Край на психотеста на всеки 3 години за професионалните шофьори

С промяната се премахва една административна тежест, която не води до значително повишаване на пътната безопасност, а само поражда предпоставки за нерегламентирани и корупционни практики, коментира транспортният министър

Обратно в новината

Коментари - Край на психотеста на всеки 3 години за професионалните шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще има психотест за обикновените водачи на МПС. Те не са по-малко опасни. И кога ще има тестове за депутатите ни - наркотици, грамотност, склонност към лъгане...

Когато някое семейство пострада поради това че един неграмотен тираджия кара 80 тонен камион и мине през къщата им или помете някоя спирка с хора ще разберете идиоти такива за какво е нужен този изпит. Не е въпроса ,че за някой теста е безмислено, лесен, ненужен. Той е нужен за да се отделят всички тези хора, които не могат да си напишат името, но могат да возят хора и да решават съдбите на вашите семейства. Защото всички ние караме по магистралата и по улиците и се разминаваме с такива хора и въпрос на време е и вие да пострадате

Кавал ,ти изобщо имаш ли представа какво представлява психотеста,за каква грамотност говориш. Имаш ли изобщо представа и колко е теглото на една композиция. За "тираджия" като термин изобщо няма да коментирам,кух си като лейка. Водачите на таксиметровите автомобили също подлежат на тест. Колко мангусти си видял на тест или изобщо в учебен автомобил. Те са в пъти по-опасни от водачите на камиони. Такси се кара с любителска книжка. До 1990 изискването беше професионална категория и стаж в ДАП /изминати хиляди километри/,сега всеки любител може да стане копърка отделно и за образователния ценз. Задавал ли си на себе си въпроса какво означават любителска и професионални категории.

Нека бъде като в Германия!Тук имат "идиот"тест!

Дотук добре, следва да се махне медицинския преглед и тъпия правилник за движение

На тия дето смятат, че трябва да имаме подобна глупост, на която и аз съм минавал няколко пъти, ще кажа, че когато го споменавам на шофьорите в Англия, техния коментар със силно учудване е "Сигурен ли си? За шофьори ли става въпрос?" Те не могат да повярват, че такъв тест за шофьори изобщо съществува. Нито виждат логика да се провежда. Супер излишно беше и се радвам, че вече го няма, макар, че от отдавна не ме касае.

Ами да заповядат в България, за да им стане ясно, че не всеки три госини , а на всеки три месеца трябва да има.

Мен повече ме интересува, кога ще се въведе психотест за политици, бивши, настоящи, и кандидат-такива.

По-принцип, да. Но трябва да се ходи на психологическа експертиза след ВСЯКО нарушение!

Ми а така де. Айде сега им махнете и изискването за шофьорски кетап, иначе само ги стимулирате да си го купуват. Корупция, демек.

Като гледам какви малоуюници има на пътя всъщност е нужно ежегодно да се прави психотест и то далеч не само от професионалните шофьори.

Нормално е да махнат психотеста. Иначе в Ивкони, Етап и останалите няма да останат шофьори. Правят им услуга. Кой знае по колко са плащали, за да "мине" психотеста. Намаляват им разходите. Криза е.

А в София в градския транспорт колко "нормални" шофьори има. Психо до психо тествани.

Пак изкривяват директивата психото ще се иска при почване на работа, а не само при издаване на свидетелство.

и всичките други тъпотии има смисъл само ако се правят както трябва, а те не се правят.

На всички е явно, че е безмислено. Така и така никой не го прави, най-много да секнат бизнеса на някой.

хаххаха , те сега масово са ненормални и неадекватни + пияни/дрогирани.....