Призив да се дари кръв за Цветелина Стоянова

Призив да се дари кръв за световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова се разпространява в социалните мрежи.

Обратно в новината

Коментари - Призив да се дари кръв за Цветелина Стоянова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ебаси държавата. На МитЮ Очите му вляха 200 банки кръв без никакви проблеми. Половин България остана без кръв за спешни случаи. ХА ХА ХА! МАхайте се от тая прокажена мафиотска дупка - Mutrostan

За Митьо може 100 , а за Цвети не може 1??????????

За димитър желязков имаше кръв бол, а за Цветелина няма... Ебаси държавата.

Тя е доказала , че е българка , а българите оцеляваме въпреки всичко. Вярвам , че и този път ще бъде така.

Аз вече дарих кръв малко по рано за нея. :)

Къде мога и аз да даря и какво трябва да кажа да пише не бележката?

Всички ние сме с нея :). Аз вече дарих кръв за нея :)

Всички ние сме с нея :). Аз вече дарих кръв за нея :)

БОГ ТАНГРА ДА БЪДЕ С ЦВЕТИ.ТЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ.

Сутринта обявиха, че нужда от кръв за Цвети НЯМА. Не знам до къде ще стигнем без морал.Много тъжно. ...

Начи за Мите Очите може без даряване, а за момичето трябва да източим гражданите.

Лекарите са съобщили на близките на 21-годишната гимнастичка, която скочи от 6-ия етаж, че е добре да бъде събрана кръв, защото Митьо Очите, истинското медицинско чудо получило над 70 банки кръв и плазма, а дори не е развил опасния ДИК синдром. До момента са му влети над 100 банки кръв, цялата кръв на центъра по трансфузионна хематология (Кръвна банка) в Бургас е влята в тялото на наркобоса оставаш с усещането, че за него кръвните групи не важат, а лечението му надхвърля сумата от 200 бона, твърдят запознати.

someone

лекарите са длъжни да лекуват всеки, това не е професия, където лекуваш само които ти е симпатичен.

Hа мнение съм , че госпожата с тежкото златно колие , висящо на врата й, която се изяваваше като светая светих в медиите , че тя и някои други трябва да си отидат от федерацията по художествена гимнастика - нужни са категорични промени в методиката на тренировки...Tози случаи е сигналната лампа и трябва да е последния !!! Прошка към виновните - никога !!!

Време е да се свали тази новина от медиите , защото е чиста спеkула ! Aко някои иска попълване на резервите на кръвната банка , нека не се спекулира с името на момичето ! Лично аз съм давал кръв над 20 пъти като регистриран кръводарител в кръвна банка , с много рядка кръвна група и бях "на повикване" (само при спешност).призиви за kръв от каквато и да група си е чиста доза изнудване на хората с добри чувства към пострадалото момиче.

someone

препоръчвам и да се ориентира към чужбина. у нас има толкова силна негативна енергия, че е опасно за нея.

Свалете я най-сетне тая "новина". От "Пирогов" отричат да са искали кръв за Цвети. Тя е оперирана веднага след инцидента. Някой пак се опитва да се прави на по католик от папата.

Комплексарщината на Илияна Раева кърти мивки. "На живот и смърт" за такава е въпрос за "оставка" alt Нешка Робева се изцепи преди няколко дни, че не разбирала сегашните деца в залата. Момичетата от ансамбъла отишли при Илияна Раева, за да й кажат, че след "падането" (мръснишки "евфемизъм") на Цветелина Стоянова от шестия етаж искат да си тръгват за България. alt Кое точно в тази човешка реакция на "тези деца" не разбира амбициозната Нешка Робева? Или ние трябва да проявим разбиране към Илияна Раева, която не била чувала по "тъп въпрос" от питането дали ще си подаде оставката. "Кой ми иска оставката?", изстрелва злобно Илияна Раева пред Миролюба Бенатова от Нова тв. "Не знам как успях да ги задържа да играят. Много им говорих. Казах им: Не е голяма човещина да не участвате, вие заради нея трябва да останете. Те искаха да си тръгнат. Не се прави така. За мен беше на живот и смърт да ги убедя, защото те дойдоха в моята стая да ми кажат, че си тръгват.", отсича Илияна Раева. alt "Защо на живот и смърт?", попита логично Миролюба Бенатова. "Защото беше много важно да преодолеят този ужас, да успеят да го преодолеят. Дори да го направят за нея. Това е сила. Да й придадат от своята сила", обяснява се Раева. "Ами ако след това се чувстват виновни за цял живот, че са играли?", не спира Бенатова. "Да се чувстват виновни, че са играли? Вие ще ги видите... Ние с вас сме от различни планети, това държа да не го изтриете. Това може да го каже само един човек, който никога не е бил спортист и никога не се е изправял пред такава житейска ситуация. Кои са тези които ми искат оставката? Никаква оставка нямам намерение да давам. По тъп въпрос никой не ми е задавал и повече няма да ви дам и едно интервю", изстрелва гневно Илияна Раева.

Комплексарщината на Илияна Раева кърти мивки. Тя била убедила момичетата, че трябвало да играят "на живот и смърт" заради "Цвети". Вулгарно лицемерие. Потресаваща тъпня. Едно момиче е между живота и смъртта подир скок от шестия етаж, а тази дърдори за игра на момичетата на "живот и смърт". Сякаш става дума за играта (Хьойзинха) на "живот и смърт" на арената, когато римски императори с палец надолу или нагоре са определяли дали да живее или да умре паднал гладиатор. Сякаш не става дума за художествена гимнастика - за красота и изящество, за усмивки и искрици в очите. "На живот и смърт" художествената гимнастика може да бъде само за такава като Илияна Раева, която бръщолеви за кабинета си в министерството, ти да видиш, в министерството, леле колко сме впечатлени от позицията на шефката на федерацията. Ало, Кралев, Красене, това как го наричаш, Кралев?! alt "На живот и смърт" за такава като Илияна Раева е само въпрос за "оставка". Кой бил я искал. Тази не знае къде се намира. "На живот и смърт" е гавра с близките на Цветелина Стоянова. Некрофилия в аванс, да ги прости Господ, те не знаят какво говорят. Задъхано емоционално мародерство. Омразата на Илияна Раева към Цветелина Стоянова изгаря фейса й. Подобострастното притворство не може да прикрие колко много я мрази - че разкри истинското й лице "на живот и смърт", че я подложи на презрението на добросърдечните и добротворните българи, че я "разголи пред публиката". "На живот и смърт" за такава като Илияна Раева е дали момичетата ще играят, дали ще се представят, ех, подобаващо за амбициите на "ръководителките". На такава като Илияна Раева очеизвадно не й е "на живот и смърт" какво се случва в "Пирогов" с Цветелина Стоянова. Бог да я съди такава.

Пироговци и на гърба на това момиче ли пешихте да се облажите??Каква кръв искате спекулирайки с името и нещастието след като никакви интервенции не правите???

Ficho

Да се облажат? Де не я пият тази кръв? Да, може някой да е ползвал случая за да повиши кръводаряването, което е малко спорно от морална гледна точка, но от друга страна, нали непрекъснато има хора които имат нужда от кръвопреливане, а за съжаление, кръводарителите в България са по-малко от нужните и се налага да се ползват платени, което е още по-неморално.

Защо не се обяви НАЦИОНАНЛНО КРЪВОДАРЯВАНЕ , а не да се спекулира с невинни пациенти ?

Ето , как само с 2-ма пациенти ще ПРЕПЪЛНЯТ складовете на Пирогов , С КРЪВ !

Абе, за оная мутра с "битовия инцидент" имаше кръв, за едно красиво и добро момиче няма, а?! Я да намерите, и да не се правите на идиоти! Кръв ще даря лично, ако ми докажете че няма, и че няма да я прелеете на някой, дето ще го гръмнат пак в някой "битов инцидент".

Твоята дарена кръв първо ще отиде на изследване за годност. После ще отиде в център за "преработка" и чак след това под формата на кръв, кръвна плазма или други продукти ще бъде употребена за спасяване на човешки живот. Евентуално. С други думи никой нищо не може да ти "гарантира"... Но ако ще си по-спокоен ще ти кажа, че точно твоята ще отиде за спасяването на пиян пострадал в танц с ножове индобългарин без платена здравна осигуровка! Найс, а? Сега успокои ли се?

Щото сме в циганизирана държава ,от всичко се извлича ДАЛАВЕРА ... Бг---ДЪРЖАВАТА НА ДАЛАВЕРАТА и ТЪРГАША... Само 94% от народа , НЯМА ДОВЕРИЕ В Бг-ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , СЪЩИТЕ %-ТИ СА И ЗА Бг-СЪД.СИСТЕМА...

На битов,значи,инцидент е "жертва" I'll call do tuti capi,a???

Лъжци! Никой от Пирогов НЕ Е ПИЗОВАВАЛ ДА СЕ ДАРЯВА КРЪВ! ОСВЕН ТОВА НА ЦВЕТИ НЕ И ТРЯБВА КРЪВ ЗА ПРЕЛИВАНЕ! ЛЪЖЦИ! ДОЛНИ ЛЪЖЦИ!

От заглавието на статията се чете ,че ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ДАРИ КРЪВ ЗА ЧОВЕКА ''Х''. Това ми звучи ,като една стара статия : ''МАГАРЕ ИЗЯДЕ ПОП'',.....е ,слава Богу магарето само е ухапало попа , И НЕ ГО Е ИЗЯЛО ????? ВСЕ ИМА ОБКРЪЖЕНИЕ НА ПОСТРАДАЛАТА ПАЦИЕНТКА , ЗА ДА СЕ СЪБЕРЕ ТОЛКОВА КРЪВ ... СПОРЕД СТАТИЯТА ,ЕДВА ЛИ НЕ , ЩЕ ТРЯБВАТ ТОНОВЕ С КРЪВ ... Краят остава ,за вас... ................................ ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ?

щото си простак

Тя всичката кръв в София отиде за Митьо очите :)

На практика ,май така излиза...

ЗА 1 ДОЗА ИМУНОГЛОБУЛИН СА НУЖНИ 0.5 ЛИТРА КРЪВ. ... ТВА Е СУПЕР ЛЕКАРСТВОТО ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ И БОГАТИТЕ МУТРИ И ЧОРБАДЖИИ ГО ПРАСКАТ - ДОБИВАТ ГО ОТ ЧОВЕШКА КРЪВ БВ ДЪРЖАВНАТА БУЛ - БИО :)

Само в Бг се злоупотребява с НЕЩАСТИЕТО на хората ... И да НЕ трябва кръв ,то веднага се започва :"ТРЯБВА ДА СЕ ДАРИ КРЪВ''????? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ , ГОСПОДА ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ /А НЕ РЪКОВОДИТЕЛИ/ , ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТЕ ???? Е, КОЛКО ТОНА КРЪВ ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ ,ЗА ТОВА ДЕТЕ КОЕТО ТЕЖИ 40 КГ. ?

ФЪФ Бг , лъжата я нямат за нищо !

Много си прост!

Тенкю!

''НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , ОТ КРЪВНАТА ГРУПА''....??????????

Махнете тази лъжа , по БТВ казаха че няма нищо подобно и това е спекулация

В България никога с нищо не се ''злоупотребява''.

Тонове не трябват,просто тя има в тялото си от всички кръвни групи взети заедно.Какво безсрамие,явно за очите им трябва още.Представете си на входа на болницата цигани патриоти християни кръводарители,вместо да я продават,да я дарявя за момичето...

Пълна лъжа, свалете това съощение! Официално го опровергаха! Наглеци и проводници на нездрави интереси!

преди секунди казаха по БТВ че няма такова нещо ... за кръв ,, кой пак излъга от здравното ли ,, ,не се наядоха кръвопийци , как може да се спекулира така :(

Рядка наглост, за която не бива да упрекваме само Пирогов, а онези, които осигуриха десетки литри кръв за бандита, за когото летяха и се събираха лекари от цяла България, а може би не само...Как тогава имаше такива огромни количества кръв и старания да се върне живота на човек, станал причина за смъртта на толкова много наркозависими...Рядко нахалство и цинизъм е този призив - ярко доказателство за корумпираното ни здравеопазване!

Тукущо казаха по БТВ че това е спекулация и няма нищо подобно, че момичето не се нуждае от кръв

НАГЛИТЕ ПИРОГОВЦИ ЛЪЖАТ ..... 1) ЗА МИТЬО ОЧИТЕ ИМАШЕ КРЪВ , А ЗА ТОВА МОМИЧЕ НЯМА 2) С ТАКОВА ПАРТЕНКИ СЪБИРАТ КРЪВ ЗА ДА ОТДЕЛЯТ ХЕМОГЛОБИНА И ИМУНОГЛОБУЛИН И ДА ПРАВЯТ С ТЯХ ПОДХРАНКИ НА УПРАВНИЦИ , ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ ...

баце, Пирогов не лъжат. и те не са давали кръв за оня. за него опоскаха бургаските болници. "2) С ТАКОВА ПАРТЕНКИ СЪБИРАТ КРЪВ..." дай пак за да те разберем :-)

АЗ ДАВАХ НА ВРЕМЕТО ... СЕГА СИ КУПУВАМ ПРЕПАРАТЧЕТА ДЪРЖАВНАТА БУЛ-БИО ОТ КВО ПРАВИ ЧОВЕШКИ ГАМАГЛОБУЛИН - ОТ МАЙМУНИ ? .. РЕСПИВАКСА И УРОСТИМА ИМ СА СУПЕР , А ГАМАГЛОБУЛИНА ТЕ ПРАВИ КАТО МЛАДО АГЪНЦЕ :))

на червените говеда и троловете на бялата златка да се забрани да коментарат тука ....всичко на политика обръщате и нямате срама бе примитивни простаци

А за Митьо Очите нямаше нужда от даряване, така ли бе говеда?

Нямаше, защото над 70 човека от неговите мутри се редиха на опашка цял ден за да даряват.

кръводарители?

Стига с този Митьо очите, тия неговите главорези са дарили 30 литра кръв, а в човешкото тяло има около 5 литра, нали не си мислите, че са му сменили кръвта 6 пъти ... то това, ако го направят могат да го убият, защото се получава несъвместимост и може органите да му блокират. Айде стига с тея простотии дето пишете.

Органите на този изверг започнаха да отказват, това се изнесе в пространството. А гавазите му не могат да дават кръв, защото всичките са на дрога.

"Няма значение от кръвната група. " А да го духате вампири нелепи!!! Може ли ? За Цвети дарявайте, ама без значение от кръвната група, а ?

Ето това е начинът да се спечели от една трагедия. Сега целият български народ ще се юрне да дава кръв, която ще бъде продадена на други болници.

Чета коментарите и се изумявам. Хора какво значение има за кого е кръвта, това не е гурме храна или някакъв лукс, за когото и да я ползват, то ще е защото има нужда от животоспасяващи манипулации. Недейте така да подхождате, разбира се, че кръвната банка иска да си попълни резервите, защото кръвта не е само кръвна група, а и хиляди кръвни показатели, които са от значение и трудно се намира максимално съвместима. Дано се оправи момичето, а ние да се помолим никога да не ни се налага да се ползваме от тези запаси на центъра по хематология.

Тъп си като коментара си. Хората не са против да дадат кръв, а питат защо за човекоподобното от Несебър изпратиха линейките светкавично да докарат кръв от други градове още преди другите човекоподобни да дадат кръв , а за едно дете не може да стане това.

точно така - защо нямаше призив за кръводаряване за оня, а за гимнастичката? за това се възмущава народа. иначе на оня можеше да му прелеят и синтетична кръв. на нея е свикнал.

Че някой от двама ни е тъп няма съмнение, но очевидно не съм аз. Нали не мислиш, че при спешен случай някой чака на вратата кръводарители ? Ползват всичко необходимо, а след това тези призиви са за попълване на изчерпаните резерви, както в случая с известен човек, който би привлякъл повече доброволци. Пак казвам, че кръводаряването е един благотворителен акт и няма значение дали ще бъде спасен бай Мангал, Митьо Очите, баба ти или някой друг.

Не, нещата стоят по по-друг начин. Кръв има за момичето, но тази кръв излиза от резервите, които имат в болницата и съответно трябва да бъде възстановена за други спешни случаи. Затова пишат, че кръвната група няма значение. Просто от болницата използват това, че момичето е известно и разчитат на това, че много хора вероятно ще се отзоват. Ситуацията по отношение на ``онова говедо от Слънчев бряг`` е по-различна, защото един такъв апел просто няма да сработи, защото цяла България го знае какво представлява.

За Миту комбалите има, за Цветето нема. Срам и позор за държавата ни!!!

как само в течение на няколко дни се вижда огромната разлика от равноправието :-) ако бяха поискали кръв за оня не вярвам да се втурнахме да даряваме. сега, понеже знаят ,че народа ще откликне и веднага пуснаха апел. в същото време всеки би си помислил, че с този апел искат да попълнят запасите на бургаската кръвна банка , чиито запаси източи другия българин. те това е...

Според мен като дадеш кръв трябва да можеш да кажеш за кого е и за кого не е ???? едва ли хората са съгласни да я дадат за оня от ........

Значи за онова говедо от Слънчев бряг имаше кръв,а сега за това момиче няма.Егати скапаната мутренска държава!

Това е първата мисъл, която минава през главата на всеки нормален човек който чете статията. Но все пак онзи е колега на премиера, а това момиче-някаква си световна шампионка...

Добре де аз искам да даря и сутринта ходих до Окръжна болница ама те не работят, къде да ида да даря?

В центъра по кръвопреливане до Централна гара София

Но, само да попитаме: 17 млрд заем като зехме а Москов, кръв не внесе? На бяла кобила, ги вее, и той, и Герберастите!!

Едно време нямаше проблеми с кръвта, имаше всенародно кръводаряване. Протичаше в кампании по предпирятия, ведомства, казарми и т.н. Даваха някое шоколадче и 1-3 дни болнични "за възстановяване", то нямаше как веднага да се ползват от всички кръводарители и възстановяването ставаше "на крак" със залитане от 2-3 дни. Имаше държавна система, ред и порядък, предвидимо положение, нямаше недоимък. Откакто настана Еволюцията на 10 ноември всичко се обърка и скапа! На ви демокрация, на ви свободи, идиоти! Просперират дивите капиталисти и бандюги, за тях има тонове кръв. Обикновените хора си отиват скромно , тихо и мърцина! Това нещо трябва незабавно да се промени. неразбраната демокрация е вредна, води до анархия. Исаксе повече ред, шутове, яки присъди, още нови затвори и намесата на Народен съд. Тогава остров Белене със затвора-лагер ще заблести като АЕЦ от натирените там отрепки в тая страна, дотогава, докогато стане отново държава!

Кръвта е нормално да се заплаща иначе се създава черен пазар от който печелят спекулантите.

А за какво й е кръв, т.е. какео налага да и се прелива, или я свършихте за да давате на бандита очичките и сега ще наваксвате. Ай не на нас тия.

Случая с намирането бързо на кръв за Митьо очите и сега за нея е един същ. За него нямаше такава "новина", но аз питам редно ли е специално за нея са се търси по този начин? Та в " Пирогов " само тя ли се нуждае? Други нуждаещи се няма ли? Или защото тя е "шампионка"? Колкото онази лекарка твърдеше, че нямали по-специално отношение към случая с онзи балък в слънчев бряг, толкова сигурно и тук нямат към нея.. Такава е държавата. Както и да се жалвате, да търсите всевъзможни виновни за нейното собствено решение...и някой като напише нещо различно от вашето мнение започвате да нападате.

lu4ka

Пускат се такива призиви, не защото няма кръв за преливане, а за да има по-голям запас в кръвната банка. Така има и възможност за повече печалба от кръвни продукти. Печалбата е важна, никой не се интересува, дали пациентът ще оздравее.

Кръвната група на дарителите няма значение САМО ако Цвети е с кръвна група AB+. Точността на изразяване в този призив е също толкова важна, колкото съвместимостта на кръвта при различните кръвни групи.В противен случай става въпрос за употреба на състраданието на хората и името на момичето за нещо съвсем друго.

на нито един болен човек който има нужда от кръв,в болниците не трябва да се иска нищо от роднините,освен самите теако са годни да дарят. Какво е това изнудване на роднините по болниците?

Пирогов има нужда ог кръв! Толкова! Не да използвате името на момичето, защото тя е точно опрделена кръвна група.

за гимнастичката ще намерят кръв, но запасите отиващи за нея ще ограничат следващите пациенти. за това се прави кръводаряване - за да се запълват запасите. за това и не е важа групата. за това и не е важно къде ще дадеш кръв. важното е да се запълни кръвната банка.