Край на хартиените дневници в училище, оценките ще се нанасят само електронно

От учебната 2022/2023 г. отпада и воденето на хартиени лични картони, само ученическите книжки и личните карти могат да останат на такъв носител

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на мисълта, че след 5 години, примерно, всички роми на съответната възраст ще могат да бъдат със средно образование! Няма да има информация дали са учили или не... и хайде, хакери да хакнем системата на МОН!!! На оръжие братя!!!

Хартиени дневници и бележници няма от около 5-6 години, както и тогава се случи преминаването на електронни дневници. Лични карти в търговската мрежа няма също от няколко години. Тая статия някаква глупава поръчка, за да генерира хейт ли е или просто журналята толкова си могат.

нЕКА МАХНАТ УЧЕБНИЦИТЕ ДА СА ВИ ЗДРАВИ МЪРЗЕЛИВИТЕ ДЕЦА,ДА МИНЕМ ЕЛЕКТРОННИ ИЗБИРАТЕЛНО.ТОГАВА ЩЕ ВИ ПИТАМ АЗ ОТ КЪДЕ ВЪОБЩЕ ЕДИН РЕД ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ,НЯМА НИТО ИСТОРИЯ НИТО ЛИТЕРАТУРА ПЪЛНА 0 НИКОИ НЯМА ДА ЗНАЕ КОИ КОЕ КАКВО КАКВО Е ПРОСТИ ТА ПРОСТИ, СИГУРНО ЩЕ ДАВАТ ДИПЛОМА ЗА МИЕНЕ НА ЗЪБИ РЪЦЕ ЗАДНИК.ПРОСТИ МИ ЛЮДЕ ПРОСТОП НЕЗНАЕТЕ КАКВО ИДВА.ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ЕЛЕКТРОННОТО РОБСТВО НСЛИ Е УДОБНО И ЛЕСНТО.НЕ ДАИ СИ БОЖЕ ДА ИМАШ ПО КАДЪРНО ДЕТЕ ЗАНАПРЕД С ЦЕНОСТИ И ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ МОМИЧЕТА.

това означава че като се издънят като НАП няма да имат оценки и ще повтарят годината

200 000 не е шокираща цифра, по-точно почти нищо, електронните бележници ще се манипулират с положителност. Аз се радвам, че си пазя калиграфски изписани дипломи хартиени за всеки преминал клас, което си е антика. И мил спомен от училище, когато бяха имено такива - училища с респект , учещи децата . Сега са пародия.

Защо "само"? Другото някой с достъп и възможности, може да запише каквото си иска. Колкото и да е странно и аз съм правил документи за обучения за МОН с pdf, xml искаха за нещо и така нататък. Може и 7-ца да изкарам на изпит. ;) Само някакви си представят, че програми са супер сигурни. А в реалността изобщо не е така. Например повечето системи за плащания са боклук. От опит.

А хартиените учебници кога ще разкарат, че сме от последните неандерталци, кото товарим децата като катъри с по десет кила чанти?

Ама хартиените учебници маналяват висенето на децата пред екран! Проблемът е че са прркалено много първо. И второ не бива да карат децата да ги носят в училище. Те са за самоподготовка. Даскала чете от учебника, а децата с пръстче следят текста - ето това е допотопно прпеподавне.

ако по мое време днвениците бяха цифрови нямяше да се напъвам много много ;)

И като се напъвал какво излзе? По отношение на какво се смяташ за по-добър и от кого?

Не съм чувал за училище с хартиени днвеници. Само онова , къуде му падна покрива след ремонт за милиони, беше с хартиени дневници до скоро. И то по обясними причини - директорка - дебил.

Не е виновна директорката, а държавата ,че не отделя достатъчно средства за поддръжка на училищата , а нови не строи