Коя е Урсула фон дер Лайен и за каква Европа смята да се бори, ако оглави ЕК

Разминала се с канцлерския пост, дългогодишният германски министър на отбраната ще може да стане първата жена, председател на ЕК и първият представител на Германия на този пост от 52 г. насам

Обратно в новината

Коментари - Коя е Урсула фон дер Лайен и за каква Европа смята да се бори, ако оглави ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юнкер този път не е почерпен. Здраво стои на краката си.Защото имаше доста весели кадри с него.

"Но наблюдатели акцентираха тези дни на нейния призив за нова стратегия във външната политика, която да позволи вземането на решения с мнозинство в ЕС и така да се предотвратят блокиращи действия на отделни страни членки." Крайно време беше. Пълният консенсус беше възможен досега, когато в съюза членуваха само западни държави. Сега интересите стават разнопосочни и решенията трябва да се вземат с мнозинство!

2019-07-04 16:58:27 Мухата лайнарка (нерегистриран) Няма значение за какво ще се бори Урсула фон дер Лайен - каквото и да е то, както и да се опитва да го постигне, все ще е зле за ЕС и ще налива вода в мелницата на противниците му. Ето и основните й постиженията досега: - докара немската армия до нивото на Българската армия - оперативно годни са 1 (един) транспортен самолет, 4 до 6 изтребителя, 90 бойни танка - създаде в армията центрове за неутрализиране на негативното онтошение към ЛГБТ и останалите джендъри в армията - докара авторитета на армията до там, че едва 17% от немците са готови с оръжие да защитават Германия от агресия (за сравнение - при българите са 25%), като под 10% от немците биха се били при агресия срещу друга страна от НАТО - "подари" десетки милиони евро консултантска фирма, в която работи един от синовете й - спаси се от съдебно преследване чрез забрана да бъде разследвана наложена на прокуратурата от страна министъра на правосъдието (т.е. възползва се от имунитета си) - "попреписа" голяма част от докторската си дисертация - стана любима мишена за подигравки (заради тоталната си тъпота) дори и от най-правоверните на Меркел немски медии ... Сега, ДИР-ници можете спокойно да изтриете и този коментар. И пак да сложите любимото ми - "Вашето ІР е забранено. Не можете да пишете коментари." Няма проблем - фактите са си на лице.

казва УРЗУЛА Ursula а не е Урсула! Едно S е З , а С се пише с две SS. Както и Петър не е ПЕТАР

Не е нито Урсула, нито е Урзула - тя е Уроспия

На тея, преди да ги изберат, трябва да им правят медицински преглед за ишиас или нещо аналогично!

Мислим че променяме света, а оказва се, че сме в играта - ПЕШКИ, разменени в суета.

Немската Цачева.

Не че я знам, макар да се твърди, че се е провалила като министър. Но как може жена да се съгласи да е военен министър, което само в супер редки случаи, че е била военна, може да е допустимо? За да издигат някаква на някакъв пост, без да разбира нещо от него, то тя е тип калинка. Само не българска. Готова на всичко за издигане като постове. Вярно че е и тук министър се удивялаваше, егати държавата, след като аз съм и министър - или бе зам. министър.

Абсолютен боклук от шрот фирмата на дъртата щази пача меркел.В това боклукчийска депо са само такива !

Ясно, че тъпите социалисти са долни мекерета. След като се гласува за Сасоти , бързо се отмятат от договорката председател на ЕК да е от ЕПН. Е честито начело с гея Сасоти . Кандидатурата на Урсула е много силна , за това и кучетата социалисти толкова се разляха ,искат слаб кандидат за лесна манипулация но им представиха изграден характер.

Това, че нашите медии скриха дипломатическия скандал сътворен от Бацето ти на срещата с Тимерманс.. Разглеждан като удар на ЕНП срещу ПЕС в западните ИСТИНСКИ медии.. Па са изтъпани след това да предлага ХЪРВАТСКИЯ премиер.. Квото повикало, това са обадило.. Ама социалистите не са ти виновни, че не четеш чадо, непросветено..

Като сложиш до 'сички тия хубусници и оня дето започва с Т. - веднага става ясно защо трябва да се махаме от ЕС...

Ще ни липсвате! Нас кой ще забавлява!

Първата жена, министър на отбраната на Германия, сега ще е първата жена, председател на Еврокомисията! Майка на седем деца!!!

Демонстрирахме нарастваща сила, коментира говорител на Виктор Орбан EurActiv: Вишеградската четворка празнува победа срещу Франс Тимерманс Главният аргумент против сегашния вицепрезидент на ЕК, отправен от четирите държави, бе, че той „не разбира“ Централна Европа Лидерите на Вишеградската четворка (Чешката република, Унгария, Полша и Словакия), се завърнаха ликуващо в родните си държави, след като успешно блокираха избора на своя върховен противник Франс Тимерманс за председател на ЕК, коментира електронният портал EurActiv, цитиран от Агенция "Фокус". Според публикувания материал, четирите държави са успели да покажат единство по време на преговорите, засягащи избори на нов председател на ЕК и други висши ръководни постове на ЕС. В същото време, наред с този успех, изданието отбелязва, че те не успяха да спечелят нито една от ключовите позиции в европейската власт. „С общи усилия, Вишеградската четворка отново демонстрира своята нарастваща сила и влияние що се отнася до посоката на развитие на ЕС“, заяви Золтан Ковач, говорител на унгарския премиер Виктор Орбан. Главният аргумент против Тимерманс, отправен от четирите държави, бе че той „не разбира“ Централна Европа. Според министър-председателя на Чешката република Андей Бабиш, „ние искаме някой, който да разбира нашия регион, който няма негативно отношение спрямо този регион. Сега сме доволни“, завърши Бабиш.

Тя явно е ангажирана със страните от Източна Европа. Лично е посетила Литва и е неин гарант, също и за другите прибалтийски страни, Полша, Румъния!

българските приказка, се получи следното ЕС си сложи с Вишеградската четворка ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ. Тея са научени от СИВ и ВП и сега ще командват и създателита на съюза, нали?

Чиба бе,соросоид! Тимерманс е пионка на Сорос! НЕ може да го изберат!!!

Урсула е вратар на Славия

Като гледам първата снимка, дъртият бълхарник пак го е хванал ишиаса......

Защо ми се струва, че русоробите няма да бъдат щастливи от избора на новия главен еврокомисар?

така ти се струва защото си кретен! на бели и червени раета с бели звездички

На теб ти се струва и че който не скача, е "червен".

Само така ми се струва! В действителност те така подскачат, така подскачат, че като ощипани моми подскачат, пари нямали, субсидиите малки били!

Защото си третополов,за това!!!!!

Европейците или по-точно германските политици са честни хора и подкрепят ББ. Заради плагиатство... През 2011 г. тогавашният министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг подаде оставка заради подобен скандал. Анете Шафан, министърка на образованието и приближена на Меркел, подаде оставка през февруари 2013 г. поради същата причина. Силвана Кох-Мерин, зам.-председателка на Европейския парламент, също подаде оставка през 2011 г. след като заради плагиатство и ѝ беше отнетата титлата „доктор“.

Човече, не можеш ли сам да откриеш разликите? В единия случай пишеш, че има отнета научна титла, т.е. има доказано плагиатство. В другия случай имаме обвинения от някой в сайтове, вестници и списания!!!

Напишете в Гугъл: урсула фон дер лайен плагиатство Това е и новата приятелка на ББ ще го подкрепя: и Тя е честна и той е честен ....... Германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен е заподозряна в плагиатство на докторската си дисертация по медицина, предаде вчера Франс прес, позовавайки се на германски издания. Обвиненията бяха публикувани в събота от сп. „Шпигел“ и се завъртяха в интернет сайтове. Те са отправени от интернет платформа, наречена „Врони плаг уики“, която проследява случаи на плагиатство в университетските среди в страната. Според този сайт на 26 септември са били открити елементи на плагиатство в 27 от общо 62 прегледани досега страници от докторската дисертация на министърката. Сайтът уточнява, че това е 43,5% от дисертацията. Според Герхард Данеман, преподавател по право в Хумболтовия университет в Берлин и член на платформата, разкриваща плагиатства в университетските среди, 37 пасажа от дисертацията на Фон Дер Лайен не отговарят на академичните правила и имало пасажи от чужди текстове, без авторката да упоменава, че става дума за цитати. Според в. „Зюддойче цайтунг“ става дума просто за допуснати грешки, които е можело да бъдат коригирани от авторката на дисертацията. „Честотата и лекотата, с която са допуснати тези грешки, които е можело да бъдат избегнати, показва, че тук става дума за грубо претупана работа“, коментира изданието.

Миналото лято шпигел излезе с потресаващ доклад за състоянието на немските ВВС. 4-5 летящи Юрофайтъра, 1-2 транспортни, няколко хеликоптера. Всичко друго масово се води по документи, че работи, а реално не. Военнотранспортният Еърбъс на Урсулчето се счупи при кацането в прибалтийските държави, дето се среща с колежките си (също застаряващи лелки на военните министерски постове). Няколко пъти,

И какво общо има досегашното състояние на ВВС-то? Добре, то трябва да се подобри, приемам. Ама тя няма да заеме поста началник ВВС на ЕС!

ГИНЕКОЛОЖКА допуснала ВОЕННА операция в Сирия?! По образование ражда живот, по призвание - смърт... Светът е изтъкан от парадокси...

Грешка! Допуска военната операция с цел не смърт, а живот! Нямаме парадокс, а закономерност!

Мда, вследствие на евроатлантическата окупация засега "животът" в Сирия струва над 400 000 жертви, сред които десетки хиляди деца; 13 милиона сирийци-мигранти и пълна разруха на държавата. И атентатори в Европа. Закономерност, да!

Пак се обърка! Не в резултат на евроатлантическата окупация на Сирия, а в резултат на липсата на такава. Ако имаше евроатлантическа окупация, нямаше да има жертви, разруха, атентатори, а само ред и сигурност!

Силна кандидатура и Макрон заслужава само поздравления. Ако не беше той, едва ли щеше да се стигне до нея. Много е важен фактът, че военният министър именно на Германия ще бъде начело на Еврокомисията. Германия трябва да промени военният си статус в международен план, ЕС трябва да промени отношението си към собствената си отбрана и към НАТО! Позицията и по отношение присъствието в Литва, Източна Европа, Русия са обнадеждаващи! Предизвикателствата пред ЕС по отношение на политиката за отбраната на Съюза след агресивните военни действия на Русия са големи и са нужни решителни хора като нея!

ти си пълен идиот!

Силен аргумент!!! Печелиш!

Макрон я е харесал понеже се занимава с бабки

1. Урсула Фон дер Лайен е peдена в Бpюĸсел, баща й Ернст Албрехт ръководи офиса на един от двамата германски членове на новосъздадената Европейска комисия. Албрехт е премиер на провинция Долна Саксония от 1976 г. до 1990 г. Разбрахте ли защо теорията за конспирацията не умира и защо никой не желае да се съобрази с тези който не са в клуба на избраните пък ако ще да са от Банкя

Дедо, теорията за световната конспирация ще умре чак като умрат дебилите, т.е. никога! Винаги е по-лесно да се търсят причините за неблагополучията извън теб!

Урсула фон дер Лайен раздава на "съветващи фирми",като McKinsey Милиони Евро,там е на ръководен пост и неиния син Давид фон дер Лаиен. Можеби всяко зло за добро,за да се свърши един път за винаги с" Демократичната Европа." Официално ще получава на този пост г жата Фон дер Лаиен 24.422,80 Евро МЕСЕЧНО!

Успешно може да въведе Модно ревю на Армейскатa художествена саводейност!?

Те не знаят какво е това. Ще го омотаят пак с ...гейпарадите!

Спокойно, краят на този ЕС е близко....с тези кандидатури още повече от преди! Мислете за това какво идва след това....хубаво не е поне за 5-8 години след разпада, след това ще тръгнат нещата в правилната посока но половин България ще трябва да знае турски а останалите руски!

Ни си ги знаем.

След като нито един европеец не е гласувал за нея, за кого ли ще се бори? За този който я е предложил и той не е на този континент дори

Тя Ще се бори за оръжието на НАТО.Тя е човек на НАТО!!

Само 4 от 128 германски изтребителя Eurofighter са годни за бойни мисии... А преди това - 28 Септ. 2014 Шок в Германия: Бойната авиация в плачевно състояние Министърът на отбраната признава: Не можем да изпълним всичките си задължения към НАТО.. Иначе Урсулка била голям политик.. Уж де!!!

Еми, щом е успяла да разоръжи тихом мълком ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ....

Няма ли кой да купи един слухов апарат на Юнкер?

По уотмена слуша казачок и ...танцува.

...... сигурно пионерка, ...комсомолка..?

...и спортистка!

Върхове ли покорява , що ли?

По ,,връйовете,, стана опасно напоследък.

Шило

И отличничка ;-) ! Култов филм!

Нищо не са написали за отношението към емигрантите (бившите бежанци). Дали пак ще иска да залее нелегално Европа ?

Имаш някакви съмнения ли?

нали е от партията на шмъркел? нали е убила армията? нали е създала специално центрове да се раздват и множат третополовите, и то в армията? Това изобщо защо го написа, то си е ясно от поне 10 години (нищо, че успяха да ги вкарат едва преди 5-6).

Две световни войни, докат немците разбраха че не става със сила а с мирни тактики и хитрости...и така ЕС се роди.

Урсула е готина, трябва да бъде избрана.

Мъ ноу готина, батей. Като оная, предната, по-дебелшката...

Колкто и да триете гинокологията от кабинетите не ЕК няма как да изкарате.. Свен Гиголд, германски евродепутат от Зелените, окачестви в Тwitter нейната номинация като "горчива", посочвайки разследванията като една от причините. "Европа заслужава нещо по-добро!", добави той.

Коя е Урсула фон дер Лайен --- С едн дума : РУСКИНЯ !

Още 10 страници статия да бяхте написали....Просто и ясно- нео-либералния педерасизъм, продължава...

Браво.Майка на седем деца! Де такива майки Българки....само мангалките раждат по толкова?!

Покажи ми една циганка, която се грижи за седемте си деца като за хора, т.е. редовно нахранени и облечени.

И за тая триете непрестанно заблуждавайки се че хората се информират ''само от вас''....

Най-зле е Манфред Вебер. Не стига, че не му дадоха обещания пост и го отстраниха от играта, а сега ще го изпратят да събира и гласове за конкурентката си - Уши!

това за урок на другите калинки

Браво,добър материал.

Това е демокрацията в ЕС! Представят ти трима шпитценкандидата и на края, вместо тях, баба Ангела ти пробутва малко претоплена чорба от преди 20 години - Уши!

В Германия и казват Уши Чифтето - Flinten Uschi и само се подиграват с нея. Защото тя за нищо не става. Още не е паднало обвинението, че нейната докторска дисертация е плагиат и с ниско научно ниво. Тъкмо започнаха да и търсят заместник, нов министър на войната, и ето, че Уши потегля към Брюксел. Между другото срещу нея се води съдебно разследване. Познайте за какво? Правилно - за корупция.

На туй нещо, на доста снимки може да се забележи дискретно изразена адамова ябълка. Идеална е за лице на джендарския ЕС.

Ще и направим операция,ще и сложим силикон като на гнома и на високи токчета и с ботокс в скулите ще я докараме като великия кормчия путин

Орсулата е нито повече- нито по малко една акушерка. По стечение на обстоятелствата е лансирана за министър на отбраната на Германистан. На Практика е една калинка, олицетворява резила и падението на неолиберастките тенденции в иначе великата (в миналото) Германия. Абе пълна пародия.

Радва ме факта, че не само у нас има калинки...

айдеее,комуноидната пасмина заблея в ужас:))))))))))