Коментари - Съдът в Хага призна легитимността на Косово | Днес.dir.bg

Съдът в Хага призна легитимността на Косово

Едностранното обявяване на независимостта на Косово през 2008 г. не е било в нарушение на международното право.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Хага призна легитимността на Косово | Днес.dir.bg

Коментари

Както се вижда и от Средновековната ни история и от най-новата ни история, не албанците, а сърбите са ни забивали нож в гърба. Повече от всички други наши съседи ! И досега ! Именно те създадоха "македонизма", който се опитват да пробутват и понастоящем в България ! А що се отнася до решението на Международния съд, то отговаря най-точно на реалността. По времето на Милошевич сърбите лишиха Косово от съществувалия в рамките на Югославия негов статут на автономност. Нещо повече, албанците, които представляват 95% от населението му, бяха подложени на нечуван геноцид. Е, какво може да още очакват от тях сега ? Да не говорим пък за това, че Косово бе "подарено" на сърбите чрез Букурещкия договор през 1913 година, както бяха им "подарени" българското Поморавие, Западните покрайнини и Вардарска Македония ! Е, стига вече аванти ! Била исконна сръбска земя ? Ами по логиката на историческите митове Косово е също така и исконна българска земя, тъй като е била част от България чак до 13 век !

Много е лесно да съдиш този или онзи, когато не те засяга. Е, в случая прекараха сърбите. Ама утре и Чечня ще надигне глава. как ще стане работата с руснаците?. Че там е много тънка работата. Абхазия и Сев. Осетия искат да обяват независимост от Грузия (разбира се с активната подкрепа на Русия), ама същото иска и Чечня. С активната подкрепа на противниците на Русия. Тънка е тази работа и доста опасна. Защото, ако сега в Косово, 200 000 сърби искат да си обяват автономия в нещо като Република Сръбска, какво правим тогава? Държавите от бившия СССР най-добре знаят какви ги оплескаха след разпада на СССР . Защото, подобно на "Югославия някой някога с молив в ръка е определял границите върху топографска карта. Без да си дава сметка какво всъщност прави - че гробищата на едно село остават в чужда държава, или пък границата ти минава през къщата. Сърбите си го получиха. В отговор на това Русия си го изкара на Грузия. Като отговор следват една след друга терористични атаки от Северен Кавказ към Русия. Съдът в Хага отвори кутията на Пандора. Без да си дава сметка за всички възможни последствия. И сега всички ще духаме супата.

Разбира се че така ще стане. Косово е гара разпределителна за чичо Сам, свободна територия за оръжие и наркотици:))) Никой не е очаквал друго становище:)

Най-хубавият паметник на капитан Петко войвода е в гр. Хасково до автогарата. в интерес на истината това е един от най-хубавите паметници на исторически личности и герои от бълг. история. Би трябвало да бъде напревно предаване за него.

Ако сега баските се отделят, или пък Каталуния от Испания, дали ще се отсъди същото питам аз и отговор не искам....

Никога не съм бил против равнопоставеността м/у различните религии и раси. Види се обаче че в изкуфялото ЕУ нямат много мозък. Гледам германците са я закъслаи вече,наред са и другите. Всичко си има граници и някой неща трябва да си останат такива каквито са,види се обаче че в стремежа си за пишман свободи и толерантност сами си го набиха,мощен и четвъртит. В случая по-лошото е че барабар с тия тъпанари ще намажеме и ние!!!

големи дупедавци тия в Хага на Щатите разбира се...пък уж тва онова Европа ...скоро като всички бъдат изклатени здраво от чичо Ху да не питате що стана така...??))))

има си хас искаме си веднага одринска тракия мекедонияи северна добруджа...ако въобще ББ има дупце де.

Ето докъде я докараха благодарение на комунистическия режим на Милошевич.

Сърбите си присвоиха българите от Поморавието, а после и от Западните Покрайнини. След това и от Македония. Поробиха хървати, албанци, бошняци и албанци, а после ги клаха като кучета. Срам за тях и за вас сърбомани. С

Ти комай си убеден, че ще повярваме на твоите глупости ли? Еба ти самочувствието, дето го имаш!

Нищо не трябва да ни учудва! Кукловодите са решили Косово да бъде независимо- т.е . православното славянство да бъде смачкано, а съдът просто изпълнява поръчката на тези, които му плащат. Разбира се това не се харесва на З.Европейските хора, но те , както и ние, са принудени да слушкат , за да папкат. Между другото, капитане, знаеш ли къде е най-хубавият ти паметник в България?!

Аз имам една тревога след това решение - Ако сега шиптърите в Македония решат да обявят независимост, Кой ще помогне на нас и македонците - ще се бием ли за тях или ще целуваме краката на мериканските господари и Ердоган паша? Да не говорим за нашата долина на дълбоките шалвари на Юг......

тоя сьд е маи като нашите сьдилища и ако това е европеиски сьд аз не искам да сьм в тази европа 90 на сто от населението на това косово са наркотрафиканти и престьпници ---косово позоррр за европа

абе кви с тея косовани??? Нищо нямат ма се бият в гърдите. И ние глупаците ж БГ да ги подържаме. Ужас

ТОЗИ СЪД Е СРАМ ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО,А НИЕ БЪЛГАРИТЕ(ПО-ТОЧНО ПОДЛОГИТЕ НА ВАШИНГТОН И СОРОС) СМЕ НАЦИЯ НЕУВАЖАВАЩА ЕДНА СЪСЕДНА СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО ПОНЕ ЗАРАДИ ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕМ ПОНЕ "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ " !!! ИНАЧЕ ЗА ВЪПРОСНИЯТ СЪД Е ЯСНО - ДО СЕГА НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ДА Е ОСЪДЕН АЛБАНЕЦ ЗА УБИЙСТВА ? НЕ ! ТОЗИ СЪД Е ПОДЛОГА НА ИЗРАЕЛ И САЩ,В ЛИЦЕТО НА СВЕТОВНИЯ БАНКОВ КАРТЕЛ(МВФ , СБ И ТН),ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯТ КОМПЛЕКС И МАСОНИТЕ ,КОИТО ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ВОЙНИ И ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТИ ! ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА Е ,ЧЕ ОНЗИ НЕ-БЪЛГАРИН,БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И ЧОВЕКА ПРОДАЛ АЕЦ КОЗЛУДУЙ ЗА 30 СРЕБЪРНИКА - СОЛОМОН ПАСИ , ОТЪРВА НАСКОРО МАСОВ УБИЕЦ ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД,ЗАДЪРЖАН С ЗАПОВЕД НА ИНТЕРПОЛ НА ГРАНИЦАТА НИ ПО ОБВИНЕНИЯ В УБИЙСТВО НА СЪРБИ, И КОЙТО ПРОСТО МУ БИЛ ДОШЪЛ НА ""ГОСТИ"" !!! ПИТАЙТЕ ПОСЛЕ ЛИЦЕМЕРНО : - АМА ЗАЩО НИ МРАЗЯТ СЪРБИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ??? АМИ , ЗАЩОТО СМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ !!!

моля по-малко емоции и повече акул в пристрастията!и в интернет може да намерите достатучно за четене. да ви говори нещо името на градчето бар на адрятическото кражбрежие на црна гора? ще се потресете ако разберете какви са ги вуршили там в края на и-та световна тези, с които сте солидарни!

Тази съд е едно недоразумение и действа според нуждите на определени кръгове. А това му решение е страхотна грешка.Сега вече всеки може да обяви независимост и както в Косово да извършва безнаказано етническа чистка.

И кщато са си толкова свободолюбиви какво правят в Германия и навсякъде като азиланти/бежанци? Ето ви независимост, веднага си ходете там на свобода...

Лошото е, че и нашита продажна и подлизурсак политическа върхушка призна Косово! Ако биха имали поне малко сиво вещество в главата...! Но ще дойде Видьовден, уверен съм! Не обичам сърбите, но що се отнася позицията им за Косово, прави са и те ще се смеят последни!

Откакто мериканците почнаха да наричат хайдутите - терористи, шиптърите в Косово - борци за свобода и Турското робство - Османско присъствие, то е ясно че рано или късно ще трябва да превземем Константинопол, за да се кротнат нещата веднъж завинаги.

hehehehee mnogo golyama duma kazana.shte vzemish drug pat.gleday te da ne dodat da prevzemat pak Balgaria togava ne 500 godini ami 1000000 godini shte si pod tyah i shte ti otvoryat zadnika .che da prestanesh da govorish gluposti.po vsykva tochka .ey takiva kato tebe pravyat Balgaria mizerna .shtoto nyamash uvajenie kam nikomu dori kam sebe si.

Това с хага е като с тояга....Искам си ТОДОР ЖИВКОВ на власт

От уре нашата "панелка" в Люлин обявява независимост! Да ЖИВЕЙ!

Много йезуитска формулировка...

Този съд в Страсбург е пълна пародия.Нека да ги вида франсетата как ще реагират, когато баските и корсиканците обяват независимост или Каталония се отцепи от Испания.Ще подскачат като ощипани и ще повтарят, че сепаратизма и тероризма са лоши неща.

е точно толкова колкото от Айнщайн до тъпанара като теб

Тия в тоя съд не са в ред. Te имат ли си представа, че това решение може да доведе до нестабилност в региона и балканите. Ами ако утре се

...международното право не съдържа разпоредби, "забраняващи обявяване на независимост"... Ми тогава да знаете - от утре обявяваме наше село за независима държава. Това е положението...

Никога не съм си представял, че американските злодеи ще избиват хора в Европа е ще я прекрояват. Ама това се случи и то съвсем наскоро.

Е, значи всичко ще си е законно ако примерно Онтарио се обяви за независима провинция от Канада, както желаят жителите й! Същото важи и за баските райони, на обединеното кралство също ще му свършат проблемите с ИРА! А-а-а, забравих, Кюрдистан би трябвало да е най-новата държава! Всичко е законно бе ... щом Хага така казва .... Аман от цигания ей!

А сега изчакайте Юзеиров да излезе от белгийския затвоор и да си РЕГИСТРИРА държавица!

Ако въпроса беше - аз съм по-силен и така казах нямаше да има проблеми, сега ще им порасне самочувствието на всички паланки и етнически компактни райони и гле'й к'о ста'а...

Някой да е очаквал нещо друго? Независимостта на този съд е една илюзия. Впрочем тук основния въпрос беше не дали някой има право да обяви независимост, а как да става това и дали е извършено съобразно законите на съответната държава. В крайна сметка сега още по-ясно ще се знае, че няма международно право, а само интереси и сила. И в крайна сметка за какво ли съществуват ООН, ОССЕ, този съд и т.н.

Сигурно според същия съд Абхазия и Осетия не са лигитимни нали? Това е толкова справедлив съд, че нямам думи.

Коментари - Съдът в Хага призна легитимността на Косово | Днес.dir.bg

Съдът в Хага призна легитимността на Косово

Едностранното обявяване на независимостта на Косово през 2008 г. не е било в нарушение на международното право.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Хага призна легитимността на Косово | Днес.dir.bg

Коментари

Както се вижда и от Средновековната ни история и от най-новата ни история, не албанците, а сърбите са ни забивали нож в гърба. Повече от всички други наши съседи ! И досега ! Именно те създадоха "македонизма", който се опитват да пробутват и понастоящем в България ! А що се отнася до решението на Международния съд, то отговаря най-точно на реалността. По времето на Милошевич сърбите лишиха Косово от съществувалия в рамките на Югославия негов статут на автономност. Нещо повече, албанците, които представляват 95% от населението му, бяха подложени на нечуван геноцид. Е, какво може да още очакват от тях сега ? Да не говорим пък за това, че Косово бе "подарено" на сърбите чрез Букурещкия договор през 1913 година, както бяха им "подарени" българското Поморавие, Западните покрайнини и Вардарска Македония ! Е, стига вече аванти ! Била исконна сръбска земя ? Ами по логиката на историческите митове Косово е също така и исконна българска земя, тъй като е била част от България чак до 13 век !

Много е лесно да съдиш този или онзи, когато не те засяга. Е, в случая прекараха сърбите. Ама утре и Чечня ще надигне глава. как ще стане работата с руснаците?. Че там е много тънка работата. Абхазия и Сев. Осетия искат да обяват независимост от Грузия (разбира се с активната подкрепа на Русия), ама същото иска и Чечня. С активната подкрепа на противниците на Русия. Тънка е тази работа и доста опасна. Защото, ако сега в Косово, 200 000 сърби искат да си обяват автономия в нещо като Република Сръбска, какво правим тогава? Държавите от бившия СССР най-добре знаят какви ги оплескаха след разпада на СССР . Защото, подобно на "Югославия някой някога с молив в ръка е определял границите върху топографска карта. Без да си дава сметка какво всъщност прави - че гробищата на едно село остават в чужда държава, или пък границата ти минава през къщата. Сърбите си го получиха. В отговор на това Русия си го изкара на Грузия. Като отговор следват една след друга терористични атаки от Северен Кавказ към Русия. Съдът в Хага отвори кутията на Пандора. Без да си дава сметка за всички възможни последствия. И сега всички ще духаме супата.

Разбира се че така ще стане. Косово е гара разпределителна за чичо Сам, свободна територия за оръжие и наркотици:))) Никой не е очаквал друго становище:)

Най-хубавият паметник на капитан Петко войвода е в гр. Хасково до автогарата. в интерес на истината това е един от най-хубавите паметници на исторически личности и герои от бълг. история. Би трябвало да бъде напревно предаване за него.

Ако сега баските се отделят, или пък Каталуния от Испания, дали ще се отсъди същото питам аз и отговор не искам....

Никога не съм бил против равнопоставеността м/у различните религии и раси. Види се обаче че в изкуфялото ЕУ нямат много мозък. Гледам германците са я закъслаи вече,наред са и другите. Всичко си има граници и някой неща трябва да си останат такива каквито са,види се обаче че в стремежа си за пишман свободи и толерантност сами си го набиха,мощен и четвъртит. В случая по-лошото е че барабар с тия тъпанари ще намажеме и ние!!!

големи дупедавци тия в Хага на Щатите разбира се...пък уж тва онова Европа ...скоро като всички бъдат изклатени здраво от чичо Ху да не питате що стана така...??))))

има си хас искаме си веднага одринска тракия мекедонияи северна добруджа...ако въобще ББ има дупце де.

Ето докъде я докараха благодарение на комунистическия режим на Милошевич.

Сърбите си присвоиха българите от Поморавието, а после и от Западните Покрайнини. След това и от Македония. Поробиха хървати, албанци, бошняци и албанци, а после ги клаха като кучета. Срам за тях и за вас сърбомани. С

Ти комай си убеден, че ще повярваме на твоите глупости ли? Еба ти самочувствието, дето го имаш!

Нищо не трябва да ни учудва! Кукловодите са решили Косово да бъде независимо- т.е . православното славянство да бъде смачкано, а съдът просто изпълнява поръчката на тези, които му плащат. Разбира се това не се харесва на З.Европейските хора, но те , както и ние, са принудени да слушкат , за да папкат. Между другото, капитане, знаеш ли къде е най-хубавият ти паметник в България?!

Аз имам една тревога след това решение - Ако сега шиптърите в Македония решат да обявят независимост, Кой ще помогне на нас и македонците - ще се бием ли за тях или ще целуваме краката на мериканските господари и Ердоган паша? Да не говорим за нашата долина на дълбоките шалвари на Юг......

тоя сьд е маи като нашите сьдилища и ако това е европеиски сьд аз не искам да сьм в тази европа 90 на сто от населението на това косово са наркотрафиканти и престьпници ---косово позоррр за европа

абе кви с тея косовани??? Нищо нямат ма се бият в гърдите. И ние глупаците ж БГ да ги подържаме. Ужас

ТОЗИ СЪД Е СРАМ ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО,А НИЕ БЪЛГАРИТЕ(ПО-ТОЧНО ПОДЛОГИТЕ НА ВАШИНГТОН И СОРОС) СМЕ НАЦИЯ НЕУВАЖАВАЩА ЕДНА СЪСЕДНА СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО ПОНЕ ЗАРАДИ ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕМ ПОНЕ "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ " !!! ИНАЧЕ ЗА ВЪПРОСНИЯТ СЪД Е ЯСНО - ДО СЕГА НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ДА Е ОСЪДЕН АЛБАНЕЦ ЗА УБИЙСТВА ? НЕ ! ТОЗИ СЪД Е ПОДЛОГА НА ИЗРАЕЛ И САЩ,В ЛИЦЕТО НА СВЕТОВНИЯ БАНКОВ КАРТЕЛ(МВФ , СБ И ТН),ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯТ КОМПЛЕКС И МАСОНИТЕ ,КОИТО ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ВОЙНИ И ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТИ ! ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА Е ,ЧЕ ОНЗИ НЕ-БЪЛГАРИН,БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И ЧОВЕКА ПРОДАЛ АЕЦ КОЗЛУДУЙ ЗА 30 СРЕБЪРНИКА - СОЛОМОН ПАСИ , ОТЪРВА НАСКОРО МАСОВ УБИЕЦ ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД,ЗАДЪРЖАН С ЗАПОВЕД НА ИНТЕРПОЛ НА ГРАНИЦАТА НИ ПО ОБВИНЕНИЯ В УБИЙСТВО НА СЪРБИ, И КОЙТО ПРОСТО МУ БИЛ ДОШЪЛ НА ""ГОСТИ"" !!! ПИТАЙТЕ ПОСЛЕ ЛИЦЕМЕРНО : - АМА ЗАЩО НИ МРАЗЯТ СЪРБИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ??? АМИ , ЗАЩОТО СМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ !!!

моля по-малко емоции и повече акул в пристрастията!и в интернет може да намерите достатучно за четене. да ви говори нещо името на градчето бар на адрятическото кражбрежие на црна гора? ще се потресете ако разберете какви са ги вуршили там в края на и-та световна тези, с които сте солидарни!

Тази съд е едно недоразумение и действа според нуждите на определени кръгове. А това му решение е страхотна грешка.Сега вече всеки може да обяви независимост и както в Косово да извършва безнаказано етническа чистка.

И кщато са си толкова свободолюбиви какво правят в Германия и навсякъде като азиланти/бежанци? Ето ви независимост, веднага си ходете там на свобода...

Лошото е, че и нашита продажна и подлизурсак политическа върхушка призна Косово! Ако биха имали поне малко сиво вещество в главата...! Но ще дойде Видьовден, уверен съм! Не обичам сърбите, но що се отнася позицията им за Косово, прави са и те ще се смеят последни!

Откакто мериканците почнаха да наричат хайдутите - терористи, шиптърите в Косово - борци за свобода и Турското робство - Османско присъствие, то е ясно че рано или късно ще трябва да превземем Константинопол, за да се кротнат нещата веднъж завинаги.

hehehehee mnogo golyama duma kazana.shte vzemish drug pat.gleday te da ne dodat da prevzemat pak Balgaria togava ne 500 godini ami 1000000 godini shte si pod tyah i shte ti otvoryat zadnika .che da prestanesh da govorish gluposti.po vsykva tochka .ey takiva kato tebe pravyat Balgaria mizerna .shtoto nyamash uvajenie kam nikomu dori kam sebe si.

Това с хага е като с тояга....Искам си ТОДОР ЖИВКОВ на власт

От уре нашата "панелка" в Люлин обявява независимост! Да ЖИВЕЙ!

Много йезуитска формулировка...

Този съд в Страсбург е пълна пародия.Нека да ги вида франсетата как ще реагират, когато баските и корсиканците обяват независимост или Каталония се отцепи от Испания.Ще подскачат като ощипани и ще повтарят, че сепаратизма и тероризма са лоши неща.

е точно толкова колкото от Айнщайн до тъпанара като теб

Тия в тоя съд не са в ред. Te имат ли си представа, че това решение може да доведе до нестабилност в региона и балканите. Ами ако утре се

...международното право не съдържа разпоредби, "забраняващи обявяване на независимост"... Ми тогава да знаете - от утре обявяваме наше село за независима държава. Това е положението...

Никога не съм си представял, че американските злодеи ще избиват хора в Европа е ще я прекрояват. Ама това се случи и то съвсем наскоро.

Е, значи всичко ще си е законно ако примерно Онтарио се обяви за независима провинция от Канада, както желаят жителите й! Същото важи и за баските райони, на обединеното кралство също ще му свършат проблемите с ИРА! А-а-а, забравих, Кюрдистан би трябвало да е най-новата държава! Всичко е законно бе ... щом Хага така казва .... Аман от цигания ей!

А сега изчакайте Юзеиров да излезе от белгийския затвоор и да си РЕГИСТРИРА държавица!

Ако въпроса беше - аз съм по-силен и така казах нямаше да има проблеми, сега ще им порасне самочувствието на всички паланки и етнически компактни райони и гле'й к'о ста'а...

Някой да е очаквал нещо друго? Независимостта на този съд е една илюзия. Впрочем тук основния въпрос беше не дали някой има право да обяви независимост, а как да става това и дали е извършено съобразно законите на съответната държава. В крайна сметка сега още по-ясно ще се знае, че няма международно право, а само интереси и сила. И в крайна сметка за какво ли съществуват ООН, ОССЕ, този съд и т.н.

Сигурно според същия съд Абхазия и Осетия не са лигитимни нали? Това е толкова справедлив съд, че нямам думи.