Газов хъб на българо-турската граница е виртуална реалност

Енергийният експерт проф. Атанас Тасев смята, че газовият хъб на българо-турската граница е по-скоро една виртуална реалност, отколкото осъществим проект.

Обратно в новината

Коментари - Газов хъб на българо-турската граница е виртуална реалност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много странна комбинация - виртуална реалност (въображаема реалност). Или е виртуална, или е реалност. Все едно да кажеш бял негър(негър=черен), или дървено желязо.

Този "професор" нещо не е разбрал. Путин го каза много ясно /няколко пъти, обаче никой не слуша/ Газопровода ще минава през ТУРЦИЯ - ГЪРЦИЯ - ЕС. За какъв газов хъб на българо-турската граница говорят?

Не съм енергиен експерт, но все си мисля, че всички проекти на този свят, от Хеопсовата пирамида и Тач Махал до Силиконовата долина и космическата станция, като начало са били "виртуални реалности".

че кои в "газпром" говори за газов хъб на българо-турската граница? това виртуална новина ли е или ни описват виртуално мнение?

Решението на "Газпром" е ПОЛИТИЧЕСКО!!!! Спирайки проекта "Южен поток" през България и пренасочвайки го през Турция руският енергиен гигант ЩЕ ПРИНУДИ страните членки на ЕС да ВЛОЖАТ нови средства за да ползват руския природен газ изграждайки НОВИ ТРАСЕТА!!! "Специалиста" проф. Тасев е ДАЛЕЧЕ от реалността!! ЗАЩО го наричате експерт???

Едва ли Европейският съюз има какво още да каже по повод "Южен поток". Те направиха, каквото направиха, и никакви мъгляви заявления вече не правят на Русия никакво впечатление, каза заместник-председателят на комисията по външните работи на Съвета на Федерацията на Русия Андрей Климов:"- Всичко най-лошо, каквото можеше да се направи за България, те вече го направиха. А България свири по гайдата на Еврокомисията, започна изчистване на сметките, в резултат от което Русия беше принудена в края на краищата да вземе това решение. В течение на няколко... още години, въпреки договореностите, те прокарваха абсолютно друга политика, и сега, когато чашата е счупена, правят вид, че се опитват да я залепят. България се интересува повече от отношенията си с Брюксел или от някакви кариерни перспективи, отколкото от положението на нещата в своята страна. При това се имитира бурна дейност около "Южен поток". Но те едва ли ще отменят прословутия енергиен пакет, заради който възникна целия този проблем. Но по каква ли причина Русия е длъжна да признава за собственик всички участници в проекта, след като тя плаща за тръбата? На тези момчета изобщо нищо не им трябва. Те действат напук на всякаква логика и предлагат това, което изобщо не ни трябва. Опитват се да повторят поведението на американците, които смятат всички около тях за идиоти, а за най-главно - американските интереси. Там България е по-малкият партньор. Те се хваната на тази въдица и сега изгубиха всичко

+++++ !!!

За турците - и хъб и гас, а за българите - праз!

Защо ни е хъб, защо ни е ЮП, като ще инвестираме над 1 млрд в енергоспестяващо санирне?

Значи ли това, че газовия хъб на Бойко в България е виртуална реалност?! Ако не, ЕС да мисли за средства за КЪС газопровод. От турската граница до евентуалния наш хъб. Естествено със спазване на всички изисквания на ЕС. Само за този участък, разбира се. :)

Не съм съгласен с критиките към господин Тасев.Той е изключетелно коректен човек, ако сте си платили за статия или коментар против ЮП ще получите такава, ако сте си платили за статия за ползата от ЮП ще Ви бъде обяснено , че по-добро решение от този поток няма и не може да има.Но той отдавна е на хранилката на "Шеврон" така , че офертите за това раздаване са прекратени.

Ха на бас, че "турски поток" няма да има!!! Отчаяните маневри на Путин са, за да се задържи на власт, да демонстира независимост, но е в практически фалит! Нито тръба с Китай, нито с Турция ще има, ако е била изгодна подобна инвестиция досега отдавна да е осъществена, предвид и двете толкова мощни икономики, като турската и китайската!!! ДА не говорим, че двете страни нямат интерес от подобна зависимост с Русия, която не е надежден партньор и винаги са имали конфликти! Чао, Путин!

Този не е "професор" . Сам се произведе такъв. Добре че не се изписва "академик"

МЪ И ТОЯ ЛИ Е ПРОФЕСОР ????

Глупчо глупав, не само е професор, но и е един от най-големите ни експерти в областта на енергетиката.

Като е толкова голям експерт, защо говори глупости? Даже чичко Гугъл знае, че Турция ИМА подземно хранилище за ПГ (2.66 милиарда куб.м) на Мраморно море, само тоя пишман експерт не го знае. Да не излезе експерт колкото и Васил Филипов?

Затова ли енергетика на тоз хал?

с ноите цени на петрола пак ще диоде времето да чукаме рускините за една кока-кола на плажа...помнете ми думата колелото се върти

а ти зада изкараш за една клола какво ще дадеш??? помислили си ???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Навити сме. Само че за да спечелиш една кока-кола трябва доста да даваш своя задник на американски другари. Ами ако платят само с конгратулейшън?

Експертиза на един български професор ?

Кой тоз професор не разбрах! Явно голям акъллия ще да е

Да закупиш 358 дка земя до Паша дере на цена 15 евро за кв.м. при действителна цена 103 евро си е добър удар.Какво,като ЮП вече е виртуалнист?

Tурският поток е реалност защото зад проекта е силна страна като TR, газохранилище вече е почнало да се строи в европе-ската част на TR.

Бре, откъде само тези експерти се извъдиха и то точно сега. Проф.Танев, дето смята Кюри за мижитурка в наука, проф.Тасев, дето ще дава акъл на Газпром,който без него функционира вече към 50-60 години. Ама с тоя акъл що не подаде заявка да е на мястото на Миллер - мисля че руснаци няма да изпуснат толкова истикнат "експерт". Само се чудя откъде придобиват това самомнение? Собствено то и Псаки мисли ,че е умна.

и пак наш супер експерт се изходи тежко по-въпроса... що за бреме да се раждат само тикви в тази нещастна земя! и то не какви да е тикви, а ОГРОМНИ тикви с ОГРОМНО самочувствие!

Къш, къш, пууу , махай се, бягай от тука!

Маймунке червена, вземи някой урок по български, че не ти се разбира какво грачиш тук!

Не се учудвам,че не разбираш - при условие,че професори-министри не са чули за Ломоносов, няма как да изисквам от тебе интелект, маймунке американска. Скачай си на верижка - може виза ще те дадат или захарче, но по скоро "конгратулейшън"

Не и трябва! Така е по-секси и тя го знае!

Смешник. България страна на "професорите" и многото университети.

То и парното,тока и водата са скъпи,ама няма отказване.

Газопровода до Турция ще стане много скъп и никой няма да има нужда от него ,ако въобще бъде построен.Източниците на газ ще са много,а копувачи на скъпия руски газ няма да има!И днес се вижда,кой диктува цените на горивата и колко е смачкан Путин!

То и руският Южен поток е виртуалност вече,но българският Южен поток АД си е жива реалност.

Причините, поради които т.нар. Турски поток няма да се случи са много. Реакцията на руснаците е жалка и смешна и издава тяхната безпомощност. Защо ли им трябваше да забъркват тази каша в Украйна...

Има една единственна причина, поради която Турски поток ще се случи - в Австрия, Италия, Чехия, Словакия, Сърбия, Хърватия и Словения през зимата е студено. Има едно правило: Който иска, търси начини, който не иска търси причини. Начините как потока да стане, ще бъдат намерени!

А сега как се топлят? :)

Виждал съм, какработят турците. Сигурен съм, че те могат до построят газохранилище.

Без съмнение!

Доколкото си спомням, имаше предложение от нашия премиер газов хъб да се изгради до Варна. Значи по същите причини и това не може да се случи и сякой наш "експерт" го е подвел. Тогава кой е правия - аман от "експерти"?

Професорът е прав, Милер се е заблудил. Милер - в Сибир, Тасев - новият изпълнителен директор на Газпром.

Като ви прати КЕРИ енергиен експерт от САЩ, тогава ще ви каже, какво може и какво не може!! Дамегози

Важно е, че през океанската дружба не е виртуална и е "двустранна"!

ай стига за тези потоци дайте да си поговорим за централата в белене

Ще си поговорим, когато започнем да плащаме неустойките, които пак Боки Тиквата-Винету и цялата дясна , реставраторско-герберастка измет ни гарантираха...

експертът професор е уверен,че най-доброто решение е шистовия газ нали???

Те шистите умряха и в Америка! Разбира се по аналогия с американските тецове, ако решат да дупчат тука, ще им предложим гарантирано връщане на инвестициите. Дори без пари да станат горивата по света, ние ще им плащаме, така че да живеят царски.

Умряли в Америка друг път! Тепърва ще се развива и усъврашенства добива на шистов газ. Това е спасението и за България да излезе от руската енергийна зависимост!

Шило

Май се мъчим да се самозаблудим. Експерте, а другите трасета що се правят?

Просто руснаците не са знаеми , че не могат да построят"Южен поток"и взели , че го построили и то през най-дълбоката част на Черно море.И тогава имаше прогнози как щяло морето да се взриви, как заварките от дълбочината ще се скъсат, че ще се сплескат и още други апокалиптични картини

Взривила ти си е единствено ЧЕРЕПНАТА КУТИЯ!:-)

Накратко казано (за тези, дето им е трудно да мислят и отдавна не помнят какво беше преди десетина или тридесетина години по нашите земи) - който иска да строи газопровод - той намира начин! А който иска да си дрънка тенекии под хамериканско-еврогейско ръководство - той си намира експерти като професорчето, за да си обоснове бездействието! И след това си живее с последиците - от силна индустриална държава, изнасяла в над сто държави в света, позната и обичана по сичките континенти, в момента сме задния двор на Европата, пълен с пенсионери! Кофти работа! Неправилен цивилизационен избор, с всичките му следствия! (((

Аман от пишман експерти. На времето такива като него са твърдели че земята е плоска

Потоци не имало и няма да има, ни Южен ни Турски.Путин искаше да пообере българския народ само.

Синият поток е ифантазия на Кремъл. Това твърдяха преди години Иксперти. Сега твърдят същото за Турския/Южен поток. Да не говорим как,ако мине през Турция,а не през България,нямало да се ползват газохранилищата в Сърбия и Австрия.

Защо ли ми понамирисва цялото изказване на уважаемия господин професор? Дали сам си вярва, или лееекичко се опитва да пропагандира идеята за шистов газ? Неоспорими са предположенията, че Русия ще спре транзита през Украйна в обозримо бъдеще. И, че Южен поток няма да бъде построен, поне не и през България. Което предполага криза в енергетиката на Югоизточна Европа и, щем- нещем, ориентировка към шистите. Разбира се, газ ще добиват Американски компании, не Български. Я изкарайте утре един закон, че в България всички природни богатства принадлежат на държавата, и никой чужденец няма право да ги добива, да видите колко забавно ще се изменят политическите виждания.... Ама, на кой му стиска?

Само 6 трола ли са на смяна днес? Що така намаляха, да не са им съкратили надниците?

Зорът беше американски, негативите за нас. Друго няма.

Ами той Милер за първи път чува за газ и чака някой надъхан от Плювко българин да му обясни?

Доколкото разбирам Путин пак се пре..бал.

Голям спец! Да е жив и здрав. От другата страна са хората построили Син потоки и Северен Поток. Сигурно защото не са го питали дали е възможно. Направо изби рибата. И още нещо - България никой не я бръсне за слива. И никакъв хъб няма да има в БГ. Независимо от всякакви експерти и политици.

Браво ППС! Този енергиен експерт е експерт - анализатор по финансиране на проекти, а не по техничестката им реализация - Проф. Атанас Тасев е роден на 26.10.1945 в Свиленград. Завършил е автоматика и телемеханика в Киевския политехнически институт. Финансов анализатор на българската страна в преговорите с "Газпром", както и на най-големите ни енергийни проекти - АЕЦ "Белене" и ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3. Така че - ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ХРАНИЛИЩЕ, ПРОФЕСОРЕ! И СРЕДСТВА ЗА ТОВА СИ ИМАТ. И ТО НЕ ВИРТУАЛНИ!

Банално, но ще попитам - като сме толкова умни като нация, защо ни е толкова бедна државицата?

Умна нация, хм. Лъжеш се!

Русия няма пари да строи нито Южен нито Турски поток.КГБ-истът Путин само блъфира и никога не е имал възможност да ги строи.

блъф не блъф заплатата от 10 000 си върви и като доиде време за пенсия и тя няма да е от 150 лв.

НИТО ТУРСКИ ПОТОК ЩЕ ИМА НИТО ЮЖЕН.ВСИЧКО Е ЕДНА МЪГЛА И МЕДИЕН БАЛОН ЗА ТЕСТ НА ГОТОВНОСТТА ДА БЪДАТ ОБИРАНИ НАРОДИТЕ.САМО ГЛЕДАЙТЕ.

Диктаторът на Рассия дотам е изтрещял, че не иска да чуе любезния съвет от България: Рашкият Цар е гол

Ето ти няколко цента от мен:гениален коментар!

турски паток за руски газок.... как хубаво се римува!

Когато се отказахме от първия газопровод през Черното море и Русия го насочи направо към Турция - основният получател тогава, пак имаше такива "спецОве", които доказваха, че поради сероводорода, който бил на дълбочина под 50 м в морето, никакви тръби нямало да могат да се полагат, нито да се задържат там, ще ръждясат, ще се скапят, ще ги смачка налягането, ша ги апне змеят ... и ще ги стигне проклятието на Лизимах, щото нали неговите съкровища били и те там ... Е оттогава и тръбите се прокараха, и газът си тече, и Турция вече има газ и горелки във всяка кръчмица, и се отоплява, и в промишлеността, и в бита, си ползва газ и нас не ни пита за съвети! А ние можем да се поздравим с "успехите" в разрушаването на българската икономика, под истеричното ръководство на командора Костофф и евро-умниците, както и техните хамерикански кукловоди! И Турция, и Русия работят, строят, продават и купуват, а ние слушаме стршните страшилки на "съветници", които взимат много пари за говорене и писане на всякакви поръчкови "експертизи", но от това нито икономика се развива, нито качеството на живота ни се подобрява, нито работни места се отварят, нито нищо ... само дрънканици, канали за дрога и цигари, бежанци и секъф криминал върви през границите ... Така е, когато сме се закачили към лъжливи и лицемерни "покровители", незаинтересувани от развитието на територията, наричана все още България! Като се има предвид мотивацията и основната цел на "новите покровители" - резултатите от всичките им дела стават ясни и предсказуеми - виждаме резултати от хамерикански помощи в Ирак, Либия, Сирия, Ливан, Афган - навсякъде, където са се захванали! Е, и за нас има такъв сценарий - защото на тях им трябват празни територии, а не нашето благоденствие!

абе те мурзилките сега една отбивка до крим не можаха да пуснат и нам хората мръзнат ти за турски паток ми приказваш.....

Точно така се случи със "Син поток". И тогава "експертите" ни убеждаваха, че е невъзможен.