3 години беше зарита с боклуци и на по-закътани места направо вонеше.

По тъпа наредба тия общинари не можаха ли да измислят? Ако циганина има 100 лв. той ще се качи ли на каруцата? Обявява се награда за този който вземе 100 лв. от циганин.

Хубави наредби, ама кой ще контролира...?

Най-накрая без кучешки лайна по плажа, но да видим как ще се контролира наредбата и по-точно финансовите наказания.

Вече като настъпиш лайно на плажа, ще знаеш, че е човешко.

могат ли да прочетат табелите и да не ходят по плажа, който е достъпен от много места? Виждала съм такива там преди няколко години, когато се наложи да ида във Варна за една седмица по работа. Два-три пъти отидох и до централния плаж да погазя в морето..

Напомня ми афоризмът на Марк Твен - "няма нищо по-лесно от това да се откажеш от пушенето. Аз лично съм го правил десетина пъти". Та и тези правила. Има ги от как свят светува. И изведнъж ги "приемат" ? Ами по-добре ги изпълнете ! И кучетата защо да не са на плажа ? Ако почистват след тях, защо не ? Каруци защо да няма в града, хората с какво да си прекарат дървата ? Ако имат светлоотразители и престилки - могат да си карат колкото си искат ! Законът го позволява. А пък общината не може да отменя закон с общинско разпореждане. Центърът могат да забранят, но целия град - не е законно !

Това може да го зададеш на някой немски полицай, той ще ти обясни много внимателно всяка една от тия точки, а ако те види да го правиш, ще хапнеш глобката, еле представям си как влизаш в Хамбург с каруцата да си прекараш дрЪвИЕте, сигурно ще те изгонят от страната. Похвално е, че НАААААААЙ-ПОСЛЕ има нещо, което да прилича на истинските закони на така лелеяният "запад".

то и в София има ама те пак яко си бръмчат и не се притесняват пък нали идват избори и ги охажват

Хубави правила, само да се спазват...

TOBA HE E HOPMALHO!