Поръчват през юли предпроектното проучване за газовия хъб

През юли Булгартрансгаз ще обяви обществената поръчка за предпроектното проучване за газовия хъб "Балкан" край Варна.

Обратно в новината

Коментари - Поръчват през юли предпроектното проучване за газовия хъб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нама къде да мърдат от ,,газпутинпром"!Ще си се включат в разпределителят край Варна с отделна тръбица отбита от ,,турския поток" и ще продавот газ на Ивржпа чрез нас по живо по здраво спазвайки правилата и плащайки си такси,данъци и тронзит!Добре,че цеше Европа и Бойко за да отпаднат трите фирми прекупници и да се разбере,че руснаците ни продават свръхскъп газ и са едни грабители които ни ограбиха до кост

колко тр да си дебелоок, да ми вдигнеш 30 % газа и да пишеш тук простотии, че не било по ефективно друго решение за българия? Поляци и др го намериха отдавна, наще дупедавци се продадоха на Москва и сега ще плащаме като попове!

са мобилизирали мужиците - където мирише на газ- там са...

Уфффф... На това му викам тичай бос по пясъка, Кънчоооо... Изтървахме си проекта, за да се молим сега и да полагаме "усилия" в никакъв случай да не бъдем заобиколени...абе... Сега на пристанище Бургас - частното на Кирету, кипи трескава дейност - тръбите, от чието съхранение Кирету стана милионер, които бяха заварявани за ЮП, сега се режат за ТП.. Найс, а?!

Всички приказки и раздаване на пари на приятели за проучвания по т.н. Газов Хъб е един параван, зад който се крие, големият провал на управлението на ГЕРБ с отказа да подкрепи изграждането на "Южен Поток" и предоставяне на газовият път за Южна и Централна Европа от Русия да мине през Турция и Гърция! Ако все пак с пропагандни намерения ГЕРБ изгради някакъв Газов Хъб в България, той ще има икономическият ефект на паметник!

Американските газови компании мечтаят да продадат на Европа своите излишъци от шистов газ по високи цени. Европейските цени на изкупуване са четири пъти по-високи от американските, което прави Европа приоритетен пазар за щатските добивни компании на газ, които продължават да губят астрономически суми. По-всичко изглежда, че строителството на Северен поток - 2 и засилването на европейската енергийна зависимост от Русия представлява удар за плановете на САЩ. Затова Сенатът на САЩ измисли фарсовия трик да блокира строителството на Северен поток - 2, използвайки за основание предполагаемото вмешателство на руските власти в президентската кампания 2016, и изпълнението на Минските споразумения с Украйна. САЩ се стремят да не допуснат реализирането на Северен поток - 2, тъй като според тях, този проект представлява заплаха за енергийната сигурност на Европа, за развитието на газовия пазар в Централна и Източна Европа, а също и за енергийните реформи в Украйна. За встъпването на този закон в сила е необходимо утвърждаване от президента Тръмп и от Конгреса.Украйна получава от Русия почти два милиарда долара годишно за транспортировка на газ в Европа. Заобикалянето на Украйна ще позволи на Владимир Путин значително да съкрати плащанията към Украйна и ще застави Киев да приеме високи пазарни тарифи за възможни нови доставки.Ангела Меркел не обърна внимание на недоволството на Полша и някои други източноевропейски страни по повод на строителството на газопоровода Северен поток - 2. Както винаги интересите на Германия стоят по-високо от европейските съображения. Германия се стреми да увеличи икономическия си ръст, както и да се обезпечи с енергоносители, затова заложи на директни връзки между германските компании и руските енергийни находища, независимо, че това може и да не се харесва на някого. За участие в Северен поток - 2 се заявиха крупни компании като BASF и E.ON.

О, мечти, мечти. Сърбаме попарата която велиоките ни политици сътвориха, кланяйки се на американски и европедалски икономически и политически интереси.

Най - сладката инвестиция - ПЪРВО, ВТОРО, ТРЕТО предпроектно проучване, накрая нищо .

за АЕЦ Белене - първо доклад на БЕХ, после доклад на HSBS, сега доклад на БАН...... И за всеки доклад по едни 2 милиона се разпределят по "нашите" джобове.

ИЗВЪН ТЕМАТА Е,НО ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ГРЪЦКОТО КИСЕЛО МЛЯКО Е ИЗКУСТВЕНО.

""""""""Не бива да пропускаме и друг важен момент. Кризата в Украйна и напрежението между Москва и Киев накараха Русия да търси алтернативни трасета за доставка на природен газ към Европа. Газпром постепенно ще съкращава капацитета на старите газопроводи, преминаващи през Украйна. Целта е ясна заобикаляне на Киев и избягване на бъдещи газови войни, с оглед на растящото напрежение между двете държави. В момента единственият източник на природен газ за България е именно Трансбалканският газопровод, преминаващ през Украйна и Румъния. За да гарантира енергийната си сигурност страната ни трябва да направи повече. Трябва да се гарантират доставките на природен газ и тяхната оптимална цена. Натрупаните грешки в областта на енергетиката през годините показват, че в България липсва целенасочена индустриална политика в този стратегически отрасъл. Ако се спрем на проблемите в производството на електричество ще видим, че и там се наблюдават същите процеси. От началото на тази година в Европейския съюз се говори все повече за отказ от неефективните и недотолкова екологични централи за производство на ток като ТЕЦ. Ако страните се придържат към ангажиментите от Парижкото споразумение за климата от 2015 г., то след 15 години, около 2030 г., в Европа вече не трябва да има ТЕЦ-ове. Подготвена ли е България за момента, в който ТЕЦ-овете ще отидат в историята?В страната ни топлоелектрическите централи имат около 40-процентов дял от произвежданото електричество. Този процент ни показва едно към момента ние просто няма как да се откажем от ТЕЦ-овете. Но какви са другите ни опции? Страната ни затвори преждевременно първите четири блока на АЕЦ Козлодуй преди края на експлоатационния им срок. Още през 1990 г. ние се отказахме от почти завършената атомна централа в Белене (при 40% завършен строеж и 80% доставено оборудване централата трябваше да е свързана в енергийната мрежа на страната през 1992 г.)""""""

Ама както как, предпроектното проучване за хъбчето ще ни докара газ. Не че, следпроектното ще свърши нещо. Хайде този или друг интелигентен разбирач да ми нарисува на картата как е разположена в момента газопреносната ни мрежа, откъде ще дойде новата газ, как и къде ще се пренася през България за Сърбия, Унгария и Австрия и най-важното КАК се връзва всичкото това с ХЪБЧЕТО ?

ПРЕЦАКАХА НИ ЗА ГАЗА СЕГА ГЪРЦИТЕ,ЩЕ НИ ПРЕЦАКАТ С КИСЕЛОТО МЛЯКО .КОЙТО ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ ЗАТВОР 20 ГОДИНИ.

ами като няма хъб за киселото мляко..ха.ха там ли е връзката с руската газ..ха.ха

СЛЕДВАЩИЯТ ГАФ Е ЗА КИСЕЛОТО МЛЯКО,ЧЕ ГЪРЦИТЕ ИСКАТ ДА НИ ОТКРАДНАТ ПАТЕНТА НА КИСЕЛОТО МЛЯКО ,ПАТЕНТА НА СИРЕНЕТО НИ ОТКРАДНАХА ,КАКВА Е ТАЯ СХЕМА ДА ПРОДАВАТЕ ТОВА,КОЕТО СИ Е ИЗВОЮВАЛА БЪЛГАРИЯ САМО ЗАТВОР ЗА ПРОДАЖНИЦИТЕ. ГЪРЦИТЕ СА ХИТРИ И НАГЛИ ,ЩЕ ТИ ДАДАТ ЕДНО,НО ЩЕ ТИ ИСКАТ ДЕСЕТ!

Трябва да се направи Парламентарна комисия , която да установи имало ли е намеса на ББ и ЦвЦв с цел Южен Поток да не мине през България , а през Турция и какви пари за лобизма са получили от Турското правителство ? Ако се установи да бъдат съдени за Държавна Измяна ! Също готви ли се от ББ да продаде нашата газопреносна мрежа на Турция ???

"Парламентарна комисия , която да установи имало ли е намеса на ББ и ЦвЦв с цел Южен Поток да не мине през България"- И трябва да се наградят с най-високите държавни отличия за принос към Родината и спиране на нова пиримидална схема за ограбване на българския народ.

"""""която да установи имало ли е намеса на ББ и ЦвЦв с цел Южен Поток да не мине през България"""" Не е нужно да лобират в полза на "Турски поток", те го правят в угода на задокеанските си господари , които ги държат на къса каишка

Руските.....

""""България имаше близо половин година от декември 2015 г. до юни 2016 г., в която можеше да активизира своята дипломация и поне да се опита да съживи Южен Поток.Все пак, ако наистина Турски поток се случи и страните от ЕС решат да работят с Анкара по газовите доставки, това ще подчертае стратегическия провал на външната ни политика по този казус. Много добре известен е фактът, че големите енергийни проекти понякога са мощен инструмент за политическо и икономическо влияние. Чрез Турски поток нашата страна ще трябва да работи не само с Москва, но и с Анкара - нещо което не би се случило, ако Южен Поток се бе осъществил. Очевидно е, че газовите проекти си съперничат. Въпреки че източникът на природен газ е един Русия, Европейският съюз си дава сметка, че при Турски поток трябва да се съобразява и с интересите на Анкара, а както е известно отношенията между Турция и ЕС в последно време са доста нестабилни.Напоследък у нас се заговори за възобновяване на проекта под формата на Южен Поток-2, чиито маршрут да бъде идентичен с този на първоначалния проект. Австрийският вестник Der Standard твърди, че австрийската OMV и Газпром обмислят възобновяване на проекта Но за да се рестартира Южен Поток под една или друга форма, страната ни, като основен участник, трябва да покаже дали има способността да води търговски преговори със стратегическо значение. Едно е сигурно България, освен обезпечаването на енергийната си сигурност, не трябва да си позволява да губи и изключително важната си роля на транзитьор на природен газ за Европа постъпленията на държавната компания Булгартрансгаз от транзитни такси възлизат на около 180 млн. лв. годишно. Не трябва да забравяме и друга важна полза такава енергийна инфраструктура се превръща в неизменна част от националната сигурност на страната. Южен Поток би имал много по-голяма стратегическа стойност за България, отколкото евентуална интерконекторна връзка на Турски поток

Така е но руснаците ясно заявиха на нашите и на евроззелките че за да започне и да го има Южен поток искат железни гаранции както от нашите така и от еврозелките в Брюксел защо ли сещай се сам ?!

Баце, веднага викай земеделския министър на килима да ти даде отчет как ще е новата бобена реколта и по газова ли ще е ? Че за хъба газ освен руска няма, и май ще го пълните с бобен газ с Теменужка ха ха ха !!!!

Ха ха тия еврозелки от ЦК на ЕК щели да отпускат средства ма защо чак сега ? Защо не го направиха за Южен поток а го спряха заедно с оня макак краварин !Нашите павияни спряха Син поток, турците го взеха и печелеят.Другите наши отказаха Южен поток когато дойде оня Маккейн който явно от затвора има откована дъска.Турците ще вземат и него и е вече Турски поток а нашите ще правят ХЪБ... Да де но газ НЯМА значи за него газта пак ще е руска но ще идва или от Гърция или от Турция с техни надценки но ще е по "независима" от Русия !!!! Е пита се в задачата нас какави ни управляват ха сетете се сами !

"Руската газова компания "Газпром", гръцката енергийна компания DEPA и италианската Edison подписаха споразумение за сътрудничество по организацията на южния маршрут на доставка на руски газ за Европа в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург." Това е новина от същия форум, от който ТемеНужчето се върна с щастливата новина за подписването на великата пътна карта, съгласно която страните ще ПРОУЧАТ въпроса за развитие на газопреносната инфраструктура на територията на България, като се отчитат правилата на ЕС. Та руска газ ще минава от север и от юг, а ние по средата ще правим хъб... Това е почти толкова малоумно, колкото и обявяването на това, че за първи път сме имали диверсификация, купувайки "виртуално" газ от Гърция, а то се оказа, че си спираме руска газ от транзитния газопровод от Румъния, просто го плащаме на гърците.

За този хъб освен руски, друг природен газ няма. Бойко да направи като приятеля си Ердоган. Да хваща самолета за Москва, да падне на колене и да целува ръка на В. Путин. Всичко останало е "пунта мара". Празни приказки.

И за к'во ви е този хъб ... за да реже лентички главния ленторезец ли или да усвоим едни 2 млн? От българската индустрия останаха само развалини, сега вече и една цистерна газ ще ви стига да я захраните.

И ВСИЧКИТЕ ИМ ПРОЕКТИ ТРЪГВАТ :))) ... ГЕРБ СА ПАРТИЯ СЪЗДДАДЕНА ПО ПРИНЦИПА НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА - РЕЖЕШ ЛИЦЕТО-ТИКВАТА И ТЕ ПОЧВАТ ДА СЕ САМОИЗБИВАТ :))

руснаците днес пуснаха първите метри на дълбоководният участък на турски поток ... а можеше да е нашят поток които да осигури 1000 добре платени и работни места плус ш00 милиона евро всяка година . с тях поне можехме да си платим шибаното членство в шибаната европа !!! нашите мизерни продажници да не залъгват хората с хъбчета а да бъдат разстрелияни от упор пред целят народ !!!

И да сме зависими и плащаме двойно на руските рекетьори . Мерси много.

Този хъб ще се превърне в нова победа на евроантлантическите ценности. Ей сега ще организирам едно скромно гей-парти да полеем хъбчето!

Народа, от глад, умира! ГоспОдин, Трите Манда, си ги мести през джоба! И често се бара по Хъба Ужасно го сърби горкия!

Какви са комисионните за "усвояване" на тия пари за "проучване"? Кой от ЕС ги отпуска и каква му е комисионната?

"Поръчват през юли предпроектното проучване за газовия хъб..." Звучи някак сериозно, глътка въздух за България, дърпаме напред! Всъщност новината е: "ЕС/САЩ превеждат 2 милиона евро на ГЕРБ, защото спряха руски проекти." "Обществената поръчка", която щяла да се обяви е за фирми НА КОГО??? И срещу 2 милиона евро "проучване" ще се окаже, че... Е, и да припомним някакви 10-тина човека на всички партии, които продължават да работят до ден днешен в Южен поток България АД за по 10-тина хиляди лева на месец...

Хахахаха! Всъщност парите от ЕС за т.н. "предпроектно проучване" са хонорар, задето за пореден път предадоха интересите на България!!!

На Бойко хъба дали ще го огрее?

"Не е важно ние да сме зле, важно е сами да се прецакаме" Дон боко Асфалт паша

НАЛИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ КАКВО СТАНА? ГЕРМАНИЯ СИ ОПРАВИ НЕЙНИТЕ СМЕТКИ С РУСИЯ А БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЛАПА МУХИТЕ И СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО ГЕРМАНИЯ НЕ ИСКА ДА СМЕ С РУСИЯ ЗАДА ПОЛУЧИ ПО ЕВТИН ГАЗ И ДА НЕ СМЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ЦЕНТЪР. ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА СМЕ СИ ОПРАВИЛИ ГАЗА С РУСИЯ ВИЕ КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА И НА ВСИЧКО СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ !

Щерюууу де си ва? Бърже у комисията да помпаш устно газ от турския паток!ха..ха

ревете ли крепостни? ревете си, русолюбци неща.стни! поревете си, и си починете, щото лошото за вас, и любимата ви россия е за напред! а пътьом да попитам, а някой русолбюбец да ми каже, ако знае де, има ли в россия българолюбци?

Духай турскио маток ве мошара мизерна!мбухахаха щерю горивния, мошето мизерно, соззето, озето, бегеейския пидал, филипок мърлявия, аркадаша на вовка, сигуверсън-дъртио тъпунгер, и тва животно >>>, ся ше пълнят турския паток с гАз от заднио си двор!хахаха Палячовци смешни!

Това което пишат някой тук ,че просто ще бъдат откраднати още 2 милиона евро е абсолютно вярно ! Преди 2-3 дни в новините на една от руските телевизии цитира изказване на Бойко Борисов за някакво възстановяване на проекта "Южен поток"...От телевизията се свързаха с един от шефовете на Газпром ,който директно заяви че изобщо не са водени такива разговори и няма никакви намерения за възстановяване на Южен поток !

Трябва да се "усвоят" тези 2 милиона, нали са европейски пари. :)

Още милиони за Шиши...

с тия хъбове,кажете разпределителни станции. Само че да разпределяш нещо трябва да го имаш...... 80-та руски газ на цена 89 лв/1000кубика....пей сърце,сега си дъвчем топките.

Истината е другарки и другари ,че господарите обещаваха на нашите продажни помияри газ от Саудитска арабия и Катар ,който да замени руския газ !? Само че нещата за щастие в Сирия се развиха по друг начин от начертания сценарии и сега нашите дебили се изплашиха и не знаят какво да правят при положение че и строителството на Турски поток започна ! Единственото хубаво нещо е че Европа се спаси от "новите доставчици" ,които заедно с газа щяха да прокарват и финансирането на радикалния ислям в Европа /не че сега не го правят / ..

Шило

Какъв хъб, какъв ръб? Май това са пари, които трябва и ще бъдат откраднати.

Със Свинска масс, не става! Но Бойко, това не разбира? Гза трябва лесно да излиза за да не боботи в бауспуха ОК, да, сега вече го разбра!

Абе това не мога да го разбера . . . ."Идеята е България в никакъв случай да не бъде заобиколена от т.нар. "Турски поток", обясни той. . . ". Ако следваме логиката на статията, излиза, че руснаците ще прекарат 2-рата тръба до Турция и от там до Варна . . . .ами то няма логика. Освен, ако 2-рата тръба на уж "турски поток" не "излезе" край Варна, което ще рече, че още се "срамуват" да кажат, че ЕС е "клекнала". . .друг е въпросът как са се променили вече условията за таксичките за България . . . .защото можеше и турския газ да мине през Варна и от там за Турция . . . . .но ние нали сме . . . . . .

Хъбът е само форма за присвояване на едни два милиона Евро! А газът, с който ще го пълнят е в зад.ика на ББ!

млади дръзновени тиквета ще пръцкат в хъба да го пълнят...

Добре е ако видиме, как говедо, боб яде!

Този "хъб" ,ще го захранва Боко-продажника с дебелия си задник и е трябвало да го кръстят на негово име ! "щели да не заобиколят газовите трасета и цялата ни газопреносна мрежа да остане неизползваема "??.... а бе дебили ,вие сега ли се сетихте ,че някой друг ще се възползва от вашата простотия !?? Сега Боко ще ходи при СУЛТАНА да се договаря за количествата и цената на газа и в същото време България ще губи стотици милиони годишно от транзитни такси ,да не говорим че се превръщаме в Турска провинция !?

щерю горивния, мошето мизерно, соззето, озето, бегеейския пидал, филипок мърлявия, аркадаша на вовка, сигуверсън-дъртио тъпунгер, и тва животно >>>, ся ше пълнят турския паток с гАз от заднио си двор!хахаха Палячовци смешни!

Хъба, хойка по Европа, ЦвЦв поръчва Комисия?

Късно е либе за китка... В момента правим реверсивна връзка с Турция. Тоест ще внасяме (диверсифициран) руски газ от Турция. Вместо да бъдем разпределителен център се превръщаме в краен потребител.

Та ние сами си дадохме задничета на...МАККЕЙНКАТА Южната Тръбица да ни заобиколи , а сега ..Няма как да заобиколи България?..!