Д-р Ангел Кунчев: Случаят с кръвта с малария е груба грешка

Заразената с малария кръв е груба медицинска грешка, коментира главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод скандалния случай в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Ангел Кунчев: Случаят с кръвта с малария е груба грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали е починал от малария? Аутопсия има ли?

Чудя се дали някъде в оправданията няма да пъкне пак тезата за малките заплати и липсата на отговорност. Инетересно ми е дали един загубен човешки живот независимо на кой е в тази държава може да се оправдае с малка заплата?

дааа... Трябва да се извлече поука от казуса. И тя е: като дойдат да ви врънкат да ставате кръводарител, казвате, че сте боледували от малария. Щото някак е неудобно да се оправдаете с ХИВ.

е прелята на един човек. МАЛЕ, МАЛЕ, ако бяха прелели и на друг? След тия само се броят трупове! То бива липса на мисловна дейност, но при добросъвестно попълнен въпросник , че е боледувал от малария - да го направят "дарител" на какво бе, драги медици? Види се какво безхаберие цари в болниците!

Грешка е да настъпиш някой в автобуса,д-р Кунчев ! Тука е отнет човешки живот. Нарича се: Престъпление по служба.

бежанци от Африка да кръводаряват! Въведете изследване и за маларията, която у нас беше изчезнала, че с комарите не знам как ще се разпространи....А какво ли още носят???

напълно, защо тези пациенти се водеха на диспансерно наблюдение? Лекарства за малария в момента липсват в аптечната мрежа! Още утре паразитолози и епидемиолози са длъжни да посетят лекарите с указания, защото ще пламнем, ако това е истина.

И ДА ТЕ Е СТРАХ; ДА ЯДЕШ, ДА ЛЕТИШ, ДА СЕ ЛЕКУВАШ, ДОРИ ДА СЪЩЕСТВУВАШ! УБИЙСТВО !!!

дано и на управляващите и техните семейства прелеят такава кръв,нали москов казал че маларията се била лекувала,боклуци!

Важното за Москов е дали на пациента са му взети пръстови отпечатъци. Безопасността и медицинската професия, кучета я яли.

Зависи в кои географски региони са прави кръвопреливане. В зони, където има малария и западно нилско треска, изследването на донорската кръв е задължително. Капиши?

Искренно се надявам роднините да заведат дела,поне за 10-на милиона.Така ще се научат да си плащат за грешките,нали вече са търговски дружества.Има печалба,ама има и загуба.

А бе тъпак. Дано не ти се случва да ти са налага да търсиш кръв. Просто кръв немаааа и ще плащаш ти за да ти дам - а колко ще поискам това си е моя работа - може би ще ти поискам 10 000 000 лв,

Аз самия съм кръводарител.Е,и ? Факта че си идиот,си остава.Виж си плюсовите и минусите под жалкия си коментар.....Смяяяяяятай колко си зле...

Нещастник....Дал си си сам единственото плюсче....Баси комплексарския мушмурок....

Това се нарича измъкване от отговорност."Моля ви не търсете грешки и лекарска безотговорност,който работи,допуска грешки"Докторе,само заради това изказване,заслужаваш уволнение!Това се нарича безочие,типтично за некадърните и безотговорни хора като този!Това е лекарска грешка,приятел,и е довела до смърт на болен човек.Толкова ли е трудно да се види това!!!

Хахаха , била "грешка" ...:( НА ТОВА МУ СЕ ВИКА УБИЙСТВО !!! УНИЩОЖИТЕЛИ НА НАЦИЯТА !!! ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ЛЕКАРИ НИ ТРОВЯТ И МОРЯТ , ИЗМИСЛЕНИ УЧИТЕЛИ- ПО ИЗМИСЛЕН НАЧИН УЧАТ НА ИЗМИСЛЕНИ НЕЩА ДЕЦАТА НИ , ИЗМИСЛЕНАТА ПОЛИЦИЯ НИ БРАНИ И ХРАНИ ПО СВОЙ ИЗМИСЛЕН НАЧИН ... ВСИЧНО В ГЕТОТО Е ИЗМИСЛЕНО...НАЧЕЛО С ИЗМИСЛЕНАТА ОТ БКП И ДС - ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

кога ще има наказани с обесване малоумници,и няма да има такива грешки повече?

Ами избесете лекарите. Те и без туй не останаха много в булгаристан, така че няма да е трудно, пък и консумативите за бесенето няма да струват много. Така ще се самозатриете по бързо. И без туй на никого няма да липсвате.

Не изследвали за малария ...защото била...лечима. По малоумно нещо не бях чувала. Москов кога ще се разкараш?

Ами плащай си и ще ти изследват кръвта колкото искаш. Изследванията не са без пари.

Коментарите само доказват тезата, че булгаристанските скотове са нито повече, нито по малко биологичен отпадък. В наше село на биологичните отпадъци им казвахме лайна. Да се изпрати "на ешафода" един лекар, който за нищо не е виновен заради един безполезен некролог, който сам по себе си е един кърлеж смучещ кръв от снагата на държавата, говори, че матрияла е не само биологичен отпадък но токсичен биологичен отпадък.

Ото, от все сърце ти пожелавам зарязяване със Спин да речем, ей така, нали знаеш стават лекарски грешки. Сега като се замисля, не ти, а твоите най-близки да бъдат заразени, а ти - животно, да седиш и да ги гледаш и нищо да не може да направиш, а след това живей до 100 години- сам и цоцай от "голяма" си пенсия. За такива велики мислители като теб и газова камера е малко.

Разчитали на добросъвестна анкета. Как може да взимат кръв от чужденци без да изследват за тропически болести? Та дори и от българи които са пребивавали в подобни държави?

Такава е наредбата. Медиците не могат да изследват каквото им хрумне. Няма да си носят консумативите от вкъщи. За да се прави определено изследване то трябва да се обезпечи с консумативи. Булгаристанският матриял прост, а хлябът от мъката по чер.

Пациентът е бил със саркоидоза в напреднал стадий. Колко мислите е щял да живее, дори и да не беше заразен с малария? Хайде да не драмаризираме, просто лошо стечение на обстоятелствата.

за смърта на човека,а безхаберието на медиците.

Една безполезна пенсия по малко. Загуба никаква. Един паразит по малко върху изпосталялата снага на НОИ. При това михлюзинът не е пукнал от прелятата кръв а просто Господ си е прибрал тази никому ненужна душа. Амин.

Да не ти се случи случка човекоподобно такова.

Интересно, щом не се изследва, дали е възможно и на управниците да прелеят заразена кръв?х

Мисля, че няма такава възможност.

И можеше да е някое бебе, не пенсионер на преклонна възраст.

Камерунецът ясно е посочил в анкетният лист с десетки въпроси, който попълва всеки кръводарител, че е БОЛЕН ОТ МАЛАРИЯ. Кой малоумник въобще е допуснал да бъде дарена кръв???

4 вида плазмодии имало . Имало и много опасен между тях. Малария не съм чувал да се излекува напълно. И след 50 години,плазмодиите дремят в черният дроб.

...лекувала се напълно,ако болестта се усети с първите симптоми и в най добрите случаи започне незабавно лечение,което обикновено не се получава винаги.

А ти какво направи да няма подобни грешки? Какво направи МНЗ ? Покажете го?

Не е груба грешка, а убийство по непредпазливост. Не омаловажавайте фактите!

Какво правите, бе политиците? Какви народни представители сте, бе хрантутници?

Искаш да правят проби на кръвта от кръводарение ли? Мнго си смешен! Нацията ни цялата е посткомунистически боклук. Никое народно събрания по света не може да свърши работата не всеки некадърник, който комунизмът е отледал! А некадърниците ето точно сега показват ясно на какво ги е научил комунизмът. 90% от активното ни населние днес е възпитано в комунизмъм. Не е от НС, а от хората и от деформациите и ниския им интелект. Нямат качества. Това е комунизмът. Той избива интелигентните и способните. Ккаво очакваш да се случи с такава нация?!

Ама ако знаеш колко си прав,драги! Аз съм израсъл при комунизма,високообразован съм,обаче в някои случаи реагирам като комунистически боклук,въпреки че мразя комунизма и комунистите!

Какъв комунизъм те гони бе, селяк? Сигурно броиш заразения с малария студент за съратник на Маркс и Ленин! Т.ъпак!

оцелял?

И защо е така меко казано!?Оказа се,че грешката е смъртоностна,а за убийство си има присъди.

Извинявай, ама не разбрах мисълта ти, приятел?.. Значи, тези са за ЕШАФОДА. Измамната мисъл, че е "демокрация" не бива да успива хората. ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА И "ДЕМОКРАЦИЯТА" Я СЕЧЕ. Тва е, приятели...

Груба грешка е да ти извадят далака вместо апандисита. Обаче когато има смъртен случай в резултат на грешка, тя е фатална или непоправима, а не просто груба!

Апандисит - възпаление на апендикса, "itis" - "ит" от лат. възпаление на даден орган или тъкан. Напр: остеомиелит, менингит, фарингит и т.н.

Странно откъде се довлякъл този донор заразен с малария??? Малария не може да се "пипне" в Добричко,нито пък в Хасковско.Да не говорим за Пернишко или Монтанско. Дали някой мигрант да е дарил срещу 100 лева кръв??Нищо ,че се популва цял въпросник,иска се и лична карта......но само срещу 20 лева всяко медицинско лице ще помогне!!!

Във Варна пред кръвния център ромската мафия продава кръв за по 280 лв. Години наред никой не ги спира. Играят с живота ни.

Не е мигрант а редовен студент , който съвсем прилежно е попълник във въпросника , че е боледувал от малария!!! Въпроса е :Кой малоумник му е взел кръв?

Безхаберието в здравеопазването покори нов рекорд и само наглостта на здравните кадри може да го догони.

То съизмеримо с безхаберието в другите области на обществено-политическия ни живот!