11 г. затвор за граничния полицай, прегазил бебе

Бургаският окръжен съд осъди на 11 години затвор граничния полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември м.г. прегази и уби на място 11-месечната Красимира.

Обратно в новината

Коментари - 11 г. затвор за граничния полицай, прегазил бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като максимумът е 15, което пак е малко, защо са му дадени 11 години - пиян, дрогиран, с превишена скорост, качва се на тротоар и убива дете в количка?!

Максимумът се дава когато деянието не е първо и/или са убити повече от едно лице. Хубав или лош, но такъв е законът. Още повече, че той не позволява сумиране на присъдите, но това вече е друга боза, пардон материя...

Добре е че има наказание! СЕГА ЧАКАМЕ ЦВЕТАН ПЪКОВ КОЙТО ПО СЪЩИЯТ НАЧИН УБИ ДЕТЕ В ПАНАГЮРИЩЕ! НЯМА ДА ЗАБРАВИМ, ВСЕКИ ДЕН ЩЕ СЕ НАПОМНЯ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ, В КОМЕНТАРИТЕ НА НОВИНИТЕ!

Тук из ДИР-а, редовно се лае против САЩ и американците, все били смешни, все били тъпи и прости.... ОБАЧЕ: 1. Там се строят затвори непрекъснато - изметта им не е на улицата, колкото тук, като имат много за прибиране им отварят място! 2. Там се АКУМУЛИРАТ присъдите - те тоя примерно, щеше да му се събере 20+ минимун - то пиене, то дрога, то шофиране с привишена скорост, то убийство! 3. Там в къщи да ти влезе някой да те убива или граби?! Колкото си искаш, толкова го стреляй - оръжие на воля за защита на дома, ама ние хуманните търпим да изнасилват баби и да пребиват старци по селата!!! 4. Полицията СТРЕЛЯ - няма тън-мън - е може и да попрекаляват, ама като ти каже "СТОЙ", а ти играеш бабаит, проблема си е само твой! 5. Една от дъщерите на Клинтън беше май - за пиене ли, за дрогица ли, боядисва тротоари навремето си спомням - тука прокурорски чеда докато си правят гонки, газят хора по тротоарите и им дават условни, други не могат да ги намерят сс влезли в сила присъди на 3-та инстанция, само си пращат клипчета по Youtube, тъмно-зелените НЕДОСЕГАЕМИ - нали са "гласоподаватели", разни "чорбаджии" с джипове газят деца, кой със 100 в населено място, кой на пешеходна зона, ма нали са "силни" някакви, абе - Е.... му..... М..... Ама явно така ни харесва - иначе нормалните хора вземат мерки, възпитават си управниците и законодателите, кой с добро, кой със зор!

забравяш че там живота е по-спокоен. което се отразява и на шофирането. а и там има трафик. и то трафик, не като тук като почакаш 10 минути на орлов мост да казваш че е трафик. там няма да чуеш да ти бибиткат за нищо. няма форсиране. магистралите вкл. и градските им са поне с четири ленти в една посока (има и повече). и само като дадеш мигач за престрояване веднага ти правят място. накрая бих обобщил - който плюе против US или русия - значи им завижда и иска да е като тях. а путин, обама, медведев, буш и сие, колкото и да са лоши поне правят нещо за страните си

Много далече от ивтината сте . Живея "там" повече от десет години и единственото вярно нещо , което сте написал е , че има много трафик .

Единственото положително нещо в случея е, че само 7 месеца и имаме присъда. Всичко друго е подибравка. 11 години затвор, ще лежи най-много 6-7, а детето го няма. Обезщетение също не виждам да има.

Леле, каква строгост...отнемат му книжката за цели...13 год. 11 от които ще са му в затвора и горкият той, как ще кара кола в затвора!?

какви ги дрънка адвокатът на обвиняемия? Това, че бил полицай, не можело да води ди по-голяма отговорност? Ако те барнеха в нарушение по време на срочна служба те съдеше военен съд и за една цигара, изпушена на пост при знамето, можеше да отгърмиш до 3 годинки и после да дослужваш остатъка. Сега се настройвали социални групи една срещу друга... Те и "ромите" затова не ги съдят, че сакън ще вземат да се настроят... То за това се изисква някаква интелигентност, ама нейсе.

нема такива филми - ако някои не смята че трябва да понесе наказание, значи не се смята за виновен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

този нагъл тип беше казал пред съда, че е извадил детето изпод колата, при положение, че ВСИЧКИ свидетели твърдяха, че е излязъл и отишъл на другия тротоар и е взел да говори по телефона. А количката е била така смачкана, че няколко души са вдигали колата, за да я извадят отдолу. нагъл лъжец и полицай

Защо прокурора иска по малко наказание вместо обратното Г-н прокурор така ли поощрявате спазването на законите

Еми аз искам само да поканя всички, да си направим разходка до местонахождението на този боклук. Погледнете какво става в САЩ! При нас убийците си правят каквото си искат. Каквото и да си мислим детенцето го няма, нека сега да направим така, че това да не се повтаря - нека онези смелчаги и бабаити, които създават предпоставки за такива инциденти да знаят, че 20-30 години до доживот не им мърда. Нека всеки кмет на населено място да събере всички хора и да им разясни какво се случва! Нека всеки да е информиран какво го чака при подобна ситуация. Да видим тогава дали ще има обжалваня и т.н.

делото ще се влачи до трета инстанция още поне 3-4 години. Накрая не се знае дали няма са мине леко... У нас всяко чудо за три дни

Sm3hurk0

винаги се вземала мярката с двойния аршин ! Същото се отнася и таксиметровите шофьори - Виждал съм акт на познат, написан от ДАЙ за дреболия - изгоряла крушка - сума . олеле мале..., а същия ако е написан от КАТ ще е в пъти по-малка сумата. Превишаване на скорост от такси в населено място - глобата е по-голяма от автомобил, който не е такси. Не съм чул бакшишите да се оплакват и да се чувстват дискриминирани, от по-високата глоба. Този заслужава 15 годишна присъда от сърце !

А може и адвоката, като по запознат, да знае че въпросният герой е предимно кръчмар и е полицай за стажа, привилегиите и ранното пенсиониране. Също така, може би знае, че и други колеги на въпросния употребяват наркотици и алкохол, когато са на работа. Жалкото е, че такива хвърлят петно към истинските полицаи.

деер

Не ,бе, той е единак!! Другите са цветенца - макар и полицейски напарфюмирани....Нещо "нищо" не се чува за колегите му!!!!!!!

По принцип в Англия нарушенията на ЗДП се гледат по бързата процедура. Повечето дела са със свободен достъп, и всеки може да отиде като зрител. Бил съм на няколко такива дела от любопитство. Едно дело продължава 10-15 мин. Ето какво видях: 1. Хванат да кара пил. Не е извършил ПТП. Полицейският автомобил е оборудван с моментна лаборатория за кръвни изследвания. Съдията присъжда 300 кинта глоба и 1 год. без книжка. Пита подсъдимия има ли претенции. Той казва, че се признава за виновен и ще си понесе наказанието. 2. Хванат да кара пил. Не е извършил ПТП. Полицейският автомобил е оборудван с моментна лаборатория за кръвни изследвания. Съдията съответно присъжда същото. Подсъдимия обаче нещо не бил съгласен. Съдията сега присъжда 500 кинта глоба и 2 год. без книжка. 3. Професионален шофьор блъска човек пиян. Веднага му се присъжда максималната присъда, без значение обстоятелствата. Фактът употреба на алкохол и шофиране е достатъчен. Ако има причинена смърт, то книжката се отнема завинаги. Също от любопитство съм се интересувал и за други наказания, и наистина ако се прилагат и тук, ще има доста разлика в смелостта на джигитите.

Човека е невинен бе,как може на тротоара да има количка със бебе изоставено от майка си бе,ако имаше на мястото кофи или друго,а не тази количка която там не и е било мястото човека сега да си е навънка,и майката да си има още бебето,трябва да се мисли нали??? Пияницата Иван от сблъсък като се беше напил и се нацепи пиян във камион за боклук,ако беше на мястото на този камион количка със бебе,и я беше помел,и на него ли щяха да дадат такава присъда питам аз,или като на пияницата Максим Ставински,никаква а???Майката си е виновна.Бебе не се оставя само където и да било,ако е била от вън,в могла да премести количката на време.

Това, с преместването на количката от майката, не ми звучи разумно. Представи си ситуацията: майката си бута количката по тротоара и в гръб я връхлита оня 'герой' с киселото мляко. Ако целият ти коментар е шега - ОК, сори, просто не я разбрах.

Какво ми направи впечатление - след като жертвата е на 11 месеца и намери смъртта си на 11-то число, то това означава ли, че хората които са на 25 години загинали при същите обстоятелства, т.е. убити и евентуално ако това се случи на 25-то число, то убиецът ще лежи 25 години!!!! Явно по някаква математическа формула вече ще се изчисляват присъдите?!? Това животно именно като представител на такава институция и нарушил най-малко 3 закона - за убийство, управлява МПС в нетрезво състояние и второ надрусан дава блестящ пример на колегите си и на обществото като цяло. И какво ще му обжалва говедото до живот заслужава!!! И не че кръвнината ще върне детето но никъде не прочетох за такава?

да лежат 25 години не е зле! Аз съм за!

Ако е пил преди да се качи 5 кофички кисело мляко Булгарикос Бъцилос е нямало да катастрофира,щял е да изтрезнее като ученик от 8ми клас.

Нека обжалва та да получи 15 години

деер

38,6 млрд. евро е брутният външен дълг в края на февруари==Това е новината , а не че някакво си наркоманче от село го осъдили на първа инстанция на 11 години....

тук влизат ли новите 8 млрд.евро , които си гласуваха Герб да вземат като нов дълг?

Естествено, че ще обжалва..само като му гледам ченгеджийска нахална муцка...ще има да влачат дело по инстанции, като куче кокал, накрая ще намалят присъда или ще открият неоткриваема досега болест у полицайчето...

C ръце в джобовете, все едно не му пука на изрода, убиец на невръстни деца! Hе 15, 150 години да му дадат.

Ако бях на мястото на бащата на убитото дете, щях да настоявам за условна е домашен арест. А след това щях да раздам правосъдие по Крумовски. После нека ме съдят - но поне съвестта ми ще е чиста.

Добра идея!

Важното е ,че почнаха да излизат такива присъди.Народът трябва да излиза и за други такива случаи.Явно досега натискът е бил едностранен - само откъм нарушителите(престъпниците). Можело значи! Пък след няколко разумни присъди,можем да чакаме и възпитателния ефект.Включително и за т.н.органи и за съдебната система. Да се готви панагюрския дивак.

военни и полицаи са убийци в пряк и преносен смисъл , те търгуват и с наркотици и оръжие, добри комунисти

DIDA

Ами ти като си от "добрите" стани полицай! Защо само си правиш душевни чекии по форумите?

абе тоя дето е правил първата експертиза кога ще го уволнят?

Този нагъл тип трябва да е в затвора заедно с адвоката си и да чиствят тоалетните по цял ден.

DIDA

А защо Максим Ставийски, който също пиян уби човек и осакати за винаги друг, си джитка с джипа и е на свобода?! Защо господа съдии, наказанията според финансовото състояние на подсъдимите ли ги определяте?!

професионалната си принадлежност... Аз пък си мисля, че МОЖЕ. И не само, че може, но и ТРЯБВА. И ако не може то трябва да се промени закона. Точно и именно поради така наречената "професионална принадлежност". Защото полицаи, съдии, прокурори и на ПЪРВО място нашите ПОЛИТИЦИ се имат за абсолютно недосегаеми и правят каквото си искат - от карането в нетрезво състояние през контрабанда и рекет до подли национални предателства. P.S. Отнася се до почти всички, които управляват България от Септември 1944 !

а знаеш ли че преди 9 септември 1944 полицаите са били още по-голями гадове , има ги на снимки с отрязани партизански глави ....човек може всичко да е , но да му отрежеш главата и да се снимаш с нея е изродщина ....ай да та у манипулатора

що, ти не си ли манипулатор, къде са тези снимки бе лъжец червен

и чудесно възпитание си личат... Поздравления от мен и благодарности за репликата. Съветвам Ви да потърсите нещичко за концлагерите Белене, Скравена и др. Да се позаинтересувате за чистките по време на народния съд, а защо не и какви са ги вършили милите ви партизани? Наскоро се навършиха 90 години от най-подлия комунистически атентат в църквата Св.Неделя, където има убити и ученици.

Айде на обжалването ти пожелавам да ти дадат максималната, и при строг режим. Баси наглия гад.

Ама, че наглост - щял да обжалва. Те го пращат на курорт - това е общежитие от открит тип. Не е ли по-добре в Централния софийски или в Пазарджишкия, та да види що е затвор. Какво ще обжалва - че не е бил там, или че не е бил пиян или че детенцето е пресичало неправилно. Гледайки интелигентната му физиономия ме обзема желанието 'око за око'.

ПИПО

"Първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип" Сиреч пансион. Ще има отпуски, ще спинка, ще папка и след две години, ще отиде под домашен арест. Те това ни е съдебната система.

Тази хубава невеста на снимката как ще я чакаме само .... котю котю котю

Определено и 20 години са малко за човек ,който така безотговорно погазва всички норми ,и законови и морални!Като служител на МВР трябва да е пример за подражание!Ами ако вземе да стреля ,ей така ,просто за развлечение в състоянието ,което се е намирал?Бог знае колко народ ще избие!

най- после справедлива присъда!!! А не някакви си мижави 2-3 год. или условна.

След обжалването ще падне на 7-8 години.Две, максимум три години и ще е на свобода!А докато обжалва пак може да си джитка по пътищата и да си пафка марихуанката!

Написах по долу че Стависки трябва да влезне в затвора.ИЗТРИХА МЕ

Амчи той Стависки е руски кавал как да го вкарат в затвора.

ако беше война и имах калашник на този без да са замисля щях да му пусна един откос

Уж сме НАТОвци а ти за калашник си мечтаеш!? :))) А инак съм съгласен с теб. Око за око.....

Така е, така му се пада, ако не беше пушил трева щеше да вземе 3 условно( може би), а ако не беше пил бащата на бебето щеше сега да бъде осъден що не е гледал детето къде бута количката Матряле,матряле...ово е стандарт , съдебната ни истема

Дано в затвора да попадне на хора. Чувал съм, че там не обичат разни типове... Дано да мразят и дрогираните и пияни убийци на деца...

какъв кавал е,но не го осъдиха, защото "представял" България по света!

"Не може поради професионалната си принадлежност един подсъдим да носи по-тежка наказателна отговорност. Това не е допустимо по законите на нито една европейска държава", каза адвокатът на подсъдимия Благой Потеров. ------------ Напротив, това е задължително!!!

"Не може поради професионалната си принадлежност един подсъдим да носи по-тежка наказателна отговорност..., каза адвокатът на подсъдимия Благой Потеров. Ей, мазник! Наказателната отговорност я носи, заради това, че се е напил, напушил , качил се е на кола и е карал с превишена скорост в населено място, вследствие на което причинява СМЪРТ!!!

Малко му е на мръшляка. Нека на всяко негово обжалване да му се увеличава присъдата с по 5 години! И го пазете добре, да не избяга като някои други преди да влезе в затвора. Строгост и справедливост! Амин!

Този човек е нагъл, крадлив, пияница, наркоман и полицай. 11 години са му малко. Нека обжалва ще му дадем повече на другата инстанция.

Съжалявам и за полицая и за детето и най-вече за родителите на детето. Просто лошо стечение на обстоятелствата. Някои неща е писано да се случат и нищо не може да се направи. Дано послужи запример за всички ни. Едва ли има човек в този форум, който да не е карал с превишена скорост.

пиян - тъпако , не омоловажавай

Георгиев ти или си пиян или дрогиран...каква превишена скорост бе идиот!?! Ако не беше се наливал до сутринта и не беше пушил канабис като латиноамериканки чекиджия детето щеше да е живо. :((((((

Пиян и дрогиран не може да се качва на кола и да кара! А колкото до тези във форума, които се качват на кола след употреба на алкохол, то това нека да им е за урок. Случайно може да спазваш правилата и да изкочи дете и тогава да пази Господ. Но да нарушаваш правилата, при това орган на реда, и да мачка на тротоара, дано следващият път кара около домовете на съдиите. Не виждам основание да не му се даде максимална присъда!

Малко се повтарям, но преди няколко часа вече писа: Гледах в Гугъла - в селото по главния път, прав и равен, има само два завоя. Трябва човек да е със завързани очи или мъртво-пиян за да не може да ги вземе и да се качи на тротоара, даже и с 59 км/ч. Освен ако не съм сгрешил и завоят не е един от тия двата...

Защо да го съжаляваме? 1 причина да посочиш?

Защо точно съжаляваш "полицая"??? Затова, че е един от самозабравилите си идиоти-убийци, които кръстосват пътищата, пили, надрусани и другите, които са най-лоши ПРОСТИ същества!!! Всеки ден един от тези убива- наше дете, брат, сестра или майка. Никакво съчувствие и жал към тези хора!!!

Всичко си зависи от скапаната ни държава. Наказани полицаи има само при ПТП. Гарван, гарвану око не вади! Недосегаеми са на пътя!

Превишената скорост му е най-малкия проблем, бил е дрогиран и пиян. Тука не върви тъпанарската ти логика каквото е писано ще става. Що не се намокриш в банята и не бръкнеш в контакта, пък ако ти е писано да живееш нищо няма да ти стане.

11 години!!!!! Това е обида за всички родители загубили децата си на пътя,и лично на родителите на бебчето.Факта,че пиеш и караш сам по себе си говори за предпосравка за ПТП,а тази мъша даже е УБИЛ!ДОЛЕН МРЪСЕН НАРКОМАН УБИЕЦ!!!!!!!!!!!!СМЪРТ!

"...употребил алкохол и е пушил канабис преди да седне зад волана..." ТОЯ БОКЛУК СЕ ОТЪРВА!

Това за наркотичните вещества е доста спорно, защото полевите тестове за канабис (със слюнка) отчитат до 36 часа след пушене, а всеки знае, че действието на THC е десетки пъти по-кратко.

Да, бе! Да не забравяме, че тоя идиот извади късмет, че полицаите дойдоха на мястото на катастрофата с часове закъснение, време за което колегите му му купуваха на смени кисело мляко и айрян да пие. На практика те му дадоха възможност да изтрезнее, защото по данни на присъствалите на катастрофата той е бил зверски пиян. Колкото до канабиса - действието му не е чак толкова кратко, както се опитваш да кажеш, а ако е смесено с алкохол действието си е направо силно и продължително.

Ще обжалва...... Трабва и тук да е като на запад, дават ти 10г, обжалваш и ти лепват 15. Да ги видим тогава наглярите дали ще обжалват. Дано го клатят в затвора.