Студентски протест: Искаме да учим, не ни пращайте на кино

Студенти от Софийския университет, НАТФИЗ, Националната художествена академия и Музикалната академия излязоха днес на протест.

Обратно в новината

Коментари - Студентски протест: Искаме да учим, не ни пращайте на кино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От дедо си Зулу да знаете: студент значи индивид, който трае на СТУДЕНо, пиене и бой /кога требе и е необходимо/:)

Ако ти трябват пет ябълки и на пазара има само пет и 3 са развалени? Нали трябва да има някакъв пазар и конкуренция.

Съгласна съм за раздутия прием,но все пак ние правим живота ви по-красив и вие се радвате на нашите изкуства.Ако няма култура,загиваме...На вас си ви е било лесно с безплатно обучение,а ние и работим и учим,и пак едвам смогваме да се издържаме!Не мислете че само само купонясваме!

Съгласна съм за раздутия прием,но все пак ние правим живота ви по-красив и вие се радвате на нашите изкуства.Ако няма култура,загиваме...На вас си ви е било лесно с безплатно обучение,а ние и работим и учим,и пак едвам смогваме да се издържаме!Не мислете че само само купонясваме!

аз не мога да разбера колко трябва да си малоумен за да си правиш каквитио и да е било планове свързани с българя

Като преподаватели не подкрепяме студентите излезли днес на площадите, защото намирисва на политически игри. НО ТВЪРДО СМЕ за повече пари за образование (поне 0.8-0.9%)-мизерен е 0.48% и мизерни са условията и заплатите на преподавателите и студентските стипендии у нас. Срам е един знаещ и полезен професор да получава по-малко от секретарката на банка и един асистент заплатата на чистачката. Вашите стипендии и нашите заплати са 10-15 пъти по-ниски от съответните в Европейски държави-това е голямо унижение за нас и това Дянков и управление трябва да разберат. Студентите също трябва да се самосезират и отговорят на следните въпроси: 1) колко от тях са дошли в София да учат и колко са за да седят по дни и нощи по барове и заведения и да направят студентския град като бардак; 2) мислят ли, че обществото е доволно от поведението и ниската успеваемост на част от тях, от безхаберието почти на 30% от тях в учебния процес.3) Направиха общежитията на увеселителни места, всичките до едно са така, срам и позор е там нощем, а понякога и денем и няма сила да спре това бедствие. 4) Държавата плаща за качествен учебен процес. Колко университети и кои имат качествени и по критерии на Европа преподаватели??? За това стачкувайте, Вашите Университети да се погрижат да имат преподаватели на високо ниво, а не заспиващи и забравящи лекцията си пенсионери 5) Мирише на политика това недоволство и шествие-не се подавайте на политици. Почти всички студенти-лидери и участници в политическите недоволства на демократичния процес, довели след 1989 г.Луканов и после 1996 г. Костов на власт се разочароваха от това как бяха използвани от жадни за власт и богатства политици. Участвахме с тях, вярвахме в бъдеще, но виждате до къде стигнахме. Не НЕ, да Ви използват за политически цели. Учете се.

Да помислим и тогава да пишем!Колко са хората в България , които работят в производството.Погледнете парламента, министерски съвет министерства , магистрати, журналисти, безработни, крадци , всички които вземат от държавата, без да дават нищо от себе си. Лапачи ,лапачи и пак лапачи!

MOLLE, това е така, но тези места ги отпуска държавата, а и този проблем е малко по- встрани от сегашния! НАТФИЗ излиза в дървена ваканция, защото няма пари за отоплене на сградите си. Няма значение дали сградата е с 5 или с 50 актьора, тя трабва да се отоплява. Тук не става въпрос колко хора на изкуството да има, а дали изобщо да има! Тъжно е, че ние носим бремето, тъжно е че ни нападате, вместо да се замислите къде сме ние, тъжно е , но е и мотивиращо - мотивиращо да избягаме!!!

Производствените сили достигат апогей и част от излишъците могат да дадът на артисти музиканти и т.н. които да ги развличат. Но сега икономиката не работи и не произвежда ... как да отдели този който е гладен физически за духовна храна.

Той и Ботев беше гладен физически и всички, дето незнам защо ги почитате днес, като ценностите им незначат нищо за вас. Но, вие сте практични хора и ще ви отговоря практично: Знаете ли, например, че рекламния, телевизионния, изобщо мултимедииния бизнес работи с режисьори?! А, къде ще са те след 10 години.......?

А Вие знаете ли, че "не знам" са две думи? Очевидно не!

Законът "за количествените натрупвания и произтичащите от това качествени изменения" действа не само в материалната, а и в духовната сфера. Колкото повече хора имат шанса да се възпитават, обучават и развиват с помощта на качествени и квалифицирани преподаватели, толкова по-значителна е възможността да бъдат открити истинските съзидатели, откриватели, учени, писатели, артисти и пр. Те са тези, които ще помогнат на останалите да повишават съзнание, нравственост, професионална квалификация и т.н. В крайна сметка да се постигне по-високо качество на живот. В противен случай ще продължаваш да трепериш за децата си, за имуществото си, за живота си. Ще се чудиш в коя посока на света да тръгнеш за да се оттървеш от преследващия те кошмар на дивотията и беднотията. Това мислене не е нещо ново за българите. Вероятно така са разсъждавали и през най-тъмните години на робството! Това са основните причини да се случи епохата на Просвещението в Европа и Възраждането у нас!

Всички студенти, всички преподаватели, всички от БАН, всички, които не искат разруха - на протеста!

Хе-Хе, министъра точно в УНСС ли трябваше да ги изтърси тези приказки за лошото управление на финансите. Най-корумпираното учебно заведение в страната с доволни добре нахранени преподаватели и доволни мамини синчета, влезли без много зор. Еми как да не им е арно на УНСС. А замислялили сте се колко средства са нужни за консумативите в една лаборатория (да не говорим ако трябва да създадеш лаборатория), колко скъпа е апаратурата или консумативите за нормална преподавателска дейност на физици, биолози, зъболекари, химици, художници, сценични декори. За това протестират бъдещите висшисти, защо вие засягате пряко качеството на образование. Книжни плъхове всички могат да бъдат, но най-важните неща не са написани на хартия, а са тези които студентът е пипнал, видял и сам е сътворил.

Министър Дянков е вреден за цялата нация!Доста хора му го казаха това - той е поставено лице от Световната банка и Международния валуден фонд и целите са му да разруши всичко в България!Този нещастник трябва да бъде качен на първия полет и да бъде изгонен от България!

А защо Б. Борисов не иска да разбере и приеме това?

А Вие защо смятате , че Б.Б не го е приел ? Та нали и Б.Б е също марионетка в ръцете на Св. банка и Международния вал. фонд. Изненадвам се, Българка , че не прозирате тази истина!

Ако министър Дянков си мисли, че ще ни удовлетвори с репликата, че не можем да управляваме парите си, то наистина ни смята за много ограничени. Кои пари да управляваме, като такива за нас няма. Защо, по- добре не ни кажат да си гледаме работата и да ходим в чужбина, там да ни определят рейтинга и колко можем!

Докога от джоба на българските данъкоплатци ще се инвестира във висши кадри за богати страни?... Висшето образование не е задължително. Който иска безплатно да учи, да подпише договор за поне 7 години, че ще работи в България. Още на следващият ден, след като се дипломират, вече са се качили на самолети и автобуси за чужбина. Естествено трябва да има държавна поръчка за необходимите кадри, които да са с безплатно обучение, с висок успех и договор за работа. Който не иска, да си плаща...

А не се ли питате защто е така??Ще ви отговоря - защото държавата нищо не предлага на младите кадри, затова ходят в чужбина..

Нана, ще ти кажа до кога: Мечтата ти ще се сбъдне скоро и вече няма да има виши кадри у нас, защото те ще отидат в топлата чужбина, а в студената родина ще останат зъзнещите пенсионери и завършилите основно образование роми, които ще ползват парите на данъкоплатеца за безплатни ток и вода! Идилия!!!

Ами ще бягат, бе Нана, как да останат, като българските работодатели-мутри им казват - 16часов работен ден, 7 дневна работна седмица, 400лв заплата (в най-добрия случай, в най-лошия - "не стига че ти давам работа, ами искаш и да ти плащам"). КАто ни е мутренска икономиката, като разни далавераджии изкупиха фабриките на безценица и бастисаха производството, като искат да не плащат на работещите за тях, а иначе нямат нищо против да си дрискат парите за лигавщини (справка - БАнев) и накрая като цялата тая свинщина се защитава от институциите, младите ще предпочетат нормалния свят, където знаеш - работиш, плащат ти.

Целта на днешните управници е повече от прозрачна - унищожаване на държавните университети , за да могат да процъфтяват частните, които да съдират кожата на хората, за да могат да изучат децата си. Поредните лобистки интереси на гербаджиите - полицаи, пожарникари и слагачи коло тях. Ама хак да им е на всички, които ни ги натресоха на власт.

Само, че няма да им излезнат сметките. Защото ,ако бъда изправена един ден пред дилемата дали да плащам обучението на детето си тук или в чужбина, аз ще избера чужбина. Дори и да ми коства малко повече пари. Политиците ни не мисля, че утре когато няма българи, няма да има от кого да крадат.

Алън Дълес: "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

Децата на г-н Дянков в СУ ли ще учат?

не в УНСС :)

Ако държавниците от всякакъв ранг загърбват потребностите на културата, науката, образованието и възпитанието в една страна прогрес не очаквай!!! Това е по-страшно за хората и от гражданска война! Само с полицейщина не става! Необходим е и духовен прогрес!!!

Защо им е на хората НАТФИЗ и НХА? За графити и за чалга много акъл не се иска... а и за манипулиране на тъпата сган - също! Що се отнася до това, че "безработни лекари няма", бих добавил, че и безработни проститутки също не съм чувал да има. А и да има, сигурно са се разкаяли и преминали в лоното на .. монахините!

Информация за размишление: През 2012 г. е планирано да се обяви конкурс за купуване на изтребители на обща стойност около 1 млрд. лева. Според военния министър Аню Ангелов, че има вариант България да изпрати боен батальон от 700 души, който да участва в операции в Афганистан... МВР ще получи 100 млн. лв за подслушване ... Без коментар!!!

Какви студенти, бе хора? Подскокоросани младежи, които даже не знаят за какво са там. Ако ги питаш колко е бюджета, с колко е по-малък, за кои пера е по-малък....нищо не могат да ти кажат. Тази акция ми прилича на акцията на таксиджийте, когато на власт беше Иван Костов. Тогава започна операцията на МРЪСНИЦИТЕ: ПЪРВАНОВ-АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ-БСП. И сега е същото. НАЙ-МРЪСНОТО В ЦЯЛАТА РАБОТА Е - президента доносник Първанов. Той стои отзад за всички мръсотии. ДОЛУ ГОЦЕ!!!

Я се скрий гербер смотан. По-добре спомни какво говорише Бойко само допреди една година и половина. Мамицата ви герберска, колко народ излъгахте!

"Какви студенти, бе хора? Подскокоросани младежи, които даже не знаят за какво са там."- що не питат в тази мутренска държава колко и кои вземат комисионни и за консултантски услуги? Знаем ги тези консултантско-креватни услуги, които се вписват в графа 'представителни:) Къде ни е производството, чистата РЕАЛНА печалба, МАКРОИКОНОМИКАТА ни е ТОТАЛНО СБТРКАНА, а ние се пуйчим над микроикономиката - каквато в частност е образованието Я не се заигравайте със студентите... То - че сме прости, сигурно сме такива, но чак за каквито ни мислите! Сигурно ви е страх, че след като сме по-млсди от вас, сме по-красиви и има вероятност да заемем вашите места /които с нокти и г-з най-ревниво браните! Я се поотпуснете не казвам да си вземете отпуските, и гледайте по-реално на нещата... Другото си го знаете и няма смисъл да се повтарям!

малумни студенти !!!!

Малоумен народ - малоумни студенти! Колкото и да се опитваме да бъдем, няма да ни дадат, не и в тази малоумна държава!!!!

Явно тези университети са балъци защо не направят като Русенския да напълнят едно общежитие с турци да ги друсат яко за такси да записват студенти с дарения климатици компютри и плазмени телевизори защо ли не направят като НБУ да ударят едни такси по 2 бона на година и ще се оправят .

НБУ не хленчи на държавата нали ?

Сиреч децата на 80% от българите да не могат да учат?Това ли предлагаш!Платен драскач!Егоистичен малоумник!

Висшето образование и алкохола не прощават на никого. Дали са се сблъсквали с истинската действителност. Много се съмнявам.

Уважавайте младите, поощрявайте ги , те са нашето бъдеще, ще отмине времето на мутраците и ще дойде време в което ще ни управляват сегашните студенти. Стига купуване на образование от богати мутрашки деца, нека държавата се погрижи за умните, можещи ,знаещи и по-бедни деца, какво означава няма пари за здраве и образование , а има пари за магистрали и метро, там е далаверата.!!!!!

"Малоумните студентчета" са принудени да общуват с такива като теб, вместо да се занимават с онова, за което са призвани.Това е поредното доказателство за абсурдите в България.Но...Ботев го е казал най-добре "Себе си ,брате, губя/тия глупци като мразя!"

Колко е голяма България-май, май колкото Москва. Колко ВУЗ има в България ,колко ВУЗ има в Москва. Не може един ВУЗ да си пълни свободните места с хора които не са си взели матурите,а да не говорим НБУ,там пари да имаш . Много кухи лейки са вече студенти.............

Ти май наистина не знаеш колко ВУЗ-а има в Москва - със сигурност повече отколкото в България - справка: http://www.movuz.ru/

За кой ли път-разединени.Те,"другарите",за които сме със сбъркан чип отдавна разбраха,че е достатъчно ежедневно да провокират с действията си мисълта ни,че са разнопартийни.Тях ги обединяват вече 20г икономически интереси.Дали нас нещо или някой е в състояние да ни обедини??

Оставка на цялото правителство на Герб!Начело с образователния, финансовия,здравния и други неспособни министри в кабинета! Тези хора са вредни за България вредни са за българското образование,здравеопазване и други сфери.Категорично съм против да се закриват държавни университети - до сега никой не си е посмял да го направи,но ако тези го направят жална им майка. Правят се опити да се прогонят хората от страната,да има повече неуки хора - защото неук народ лесно се командва и управлява.Целта е да бъде уморен народа!!Затова ли гласувахме за вас бе нещастници!

Аз настоявам да се съкратят бройката студентите 3 пъти на всички държавни университети, а частните да загубят държавната акридитация. Тогава можем да говорим за образование. И да не се закриват държавни университети, а де се изчистват от мекотели-преподаватели и от роднински връзки.

Какъв неистов пример за ГРАМОТНОСТ! Настоятелният БАЛЪК пише "акредитация" по много интересен начин!

Балък или не, човекът е прав в становището си!

да се закрият всички барове и дискотеки във ВУЗовете и на 5 км оттях, защото ако преброим студентите в тези увеселителни заведения ще се окаже, че те неколкократно надвишават истинските студенти !

Това вече сме го виждали, измислете други атрибути и друг театър и декори. Това си е живо изнудване и извиване на ръце на правителството. Не ви е срам.

От какво да ги е срам, те са граждани на тази страна и си търсят правата. Тези пари са на гражданите, не на правителството, така че кой на кого извива ръцете?

Разделяй и владей - нещо което ББ владее отлично. Изправи един срещу друг студентите като каза че за СУ ще даде пари и те съответно клекнаха но по-лпшото е че от сега се научиха да ПРЕДАВАТ СЛЕД ШУМОЛЕНЕТО НА ПАРИТЕ.....

прегледаите каква Ви е администрацията и какВИ хонорари получават преподавателският персонал....

В моя университет хоноруваните преподаватели взимат 3лв/ч. преди облагане. Няма такава подигравка

Върви, народе възродени, към светла бъднина върви С книжовността, таз сила нова, съдбините си поднови! Върви към мощната просвета, в световните борби върви, От длъжност неизменно воден - и Бог ще те благослови! Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, гдето знаньето живей! Безвестен беше ти, безславен! О, влез в историята веч, едно със другите славяни кръстосай дух със огнен меч! Тъй солунските двама братя насърчваха дедите ни... О, минало незабравимо, о, пресвещенни старини! България остана вярна на достославний тоз завет - в тържествованье и в страданье извърши подвизи безчет... Жаждата за знание е надживяла толкова трудности,ще надживее и милиционера-мутра!

Дано си прав!

Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови! Върви към мощната просвета! В световните борби върви, /от длъжност неизменна воден - и Бог ще те благослови! /2 Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, гдето знаньето живей! Безвестен беше ти, безславен! О, влез в историята веч, /духовно покори страните, които завладя със меч! /2 Тъй солунските двама братя насърчваха дедите ни... О, минало незабравимо, о, пресвещени старини! България остана вярна на достославний тоз завет - /в тържествованье и в страданье извърши подвизи безчет... /2 Да, родината ни години пресветли преживя, в беда неописуема изпадна, но върши дълга си всегда! Бе време, писмеността наша кога обходи целий мир; /за всесветовната просвета тя бе неизчерпаем вир. /2 Бе и тъжовно робско време... тогаз балканский храбър син навеждаше лице под гнета на отомански властелин... Но винаги духът народен подпорка търсеше у вас, /о, мъдреци! През десет века все жив остана ваший глас! /2 О вий, които цяло племе извлякохте из мъртвина, народен гений възкресихте - заспал в глубока тъмнина. Подвижници за права вяра, сеятели на правда, мир, /апостоли високославни, звезди върху славянский мир, /2 бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил, отци на българското знанье, творци на наший говор мил! Нек името ви да живее във всенародната любов, /речта ви мощна нек се помни в славянството во век веков! /2

Яне надъхва малоумните студентчета да протестират. 90% от тях си нямат и бегла представа за какво протестират....половината бяха пияни от вчерашния чалга маратон....Изложба!

Провери ли ги ?

Не, но се носеше миризма на джибри и имаше рояк винарки около половината тюфлеци...

"Малоумните студентчета" са принудени да общуват с такива като теб, вместо да се занимават с онова, за което са призвани.Това е поредното доказателство за абсурдите в България.Но...Ботев го е казал най-добре "Себе си ,брате, губя/тия глупци като мразя!"