Кой доставя ракети на "Хамас"?

Движение на ислямската съпротива" е в състояние да стреля по-често и по-далеч в Израел в сравнение с минали конфликти за Газа, отчасти поради подкрепата на Иран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала, евала на Израел, много се разсмърдяха чалмите, кой не иска мира получава секира!

Палестинците са зомбирани цигани, здраво пипнати от мафията, която има жени и къщи в Париж! Това е голата истина!

поредната отвратителна не0либералма плеадоария в подкрепа на ционисткия държавен тероризъм и дивашкия системен антисемитизъм на израеЛ

Интересно...нищо не пишат за израелците, тяхното въоражение и колка невинни палестинци убиха!

никой не ги доставя, правят си ги сами. войната е мощен творчески стимулант, от простите камилари прави ракетни инженери, и обратното - дългия мир прави от ракетни инженери прости джендъри с лилави коси

Кой снабдява Израел с ракети,само питам,но моля не разтягайте локуми раахат,че те си ги правят,просто питам за един,който също ме попита??!!!

Западът постепенно минава на алтернативни източници на енергия. Който разчита на нефт, газ да мисли какво ще произвежда на пазара и да е конкурентен. Като може ще е, като не може с камилите в пустинята и търговийка в оазисите.

в 2024-та година преди новата ера 5 селища на брега на Мъртво море между които Содом и Гомор са заличени от лицето на земята с оръжия еквивалентни на тези използвани в Хирошима и Нагазаки. Като гледам как се развива тоя конфликт и израелската наглост и простотия да дуят мускули срещу един беззащитен и изоставен от цялата световна общност народ, то няма да се изненадам, ако до 2024 година историята се повтори. После всички ще се чудят как така се стигна дотам, но ... ще е късно!

Лошото е, че това ще продължи вечно. Ерусалим не може да бъде разделен, той е на трите религии, това че евреите го искат предимно за себе си ще води само до войни. Както знаем Израел не е най-миролюбивата държава на света...

Евреите доказаха че могат от пустинята да направят оазис. Мързеливите араби няма как да сторят подобно нещо. Бурята е факт и ако ударят с ядрено оръжие, то според мен Израел ще бъде унищожен. Но арабите и те ще светнат като волфрамова жичка за един астрономически час.

ерусалим вече е разделен. източен ерусалим е на палестинците,западен е наевреите. няма КППта, както си вървиш забелязвашче надписите наарабицастават все повече докато накрая няма пукнат евреин около тебе

Всички им доставят. Няма да се учудя самите евреи да им шиткат изкуствени торове за да си правят ракетите и после Израел да се разширява, борейки се с тероризма...

Лика-прилика са си! ... Да се пуцат! ... Крушата не пада по-далеч от дървото!

А за какво стана цялата патаклама? Пак не разбрахме

Цялата патаклама е религиозна война започнала от 1948 година, а сега вече и за надмощие в Близкия Изток. В момента се мерят сили. До този момент има два лагера. 1-лагер: Западния свят (САЩ, ЕС, Канада и др.) срещу Русия, Иран, Турция и др.

Ибаси, то голям фронт било.....

Я да си преставим сега квантовия компютър на канадците, който е на тест експлоатация и реди алгоритми и с лекота може да бъде използвам при война с изкуствен интелект... безсъмнение вече е на въоражение при американците. Сега си преставям и стандартния компютър така познат на всички ни... Никой вече няма дръгне на нож и вик Ура към Газа...:) драги ми друзя ватенки..

Хубави технологии редиш, жалко, че се използват за такива неща...

"Думаю, что эти ракеты все-таки являются творчеством кустарным. Как и ракеты "Кассам". Можно менять названия, но, в принципе, не меняется назначение. Это самодельная ракета (других там нет), которая применяется либо с настильной платформы, либо закапывается в землю. Там нет GPS или чего-то подобного, чтобы ракету навести. Она просто летит и попадает туда, куда попадает. Но учитывая, что сектор Газа и Израиль находятся довольно близко и вообще территория очень скученная, эти ракеты попадают в цель. А массовое применение таких ракет – это вообще очень серьезный момент", – сказал Иван Коновалов.

Нa 250 km? Баси овцете как вярват на Руслямска пропаганда

Каква пропаганда,в Израел е пълно с руски евреи и те са толкова потърпевши, както всички останали.

Най после смислена тема. Кой носи оръжия на Хамас

Според мене има малко руски привкус статията. Израел далече са минали стратегията на конвенционалната-стандартна война...Изrаел одавна са минали на джойстик войната.. Да внимават иранците!...:)

Не знам кой крив, кой прав и колко ракети имал.... да се разбират.... Обаче и ако и Израел реши да стреля... жална им майка

Подсилени са палестинците. Ако ги подсилят още малко, израелците ще осъзнаят, че ще трябва да проведат по сериозна война. Не като сега да се думкат от разстояние с пиратки. Но това зависи от други хора и как ще искат да продължи тази война.

Нека се съберат Иран,Саудитска арабия,Египет и да решат окончателно чиффутският въпрос..

В Египет американците направиха преврат по време на Арабската пролет, инсталираха си точните хора на точните места. А Саудитска Арабия е купена отдавна. Как да стане? Няма да има край този конфликт скоро..

Нали се събираха 48ма,67ма73та година. И кво решиха? Направиха Израел регионална суперсила. Или викаш още един път за щастие

А после ще решат и твоя, като ти турят чалмата.

Отново всички руски тролове наредени на амбразурата да бранят хамас/ислямски джухад! Руслямист = Ислямист!

То си пише в статията - Хамас и Ислямска държава са заедно. А това е защото Ислямска държава беше създадена от Руслямска държава и Сирия и всичко беше цирк в Сирия за да унищожат истинската опозиция на Башар.

Ние сме с нашите натовски съюзници от Турция, които са с палестинците, които се борят за земята на дедите си!

Никой не им ги доставя. Четох скоро че сами си ги правят, домашно производство в малки работилници. Летелеи на твърдо горивото от захар и фертилизатрори и цената им излизала не много над 500 долара, стрелят ги като фоерверки от едни метални стойки.

Нa 250 km? Баси овцете как вярват на Руслямска пропаганда

седераст, ето да четеш на американски,ама не се преуморявай, четенето не е като гледане на филмчета от дисни за принцеси негърки-лесбийки , почивки на всеки 15 минути и гледане през прозореца да не забравиш. ето линка https://en.wikipedia.org/wiki/Qassam_rocket

Що за орисия чифутска е това....да се родиш в СССР и да израснеш вярващ комунист заклел се на КПСС а после от лакомия за долари($5000.00 на кипа при кацане на летище Тел Авив) да бъдеш убит в Родината на Палестинците, за която са ти чели басни от една дебела книга с непознати йероглифи?!

Ko?

но железния купол може ли да спре "мръсната" ракета? п.с Радиоактивния изотоп

Който ги доставя-да продължава да ги доставя!

я реактивната сила кви чудеса прави фойеверки жалко за селитрата от пристанището

Границите на Израел са мноого разтегливо понятие . След създаването на еврейската държава, територията и се е увеличила многократно за сметка на съседните държави/ (Всеки може да направи справка) Според "Кабала" "Обетованата земя" обещана им от самия Бог се простира до река Ефрат и те методично следват своя план. Всеки, който не е евреин е смятан за втора категория човек.

И какъв е изводът? Евреите били мирен народ, а другите лоши.

Ако проследиш исторически събитията в региона след създаването на Израел ще видиш, че всички анексирани земи от съседните на Израел държави са били присъединявани след войни започнати от арабските държави срещу Израел. Това са фактите. Израел държи тези окупирани територии като буфер между своята основна територия и враждебно настроените арабски съседни държави. Многократно през годините Израел е настоявал да сключи дълготраен мир с тези държави като в замяна ще върне окупирани земи и винаги арабите са били против и са поставяли допълнителни неизпълними условия.

Е как кой бе? Не знаете ли? Елементарно! Гебрев ги купува от Чехите и им ги доставя.

Постоянните заплахи от 2000 години са направили естествен отбор и задружност на евреите.Около 80 процента от нобеловите лауреати са евреи.Много умни хора.Всеки евреин се възпитава като патриот на страната където живее,но знае че неговата родина е Израел.

я кажи защо нормалните хора ви гонят отсекъде още от библейски времена бре чифут нещастен дето само при турците сте имали успех

Ако прочетеш някоя книжка,вместо да псуваш,ще разбереш,тъпанар такъв

Думкал съм майка ти ама малко и е било, и от зад и по главЪта!

А КОЙ доставя ракети на Израел ? Амииииии .... ФАЩ ! Само , че те това са ДЕМОКРАТИЧНИ ракети и значи са 'Убави !!!

Най-голямото Моше, Йосиф Чифутския син( джуга швили), след ВСВ през 1948г. изпраща еднопосочно през Румъния и Сърбия 2 ПОЛКА СЪВЕТСКИ САМОЛЕТИ С ПИЛОТИТЕ и така създава дядото на днешния "Купол". Сталин ПЪРВИ ПРИЗНАВА Израел.

Джугашвили е чифутски син на ингелизки. А у кавказко ингелизки не шпрехат. Джуга е планина. Има и езеро. И там у тоа район сички са овчаре. И джуга е нарицателно за овчар. Демек Джугашвили че рече нещо като Овчаров. А и мани друго, на унук му праиха ДНК тест и деда му се оказа мръсен осетински мелез. Та дедаму, демек Йосиф Висарионович, за да напраи мръсно на сички им напраи на евреите държава - хем да ги разкара да не му мътат водата, хем да го зачука на ингелизите. И вече 60 години след него още им държи влага.

Моше пазари сина си Леви и съседското момче Хасан да му боядисат кантората. След свършена работа им плаща- На Леви $10 а на Хасан $50. Синчето негодува -Защо така, работихме заедно? -Ами защото Хасан цял живот това ще работи, а ти трябва да научиш, че така пари не се изкарват- казва поучително Моше.

Как така по време на 30 годишното ми Канадуване, не станах приятел с нито един евреин... Местни, Иранци, Сърби, Араби, Руснаци, Бразилци, Латиноси... С всички съм делил софра! Как не видях един чифут да лара такси, или да мие чинии, или да строи... Кат така са все по ТЪНКАТА работа. За тези с минусите пожелавам да вземат КРЕДИТ за къща и след 10г да си загубят работата.

И тридесет години ли ви бяха необходими за да разбетере, че проблемът не е в канадците и евреите?

Не се тревожете какво съм разбрал и колко време ми е било необходимо. Побързайте да вземете кредит :)

Ясно, че си от Филиповци. С такива евреите не се събират. Иди си при руснаците и индусите и зарежи евреите.

Я ми звънни да ти кажа откъде съм Приятелски 0897925058 Чакам

Защото евреите са като секта и се поддържат невероятно много за разлика от изброените там други етноси......

Колкото и елементарни да са тези ракети, серийно производство не може да мине без подкрепа от по-голям брат. Сириец, иранец или негов съюзник, като руснак например.

Ако има намеса на "по-голям брат" евреите няма как да ги хващат в такъв голям процент.

кво стана с вашия Навлни - нещо забравихте за него пукна ли вече или просто го отписахте ?

Този анализатор пише ли за количеството дефектни ракети които падат в Газа и убиват когото срещнат по пътя ?

а па язе с простата тиква да попитам КОЙ ДОСТАВЯ РАКЕТИ НА ИЗРАЕЛ,ей така за спорта,само да не се окаже един и същи главоч дето пада по стъпалата и реве като деменциозен старец под ционистка окупация и печелещ избори по пощата със 125%

За доставката на ракети на Израел - така е, ясно е кой го прави. Но само да ти напомня, че и оранжевото бебе влиза в тази сметка - той например абсолютно сам (непонятно с какво право) обяви Йерусалим за изцяло еврейска собственост (столица) преди пандемията. В основата на конфликта в момента стои и това негово решение - защото насилието избухна именно сред поредното продължително (неколкоседмично) насилие в Йерусалим на еврейски военни над палестинци по време на Рамадан. А последното е мотивирано... както обикновено.. от напъните на евреите да превземат нови територии за заселване, в случая - такива в източен Йерусалим. https://apnews.com/article/jerusalem-middle-east-lifestyle-government-and-politics-43d4cab031c28da0abf98d694dd169ac

беше казал един наш велик писател

Всъщност Иран и вече Турция доставят ракети.затова има промяна защото турските ракети са по добри.

Има промяна. 3300 изстреляни ракети и 10 убити. Качество и ефективност.

окрадоха оръжейния уран от Украина и сега имат около 450 атомни бомби 6-тия Американски флот седи от десетилетия в Середиземно Море да пази чифутите от турската флота на чифутския юдо-масонски елит дължим цирка наречен пандемия чифутските банки корумпираха цялата западна демокрация и унищожиха бъдещето ни

ЕДИН коментар 100% реален. Фарма гигантите, Петрола, Златото, Оръжието , Погребални агенции, Банки, Застрахователи... Всичко се държи от мръсните чуфути.

Волене, спряха ти кинтите и ти е тежко - знам. Няма вече Варадеро. Лапай и се потапяй!

доставят ракети на Хамас

Братле, много си глупав. ТАСС е телеграфна агенция на Русия. Сигурен ли си, че точно ТАСС доставят ракети на ХАМАС?

Не бе, то заради римата- щото ТАСС се римува с Хамас, той затова така го е написал :)))

Тия статии обикновенно коментират разни олигофрени дето само плюят по Израел Ми задайте си въпроса кво ще се случи ако ние почнем да стреляме с ракети примерно по Одрин ? Примерно съда в Истанбул решава да изсели там некъв българин от къщата му на Босфора и ние щото сме недоволни и имаме някоя и друга ракета за градушки почнем да гърмиме сватбарски по Одрин Ко ки стани според вас ? Е те същото става и в Газа

аре да си биеш ваксината и да не квичиш като бит фес пред босфора

Ние да не сме диваци, бе! Какви са тия сравнения?

Виж, ако за тебе е ок да се изселват хора от домовете им.. включително "там некъв българин от къщата му на Босфора", за да се населват "наши кадри" на тяхно място - както в случая Израел търси начин да увеличи ционистки населници в палестинските квартали на източен Йерусалим, то за останалите като мен това не е ок. И да - тия, които нямаме роднини в Израел, има за какво да "сме недоволни" от действията на евреите в момента, които разпалиха поредния конфликт по време на Рамадан, разчиствайки насилствено молещи се араби от джамии и улици и заплашвайки ги с изселване. А сега, след като се стигна до поредната ескалация - същите тия евреи сипят ракети "сватбарски" в отговор на Хамас, и то не такива като "за градушка". Над 200 цивилни палестински жертви, сред тях десетки деца, жени, възрастни - това е равносметката. За да се изказваш по правни казуси и кое е справедливо, а кое не - трябва първо да имаш работеща ценностна система, май френд.

То е ясно кой. И руснаци и американци се бият за този пазар. И докато рашкиъе открито продават, то американците се крият зад проксита. Щото не искат да им лъсне задника пред шибаните евреи. За пари са готови на всичко. Няма приятелски народи - само кинти и геополитика на интереси.

Това е политиката на Кинтекс бе, педал

А кой доставя ракети и бомби за Израел? Евреите използват високоточни ракети и бомби и убиват поне по 10 на деца на ден! Това е военно престъпление по всички международни закони и договори. Ама понеже са Израел тези закони и разпоредби не важат.

все пак разполагат с 90% от парите в света еврейте, а с пари се получават нещата.

Не бе 110 %. И нищо не произвеждат.

Израел сам ги произвежда и дори продава на САЩ.

... вероятно.

но Израел е какво точно ???? все едно европа да реши, че е време да даде (примерно) Кърджали на Турция (защото преобладава турското население) или да "отдели" Кърджали от България и да ги направи отделна държава, това е Израел за Палестина и няма нищо по-нормално от това да воюват с тях и да искат да си върнат територията.

Или пък да отделят Косово и да го направят отделна държава!

Определено бъркаш и аналогията, която правиш е неправилна. Създаването на Израел като държава е много по-сложен проект и процес и неговите начални стъпки са направени по времето на Първата Световна Война и непосредствено след нея от евреи - ционисти, които са се заселили в пределите на Османската империя на това място още в годините преди Първата Световна Война. Това е много добре описано в книгата на британския журналист Скот Андерсън "Лорънс в Арабия". В нея той описва начина по който е разчертана политическата карта в Близкия Изток след разпадането на Османската империя по време на и след ПСВ. Книгата я има преведена на български език, но е доста обемна - около 700 стр. И определено не е много лесна за четене от хора на които подобна документална белетристика не им е по вкуса.

моля да ме извините ако бъркам и явно е така.

Да, и какво от това, че е създадена след 1вата световна с помощта на англичаните и парите на фамилия Ротшийлд? Това как точно променя тълкуването на събитията в момента? В днешното време Израел действа като терористическа организация спрямо населяващите (а те са там от преди израелската окупация) територията на Палестина. Сред тях има и мюсюлмани, и християни. Основната дейност на Израел е военни престъпления, актове на геноцид и етническо прочистване - дефиницията е цитат от декларация на ООН. Това е - в 3 изречения. Бтв, след като така обичаш документалната балетристика, мога да ти препоръча един хубав филм по този повод - The law in these parts, https://www.thelawfilm.com/eng#!/the-film

Наистина много бъркате! Не се наемам да ви го обяснявам. Няма смисъл! Има книги има резолюции на ООН, има какво да се прочете, преди да се правят плоски сравнения.

Странно, медиите мълчаха когато хората се чудеха кой доставя на ИД чисто нови нисани, модерни противотанкови установки и т.н.

Повечето бяха Тойота.

американски фирми под прикритие които изкупуват ракети от колониите си,за справка намереното оръжие при идил произведено у нас и доставено от фирма посредник със американски корени,докато на израел сащ са официален доставчик,все пак ционостите не искат такъв като тръмп да им блокира вепекато,а само да печелят от смърт па макар и техни хора да умират,така е от френската революция насам