Кой ще строи АЕЦ "Белене"?

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия може да участва в проекта АЕЦ "Белене" на "пазарни условия"

Обратно в новината

Коментари - Кой ще строи АЕЦ "Белене"? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е да я построи "Росатом",но САЩ няма да допуснат, но си мисля че при китайците ще има най -малко "айдоклък

Според платените соросоиди, в тая държава нищо не ни трябва - просто да я закрием!

От страна на това Българската национална сигурност да е добре, най-удачния вариант ще е Руската компания. И не само това Българския и Руския народ от стотици векове са тясно свързани братски народи, така че Българите сме привързани към Русия, както и обратното.

Глупаво ще бъде някой друг освен Росатом да строи АЕЦ-а. Инвеститора е ясен. На 90% ще е Гинка или някоя подобна на нея. Дано поне да има завършено средно образование.

АЕЦ "БелеНЕ" ще я строи простият български народ! Това атомно чудовище ще ни зароби икономически, финансово, екологично и политически няколко десетилетия напред! Ползата ще е само за олигархията и руската мафия.

Де да беше Турска, момпания щеше да си първия- ЗА Ама господ ни пази. Глупаво е да се смята, че има по подходяща компания от Руската компания.

Ето и Йордания се отказа от строителството на АЕЦ от Русия ,защото цената е много скъпа/10 млд.долара/.Не знам за каква мощност,тип и брой реактори! Специално от България се иска много висока цена,за да бъдем финансово съборени и много дълго задължени на Русия.А пък в бъдеще я го има НАТО или ЕС,България ще остане бедна и ще е лесна плячка.Нищо не се е променило от имперската политика на царска Русия!

Путин го каза - ПАЗАРНА ЦЕНА. Останалото е ако искаме.

Ето и Йордания се отказа от строителството на АЕЦ от Русия ,защото цената е много скъпа/10 млд.долара/.Не знам за каква мощност,тип и брой реактори! Специално от България се иска много висока цена,за да бъдем финансово съборени и много дълго задължени на Русия.А пък в бъдеще я го има НАТО или ЕС,България ще остане бедна и ще е лесна плячка.Нищо не се е променило от имперската политика на царска Русия!

Грешно зададен въпрос, въпроса е " Кой ще плаща за строежа на Белене" ?

надявате да плащат си стягат куфарите за Западна Европа и САЩ. В това няма нищо лошо. Нали там са и отрочетата на Корнелия, Борисов, Радев и Стефан Данаилов?

Жизненоважен проект, който най надежната и качествена компания ще бъде- Руска такава... Защото Русия е най-наясно с ядренната енергетика.

Не трябва да се строи. А тези които го искта, трябва да са в затвора!

Ела да ми го кажеш публично на живо , че съм за затвора, защото искам този проект за България..... Нали се сещаш , че като хвана двама адвокати и съм те осъдил на момента , за заплахи към личността ми и неетично европейско демократично поведение!

След евентуалното построяване на АЕЦ Белене може да пуснета анкета: Колко години след въвеждането и в експлоатация ще гръмне?

Какво имаш в предвид? Козлодуй кога е "гърмяла" или имаш в предвид диверсията от САЩ през 1986 година с АЕЦ-ът в Укарйна?

Най-вероятната опция е пропусната. А именно: НИКОЙ!

много ви е ТЪП ВЪПРОСА и напълно излишен. НЕ ИСКАМЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ !

Гинчето от Пазарджик !

В анкетата защо няма"не ме интерисува"Държава няма ,кой щял да строи.....

След лупингите на Борисав - никой. Путин едва издържа наглото му присъствие.

НЕ управляват,България върви в правилната посока.

Отговора е във въпроса.

Отговорът е: Никой!

Липсва най-важната опция: КОЙТО ИМА ПАРИ

Ще строят Пеевски, Доган и Боко тиквата!

Без значение кой ще е ИНВЕСТИТОРА, ако отговаря на условията, монтажа ще бъде от руска компания, понеже реакторите са такива. Ако се случи нещо различно, то това ще е върха на глупостта в България или по-точно, немислимо е да се случи нещо по-различно.

БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Съдейки по процентите мисля,че въпроса трябва да бъде преформулиран така: КОЙ ИСКАТЕ ДА СТРОИ "АЕЦ Белене" ? Така вече,посочените проценти ще кореспондират адекватно на въпроса.

Кой ще спре АЕЦ Белене?

Огромната руска държавна корпорация по атомна енергия =РОСАТОМ= обединява активи в областта на атомната енергетика, в проектирането, и производството на съоръжения за изграждането на нови АТОМНИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ. РОСАТОМ е лидер в атомната енергетика и заема първо място в световните класации. -Изградила е 33 атомни енергоблока в 12 страни на Света. Остава българските атомни специалисти, финансисти, икономисти и политици да пресяват, да отсяват и намерят ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИТОР ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НОВА АЕЦ =БЕЛЕНЕ=.

АЕЦ Белене ще се строи с цел никога да не се построи.. Всички знаят, че напълно ненужна, но за сметка на това разходите по нея са жизнено важни. Така че пригответе се - след още 40 год. ще продължаваме да я строим и няма да сме я завършили. Защото това е целта....

Кой ще строи не знам, ама кой ще плаща масрафа със сигурен - народа !

НИКОЙ!

Гинка.

Абсолютно излишен референдум. АЕЦ "Белене" може да бъде построена само по схемата на строежа на ПАКШ 2 - от Росатом и Атомстройекспорт с пълно участие на България, която ще получи централата след връщане на кредита с производство. Всички останали варианти са дивотии.

Защо няма отговор: Никой няма да строи, само ще се лапа!

Като от мариците ли, не може чак толко да се лапа колкото от тях.

Ще строи този който даде по-голям процент....

Кой ще купи АЕЦ -а ? а/ Гинка в/ Гинка с/ или , Гинка !

В момента няма по-подготвени специалисти от руските. Факт...

Говори се само за строежа на централата. А това, че България ( разбирай данакоплатците) ще плати строителството на липсващата инфраструктура, депото за ядрени отпадъци и т.н. никой не обелва дума !

То е ясно.Като разреша да се се строи,ще строя аз.Като купя още няколко дупедавци,ще ви продам и стари самолети

ГИНКА ВЪРБАКОВА

Бойко и Делян. Голямата комбина

Искам да се извиня, че се обърках кое поколение са руските реактори за АЕЦ Белене. Верният отговор е поколение 3+. Системите за безопасност имат четири канална структура и включват както активни така и пасивни системи. Моля за извинение и обещавам като се появя пак по телевизията да говоря верни неща.