Регулировчик ентусиаст спаси кръстовище в София от задръстване

Млад мъж влезе в ролята на регулировчик и спаси от голямо задръстване столичния център, пише "Новинар". В понеделник по обед той изскочил на големите Пет кьошета, след като видял, че светофарите са спрели, вследствие на което настъпил пълен хаос.

Обратно в новината

Коментари - Регулировчик ентусиаст спаси кръстовище в София от задръстване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Великата полиция я няма никаква, а после веднага се направиха на работни и го глобиха 300 лева, че върши тяхната работа! ХВАЛА НА ТАКВИЗИ ОРГАНИ....както казваше БатСали!

В районното всички полицаи решават една и съща кръстословица. По едно време един пита: - Да знаете прибор за къпане с три букви, започва с "ДУ"? - Душ... Шефът се обадил: - Някой да има гумичка?

Колкото и патриотично да звучи постъпката по същество тя е погрешна и не я одобрявам. При не работеща сигнализация влизат в сила други правила за движение на кръстовището описани в правилника. Един човек решил сам да регулира ги нарушава и е предпоставка за инцидент. Не се е случило нищо лошо но това е по скоро късмет а не логичен изход от действията му

не съм съгласен! било е очевАдно, че тези "други правила", т.е. пътните знаци, не се спазват. в такива случаи просто всеки застава на пътя на другия и кръстовището става непроходимо. правилният начин на действие е бил моменталното пристигане и намеса на упълномощен представител на МВР, но това не се е случило. т.е. налице са "извънредни обстоятелства", а особеното при тях е, че правилата обикновено не важат. при този наплив от коли, аз, който съм на пътя без предимство, знам отлично, че ако не се бутам напред в следващия половин час няма да мина. но като виждам там някой, който да регулира и да пропуска последователно потоците, знам, че след 2-3 минути ще мина и изчаквам - елементарно....

хвала хвала хвала и слава слава слава, още ма мравучка кат са сетя за таз доблестна постъпка

Досада си. Много завиждаш на момчето, а може би си и огромен комплескар. БРАВО на мъжката постъпка на момчето!!! ЕВАЛА!

вечна му хвала хвала и пак хвала и още ма мравучка кат са сетя

май просто си забравил да си извадиш вибр..ра от зад..ка. бръкни по-надълбоко и се успокой! стига писал простотии!

въх въх хвала още ми мравучка ох вечна хвала и слава от небето до земята

БРАВО НА МОМЧЕТО! Дано има повече такива млади хора!

...на стъпка сме да осмислим, че през целия този зловещ период, наречен ''преход''- случайно избрани граждани можеха да оправят държавата ни далеч по-добре от НАРОЧНО избраните...

Защо повечето от коментиращите сте такива гадняри? Момчето е направило нещо добро, не е правило мозъчна операция с кухненски нож, но дори и това да е направил и да е спасил човек, пак по-голяма част от българите ще хулят и плюят. Е как нещо ще се оправи в тази държава? Тя злобата и простотията извира в страната!

хвала хвалому вечен поклон оххх мравучка ми валлллпоклон вечно признателни и хвала во век и веков

Искам да знам повече за това момче. Харесва ми . Искам да се запозная с него. Някой може ли да го разпознае кой е ?

разпознах го - това е Мишо Шамара

въх въх въх, хвала хвалому вечно му хвалу, ох мравучка ми ва, ша са напикам от кеф и гордост, вечна слава, дълбок поклон и хвала от небето зо земята на този неземен титан, въх само как ни спаси

Ако всеки 5-ти българин беше такъв, то България щеше да е едно друго място. Но мечтите са да се мечтаят, иначе нямаше да са мечти...

Въх мравучка ми и настръхвам, хвала хвала и вечна слава за многая лета, въх ша са разплача от умиление, хечна хвала на келешчето. Ако има власт на място този е за прокурор, да го съдят по чл.325 (1) от НК за едро хулиганство.

ДО ТЕЗИ, КОИТО ПОСТАВЯТ МИНУСИ (-), БИХТЕ ЛИ ЗНАЕЛИ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ И БИХТЕ ЛИ ГО НАПРАВИЛИ? АЙДЕ БЕГАЙТЕ ПО ДЖИПКИТЕ ;-)

Хора, осъзнайте се! Пътя към ада е постлан с добри намерения... как така ще изпълнявате разпореждания на човек който не е оторизиран за това? ми утре може същия да ви спре и да ви направи "проверка" на докменти !?!?! луди ли сте. Хайде минусите

До всички хвалещи "регулировчика" им пожелавам ако им се наложи спешна медицинска помощ да се обърнат за съдействие към санитарите в болницата или към таксиметровите шофьори чакащи на стоянката пред болницата. Хора опомнете се. Прав е ББ - такъв е мат'ряла.

Глупак си ти, човече! мисли положително!

Да. Той точно се включи, благодарение на него успях да прекося кръстовището с кола, беше ад. Щяха да сгазят една възрастна жена, ако не беше той. Спрях и звъннах на 112 да дойде регулировчик, защото усетих, че ще стои там докрай, под дъжда. СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС, когато излизах в района, видях че още регулира. Веднага звъннах на 112 и преди да попитам защо няма раздвижване, ТЕ ме попитаха: "Вие за светофара ли?" ??? Ами да, за светофара. Как е издържал, как никой не го прегази.../ надявам се2-мата регулировчици са му благодарили, а тълпата - аплодирала "по американски

ЗАЩО МИНУСИШ (-), ИЛИ ДЖИПКАТА ТИ НЕ Е МИНАЛА ВЕДНАГА, КАКТО СЕ ПОЛАГА НА ТАКИВА КАТО ТЕБ?!?

ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ ПОСТЪПКАТА НА ТОЗИ МЛАДЕЖ!!! ДАНО ВЕЧЕ СЕ СРЕЩАТ МНООГОО ПОВЕЧЕ ТАКИВА ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ МЛАДИ ХОРА!!!

БРАВО НА МОМЧЕТО, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАМ ДА ПРОЗВУЧИ НЕГАТИВНО, АМА НЕДАЙ БОЖЕ ДА БЕШЕ СТАНАЛ НЯКАКЪВ ИНЦИДЕНТ НА КРЪСТОВИЩЕТО, НЕ МИ СЕ МИСЛИ КОГО ЩЯХА ДА ИЗКАРАТ ВИНОВЕН... КОЛКОТО И ВИЦОВЕ ДА ИМА ЗА РЕГУЛИРОВЧИЦИ, ТОВА НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА, ПОСТАВЕТЕ СЕ НА МЯСТОТО И ПОМИСЛЕТЕ. РЕДНО Е В ТАКИВА СИТУАЦИИ ДА СЕ ИМА ВАРИАНТ РЪЧНО РЕГУЛИРАНЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА ТОВА КРЪСТОВИЩЕ ИМА И ВИСОКО ВДИГНАТА КАБИНКА ЗА РЕГУЛИРОВЧИК.

МНОГО НАТОВАРЕНО КРЪСТОВИЩЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ, В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, ТРАФИК, ДЪЖД, ЕВАЛА ПИЧ ЧЕ СИ УСПЯЛ!!!

БРАВО НА МОМЧЕТО! БРАВО! ДАНО ИМА МНОГО КАТО НЕГО В РОДИНАТА НИ.

БРАВО НА МЛАДЕЖА!!!!!!!!!!! Започвам да се чудя дали да не го издирим и да го направим Министър Председател! Като аматъор Катаджия се справи като професионалист за разлика от професионалистите политици които се справят като аматъори! Да види бял ден тази клета Държава!

Това са новите деца на България - идващите млади! Такива бяха и нашите родители, родени преди 1944 г. Нищо политическо не влагам в тези писания. Много съм щастлива и спокойна, че има шанс за Родината. Утвърждава се гражданското общество у нас. Процесът върви напред и е необратим. Жалко за настоящите ни политици,че не го разбраха. Затова мислите им са извън времето!

Някои, като видят бялата лястовичка, спират, радват й се, усмихват се и си казват "има надежда!". Има и други, които също се спират, разбутват тези - радващите се, вадят чифтето и "дум" лястовичкатаааа..... После пред смаяните погледи на тези, които вече са спрели да се радват, отиват, взимат се трофея и, виждайки вперените в себи си погледи, отбелязват: "Кво, бе? Такава си немах, а и пръв си я утрепах!"

Приказка или пръдня е това? Ами ако въпросния "регулировчик" беше сблъскал две коли, ако беше пострадал човек тогава такива като тебе първи щяха да го хулят. Аз плащам данъци на една бездействаща многочислена и паразитна полиция и настоявам те да си влезнат в задълженията, там да накажат тези които не са си били на мястото , а в същото време взимат заплати от наште данъци. А този "регулировчи" ако беше с психично заболяване ти щеше ли да си спокойна ако твоето дете по това време пресича кръстовището там а този регулира преминаването? Само преди ден два един такъв заби Ауди пред турското посолство и се оказа че е психично болен и затова няма да носи отговорност. Ами всеки ако почне така с несвойствени за него задачи да се занимава ще настъпи хаос и анархия. Волен Сидеров утре може да ти направи "граждански арест" както той се изразява и ние обществото да си траеме и да го премем за нещо нормално ли? Всяка жаба да си знае гьола, а бездействащите полицаи с наказания, а този самозванец на прокурор.

ХАХх или ХАХо?

Сам се поставяте в групата на тези с пушките. Съвсем умишлено ползвах алегоричния изказ, защото, ако бях написал ТОЧНО каквото мисля, нямаше да ми пуснат поста.... :) А иначе - знаците на регулировчика са абсолютно еднозначни, и който знае правилата за движение по пътищата (по дифолт това трябва да са всички шофьори) няма как да сбърка, стига да спазва това, което му се показва. Ако момчето не е "регулирало" по правилния начин нямаше да издържи половин час там, защото знаците му нямаше да са разбираеми и щеше да стане "олеле". И още един път: Браво на бялата лястовичка!

Ами ако... ами ако баба ми беше мъж щеше да има таш.ци!

трябва един път завинаги някой да забрани на разбойниците катаджии да се крият по храстите и да тормозят хората и да им се повтаря всекидневно, че тяхната работа е да помагат в организацията на движението.

Вечна слава и хвала, Дайте този ден да го обявиме за Национален празник. Хвала хвала, да живей във вековете, вечна слава. Дайте на регулировчика и паметник да построиме и кръстовището на негово име да кръстим. Оххх хвала хвала слава тръпки ма побиват, въх ша са разплача.

Тъпак? Комплексар? Нещастник? Селяк? Не! Май всичко, взето заедно.... А, забравих и тая модерната английско-американска думичка с българското окончание - Хейтър!

ххаааххх :)))) охххх мравучка ми от вълнение хвала хвала хвала Х 100

Недей така бе батка! Не виждаш ли че човекът е социопат? Ти ако имаше приятел с такъв умствен хал нямаше ли да го съжалиш?

Този пич е само от нашите на бат Бойко феновете- комуняр ,депесар и батакаджия са неспособни на това-прекалено са тъпи,смотани и недомаслени!Най много да си счупят ръката докато си бъркат в ушите,какво остав пък за двигателна култура за тежък уличен график!

Бат ти Бойко освен да се оплаква от Станишев,да реже лентички,да се кипри пред камери,да си сменя 3 пъти на ден мнението,да събира министри по пътищата,да съсипва инакомислещите и т.н.не става за друго,камо ли регулировчик.Тези,които го подкрепят,въпреки явната му(доказана и като кмет,и като министър-председател) НЕКАДЪРНОСТ също не стават.

Разбира се че има надежда за България. Нещата имат един нормален ход на развитие, който може да се забави, но не може да се предотврати. Тук със съжаление трябва да констатираме, че е необходимо да измрат още две поколения, за да почнат нещата да се оправят.

Единствената надежда е да се заселят 200-300 хиляди чистокръвни холандци (dutchmen), които да поемат пълен мениджмънт на територията.

И какво те кара да смяташ че точно от тебе има какво да оценят и няма да те изпратят на екарисажа като паразит-вредител?

Тъкмо за морал и можене протестират гражданите пред МС и пред НС ! "Свестните у нас считат за луди."

Една китайска мъдрост гласи: Превърни сърцето си в зелено дърво и птичката сама ще дойде!" В този смисъл се сещам и за прекрасната песен на Емил Димитров по текст на Иля Велчев, ако не греша "Ако си дал" Светъл ден на всички добри българи!

Богдана има една хубава песен на тази тема Ако до всяко добро същество застане поне още едно...

Ако всички се впускахме да помагаме при нужда, а не да чакаме все да ни оправят, щяхме да сме на друго дередже. А сега всички чакат, чакат, чакат....., никой не си мръдва пръста за нищо си и за най-елементарното нещо, например за разделно събиране на боклука.

МИЛЧЕВ ГИ Е ПУСНАЛ ДА СЪБИРАТ НЕОБХОДИМАТА ТАКСА ЗА ДЕНЯ ! ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СИ СЪБИРАТ !

Вчера точно по това време минах преъ това кръстовище.Смея да твзрдя,че ако не беше този младеж задръстването щеше да е уникално.Поздравления за смелостта на този човек.

Поклон пред човечността на този млад българин.Ако всеки от нас направи по едно добро дело на ден,вероятно много скоро ще сме по-щастливи,по-спокойни и усмихнати. Доброто идва когато го повикаш с добро, не с крясъци, омраза и ненавист. Можем да станем добри ако поискаме, не е невъзможно,нека го направим!

Въх ще се разплача от умиление и гордост какви съвестни граждани имало в нашето будно гражданско общество. Ами ако въпросния "регулировчик" с напътствията си бе предизвикал катастрофа, тогава какви коментари щяха да пишат възхваляващите го. Трагедията на България е че никой не се занимава с това което му е работа, а всеки се занимава с несвойнствена за него работа. Като данъкоплатец нито съм съгласен някакъв случаен (ами ако е с психично заболяване) да регулира натоварено столично кръстовище, нито да издържам с данъците си една от най-многобройните и раздути по щат полиции на глава от населението в ЕС страни и то най-бедната.

Всъщност, ДА, трогателно е и си е за възхвала. Защото човекът е излязъл и е направил нещо, а не е стоял като теб безучастен и мрънкащ с изтъркани лафове за това кой с какво се занимава, което не му е работа................

..защо просто не млъкнеш, утайко?

От такива като теб с елоквентни разсъждения няма много полза.Показателят колко хора не ти одобряват мнението е достатъчен.Браво на момчето. А за тези които са го псували само едно мога да кажа-има Господ който вижда всичко и безнаказани няма да останат.

"Този, който може, търси начин. Този, който не може, търси причина." Поговорка за мрънкачи като "леле". Слава Богу, че има и от другите, които развиват света и го правят по-добър.

Браво, "леле колко трогателно"! Твоят коментар е един от малкото коментари, повлиян от здравия разум, а не от емоцията! Всичките тези бърборковци, които се разтапят от умиление пред "геройската" постъпка на младежа, по същия начин биха словославели, ако бяха видели маймуна да кара самолет... Много бих искал да чуя мнението на всичките тези титани на мисълта/включетелно на тоя - "елоквентния"/, ако в резултат на суперменската постъпка беше настъпило произшествие с тежки последствия - човешки жертви/да не дава господ/ или значителни материални щети!? Тогава и адвокат Марковски нямаше да може да го отърве от затвора, та дори младежът да е имал съответната квалификация/например катаджия, който по това време не е бил на служба/. Този младеж, както и всички останали граждани, които са били свидетели на случката е трябвало задължително да се обадят на тел. 112, откъдето компетентните хора да поемат случая в свои ръце!

а защо реши че не са се обадили на 112? просто КАТ не си върши работата, а се крие по храстите и пита " А сега ко праим?"

А къде са педал4етата от КАТ дето се крият по шубраците като партизани и искат "почерпки" от нормалните шофьори?

Абе ти не прочете ли, че валяло какво искаш да се намокрят ли? Пък на всичкото отгоре имало и работа за вършене.

Браво на момчето! Когато чета коментарите обаче ми прави впечатление следното: 1. Момчето се е справило изключително успешно с тежка задача на едно от най-сложните кръстовища в София/България в тежка и изнервена обстановна. Това без опит и предварителна подготовка не виждам как ще стане. Затова предполагам, че това е бил служител на КАТ, който не е бил дежурен и като е видял батака е решил да помогне. А ако не е така - трябва да го вземат да преподава в КАТ :). 2. Защо форумците го нападат - човекът е решил проблема блестящо. А "калинките" само правят батаци и крадат.

Няма значение какъв е! Важното е, че перфектно е свършил тази работа. Браво! Дано всеки ден навсякъде и за всичко има такива хора! На мърморковците не им обръщайте внимание. Това са вечно недоволни хора, които половината ден се сърдят на себе си, а другата половина се сърдят на целия свят. На тях угода няма. Дай им само да мрънкат, да обвиняват другите за и във всичко и нищо друго да не вършат.

БРАВО на този човек, че е поел отговорност и се е заел с нещо, нещо, което със сигурност не му е работа. И, че не се е впрегнал на псувните, които със сигурност за се сипели от устите на нашите българи, на които никой "не може да им каже". Ако всички българи не стояхме и не чакахме някой друг "да ни оправи", нямаше да сме в това положение. Още веднъж - адмирации!

Това е морал...драги интелигентни протестиращи-няма циркаджийски номера и примитивни лозунги. Който го може-го прави!

оная работа на трамвая са вика пантограф, а не лира

Чета написаното в дира и искрено се радвам, че обикновените хора се възхищават от постъпката на това момче Коста!!!! Това е обнадеждаващо за бъдещето на България и бъдещето на нашите деца!!! Е, има и "мрънкачи", но това народът ни го е казал в пословицата " за стадото и .. мършата"

надявам се да има все повече такива ентосясти :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мила родна картинка... :))) Всеки българин умира да се прави на Рамбо, Супермен, Спайдърмен... или в краен случай на регулировчик. Да спасява света, да раздава акъл и да прави нещо, което НЕ е негова работа. Талантлива нация сме, няма що :)))

Моля, не хранете троловете.

Ако човек се нуждае от първа помощ, няма да му я окажеш, защото НЕ Е ТВОЯ РАБОТА?!?!!!

И ти много акъл ръсиш, ама едва ли знаеш как се оказва първа помощ. Ставаш за регулировчик.

Правят се, бе... Има един дето се прави на премиер, хем вече не е. И един дето се прави на президент... Има и още много

Ще се прави, я? След като Рамбо, Супермен и си-е дремат по бюрата и кършат пръсти, че няма пари и възможности за това или онова....

В цивилизованите страни си има правила за движение през нерегулируеми кръстовища. Ако в българския закон за движение по пътищата НЯМА такова правило, още по-зле.

Този е поредната калинка в държавата ни. Обаче ние сме един малък и много прост народ и ще го разберем, само ако се качим на един баир и видим, че Земята е кръгла.

Да, ти си прост!!!

Онези на 11. септември като нямаха пилот в самолета колко самолета приземиха? Нито един.

Толкова сме зле, че когато ни дирижират калинки(хора без ценз) ние си отдъхваме. После ревем що е така.

не си извод а изрод..

Вас и в космоса да Ви изпратят, пак ще твърдите, че Земята е червена тепсия, пълна с мед и масло само за наши другари! Комунистите винаги са гледали на обикновените граждани като на хора 3-то качество!

БРАВО !!!!! На въпроса ни къде са били ашлаците от КАТ-ще ни отговорят -на протестите,пазят другите ашлаци в НС.

И кака Данче Фъндъкова с интерес е гледала фейса и мило му се е усмихвала, както постоянно прави в последните години, когато няма какво да каже или направи!

Кака ти Данче ли трябва да регулира движението в София или просто си дрънкаш глупости, защото така са ти поръчали от Позитано?

Истината е че големите неща в живота и историята са дело на обикновените хора. "Политическия елит" само се занимава със себе си и пише възвания от типа "Дайте да дадем"

Една "малка" поправка-девизът на управленците ни след 9.09. 1944 г. е следния:"Дайте да ДАДЕТЕ!"

Е хубу де ако пак се повтори ситуацията и вашия човек не дойде какво правим? Я всички си прочетете закона и правилника за движение по пътищата, за да сте адекватни следващия път!

Нашия човек все пак не е вързан за това кръстовище, въпроса е де бяха служебно задължените лица! А когато следваия път стане подобна боза някой гарантира ли че ще си бъдат на мястото?

Не си прав!Особено в големите градове и в пиковите часове, ако няма светофар, няма преминаване на стоп или ляво стоящите - което е предпоставка за ПТП.Браво на човека!

За първи път от началото на годината чета новина, която не е свързана с някакви скандали, протести, убийсвтва, катастрофи, някакви псевдо националистични теории и т.н. Надявам се дир.бг да излага все повече позитивни новини (без да омаловажавам делото на младежа) и съм сигурен, че така все повече ще ни се случват да виждаме подобни случки.

Моето мнение е: МММММ, ЪЪЪЪЪ, ААААА, ЕЕЕЕЕ, ИИИИ, МММММ, ЪЪЪЪЪ, ААААА, ЕЕЕЕЕ, ИИИИ, МММММ.

Браво на човека! Възникват обаче два въпроса: 1/ Де са били истинските регулировчици, та не са се появили никакви, ами гражданина на своя глава (безспорно успешно и навреме) е оправил нещата 2/ Не може ли да се направи нещо подобно и в съдебната система, щото и там видимо държавата отсъства...

Защото управлението по време на прехода се крепи основно на съдебната система.

Пък аз като гледам как работи съдебната система, си мисля че гледам филма "Има ли пилот в самолета?