Коварният план на Асад

Възстановяването на разрушените от войната къщи край Дамаск на практика означава отчуждаване на бившите собственици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойче зеле, мамини сладки се загрижили за сунитите в Сирия. Както се грижат за ромите в България. При избора на протежета не са взискателни, може да им се признае, важното е да са послушни.

Един от многото коварни планове на американците криещ се зад "коварният план на Асад". Мулета, и вашето време наближава.

Алооо, дойчовцииии, къде бяхте и защо не спряхте гражданската война в Сирия, а взехте страната на терористичната 'опозиция" която избиваше мирното население на Сирия!

Да го духат Опозицията-терористи, които разрушиха Сирия!

За тази търагедия са виновни американците и техните васали, ако те не бяха тръгнали с шибаната "опозиция", сега нямаше да има и разрушения!

Соросчета, защо Америка не върне земите на индиянците бе...нещастници???

о,колко си проЗ...по плиткоумната ти логика дай като потомци на прабългарите да върнем земите на гърците ( византийците ) , нали сме се самонастанили тук.....а , и още нещо , бунако....те , индиЯнците си имат земи , да не живеят във въздуха и са граждани на САЩ.

Гърците са морска нация и никога не са населявали вътрешността на Балканския полуостров. Ние сме там, където сме били преди гърците да населят и Балканите. А това, че навсякъде из тези земи се срещат надписи на гръцки, няма нищо общо с гърците. Това е първата позната азбука в цяла Европа и е била ползвана навсякъде, преди да се съставят и други!

За Протокола : - де-факто АбсолютноСъщото Е организирано към Емигриралите от Русия и задунайската-й незнамквоси. ... Съвпадението НЕ е случайно.

Не мога да повярвам, че путин поддържа тоИ престъпник. Виж друго нещо е мъдуро, него путин е нормално да го поддържа.

Тъпанарино, само Асад може да въстанови държавата Сирия, останалото е боклук и плява, борещи се за власт!

Този работи за ЦРУ , то всички германски журналисти са двойни агенти на Сорос и ЦРУ ! Такава глупост да напише ,само болен или много добре платен , като Алгафари ! САЩ и тъй наречените желаещи разрушиха това което трябва Асад да го построи , възтанови !

Браво на Дойчланд. Сега очаквам да изразят остър протест и пред Вашингтон и да поискат възстановяване на собствеността върху индианските земи там, отнети заради липса на документи от населението преди 200 години. Истинските собственици са малко поизбити, ама....

Когато сунутите от ИДИЛ и Ан-Нусра колеха християните и алавитите, тогава Берлин май не протестираше така остро, щото ставаше дума за въстание против Асад. Сега "остър протест" заради имоти. Явно човешкия живот не е толкова важен за дойчовците в Берлин.

А бе глупендер, руснаците да не са завладявали ненаселени земи бе керата, до вчера там имаше гражданска война...чечня имам предвид,

DW!!! Край на цитата!!!

А после защо сме на 111то място по свобода на словото. Ами ето от такива статии...

Не бе, по-добре извикайте чичо Сам да ви възстанови разрушените къщи - той ще го направи без пари, естествено.

Щом е от DW, значи е лъжа. И Доналд Тръмп им го каза. DW е фабрика за лъжи!

Абе вие разрушихте цялата държава и избихте милиони, а сега ревете за правата на собствениците, същите които основаха, а и досега поддържат ИД, уж за да свалят Асад от власт.

Въпрос на журналистическа етика и елементарен професионализъм е да представя факти, а не интерпретации и епитети върху тях. Асад управлява с правителство, признато от ООН, а дали е "режим" или кръжок по поезия е отделен въпрос и е най-добре ние, читателите да си съставим мнение, основаващо се на верни факти. Дали "планът" (ако има план изобщо) е "коварен" или благороден е също въпрос, който не е етично да ни сервира журналистиката. В противен случай става дума за пропаганда и манипулация над общественото мнение. От всичко това следва, че трябва да сме крайно подозрителни и относно "фактите" на DW, освен към интерпретациите. А че "опозицията" трябва да отговаря за действията си, довели до разрушена страна и половим милион убити е извън съмнение. Както и Западът следва да отговаря за въоръжаването на терористи и директно военно вмешателство там, без да е официално поканен. Управлението на ЕС и САЩ повече прилича на "режим", отколкото това на спокойни и относително благополучни страни. Пък били и нелиберални. В същото време благополучието на някои либерални страни е повече от съмнително.

"Много от бившите собственици едва ли притежават документи за собственост." Ми ето я есенцията на цялата статия! Кой им е виновен, че не са били официално собственици на имотите? Все едно да разтурим незаконните цигански постройки и от някое западно НПО да ни обвинят, че правим етническо прочистване. Ама май така и става.

те му искат главата,той им гепва имотите!

Някакви сунити, бойци и симпатизанти на ИДИЛ щели да останат без къщи.Недейти ма разплаква :).С къщите на християните и язидите няма проблеми нали?Е, как ще има като съседите им сунити ги закопаха в масови гробове и им продаваха децата за секс робини.

ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ХАХАХАХХАХАХА И МОРКОВИ И БАНАНИ, БУАХАХАХАА ЕГАТИ ЗАПАДНАТА ПЕШЕРНА ПРОПАГАНДА НАДМИНАЛА И РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО.ВОЙНАТА СВЪРШИ, АСАД И РУСИЯ СМАЗАХА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ САЩ И АЛНУСРА И ЗАПАДА РЕВЕ НА УМРЯЛО.

преди 1989г. Радио Свобадна Европа бълваше какви ли не лъжи по адрес на България! Радио Гласът на Америка същата помия, Радио Дойче Веле същата помия. Тъпия Горбачов и смотаните руснаци решиха да се правят на капиталисти и разсипаха Соц. лагера обаче Запада не спря да лее помия! Та сега тръгнали да вдигат врява за Сирия! Та нали вие бе гнусни западняци сринахте Сирия! Вие какво очаквате? Ама щяли да загубят собственост! ТА В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ В КОЙТО БЕЗ ДА ВИ ПИТАТ МОГАТ ДА ВИ ВЗЕМАТ ВСИЧКО В ИМЕТО НА ОБЩЕСТВЕНАТА НУЖДА! НЯКОЙ ДА РЕВЕ ПО ТОЯ ВЪПРОС? ЗАПАДА БАНДА КРАДЦИ !

По принцип е така, но по-важното е кой вдига врява за това. Европа и САЩ не могат да преглътнат това че българинът е собственик на дома си и така им се иска да го изхвърлят от него, ама не става. А сега ревът че сирииците губят правото си на собственост. Е не мога да ви вярвам господа лицемери че сте се разтъжили за бедния народ, но ако кажете че умирате от яд че вие няма да възстановявате жилищата и да направите хората крепостни жители и зависими от вас, е на туй ще ви повярвам.

Точно за това става дума

Гадове,възстановяват!

Време е ДИР да отвори сектор,,ХИБРИДНА ВОЙНА,, или,,ФЕЙК,,....Няма да сбъркате...

По стара технология ПРИПИСВАШ СОБСТВЕНИТЕ СИ НЕДЪЗИ И ПОДЛОСТИ на ...другия!!!Всичко ,старателно описано тук , са прийоми на КАПИТАЛИЗМЪТ НА БЕДСТВИЯТА по известната формула на Милтън Фръдман и неолиберализма--,,ВСЯКА КРИЗА И БЕДСТВИЕ Е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НОВО НАЧАЛО,,,----естествено на подготвените ПАРАЛИЙ....Така докато ОБЩЕСТВОТО е в ШОК/съзнателно предизвикан!!!!!!/ се изземват собственостТа на членовете му и и се ПРОКАРВАТ ЗАКОНИ....Точно така прецакаха България с прословутият преход,а последното прецакване е новината в съседство---ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ с храните и УЖ борбата с тях/хоп по-високи цени и ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ДРЕБНИТЕ ВЪШКИ/...

Кой го казва!? Коварния тъмп!?

Коментарът е на DW, затова не си направих труда да го прочета.

О ,DW ,както винаги са дежурните идиоти...Те 99 процента от тези ,дето нахлуват в Европа нямат документи и не се знае какви и кои са ,ама те за жилищата в Сирия се тревожат...Да бяхте спрели американците бе ....

Анти

По голяма глупост от тези в статията отдавна не бях чел.Що бе дочовци не пишехте така преди три години.Сега е ясно,че Асад си връща държавата и почнахте да пишете глупост след глупост.

Тц тц тц седнахме да мислим тея дето уж си продали имотите и избягали в Европа (нали така разправяха по интервютата, като го питаха откъде толкова пари в тях), как щели да се оправят с имотите... Явно някой друг много е искал да прилапа дейността, ей тоя коварен Асад ....

Еииии как можа, сега западните демократи какво ще възстановат техните фирми, той почнал вече сатрапа му със сатрап

eвреите са хумани защото бомбардират Сирия, а Асад е коварев закото иска да въдстанови Сирия!?!? бах тъс логика.

Много коварен сатрап се оказа тоя Асад :)))) Направо брутален ! Не ще и не ще да подари Сирийската държавна петролна компания на сащисаните .. Има и такива Държавници . За разлика от продажните едноклетъчни по нашата Земя . Дето скачат само при щракане на пръсти и като надушат комисион , продават и майка си . Еднодневни жалкари с предизвестен кошмарен край .. Много , много скоро :)))

КАКТО СЕ КАЗВА ,НЯМА ГО ЧОВЕКЪТ,НЯМА ГО ПРОБЛЕМЪТ. РАЗБИРА СЕ,ЧЕ ЕТНИЧЕСКОТО ПРОЧИСТВАНЕ Е НАЙ-ВЕРНИЯТ ПЪТ ЗА РЕШАВАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС И ЕДИНСТВО НА НАЦИЯТА.

им имам мозъците на тези от Дойче веле. Всичко в руини заради демократичните напъни на техните съюзници, те реват как ще забогатее Асад. Пък може точно там да ги стяга чепикът западните демократи - че няма те да възстановяват и благоустрояват. За пари са готови и майките си да продадат тези нещастници.

ДВ...............какво повече да се каже!:)))))))))

Ха така! Смятахте че нещата ще се развиват само по изгоден за Вас начин!Днеска правим заговор,утре финансираме терористи,после ги въоръжаваме и обучаваме "демократично",започваме гражданска война,съсипваме всичко и ако не успеем да се доберем до кокъла започваме да хленчим за"човешките ценнности".Този път келепира ще Ви се изплъзне и Сирия ще успее да си подреди държавата без Вашите коварни "помощи".

Е трябваше главорезите да останат.

Още от заглавието познах че "новината" е спусната от дойчевеле. Време е да почнете да маркирате пропаганда като такава, по подобие на "спонсорирани публикации". Пък може и коментарите да им забранявате. Примерно "задължителна публикация". Въстановяването на сирия трябва да бъде направено от тези които организираха и осигуриха материално, финансово, логистично и идеологически т.нар. опозиция от която изпълзя ислямска държава – америка, саудитска арабия, турция...

...трябва да бъде за сметка на тези, които...

ДВ бълва само повръщни! Що не плачете за коварния план на САЩ и Израел да съсипят и ограбят Сирия?! Да им се върне стократно!

Асад ще заселва Дамаск с християни. Гадно антигерманско решение.

Този Асад е страшен звяр как може да наказва своите врагове и да възнаграждава своите приятели. Просто нечувано.

му е подсказал,да направи така...

Пропаднаха надеждите на убийците, че именно те ще "възстановяват". Сметки без кръчмаря

Само така - предателите избягали от Сирия нямат право на имоти!

никога да нямаш деца. личи си че не си способен да бъдеш родиел.

..и на тебе!

Anachronos

И като те питат децата ти: Какво направи да за живея добре в тая държава? Ти какво ще отговориш? Ами избягах щото моя живот е по ценен от този на децата ми и не ми пука за държавата. Важно е аз да съм добре. Ама се нареждате за социални помощи, нали?

Аман от тъпи пропагандни статий.

Асад е "коварен", тъй като иска да възстанови страната си, но янките са "хуманни", понеже я бомбардираха. Това ли са евро-атлантическите принципи?

абе тъпак...

тероРусия бомбиха бе тъпак. година и половина бомбиха Алепо. Пробвай се някъде другаде да лъжеш.

Въоръжени бандити, които искат да завладеят страната се бомбардират. А помагачите им се съдят и наказват.

Преди руснаците американците избомбиха електроцентралата на Алепо а в впоследствие американските протежета спряха водоснабдяването на Алепо... и всичко това щото мислят за гражданското население на Алепо-)

Отново половината истина!!!ЗАЩО статията мълчи че повече от 85% от тези собствености на сунитите-опозиционери са МИНИРАНИ от същите тези собственици,които бяха в "демократичните" паравоенни образования,въоръжавани от Запада???Премахването им е практически невъзможно ако не бъдат ВЗРИВЕНИ защото е невъзможно откриването на затупаните под развалините мини и боеприпаси.Отново половината истина...ах,горките собственици - опозиционери!!!В

И нито един от забягналите няма да се сети да упълномощи адвокат който да му извади дубликат на нотариалния акт...

Цялата страна е в руини. Ще строят ами, искат да живеят нормално. Но, понеже Асад заяви, че ще покани руски компании да помагат за възстановаването на страната, Западът запищя като ощипана мома. И сега го обвинява в поредния смъртен грях.