Офертата за F16 не отговаряла на условията за плащане

България е отказала изтребителите F16, защото офертата не отговаряла на условията за плащане, обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Офертата за F16 не отговаряла на условията за плащане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо нищо не се говори за новият МиГ35 -наследника на МиГ29 който е много по-добър от всички изброени и на половин цена !?? Освен това няма да има нужда хвърляне наогромни пари за преобучение ,техническа подръжка и тн... бронирани машини за пехотата ,някога България ги произвеждаше и имаше хиляди в резерв ,които след това бяха изнесени на безценица незнайно къде...

защото Русия продава маймунската версия. И кат ти забият някъде из компа един скрипт, примерно след точно определен честотен сигнал да ти рестартират всички процесори ето че оставаш със свалени гащи срещу пилотите на Путин. Алжир що мислиш им върна всичките Миг29 и си взе обратно милиярд и половина долара? Щото продават боклуци. Арматата е най-големия боклук

Шило

Я, какъв специалист има....

Все едно има какво да не спаси ако ни нападне Русия? ;) Пък и сме неизгодни за нападение. Те с един Крим дето е досами другата територия не могат да се оправят. Преди да тръгнат да атакуват нас, трябва да завладеят поне 2-3 други държави (Украйна, Молдова, Румъния, Грузия, Турция). Страните исторически се бият със съседи. Така че стратегията ни основно трябва да сме готови срещу Турция, Гърция, Румъния, Сърбия (вероятно отслабени след война) и Македония (веротно слаби). Ако ни нападт някакви като САЩ, нещата са други.

Справка Победи:загуби:загуба от земята F-16 Falcon 76-1-5 F-15A/C/I/S Eagle 102-0-0 MiG-29 6-18-1 MiG-25 8-8-1 MiG-23 25-102-[too little information for an accurate count of] Няма какво повече да се говори за МИГ. Само путинофилското - ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ статистиката говори ТОЧНО и ЯСНО !!!

Не става Миг-35. И така наречените ВКС не го искат, поради високата му цена и скромните способности. "Новый легкий фронтовой истребитель догонит по цене тяжелые сушки". Нормално е, конструкцията на Миг-29 вече е изчерпала възможностите си за модернизация. Цитирам само руски източници.

Коментар по темата можеше да има , ако и F 16 бяха нови самолети.

Не ги купуваме, щото ДЪТРТИ ДРИГИ на 35 години. Кой е малоумен да купува Скрап?

Ако бяха миг-16, щяхме да ги купим, ама уви!

Не са дали достатъчно на Краси Тумбака! ХАк да им е! Айде, следващия! Накрая - купуваме мигове от братята на 3-на цена и така... Куче влачи, държава няма...

не са скъпи. струват си толкова. но за какво ни са, и с кого ще воюваме?? нашата армия спаси ли ни от россия?? а от нато после спасих ли ни? изобщо от как имаме армия да е спасила родината от нтякой завоевател?

абе не съм специалист но гледам в нета цени ф16 е по-евтин от миг 29... кво пищят че е по-скъп и е най-продавания самолет за 2016г.

най-продаваният за последните 3 години струва към $30мил. миг 29 е $40 мил.

Кичо

То и Голф 2 ка е евтин

голфът е супер кола сравнена с москвича

Сигурно ще си ибзбереш първата кола, нали? :) 2017 Lada Granta 1966 Shelby 427 Cobra 1961 Jaguar E-Type 1969 Maserati Ghibli 4.7 1964 Aston Martin DB5 1957 Mercedes 300SL Gullwing 1969 Ferrari Dino 246 GT 1966 Lamborghini Miura 1969 Chevrolet Camaro

ала -бала, празни приказки... същите коментари може да ги направи всеки средно интелигентен човек спрян на улицата.

Винаги купувай новото. Ясно е, че се търси независимост от Русия в това въоръжаване, поради членството ни в НАТО. Иначе и техните машини не са лоши. На нас ни трябва многофункционален самолет - от този избор, май Грипена става...

абе стига глупости че изтребителите били скъпи.издръжката на циганите ни струва по 2-3 милиарда лева на година а тея наще се скрънзат за 200млн.евро.сека година можем да си купуваме по една ескадрила еврофайтъри ако ,оставим сичкото циганин гладно.

Явно се е появил проблем с комисионните!

точно така е русия има набор политически партии в българия де факто всичките! така наречените от вас соросоиди дори не влязоха в парламента :)) отворете си очите българските политици наистина са подкупни и корумпирани но от русия 100% зависимост от русия за всичко възможно! но то така или иначе и повечето пишещи тук са платени от русия така че не очаквам обективност

Грипен май са шведски, и май Швеция още не е анексирана от Русия...

Грипен май са шведски, и май Швеция още не е анексирана от Русия...

Соросоид е широко понятие... дори днешната ни вицепрезидента се е радвала но соросовото спонсорство;)

ами донякъде е и добре тъпите плямпания че сме американска колония увиснаха като прани гащи! фактите са че сме зависими от русия не от сащ русия е на + 6 милиарда долара от България сащ и германия са на минус платените руски тролове ще носят тези неща на съвестта си ако имат такава

не искаме да сме зависими от говедата точно колкото не искаме да сме зависими и от рашните, серсем. Ама рашките нямаг военни бази тук, а говедата имат.

Ако американците нямаха военни бази тука, руснаците отдавна щяха да имат. Кримски вариант.

Най-много "губят" американските марици и "Дънди Прешъс".

:)) за тва говоря дънди най-малкото са канадска фирма имат 2-3 мини в България и в намибия :))) тва ви казвам яко са ви промити малките мозъчета

Вероятно Русия има 4 ВОЕННИ бази в България, а? Плюс набор политически партии. И вървящите с тях тролове, както е видно.

А дали Русия нямаше да има, ако не бяхме в НАТО?

Кичо

Смени си дилъра пич къФ матрял ти е пробутал...

на руснаците са по-хубави от тези на американците. Аз имах ЖИГУЛА и бях много доволен. Никога не са се развивали болтовете.

Аз още имам и мога да потвърдя.

В нашия град сам мангали ги карат

голяма мъка по тези стари бараки ,вече си имаме ,ама лобистите плачат ,тях не ги интересува България ,а колко е комикионната ,боклуци

Предполагам по същата причина порадикоято и аз отказвам новата S class

болтовете ?

Vinetou

Виторио Позитано е италиански дипломат, участвал в спасяването на София по време на Руско-турската война от 1877 - 1878 година. Българи, да помним и уважаваме миналото!

Защо не уважаваш избитите от комунделския режим тогаз, комунделско изчадие? ;)

В България само циганите карат ес класа.

Не искаме 50 годишни американски таралясници, които стават само за вторични суровини. Искаме самолети.

Аз не искам самолети. Искам кебапчета и бира. И магнета да свири...Бетовен.

Ше отпадне, ами. Кой иска да даде нещо и да почнат да му плащат някъде там напред във времето ... После ще има: ама той се развали и ние за развалено няма да даваме пари и т.н.

За какво са ни тези самолети и кораби? За да се харчат парите на България и да отиват при тези които разпалват войните. Оръжие и армия имат страните с мощен промишлен и селскостопански сектор. България е колониална страна. Няма възможности, няма военна доктрина, няма нищо. Но има глупаци в управлението. Този русенски дебил, който не е служил във войската става министър на отбраната. Смешно. Още по смешни са "Обединените идиоти".

Един дивизион С 400 има осем установки, всяка от които може да стреля по 36цели(всички видове ракети и самолети, включително СТЕЛТ) едновременно. Струва 500млн., колкото десет грипена.

8 установки х 36 цели = 288 свалени самолета? Че си сметкаджия е очеизвадно, ама дека го кръчмаря?

Тамъм, тамъм - турците имат към 500-600 бойни самолета.

Много хубаво си го написал!!! Пък и колко много самолети и ракети свалиха в Сирия!!!! Американците умират от страх!!!!

Бухухахахахахахха. Точно така, умират от страх, че само те са свалили самолети на салфетския союз :)))))))

Просто не смеят да ги пробват, американците. Щото то си е ясно.

Руската военна техника е смешна и винаги победена!!!

Шилo

Да бе, не отговаряла на условията за плащане... Кажете си го направо: не отговаря на интересите на московския ви господар! ПатрЕоти ниедни!

Да е говорил някой от дебилите като теб за закупуване на руски самолети. Няма такова нещо. Говореше се за шведски. Участвай в гейпарадите и не си пъхай задника където не му е мястото.

Да, така е. Насра ли се от яд?

Бе добре свалят Су-та...

Vinetou

А възрастта не е ли от значение? Умните хора казват:"Хвали старо, ползвай ново." След като станахме европейската гробница за стари коли, да не станем такава и за стари самолети!

Бухухахахахах, тва комунделите сте изключително прости :) За разлика от бракмите на салфетския союз, Ф-16 продължава да бъде произвеждан и обновяван :)))

Vinetou

Каква кола караш, сигурно 30 годишен Опел, а отворко?