Коментари - Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа | dnes.dir.bg
назад

Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна снощи в Полша, а днес във Варшава ще участва във форум с 12 източноевропейски лидери.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То Тръмп е ясно какво ще предложи на европейските лидери -но освен втечненият газ казвали ,че за (гъза вазелина ще е безплатен) или ще си го купуват лидерите сами ,или другият вариант ще им го плащаме солидарно ние европейските избиратели

Колектор с Гърция, терминал при Александруполи. Тогава Русия няма да ни предлага скъпа газ и да подкупва политици като Гоце, Р.Овч, Сидер, Доган и други подобни аморални създания.

Тук много "патриоти" реват срещу американския втечнен газ. Ама я да попитам аз ако ни го дават на цена 4-5 пъти по-ниска от руския, какъв е проблема? Мен не ме интересува откъде идва газа - ако е по-евтин може да го доставят и от Луната. Поради монополното положение на Русия спрямо България ние плащаме най-скъпия газ в ЕС. Защото нямаме другги варианти за внос. Ако имахме интерконектор с Гърция и терминал за втечнен газ можем да внасяме втечнен газ отвсякъде - Катар, Израел, САЩ. А при този убийствен отрицателен търговски баланс с Русия колкото по-рано ги сиктердосаме, толкова по-добре за нас. А Русия...ами да го духат.

САЩ без пари не пуска!

Щото па рашките го подаряват.

То тук и много пишман икономисти.Я аз да те попитам ти убеден ли си,че американският гас е по-евтин от руският дори и на копейка не на долар???? защото аз съм сигурен,ще ще е в пъти по скъп

Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа! ЗА Европа може, но през "БОСВОРА " танкер с газ не може да мине!

Първо искам да ви предложа от моя личен газ.Стоящите около мен веднага да слагат противогази!

и що да не може? щом оният таралясник кузнецов мина, всичко може да мине . а полша вече е на газ от сащ!

няма проблем те вече са измислили и свещи дето горят само с втечнена гас от САЩ:)))

И какво - ще станат заложници на САЩ. От трън та на глог, дето викат бабите. А полския шистов газ, дето щеше да залее Европа, де го? Нали все дружествени американски фирми го търсеха, при това с пари от полския бюджет, ама не го намериха. Не че няма, ама доставен отвъд океана е по-сладък. Нали?

Вместо да втечняват газа да вземат да го втвърдят. Формуван на дълги квадратични прътове. Колко по-лесно ще може да влиза през изходното отверстие на ЕС. А даже ще носи и удоволствие.

Да живее демокрацията (американската де!) ---опа-опа и втечнен газ за Източна Европа! Един път бях коментирал за европейските лидери и къде ни водят а българската поговорка "като тръгнеш след бръмбар. ще те заведе на торище" ....и ме изтриха, да видим сега!

Шистовия газ дойде! Това значи Независимост от кървавото кремълско жуже!

Егаси грижите за трите морета, ега си политиката - всичко е за пари

Ако казват, че не е за пари, значи е за МНОГО пари. Изобщо не го интересува Тръмп Европа, еле пък Източна. Човекът иска да си продава американските стоки навсякъде по света, и ако някой му се опъва, му се спретват санкции, цветни революции и накрая бомбардировки за премахване на "недемократичен" диктатор, докато бъде сменен с "демократичен" и да подпише сделката. А най-добре да се оставят да си се бият помежду си в гражданска война и американците да продават старото си оръжие и на двете страни. Така Тръмп ще оправя икономиката на САЩ. Ама то и другите преди него правеха същото.

Тръмпи-Дъмпи , явно му хлопа дъската ! Газ през три морета и океан ! Ми тя ще бъде златна , като цена ! Русия е на един х-й място ! Врътваш крана и газта потича !

де да беше така... А то- след крана- канчето на комисионер-прекупвач гошо, след него- на пешо, после-на тошо, после -на мишо...ит.н. и накрая- негово величество потребителят. И така цената ти хвръква, все едно си точиш газ от луната.

Твърде далече сме от тях и това не ни вълнува,а г-н Тръмп е най-лошият дилър.

Поредния виц. Едни и същи похвати, като едно време мутрите. Няма не искаш, пазят те, но и трябва да си платиш. полша вече я похвалиха. Сега и ще се опитат съвсем пазарно разбира се да си закупим втечнен газ. И ще го наречем геополитически избор. "САЩ могат да се представят като доброжелател, като изнасят енергийни суровини и помагат на страни, които нямат достатъчни резерви, да станат по-самостоятелни, по-слабо зависими и по-малко уязвими от заплахи, коментира Джеймс Джоунс"

Да живее американския втечнен, демократичен газ. По-скъп ама демокрватичен.

Спекулация е, че ще е по-скъп, докато не се види реално предложение за цена. Никой търговец няма да влиза на нов пазар с по-високи цени, а по-вероятно на същите. Което пък ще накара Газпром да натисне цената надолу, а това ще е добре за нас.

Ще засади една огромна газова тръба в задния двор на кървавото кремлинско жиже!

Ще спаси Европа от лапите на Газпром! Бог да го поживи!

симо

Е,да,конкуренцията на,,свободния пазар,,е най успешна след политически натиск и военно присъствие....може и с ТТИП ама то се опънахме.....

симо

Значи ,ако не е на америчкото---бием и НАШИ и ваши,и европа и РУСИЯ.Така беше още при първия газопровод до ГЕРМАНИЯ --биха всички наред/и то по-най-подлия начин/-и Русия и Германия и Япония....

от Калининград до Грузия , от Грузия до Албания , с нов Варшавския договор : да съм съвсем ей туй - Пакт Хитлър-Сталин , Молотов-Риббентроп .

Цар Доналд от Любляна .

не компетенците , те се пораждат послетък , а концепции .

къде е на карта от каракачанов България ?

каква е визия за Транссилвания ?

ще стане Калининград офшорка под флага на ООН с състав от помирителна мисия на ООН ? Дали под Борис Джонсон се вмести базата на Англия в Кипър до Калинград , а Русия си получава в размяна на дукатите Диего Гарсия ведно американски самолетоносачи като подарък ?

концептуално ние се връщаме с Флюрца , Албания , главен порт за сфера на влияние към планове от първа световна , т.е. Адмирал Йнстон Чърчил пред Галиполи, а съответно старите карти от време на Руско-турска война в Крим . Или , на една страна : събаряне окончателно на Версайлски споразумение от 1919 до 1927 . На другата страна концепции от времена 1756 и следваща епоха .

Ами разбира се, че Тръмп ще предложи втечнен газ за Източна Европа. А и бесепарите отдавна премахнаха пречките и създадоха условията затова: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). Всъщност, условията ги създадоха още преди време, когато другарите Луканов, Лилов, Джуров, Пешо танкиста, Станишев старши и пр., по инструкции на хамериканския шпионин Горби, извършиха антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г. и се преименуваха БСП, така че българските управляващи хамерикански послушници като нищо ще ни докарат да плащаме скъп газ от на майната си. Е, ако ще е по-евтин добре, но това надали е възможно. Ама и на братушките хак да им е, че не се усетиха навреме и допуснаха оня белязания да разбие и тях, и нас, и всичко и да ни управляват изедници и чужди подлоги. Е, братушките сигурно ще се оправят, ама нас нищо добро не ни очаква с този новия голям отвъдокеански "демократичен" брат.

разтоварителна точка ще е Албания , порта Флюрца , и там ще има съответно заради сигурността голяма американска база . Британците се оттеглят от Кипър , а Кипър става руска база за флота . Съответно Амелика поема целия залив от Триест надолу към средно земноморския басейн. Насрещу Грипен, Платен, Зареден ! Като охрана за течният газ от Флюрца , Албания , където ще е стациониране главната локация на средиземното морският флот на Амелика . Това би могло да даде нов политически образец на италианските Апенини като естествена граница помежду Палермо и Триест .

аз отдавна съм на мненение , Словения , съответно Братислава , да е столицата на велика Алпийската Изток Държава - Етруските не ли са били оттам ? А снежния човек , ѝохи , консервиран в ,май, Инсбрук , поченал преди 2000 години в Алпите , не ли е бил вестоносец за Англия от Албания ?

Братислава не е столица на Словения. Истински компетентните хора би трябвало да го знаят.

може и да е скъпа, но ще е американска, аман от евтина руска газ.

Верно, не се търпи вече. Искаме американско, квалитетно ! :)

ама днеска Тръмпи-Дъмпи на български боб ли е?

ний пак на куйрука само дето пишките ни големи

Или южен рески поток,или отзад-турско-руски или американски втечнен. Голям избор нема що.

От заложници на Русия,сега да станат заложници на САЩ! Какви ще да са тези страни,щом ще са заложници на чужди интереси?

Газта ще е много изгодна както централите Марица Изток ама не за България.

Тъй я ! - Натам Отиват Нещата. ...и ммммимммоХодом ! : - СегаВече проумяхме ли Защо Бе театъра с 'пуча' в Турция и Доказаната КГБ/ГРУ Диригентщинка на ?

Хайде, Боко, започвай да пълниш хъБЪТ си!!!

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО : НЕ ЖЕЛАЯ ДА "ОПРАВЯМ'' АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА

Швейцарка уи ш'съ Пишитьи ? (да прощавате ;-)

И ти да прощаваш, ама нещо гаче не ти е наред.

Кой идиот ще приеме такава оферта при положение, че тръбите са почти прокарани. Да взозиш американски втечнен газ през Атлантика - това е все едно да вадиш сливици през ануса. Трябва да има много продажни политици да приемат тази оферта. Мисля, че Тръмп няма да успее.

На кой му пука за тръбите. Купуваш от там откъдето дадат най-добра цена.

А и цената на втечнения газ хапе. Все ни вземат за идиоти.

Американзите продължват старата песен сега искат да подчинят васалите от Стара Европа с тоя втечнен газ това е по скъпо от приподния газ от Руската Федерация двапъти и повече и терминала е много скъп но за краварите и важно бизнаса да върви на тях и ме все тая тия дни се срещах с едни американци тука в Лондон и те викат всичко е целенасочено има си план и трябва да се изпълни независимо на каква цена а евпореците били хослушковци и всичко какво се каже трябвало да се изъплни това с газта е само начлото после имало и други изненади теглих им една майна и ги изгоних от нашия офис в Лондон!!Така че българи юнаци нещага ще стват по лоши за сбъркания Евросюез и не обвявайте Русия а мислете газта като спре 2019 какво ще се парви щот на политиците в България не им пука!!Жалко за страната ни!!

Ааааа - Вие Сте 'нашият' пасол.

ПО - ЕФТИН ЩЕ ПОМИСЛИМ!

Цената е само за газта , на място ,...А ТРАНСПОРТА Е ЗА СМЕТКА , НА КУПУВАЧА . Ще бъдем изработени , както със ''СЕТА'' ! САЩ не дава , той взема .Купува газ от Русия , а после го препродава на ЕС . ЗАЩО ИМА ТАРИКАТИ ?

Тръмп да предлага газ на Англия , а не на ЕС .

Как ще стане това с втечнения газ не ми е ясно. Първо, през Босфора кораби с втечнен газ не се допускат. Дори да се изгради хъб в Черно море, то втечнен газ няма да минава. Второ, да речем че Гърция си построи хъб с терминал за втечнен газ и ще теглим от там - кога ще се случи това? Едва ли в близките 10 години. Така че стига глупости. Правителството да се хваща в ръце и да търси варианти за сигурни доставки, че 2019г. наближава и шанса да ни отрежат газта през Украйна е 50/50. Какво правим тогава?

Шансът е 100% с спирането на доставките. Мисля, че още 2014 година беше споменато, че няма да се преподпише договорът за транзит на газ през Украйна, който изтича 2019 година.

Той терминала ще си е в Гърция, Александруполис. Никой няма да прави терминал в ненадеждни партньори като България. Важное таксите и газта да са скъпи, простия български народ ще плаща, а политиците ни ще бранят интереса на колониалистите.

"Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа" Ай нема нужда. Тука от немотия плюскаме само киселци и бобец та си праиме газ сами ;)

газ на цена 120-140$, ЦЕНА НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ НАД 500$! НАЙ ВИСОКА В ЕВРОПА!

Аз пък четох, че газта ще бъде без пари.

Това е за първите 3 месеца , А ПОСЛЕ ???? А транспорта , от САЩ до тук ???

Братле, отвори котировките на London Stock Exchange и стига си писал глупости.

Заглавието би било по-правилно като напр. "Днес държавите от Източна Европа ще ПРЕДЛОЖАТ ДИРНИЦИТЕ си на Тръмп".

Ще предложи, ще предложи, па ще наложи. Както ни наложиха да им купуваме ток 2 пъти по-скъп - от "Мариците" и 6 пъти по-скъп - от перките. Нищо общо с пазарната икономика. Ама нали имат танкове навсякъде в Източна Европа, кой да им се противопостави ?

ЗАЩО ? Защото всички еврокомисари са закупени от САЩ , а те ще гласуват това което им заповядат от САЩ . ВЪПРЕКИ , ЧЕ ''ПОМОЩТА'' която предлага САЩ е в пъти по-скъпа от руският газ. Преди много години , ГФР / сега обединена Германия/, ОТКАЗАХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА САЩ , ЗА СЪЩАТА ПОМОЩ , ЗАРАДИ ВИСИКАТА ЦЕНА КОЯТО ОБЯВИХА ОТ САЩ ...

Е,въпреки санкциите и янките продължават да купуват от руснаците ракетни двигатели,ядрено гориво и др., защото не могат да си ги произвеждат, но нужни за техните цели......и въпреки техните санкции....А ние ще купуват втечнен газ от майка си за*ника.

разбрах само едно: Мелания е много секси с панталон като се качва по стълбицата на самолета и сигурно още по- като слиза без него.

Борбата , както казват е епична.

тия лакардии ги знаемр или така по инерция си я караш от,АЛЦХАЙМЕРА

Вече са ни помогнали - докарали ни до просяшка тояга. Докъде ще ни помагат още? Съвсем да исчезнем. Направо са вълци в овчи кожи.

Ko?Не!Нали имаме хъб БАЛКАН......