17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той съобщи още, че тази година първокласниците ще са над 60 000 ---- 60 хиляди бъдещи работни пчелици влизат в щамповъчният цех на Матрица, за да излязат "верни кредитни роби", обслужващи шахматният клуб на "боговете"!

Заплатите на учители и лекари трябва да най-малко 150% от средната. В противен случай загиваме.

Най-важният въпрос е колко от тези 60 хил. са цигани?

децата нямат дисциплина- защото знаят, че каквито и маимунджулъци да правят, ще останат в училище. децата нямат стимул да учат- защото знаят, че каквото и да правят, ще достигнат само до едно ниво в обществото. децата нямат уважение към своите преподаватели, защото знаят, че повечето от тях са там не по призвание, а поради липса на по-добра възможност за реализация.

Откъде накъде неграмотните Даскалова са богопомазани с огромни заплатки...

А ти лично , какво си НАПРАВИЛ за да стане 120%? Такива "трябва да е...", аз мога да ги изброя 1000.

Учителката се свива с кюстюмче от втора ръка и няма да възможност да възпитава разглезени хлапета облечени от Мола

И на какво отгоре единучит3л ще взима 1200лв, след като детето ми така или наче трябва да ходи на курсове, иначе е за никъде? нищо не се прави в училищата и това се знае прекрасно!

някои трябва да работи за да има за държавната хранилка полицаи военни държавна админстрация да му мислят работещите бедни държавната хранилка ебре животеееее

Стига предизборни фишеци с тия заплати, те са абсурдно ниски около 750 лв.и младите хора бягат от тази професия !!! Но в министерствата и парламента проблем от липса на кадри няма !!!

А и друго, то е ясно, че каквото кадърно имаше вече не е в България! На какво отгоре ще даваме на тия дето са се излъгали да останат, едва ли не награда, за туй, че не са ги взели другаде? 700лв за учител и нито цент повече!

Сетиха се, когато вече не останаха желаещи да станат учители. Грозното е, че хората, които дълги години изнасяха на гърба си всякакви приумици на просветното министерство и работеха на няколко места, за да живеят нормално, са ощетени. Да не говорим, че нищо не се споменава за отмяна на делегираните бюджети, които нанесоха толкова поразии на българското образование.

Още си спомням Легендата за Рома в учебниците за малките деца. Или как през Турското робство турците са черпили българите с баклава и локум

И да имат 3 месеца и кусур отпуски и не повече от 4 учебни часа на ден, а и още безлимитни болнични.

То заплатите им бяха вдигани няколко пъти и пак сме последни по гамотност в Европа? Извод? По-мързеливо нещо от българския даскал няма от тук до Плутон! Никакви заплати за такива! Бой по каската и тежки санкции!

Ще хвърчат оставки . Първо на министъра. После и на другите замесени в аферата със Стратегията за детето и 1,6 милиарда евро от Норвежкия финансов механизъм. Българина не прощава еничарството.

Само че всичкото учител, което ставаше за нещо се махна и останаха хората, които другаде няма да ги вземат на работа. И сега след като приравнихте учителската професия на чистачка в общината и изгонихте 80% от кадърните се сетихте, че трябва да се увеличават заплатите.

Проблема на ГЕРБ е че учителите не са глупави и знаят отлично че ГЕРБ завличат държавата в пропастта. Учителите Знаят че тези които ще махнат ГЕРБ също ще им увеличат заплатите, ,но ще възстановят България и ще я изчистят от Гетбрастия. Но

Учителите трябва да учат децата за Великия вожд и неговата клика преди да им вдигат заплатите!

Наистина не разбирам защо децата трябва да учат ? Ще научат професия ще научат език и ще се чупят от България

Това предизборно ли е?

Промиват мозъците на децата ,нямат род и родина. Готвят ги за емигранти

Преди избори все едно и също.... първо сестрите, после учителите, след тях майките и накрая пушещите полицаи.... Дали е възможно всеки дето се пени за вдигане на бюджетни заплати да споделя и от де ще дойдат парите, щото на реално работещите взе да им писва....

Реалността в момента е такава - заплата на учител без стаж - /основна -920/+/СБКО ~20 лева/+ ако има класно ръководство -30 лева+ малко лекторски -около 30 лева =1000 лева БРУТО *1.288 /данъци/ = 776 лева чисто . Ако няма клас и лекторски пада към 730 чисто. Иначе и министъра каквото може да обещае , никой не може да ви го даде ! Добре дошли ентусиасти и дерзайте да съборите стената с глава.

Благодарение на ГЕРБ раждаемостта е по-ниска от раждаемостта след Втората световна война. На първо място по смъртност и на последно по раждаемост . Това не е стабилност. Това е упадък и заличаване на нацията от световната карта.

Каквото и да разправят, базата, от която тръгват учителските заплати, е много ниска. Дълги години след учителската стачка увеличенията бяха символични. В момента българските учители са по-зле платени от колегите си в много страни на Балканите. Разбира се, вина за това имат и учителските синдикати. Докато учителите не махнат Вечната Амбър (Янка Такева) и хрантутниците около нея, няма кой да им защити интереса.

Е,и!?Простотиите се творят в министерството.Да не би да обвинявате УЧИТЕЛИТЕ?

Е то и минималната трябва да бъде 1000 лв,ама не е! Това само "трябва" го чуваме от десетилетия,но друго освен цени и брутална инфлация не виждаме! На сегашните цени заплатите изобщо на всички работещи трябва да са двойно по високи,защото цените са,като на запад,а заплащането на труда подигравка с работещите!

Първокласниците щели да бъдат над 60 000; Малко ли са, много ли са?! Някакво сравнение с годините назад?! Тенденцията? ... Министърът на образованието се оплака днес, че много ученици ОТПАДАЛИ след 7-и клас. В Конституцията пише: Чл. 53. (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. Защо не увеличат задължителното образование до 19 години?! Поевропейчените политици изтикаха българските автори в гимназиалния курс. А какво ще стане със самосъзнанието на учещите само до 7 клас?!

Защо няма държава в света в която 80 процента от учителите да са облечени с дрехи втора употреба. Това не е само лично наблюдение. Това се споделя от повечето родители и ученици.

Не е добра тази новина.От зората на "демокрацията" съм забелязала закономерност:заговорят ли за учителските заплати и увеличение при тях,рязко повишават всичко друго.

От една страна професията е неблагодарна - да търпиш куп разглезени келемета и гаменчета да ти се качват на главата. От друга страна кой ти държи сметка на , какво си ги научил същите тези келемета - т. е. как си си свършил работата. От трета страна някой учител би ли ми обяснил , какво точно се прави на т. нар. обучения по планински и морски курорти , че дори и в Одрин - няма грешка учителски колектив отива на обучение в Одрин в Турция. Колко професионални съсловия ходят два - три пъти годишно на почивка и екскурзия представени , като командировки за обучение , платени с пари от нашите данъци. Колко съсловия имат 68 дни годишен отпуск , само дето не можели да го ползват , когато искат видите ли.

Пари има колкото искаш. Щом можем да купим F 16 на цената на F 35 и да се свържем с Турски поток а после да обявим че няма да внасяме газ от там значи не липсват пари

Сметката за старши учител с 20 години стаж - /ОЗ/955 +191/клас просл.време/+20/СБКО/+30 /класно/+ 60 /лекторски/ =1211- данъци = 940 лева чисто - това е ралността за учителите, другото са лафове. П.с И ако някой вярва,че учителите работят до обяд може да иде на баня-да си изплакне очите. Аз ги гледам всеки ден - моята счетоводна къща е срещу училище и ги виждам как пристигат в 07.20 /почват в 7.45 и си тръгват около 15.30 . Дали си носят работа у дома - предполагам да. Не завиждам на каквато и да е заплата за учител.

Хиляди деца няма да учат защото трябва да работят с родителите си. Да могат да изкара зимата.

В България учителите са най-зле заплатени, много след магистрати, военни, полицаи, лекари, чистачките на летището парламента, мишките в министерства, комисии и агенции... Моля тези които завиждат да заповядат да поработят и да видят за какво става дума !!! Учителите отговарят и за живота и за здравето и за образованието, но не и за възпитанието, които хейтърите тук им дават !

няма ли пазар на труда? няма ли частни училища, които са субекти също на тоя пазар?

Христов, какви приказки си измисляш за 68 дни отпуска и обучения в чужбина. Манипулатор ли си или прост хейтър?

учителите на държавно имаш предвид, нали?

Има учители и "уучители". Тези, от втория тип си тръгват за частните школи и срещите със своите частни ученици. В училище се чувстват постоянно изморени, апатични - да, така е след толкова допълнителна работа, която никъде не се документира. Учителят трябва да бъде или на частна практика!

пари винаги има и винаги е имало за всичко, въпроса е само как се разпределят и колко се краде... ако някой ти говори, че за нещо няма пари , лъже те и е от крадците...

България е Изнесла в Западна Европа и САЩ около 2 500 000 Български Граждани !!! ... Обучението за един ученик Годишно ни струва на нас държавата 5000 лева . За обучение до 12 клас=60 000 лева . .... 2,500 000 милиона Безплатно Изнесени на Запад Българи .... ...се равнява на Подарък ... ..от 150 Милиарда ..до сега !! ... Не вярвайте че Запада ни е приятел и ни помага...лъжат !!!

52 дни отпуск, плюс още осем дни, ако членуваш в някой синдикат. Няма много документация - е, има, но си е ала-бала, 4-5 учебни, а не астрономически часа на ден, при 600 часа годишен норматив, Няма кой-знае нещо ново в методиката им на преподаване, някои от учителите даори не следят новостите /ако изобщо ги има/ в образованието. Ъова, което казват за обучението в чужбина - така е, то не е никакво обученуие, а си е чисто и просто една екскурзия с образователна цел - за да се усвоятт едни пари за квалификация на учителите. Това, което казва г-н Христов е прозрачна ИСТИНА!

Различават се от предишни години по два критерия, брой и цвят. Вторият е определящ.

Тази информация е строго секретна . Ако излезе ГЕРБ са свършени . Грубо 50-60 % с циганите тази година от първокласниците.

Не знам за какви "second hand" облечени учители брътвиш, ама я кажи знаят ли масите, че всеки даскал в тази територийка взима по 600 лв. на година за ДРЕХИ! А?

Абе то минималната заплата трябва да е 100% от средната, но не е.

Браво,парите са най великото нещо!Ето идват избори и нашите хора от нашата партия ГЕРБ със загриженост за учителите и необходимостта им от повече пари ще ги спечелят на тяхна страна!ами то и проститутките ще искат повече пари и тези които стоят зад тезгяха на магазина също ще продават по скъпо!не напразно за парите песни се пеят!Та корупцията и частните уроци са велико нещо!

Ами направете ги каквито трябва бе, мишок. Не в министерството и по регионалните инспекторати да вземат добри заплати, а даскалите - кучета ги яли. И друго. След като вдигнете заплатите, вижте как да повишите авторитета на тези хора, а не да ги бият цигани и муцуни. Накрая искайте и резултати от дейността им, защото не може да се разчита само на родителските познания по съответния предмет.

ДА, трябва! Щото чаветата растат кат магарета, а даскалите требва да ги направят хора.