Красимир Каракачанов в Студио Dir: Скопие ще го разбере по трудния начин - търпението ни се изчерпа!

"Югославският номер с въртене на задни части и вдигната поличка този път няма да мине, така Северна Македония няма да влезе в ЕС", закани се вицепремиерът и лидер на ВМРО

Обратно в новината

Коментари - Красимир Каракачанов в Студио Dir: Скопие ще го разбере по трудния начин - търпението ни се изчерпа! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ноември 19-та бях в Охрид. С хазяите се заговорихме. Дъщеря им била се много зарадвала, че българи им идват, имала български паспорт и вече била така да се каже българка. Студентка в Словения (без БГ паспорт нямало да може да следва там). После показах снимки на телефона ми, ах, какъв левент бил синът ми:))) Как се казва? Александър, казвам. "Браво! Име оттука!" беше реакцията. Е как да обясниш на тези захлюпеняци, че това име го има на всеки език? Квартирата ни беше точно под Самуиловата крепост. Голяма хвалба, голямо чудо с техния "први цар". Попитах кой е вторият? Кой идва след него?? Хората просто нямаха идея! Захранени са с първия, но да се запитат за по-нататък явно не могат. Във всеки случай макар да сме били един народ, вече не сме. То е било сърбин. От него българин не става. Това е. Пълно презрение, задавено в сервилщина. Е не искам такива сънародници. Но и не искам да ме крадат. Да си признават българската част от така наречената "обща история", пък после ако щат и марсианци да се нарекат. И без това равни на себе си нямат, може и да им го повярват външните. Чувала съм, че в по-северните / по-близки до нас райони хората са по-различни и по-топли. И че гласно или негласно се смятат за българи. Дано е така. Но Скопие и Охрид са бетер от Тетово и Гостивар. Там поне си казват, че са албанци.

Недей да се свениш да зададеш в ефир (международен) въпроса кой (името) наложи македонската нация и македонския език! И кои са межд. политици, които поддържат това недоразумение!

Македонци, ако не беше българската книжовност и манастирите, щяхте да сте изчезнали като народ по време на османското владичество. Как се съхрани историята ви!, я помислете. На какъв език се пазеха спомените през вековете? Имате ли книжовна школа на македонски която да е създала книги за това как македонци те са оцеляли от времето на Александър Македонски? Нека си спомним история Славянобългарска на Паисий! Писана за българските владетели през 1763, та тези земи написани ли са като македонски? Имате ли владетел, описан в някоя история?

Единственния проблем в България са русофил-комунягите!

Ами гледайте този път да държите на думата си и вие политиците. В крайна сметка България а и народът в македония имат един интерес. Гледайте да го спазите.

Ей Гербаджийски Неграмотни Цървули..... БЪЛГАРИЯ.... ТОВА Е МИЗИЯ... ТРАКИЯ... И МАКЕДОНИЯ

Ти пък. По една тема да се държат грамотно, и ти да ги оплюеш. Или искаш да кажеш друго?

Бивши комунисти и ченгета не може да решават спорве те са обременени от детството си и осакатени мозъчно от социализма

Гугъл Преводач: македонският език е факт

Държавни символи Герб Знаме Държавен печат Химн Столица Езика не е държавен символ и Каракачанов да си затваря устата!

Тъпаците от ВМРО и в България и в Македония си правят предизборна агитация на гърба на българския език! Няма международен договор в който да се казва как ще се нарича езика на една държава! България и Македония са подписали договор за добросъседство

Откога трябваше да им свием сърмите. На това там му казват увредените българи - вече и те не знаят какви са, що са, кой ги е пръкнал и защо. Идат тук хрисими и усмихнати, взимат някакви дипломи и паспорти и после - беж на запад и плюене по България! Я да вървят на п....си матерна!

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Каракачанов е патриот на софра.... Голям е като слон.. А душицата му малка.. Мишешка.. Не брани майка България... А гледа хапване.. Пийване на гювеч.. И суха пара на ръка... Срамно и жалко.. Набеден армеецо разплут...

Ех, ако можеше с цветни-рисувани географски карти и със заплахи срещу по-слабите да се вземат територии, вероятно българският национален проблем щеше да е отдавна решен!!! Обаче ядец! И Македония, и Сърбия, и Гърция, и Турция, и Румъния са си там, където са, а на пухкавият войвода Каракачантий може само да се репчи по БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ и никъде другаде.

И Македония, и Сърбия, и Гърция, и Румъния са крали българска история и територия

Тоя тулуп да каже колко взема вмро-то за паспорт на македонец. Да не се прави на голЕм патрЕот. Тоя си гледа бизнеса само. Защо никой ме говори за това вече ? Вкараха мисирките от медиите в кокошарниците и сега си гледат рахата.

Попринцип ако тръгнем из Европа да се правим на патриоти знаете ли колко бързо ще ни свият сърмите ? Особено с пишман патриоти като тоя плондир дето още не е разбрал, че Македония се преименува на "Северна Македония" точно с идеята да се откаже от общата ни история.Пък и никой от правителството щом не възрази тогава то близко до акъла, че не сме имали претенции по въпроса или изобщо не са знаели каква с каква идея се правят тези гимнастики.

Е как нема да клекнете пред САЩ, като не само сте клекнали ами сте се и надупили?

Този път е прав Каракачана и го казвам като наследник на македонски българи от Лерин - днешна Флорина. П.С. Цяла Северна Гърция е Българска територия! Не го забравяйте докато ходите да си плющите задника по Бяло Море.

беше. Там вече почти не са останали българи. Няма как да претендираме за територия където няма българи. Това руснаците много добре го разбират - и затова в Крим има повече руснаци отколкото коренно население.

Пак се оказа неподготвен Още утре ще започнеш да лижеш задника на вожда ти и друга песен да запееш Не забравяи че дължиш на тези хора много пари които взе на ръка Време е те да започнат да изнасят факти относно твоито изнудване и мародерсто над тях с цел лична облага А окрадените пари от Македонците за придобиване на Българско гражданство надхвърлят стоиноста еквивалентна за покупка на остров в Гърция Там си съсед на един друг вожд

Той добре си говори човека, но да не затворят Била докато свърши интервюто. Голям патриот. Ама май повече голям отколкото патриот.

Едно не мога да разбера в цялата история. Кой ни брои нас за слива и кой ни пита какво искаме, та да имаме думата дали Западна България да стане член на ЕС???

Много е прав Каракачанов. Подкрепям. Даже е добре и изцяло до ги блокираме за ЕС ако в действителност продължат така. Няма македонски език! Това е диалект на българския. Това е българска територия. Няма какво да се правят. Векове история има. Не могат да я променят

Блокирай ги за ЕС и после освен сърбия ще си имаме още един враг на западната граница финансирани от русия.

То пък сега са едни приятели, ум да ти зайде!!!

Айде да си говорим на мАкедонски език! Му-ха-ха-ха-ха...

Правилно

Доносникът на ДС Каракачанов, добре изпълнява спуснатите нареждания от кремъл, които са -никакво ЕС за Северна Мaкедония..

Много е ВАЖНО и да НЕ крадат от Българсакта История.. Ако се смятат за Българи, може да позлват имената на български царе и ВЪстаници- цар Самуил, Гоце Делчев, Яне Сандански, Владо Черноземски... Ако не се смятат за Българи, ПЪЛНА ЗАБРАНА за ползване на имена от Българската История.

СТРОГ, НО СПРАВЕДЛИВ! ТРЕПЕРЕТЕ ВИЕ В СКОПИЕ, ИДЕ ВИЦЕТО! РУСЕНСКИЯ ВОЙВОДА!

На тази територия никога е нямало самостоятелна държава Македония.Този регион също като регионите Тракия и Мизия ,с изключение на Югославския период, винаги са били част от България А хората там, винаги са се определяли като България Не е далеч деня в който ще се завърнат,в пределите на майка България.

мНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО-КОГАТО ГИ НАРОЧИХА,ЧЕ СА МАКЕДОНЦИ-ТЕ РИПАХА И И ВИКАХА,ЧЕ СА БЪЛГАРИ..ЕГА СЕ ДЕРАТ-НЕ,МАКЕДОНЦИ СМЕ! ДА ТАКИВА СТЕ,КАКТО ДОБРУДЖАНЦИ /И ТЕ СА ИМАЛИ САМОСТОЯТЕЛНО СЪЩЕСТВУВАНЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ/,ТРАКИЙЦИ /И ТЕ СА ИМАЛИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ САМОСТОЯТЕЛНОСТ/, СТРАНТДЖАНЦИ И Т.Н.!!!

Да ти имам "дптимизма". ще се върнат друг път. или в някоя друга вселена

Любопитно ми е, ако с е лементарните си и определено неинтелигентни изказвания предизвика конфрликт, как ще се оправя с тази физиономия и с тези килограми, също така и без армия. Няма да събере и ентусиасти, защото нито ще ги впечатли, нито ще ги вдъхнови. Навремето имаше институт за учене на дипломация.

Явно на дипломацията и отмина времето!

Какво значение има, дали македонския език е оригинален техен си език на македонците или е разновидност на българския ? Абе ако искат ,нека да е разновидност дори на китайския.Тяхна си работа.Важното е ние като българи твърдо да кажем НЕ !И за това никакво съгласие по този въпрос ,но само по него.И нищо повече, но за членството в ЕС на македонците ,трябва да кажем ДА ! ,защото в противен случай наливаме вода в мелницата на Русия и враждебната политика към нас на Сърбия.Това е опасното ! Важното е също Сърбия като агент на Русия ,да остане изолирана и само на Балканите, защото след разпада на Югославия , от къде на къде тя Сърбия ,ще предендира за собственост на българските Западни покрайнини. Биила наследница на Югославия ? Айде бе,къде го пише ?

Ами да някой мъти българските интереси ! Ето какво казва проф. Григор Велев за Западните покрайнини : Някой пречи на българските интереси на Бллканите.Примерно за Западните покрайнини,пише следното професор Григор Велев от БАНИ. България е единствената държва, в която правителствата й не защитават националните интереси. През 1991 година съгласно Ньойския договор, от България беше откъсната територия от 1550 кв. км. Тя беше предадена на Кралство Сърбия. Едновременно с това бяха откъснати 1250 км. от Пиринска Македония и предаден на същото кралство. През 1948 година Парижката мирна конференция отсъди тези територии на Федеративна Народна Република Югославия. През 1991 година, в резултат на гражданската война, Югославия се разпадна и престана да бъде държавно-правен субект. В резултата на това въз основа на всички международни договори, държава, която престава да бъде правен субект, подписаните от нея договори, престават да имат правна сила. Съгласно тази трактовка, Западните покрайнини престават да бъдат част от държава, която не съществува. На едно съвещание президентът на Хърватия Франьо Туджман предлага тази територия, която е ничия, да бъде върната на България. Но до такова съгласие не се стига. И така тези земи от 1991 до 1997 г. са ничии. Най-страшното е, че българските правителства не проявяват никакъв интерес, нито към територията, нито към двата града със 120 села и 45 църкви в Сърбия. През 1997 година се решава тази територия да се присъедини към Сърбия. Но от как, подарък от Бога ли?! Кани се тогавашния премиер Жан Виденов в Белград и той казва, че от днес нататък няма Западни покрайнити, а Източна Сърбия. Нека да припомня, че съгласно Конституцията, право да се разпорежда със земите на България, има само Велико народно събрание, а не премиерът. Защо Жан Виденов си позволи да подари част от България?! И ако има прокуратура , тя трябваше да го подведе под отговорност за национално предателство. Съгласно Лисабонския договор, всяка страна, която се присъединява към Европейската общност, трябва да реши всички висящи териториални спорове със своите съседи

Какъв е Жан Виденов ? Социалист или Комунист,все тая от БСП, приемницата на БКП, т.е. чии интереси тогава е защитавал ? Не е трудно да се досетим , на Сърбия и в частност на кого ? Ха,ха,ха ! Ясно като бял ден!

Ако беше преди 1944г Жан ВМРО да го е пратило на небесата

Военният министър бил и диплоМатка ще се окаже.

.. като гърците им наложиха ембарго ние ги пуснахме да карат от Бургас стоките. А требваше тогава да ги клецнем ..

Научаваме си урока по трудния (и добронамерен преди) начин... "Няма ненаказано добро"...

Само като погледнат ставащото по т.нар. Българско черноморие и става ясно защо не искат и да чуват за каквото и да е обвързване с държава с политици, като разбиращия от всичко министър.

Кой къдеnj го сърби, там се чеше!

Този човек,Красимир Каракачаов,ми е безкрайно несимпатичен.По много причини които няма смисъл да полемизирам тук.Но в случая е ПРАВ.След като България и Македония излязоха от епохата на комунизма,ние българите,направихме ТВЪРДЕ МНОГО за да имаме приятелски отношения с тези хора.Ето ги и фактите:1991 година-България е в купонна система,всички сме по опашките в глад,студ и недоимък,но българската дължава начело с Димитър Попов отпуска помощ от 10 милиона долара/да,вярно е/ в помощ на новосъздаващата се държава Македония.1992 година-Президента Желю Желев е първия държавен глава подписал признаването на новата македонска държава.Въпреки яростния отпор на повечето балкански лидери и заплахите им за санкции срещу България.1994 година-едно от разклоненията на българското ВМРО прави редица от концерти и изпраща в Македония дарения/книги,учебници,карти,музикални инструменти/ за така наречените българофилски настроени македонци.2001 година-След терористична операция на АНА в Косово,тази терористично-шиптърска организация ,създадена с мечти за Велика Абания,изведнъж нахлува в границите на Македония,в области с предимно албанско население и обявява че иска да създаде нов независим албански анклав,който да съществува автономно от македонската държава.Завзета е близо 1/3 от територията на сегашна Македония.Кой отново помогна????Не можете да познаете.Отново България.С оръжие,боеприпаси,танкове и снаряди.Както и с безброи протестни ноти в ООН за албанското безчинство.Резултата от нашата помощ е видна.Македония е отново 3/3 цяла.Това е само малка част от нашата обща история.За безбройните студенти преминали през нашите ВУЗ-ове и получили европейско образование и реализирали се благодарение на него в Европа.Български оперни певци бяха първите които участваха в оперните спектакли на Скопската опера,докато Софийската консерватория обучи македонски такива.Дали всяка година македонците почиват на нашето Черноморие без визи!!!Нещо което е позволено само на много малко държави,нечленуващи в ЕС.Винаги през годините сме показвали своята добра воля към тях.Какво получихме в ответ???????Откраднаха цялата българска история от Самуил насам,написаха си национален химн в който се пее за "македонските" герои Гоце Делчев и Яне Сандански,нарекоха нашата славянска писменост за която великия Дядо Вазов беше написал "И ний сме дали нещо на света"-македонски диалект.А онзи космат примат Миленко,който счупи провокативно с чук паметната надгробна плоча на българските войници загинали на Каймакчалан,и засне това свое дело с камера,ни нарича фашисти и престъпници във всяко свое телевизионно "шоу".Е,дали е прав Каракачанов че на тези паразити злобни не трябва да се дава повече никаква помощ за нищо,докато не преосмислят своето отношение към нас????Да,прав е.Колкото и да не ми е симпатичен.

Стига с тая шибана Македония. Заради макетата сме се набутали в две национални катастрофи.

Що тогава поддържате Украина, която как Македония отрича , че тя е исторически е част от Русия с обща история, култура и език.Ситуацията е огледална. Македония пред Украина е цвете - не преследва българи не забранява да говорят български език, ни им урязва правата по етнически принцип. Следвате европейски двойни стандарти и не се чудите.Кой на официално ниво осъдил вакханалия в Украина?

Сърбетата и международните гаулайтери! Всички вкупом направиха така , че България да граничи със себе си. Да не мислите, че Междусъюзническата война е случайно събитие. Нейният изход за България е предварително планиран. Отношеноието към най-старата съвременна държава в Европа трябва да се търси 2.5 хил. год. назад!

Да сте видели поне една малка държава като БГ,която да не смята,че от нея тръгнала цивилизация? Ако има, те са единични.

Няма друга малка държава обаче, която да е била обширна империя! Може би само Австро-Унгария. Няма друга държава, на която специално да са отделили толкова внимание, за й отрежат земите, а народа й в тези земи да го обърнат в друг народ! От някогашна България се нароиха сума ти държави - Румъния, половин Гърция, половин Сърбия и цяла една Македония! А за българите в Анадола чувал ли си? няма и да чуеш скоро. Няма друга държава, срещу която от хилядолетия да се водят обявени, но най-вече необявени войни!

Единствената причина да имаме добри отношения с Македония е че Вожда като излезе на международното поле може да комуникира само с тях без преводачи.

А бе Краси, и ти и Шефа ти много сте се нашишкавили, вече не ви стават костюмите, елате при мен за 2-3 седмици да ви стегна за лятото

За всичко са виновни БКП ,Белград и Москва. За 500г турците не можаха да направят от българите -турци, ама изброените комунисти за 45г направиха насила българи в македонци и ги накараха да мразят всичко майчино, българско и родно...... И СЕГА СЪЩИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ СКАРАТ С БРАТЯТА МАКЕДОНИЯ ЗА НЕ ВЛЕЗНАТ В НАТО И ЕС.

За 500години не ви направихме турци, защото тъп гяур и роб не може да бъде турчин бе тъпанр глупав.

Ти турски резане кенеф какво правиш в Български форум? Марш в анадола. Аааа чакай то ти си просто мангал който се прави на турчин

Кажете най-после на глас кой (име) лансира/наложи съществуването на македонска нация и македонски език. След това кой в днешния свят открито подкрепя малоумните претенции и действия на македонските политици! Така че светът да види за какво лицемерие става дума!

Нещо не мога да разбера отношенията ни с Македония, защото те ни мразят и плюят жестоко а ние ги обичаме и подкрепяме . Любо Пенев го беше казал ,който ме уважава добре , а който не да духа супата.

“Скопие ще го разбере по трудния начин - търпението ни се изчерпа!” - НАДЯВАМ СЕ да си прав г-н Каракачанов и да си държиш на думата!!! Писна ми от подлизурска политика... може да сме бедни ама ЧАК и Република Северна Македовия да ни се подиграва е прекалено!!!

ТИ СИ ЛУД ДА МУ ВЕРВАШ!

Kаго плашиш бе дебелия!!! Всичко зависи от други държави.... или вече не искаме Шенген?

Говориш " сладки" приказки , защото знаеш , че Българите очакват да чуят точно това , но на практика ще ПРАВИШ точно това което ще ти НАРЕДИ Х.Мустафа и ЕС , защото С.Македония е чужд интерес , на който ти никога няма да се противиш НЕзависимо какво ще струва това на собствената ти Родина и колко си запознат с историята !!! Ще Ви видим колко ще защитите и националните интереси на родните земеделци , сега след като Ви натиснаха и заплашиха от ЕК - аз лично НЕ очаквам от Вас самозваните " елитни политици " НИЩО друго освен КРАДЕНЕ и ЛЪЖИ !!!!

Да ни вкара във война с макета? Баси и просто говедо!

Той нищо , не може да иска - ВСИЧКИ само изпълняват нареждания , тихо и послушно , за да си пазят постовете и да не им се налага да работят !!! Не е лесно да се работи - по-сладко е да се краде чуждият труд !!!

Е ти какво, от македонската армия ли те е страх :D

Няма как да подкрепям Каракачанов повече. Според мен в Македония не са наясно до колко има консенсус сред всякакви обществени и политически кръгове по македонския проблем и разчитата на наякаква магическа врътка и проява на слабост. Ало, македонците по македонския проблем в България всички са българи. По никакъв начин няма да се промени ситуацията ако се смени власта с други партии сигурен съм че в голямата си част българските цигани и турци са в съгласие с българите по темата. Какво друго ако предствавиш честно фактите на разумен човек освен да се погниси от македонската перверзия. Още на македонците постоянно трябва да им се набива в дебелите кратуки че единствента причина да нямаха съответната война при разпадането на Югославия като всички останали беше България ! Никакъв ЕС са тия измекяри! На България не и трябват врагове в съюза, а на вси1ки останали им е безразлично . Македноя няма никаква страегическа важност за никого в света освен за България и в тоя смисъл от никъде няма да дойде натиск към България. Дори в американския конгрес имаше гласове ( Дана Рорабакер) да се свършва с тая македонска мизерия защото за Америка ос Албания - България има смисъл до долкото се стабилизират две американски съюзни държави за разкиа от ос в който участва Сърбия и вечно повратлива Гърция ... македноците слезте на Земята и добре дошли !

Тоя е просто една торба с ако

И за къв са ни тези??? Няколкостотин макета и няколко милиона шиптери!? Заери ги тия,скоро няма да ги има!

Не ни трябват. Затова сме ги признали за държава, ама да спрат да ни крадат исторуята и измислят нов език на базата на нашия. Това е - друго не искаме от тях.

Само така - твърдост и безкомпромисност!