Лавров: Напрежението на Балканите расте, ЕС да помага

Напрежението на Балканите рязко се увеличава и Европейският съюз трябва да помогне за успокояване на обстановката, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Напрежението на Балканите расте, ЕС да помага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"....които на всички балкански народи налагат така наречените европейски ценности в нова съвремененна постхристиянска опаковка, съобщи Спутник". Извинете, от кога руснаците говорят за постхристиянство? Това е явно луциферство. Не просто явно, а насилствено. Така наречените европейски ценности направиха един богат съюз, който е трън в очите на разбойниците. Само в България се появиха спестявания около 30 млрд евро, какво да кажем за по- богатите! Какво да мислим за руснаците, които са бедни като църковни мишки , а в същото време са окичили всичкото злато по музеите в Петербург и Москва. Лавров буквално се меси във вътрешните работи на Косово, а не защитава косовските сърби. Ако влезе такъв провокативен влак с украински надписи и знаем в Крим дали на Лавров няма да му се лее пяна от устата?

Някой е отворил старите броеве на в. "Работническо дело" и преписва ли, преписва...

Сърбия - единствената държава в Европа, която е вярна на Москва. Милошевич се провали катастрофално. Сърбия няма вече и достъп до море. Сега май тласкат Сърбия към нова война....

Руския пияница, Лавров, да вземе да се погрижи за стабилността в Украйна, а да не ни дава акъл, защото Путин и неговите пут(инч)ета са генератори на нестабилност и напрежение и на Балканите и навсякъде по света.

Ако на Балканите наистина има напрежение и бъдем въвлечени в конфликт, очаквайте Освобождение от "Братския руски народ".

Пита се кой подклажда напрежението.....

Другарят Лавров по-скоро следва да посъветва приятелите си от Сърбия да не прибягват до открито провокативни надписи и рисунки по уж невинните влакове, които имали право да пътуват за Косово. Русия от край време настройва братските балкански народи един против друг. Винаги е подстрекавала Сърбия да е на нож с нас, сега подстрекава и Македония /да припомним и че по нейна заповед Коминтерна създаде изкуствената държава Македония през 1947 година и я подари на СФРЮ, откъсвайки я от България/, уж много се целува с Турция, но и това е насочено против мирното съжителство на Балканите. Нека насочи вниманието си към вътрешно руските проблеми, които хич не са малко, въпреки наложеното по болшевишки маниер затъмнение спрямо тях.

ПЪРВО ОПИТАХА АТЕНТАТ СРЕЩУ ВУЧИЧ. ПОСЛЕ ПРОВОКАЦИИ В ЧЕРНА ГОРА, СЕГА ПРОВОКАЦИИ С ТОЗИ ВЛАК. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- ВЛАКА Е ПРОИЗВЕДЕН В РУСИЯ И ВСИЧКИТЕ МАЛОУМНИ НАДПИСИ ПО НЕГО СА РУСКО ДЕЛО. А СЕГА ХИТРИЯ УБИЕЦ ЛАВРОВ ДА КАЖЕ, КОЙ ПРАВИ НАПРЕЖЕНИЕТО. ГОТВЯТ КРИМ 2 НА БАЛКАНИТЕ ТЕЗИ БОКУЛЦИ.

Всички шиптари в бивша Ю-Я се осланят на НАТО и затова се зъбят.А защо НАТО не влязоха с жива сила в С-Я след бомбардировките? Защото, който поназнайва история знае какво се случило с 7 германски дивизии по време на войната. Все пак е по добре да няма война защото ще бъдат избити много цивилни.Да не забравяме , че Българите и Сърбите сме наи големите джелати в Европа. И клаха народа си , както турчин не го е клал-Антон Страшимиров

ЩОТО НЯМАШЕ НУЖДА, ОТ ВЪЗДУХА ИМ БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО. АКО БЯХА ВЛЯЗЛИ С ЖИВА СИЛА, ЩЯХА ДА ГИ ИЗРАВНЯТ СЪС ЗЕМЯТА. САДАМ ИМАШЕ МНОГО ПО-ГОЛЯМА АРМИЯ ОТ СЪРБУЛЯЦИТЕ И ГО СЪСИПАХА ЗА ДНИ.

Дивизиите бяха около 70. Всички елитни. И Тито ги изби до крак. После собственоръчно свали невидимият самолет. И всичко е свършило за 2 седмици без дори немците да разберат че има съпротива

сърбите да си влизат в тази част на косово в която има предимно сърби-наи северната част, и да признаят останалата част която е 100% албанско населена и да приключва този цирк.

Нали Русия прави цялата дестабилизация на балканите.Какво се правят на ощипани

Щип щибидитип, щибиди тип, тип. Кой уа ? кой той дет са праи на ущипан ?

Полуцигането лавровь иска да каже че руската кочина се опитва неуспешно - справка Черна гора, да дестабилизира Балканите

Днес Путльо мълчи, а Ларвата е взела думата:)))

БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ!!!

нЪли имаше. Югославия. накрая се сбиха.

Към бившия партиен функционер, КГБ. Да те попитам. От кого ще ядят бой Сърбите? И друго. Оправдаваш ли избиването на Сърби в Косово, по времето на войната с Югославия? И защо Виновните не са осъдени? . "KGB ( нерегистриран ) 18.01.2017 10:51 . Сърбите да не с еопитват да прилагат челния руски опит. Защото ще им се случи случка. Май са забравили бомбардировките. Русия няма как да я бомбардират, но Сърбия със сигурност ще го отнесе. И заради авантюрата на Русия в Крим. крайно време е сърбите да разберат нещо просто - те загубиха. Поради собствения си идиотизъм. И ще продължават да губят. Те бяха галеното дете на Европа още от 1918. Но се помислиха за много велики. И го отнесоха. Те бяха в Европа 45 години, докато ние пъшкахме окупирани под смрадливия руски ботуш. Те бяха станали пълноправни европейци. Сега са по-назад от нас. И някои родни руско-съветски мекерета, които са под влияние на Кремъл обичат да говорят глупости, колко по-добре било в Сърбия. Да, ама не, както казваше един известен наш журналист. Да, много е болезнено да откъснат живо месо от теб. Но нека и сърбите да разберат какво ни е било на нас и на унгарците, когато са късали жоиво месо от нас. С активно тяхно участие. А иначе всеки опит за въоръжено нахлуване в Косово ще свурши само по един начин - с бой за Сърбия. като вече казах, и ще го пвторя - Сърбия ще го отнесе и заради Русия. Да, не е справедливо. Но такъв е животът. "

Аз не оправдавам избиването на никого. Но по време на война, еле пък гражданска, се избиват много хора. Цивилните жертви са повече от военните. А жестокостите не подлежат на описание. От кого ли не са яли бой сърбите? На първо място от нас, българите. Много пъти. И по много. Но понеже Сърбия дълги години е била галеното дете на Европа, това, което България е печелела на бойното поле са й го вземали и са го давали на Сърбия. Така, Сърбия като доминираща държава в бивша Югославия си помисли че е много велика. И при разпада на Югославия се опита да се прави на арбитър. Със сила. И сбърка. Може би разчиташе на Русия, но не с еполучи. В резултат яде бой от НАТО. Не много - само леки насочващи шамари. Но с тези си действия Сърбия с екомпрометира. И оттогава не е галеното дете на Европа. Свърза се с Русия и пак сбърка. Оттогава Сърбия получава само негативи. тази държава, която беше в Европа много преди нас (всъщност тя никога не беше излизала от Европа) сега клечи на прага и чака благоволението на Гърция и България. Жалка работа! Ама като се събереш с лоши другарчета така става.

Няма да ни е за първи път, да се изненадаме, че Сърбите са се оказали на правилната страна. Разпада на Югославия го инициираха от вън, с цената на много жертви и никой не си е поел песледствията за това. Какво трябваше да направи Милошевич? Да се надупи и да каже. "Правете кавото си искате"? И последно. Така и не каза , от кого ще ядят бой Сърбите?

До 90-те години наистина сърбите са заставали на птавилната страна. Но това не се дължи на сърби, а на външни фактори. Ако не беше Тито (който е хърватин), Югославия щеше да си остане сателит на СССР, както останалите т.н. социалистически страни ( я всъщност държави окупирани от Червената армия с наложени тоталитарни режими). И щеше да види Европа през крив макарон. По времето на Югославия сърбите (и другите народи) можеха свободно да пътуват по цял свят. В различни периоди само в Европа е имало над 4 млн души. Които са работили и живеели по европейски. От една страна в страната са постъпвали над 8 млрд марки годишно (които тези хора са изпращали на близки и роднини), от друга самите югославяни са се цивилизовали и са свикнали да спазват правила. Абе станали са европейци от модерен тип. Докато Тито е на власт всичко е ОК. И изведнаж през 90-те години някой започва да си мисли че нещата могат да стават само под егидата на Сърбия, само защото той е сърбин (Тито никога не си е позволявал такива неща - той е интелигентен и много хитър мъж) И нещата тръгнаха надолу. Словения се отдели почти без проблеми. Но когато Хърватия тръгна да се отделя нещата стигнаха до война. Която Сърбия загуби. При Босна и Херцеговина нещата излязоха от контрол - това беше гражданска война. И понеже управниците бяха в Белград, а не в Сараево, отговорността се понесе от Белград ( дали правилно или не - отделен въпрос, но те са властта). При Косово нещата се повториха. С тази малка особеност че руснаците организираха превземането на летището в Прищина. В една перфектна военна операция. Но като не получиха подкрепа се изтеглиха. Като насрани. След това беше въпрос на време кога Косово ще обави независимост. Можеше да стане цивилизовано, но Сърбия се опита да се дърви. И пак яде бой. А последния шамар, който получи беше от Черна гора. След като и най-верния й съюзник я напусна значи нещата наистина отиват на зле.

--не създавай умишлени конфликти ,а си виж вашите ,които тлеят със страшна сила ,а КОЛКОТО ДО КРИМ ,ВИЕ ГО ОКУПИРАХТЕ ОТ СТРАТЕГИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА ,ЗАЩОТО САМО МЕСЕЦ ПРЕДИ СЪБИТИЯТА пУТИН КАЗА ,никога Севастопол няма да бъде ....натовски ,а това е входната врата на Азовско море , ако не го беше направил,руските кораби и подводници щяха да са блокирани или прекрасна мишена !!!!!

Когато през 1914та сърбите подпалиха Европа ние българите поне имахме армия и дупе да се включим сериозно, а сега имаме офшорковци с благ изговор и обещани европостове. Лошо. Само ще гледаме докато ни смачкат.

ЛАВРОВ ,КАЖИ НЕЩО ЗА НАГЛАТА СРЪБСКА АСИМИЛАЦИЯ И РЕПРЕСИЯ НАД БЪЛГАРИТЕ В ...БЪЛГАРСКИТЕ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ ,а ....или както ти изнася!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако иска ЕС и добросъседство Сърбия трябва да ги върне защото те са анексирани от Кралска Югослославия и ...ВСИЧКИ ДРУГИ РЕПУБЛИКИ ,СЕГА НЕЗАВИСИМИ СА ЗА ВРЪЩАНЕТО ИМ НА БЪЛГАРИЯ ,САМО ЧЕ СРЪБСКИТЕ АЛЧНИ ТАРИКАТИ .....!!!!!!!!!!

Имаше една прекрасна карикатура, която сполучливо илюстрира руската външна политика: Вълкът влезнал в стадото с овце и се оправдава: "Стори ми се, че ме викат на помощ".

Русия защо не си гледа собствените проблеми? "Согласно данным Росстата, в январесентябре 2016 года за чертой бедности проживали 20,3 млн россиян, или 13,9% населения страны. " Иначе казано всеки седми руснак е бедняк и не може да се изхрани...А колко изнемогват?

ТЕЯ ГОТВЯТ ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ. ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЮГОСЛВАСКИ ВОЙНИ НА РАША-ФАША НИЕ МНОГО СПЕЧЕЛИХМЕ, СЕГА ЩЕ СМЕ ОЩЕ ПО- ПЕЧЕЛИВШИ.

русия пали огниове после някои друг да ги гаси и ако може да даде пари..нищо ново под слънцето

Какво ги бъркат Балканите руснаците? Да си гледат собствените територии и конфликтите със съседите. Май никъде не ги посрещат с цветя и рози...И от Сирия ще се изсулят като...Както от Афганистан де. Тогава се разпадна "великия и непобедим" СССР, дадоха се хиляди жертви, всуе се изхарчиха милиарди. каква е ползата от Сирийската авантюра? Ами рязкото понижение на жизнения стандарт и покупателната способност на руснаците...Дори дир-ниците го съобщават...

Ако имах възможност, искрено и от сърце бих посъветвал Сергей Лавров да си гледа евразийската политика и да не се меси в политиката на Балканите с която няма нищо, ама нищичко общо! То ще речеш нямат си напрежение в Чечения, там всички се обичат и прегръщат по улиците като се разминават, та само на Балканите има напрежение. А какво би станало, след като сърбите тръбят "Косово е сръбско", ние да им отговорим с лозунга "Косово е българско"? Защото си е точно така - Косово е било част от Първото Българско Царство.

БРЦК

Ти не учи Лавров щото не можеш да му стъпиш и на малкото пръстче! Де да имахме поне 1 такъв дипломат или политик. Да не говорим за Путин. Естествено е да се меси - Руснаците имат много интереси на балканите! А Косово е един прецедент който ще излезна солено на всички. Включително и на нас дето подлогите побързаха да го признаят! С какво Косово е по различно от Крим примерно? Значи за Косово може, за Крим не може? Значи може НАТО да напада Ирак,Либия, Сирия , а Русия не може да напада Украйна? Слабо Седларов.

И КАКЪВ ПОЛИТИК Е ЛАВРОВ. МОШЕНИК КОЙТО НИ ТОВАРИ С ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА ПРЕЗ ЛУКОЙЛ И ДЕМАГОГ, ЧИЯТО ДЪЩЕРЯ ЖИВЕЕ В АМЕРИКА. ТИПИЧЕН КЛЕПТОКРАТ.

ЛАВРОВ ,КАЖИ НЕЩО ЗА НАГЛАТА СРЪБСКА АСИМИЛАЦИЯ И РЕПРЕСИЯ НАД БЪЛГАРИТЕ В ...БЪЛГАРСКИТЕ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ ,а ....или както ти изнася!!!!!!!!!!!!!!!!

Тая лицемерна КГБ-ска мутра Лавров, не случайно плюе. Руснаците това разбират под "уважение" да разпалват война, а после да идват на помощ. Нали преди месец Русия подари оръжие на Сърбия, нали същия този влак пак е Руски и там си е надписан, нали цялата патаклама е по идея на самия Путин и неговата маймуна на каишка Лавров. Нали това е начина да всеят нестабилност на Балканите, а и от там в Европа. Нали същата тая маймуна преди година уверяваше, че ние Българите искаме да превземем Македония пак за да има война, тогава не стана, но на Сърбите фитила им е къс а Руснаците и друг път са ги насъсквали срещу България например - през Междусъюзническата. Не мога да разбера само българските тролове - та нали когато Путин разпали война в Косова, това ще е до нашата граница, ние ще страдаме, защо Руски тролове искате нещастието на България, защо Руски подлоги подкрепяте войните на Путин.

Дали Меркел имаше това пред вид, когато спомена за война на Балканите? Сърбите си искат Сръбска Митровица, след като знаят, че не могат да си върнат Косово и това е логично. Щом е логично е справедливо.

Това е сръпска провокация съгласувана с русия... а и самолети им ,,подариха' преди месец. Нещата не вървят на добро.

българин си ти!А па и да попитам как се чувстваш опряния отзад шиптерски шиш.Маке,вардете си велията,сърбите сами ще се оправят!

Естествено че съм българин и родът ми е от български земи които същите тези сърби са ги присвоили не без помощта на руснаците и имаха претенции за още чак до Банско!

Абе "световни лидери",защо не оставите Балканите на мира сами да се развиват и определят -да се обединят против световната омраза.Няма по-мразени от Балканите,по-подценявани,по тъпкани.От както касапския турски ятаган е нахлул,няма мир в люлката на цивилизацията.

Сърбите да не с еопитват да прилагат челния руски опит. Защото ще им се случи случка. Май са забравили бомбардировките. Русия няма как да я бомбардират, но Сърбия със сигурност ще го отнесе. И заради авантюрата на Русия в Крим. крайно време е сърбите да разберат нещо просто - те загубиха. Поради собствения си идиотизъм. И ще продължават да губят. Те бяха галеното дете на Европа още от 1918. Но се помислиха за много велики. И го отнесоха. Те бяха в Европа 45 години, докато ние пъшкахме окупирани под смрадливия руски ботуш. Те бяха станали пълноправни европейци. Сега са по-назад от нас. И някои родни руско-съветски мекерета, които са под влияние на Кремъл обичат да говорят глупости, колко по-добре било в Сърбия. Да, ама не, както казваше един известен наш журналист. Да, много е болезнено да откъснат живо месо от теб. Но нека и сърбите да разберат какво ни е било на нас и на унгарците, когато са късали жоиво месо от нас. С активно тяхно участие. А иначе всеки опит за въоръжено нахлуване в Косово ще свурши само по един начин - с бой за Сърбия. като вече казах, и ще го пвторя - Сърбия ще го отнесе и заради Русия. Да, не е справедливо. Но такъв е животът.

И на кого трябва да помогне ЕС според вас господин Лавров, на албанците или на сърбите?! Не може всички да са доволни я.

Лавров да не лови риба в мътна вода- очевидна е сръбската провокация. Това не е влак, а чиста пропаганда и провокация, а Балканите не са му заден двор, че да подканя ЕС да ги помирявал. Това е нахалство

Другарю Лавров, научете географията. Напрежението не на Балканите, а в Сърбия расте. И то вероятно под ваша диктовка.

Този същият като Бъчварова - с отварянето на устата си изпада в неадекватност.

да седне на масата на преговорите и да получи половин Европа, както в края на войната. Но тогава те бяха победители, заедно с Антантата, а сега съюзниците им са от другата страна.И да мътят на Балканите, и да мътят Косово, нищо няма да се промени в света вече.

Лавров: не бива етнически албански сили да присъстват в населените със сърби райони в северната част на Косово.Респективно: не бива етнически сръбски сили да присъстват в западните райони на Сърбия, населени с българи, северните райони- населени с унгарци и районите населени с албанци.

Всеки български родолюбец в защита на Велика Сърбия и руския интерес на Балканите! Да здравствует всемирный путинизм и милицонеризм.

Нова Велика Сърбия да се съдерете няма да направите друзя милиционери. Още по- малко пък да я използвате за пътечка до Адриатическо море и Средна Европа като ново трасе за ботушите ви. Необятната руска кал ви стига.

АЛБАНСКИТЕ МИНДИЛИ ДА МЪЛЧАТ ЧЕ СА В ОБСЕГА НА РАКЕТИТЕ КАЛИБЪР И ГРАНИТ .

Реално погледнато колега всяка точка на земното кълбо е в обхвата на някакви ракети било приятелски или вражески;)

Империалистическата кочина рассия иска да разпали нова война! Тоз път на Балканите! След войните в Грузия, Украйна и Сирия кремлинският кръволок гледа към нас ! Но пасаран!

БРАТЧЕДЪ ПИИ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО И СИ ЛЯГАЙ .

не мога да разбера за чий им е на ЕС албанска мусюлманска държава в сърцето на Европа

Въпросчо да те питам умнико какъв съвет ще дадеш? Какво да ги прави албанците ЕС? Да ги трепе ли да ги изселва ли? Съвет: когато пишеш мисли!

Нищо не расте на Балканите, само интересите на Русия растат чрез Сърбия която пак мрънкя, но няма да направи нищо защото характер за това НЯМА! Само се пеняви и пърди както винаги го е правила!

Със западните лидери, равнопоставено е разговарял само Й.В.Сталин-и те го помнят, мамицата им!

Лавров, да те светна как да успокоиш сърболята.Кажи и да не се косят, както няма СССР така няма и Югославия. Идете в някоя сръбска кръчма,поканете ЛЕПА КЕБА, МИРО, хапнете, пийнете и се повеселете, а за другото всичко ще си дойде с времето на място.

симо

Точно така...сръбска кръчма в Косово...Ми те това искаха да направят.

Балканите се доказаха, че живеят много по-добре без руска намеса. Така, че без крокодилски сълзи моля !

ГЛУ?ПОСТИ.ТИ ВЯРВАШ ЛИ СИ

Този Лавровкин знае ли за Западните покрайнини на България и за Македония.Къде са българските тромбоцити;хакерки;-руски, да защитят Болгария или се обаждат от Сибирианка. Колко за комшиите не разбраха ли ,че Югославия заваршился. Какво беше, беше и годината е друга 2017

симо

ТИТО/по ник /се застъпва за България???????А българите къде са???? Пък и да се обърнат към Лавров....Сигурен съм , че НЯМА да откаже да поговорят.

Сте се карали. Истината е, че Русия ни е близка. Погрешно е да не я имаме за партньор. При нужда едва ли САЩ биха ни защитили. Че какво ни е общото с тях?

Както е тръгнала работата скоро ще разберем ще ни защитят ли САЩ или Русия пак ще ни защити колкото при СЪЕДИНЕНИЕТО

И ПОНЕЖЕ НЕ СА СЪГЛАСНИ ПЛАТИХА ОБЕЩЕТЕНИЕ ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ В РАЗМЕР НА 23 МИЛИОНА ЗЛАТНИ РУБЛИ. ЯВНО НЕ СИ ЗАГРЯЛ ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА ИГРА НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ .

Сърбите искат да влязат в ЕС. Военните им манерви с НАТО и Русия са на равни начела. Нормално е руснаците да искат да ги отдалечят от Европа. Така беше и с Янукович. Поиска преговори с ЕС и .. всички знаем какво се получи. Е, той поне избяга с 23 млрд. долара в Русия.

Откъде се пръкнаха толкоз сервилни слуги, които с такова настървение чистят и най-малката пръска по образа на Русия? Оставете американските подлоги, аз питам за руските? Ако беше оплюта България, дали с такъв ентусиазъм и старание щяха да бранят нея? Едва ли. Продажникът си е продажник!

ми то Добри Терпешев знаеш ли колко наследници има на ПОСИРАНО? Бай Добри нарежда българските войски да предадат оръжието си на гърците и да напуснат Егейска Тракия. После Бирюзов го пита кой му е наредил това и нащо овчерче склепа на парцали. Плана на Сталин е бил да вземе и островите, обаче винаги се намират мурзилки дето са по-големи католици и от папата

симо

България си я оплюва Плевнелиев.....И къде става въпрос за нея ТУК.Плюеме Албанците.Ако са ти приятни,моля.На мен НЕ са.

Русия този път найстина не трябва да се меси. Такава въртелешка от конфликти ни чака ,че и 3-та световна ще избухне.Ние сме нагазили до гуша със съседите.

През 1939г. Финландия се изежи на Русия, която се опита да внесе там идиотския си социалистически строй. Последва агресия от страна на Русия , в резултат на която 100 пъти по-малката, но горда Финландия нанесе съкрушително поражение на Русия, която понесе огромни човешки загуби...Сега стандартът на живот на Финландия е около 8 пъти по-висок от този на Русия. Някой знае ли защо?

Е под Русия се разбира СССР, разбира се...

То и на България БВП на глава на населението беше два пъти по - голям от този в СССР през 1990 година а сега е двойно по - малък! Знаеш ли защо?

В резултат на това, че цялата ни индустрия беше подчинена на руската. А къде е руската индустрия? Къде са руските технологии? Най-богатата на природни ресулси страна е с 8 пъти по-нисък жизнен стандарт. Знаеш ли защо????

Малко плюеш по Русия- нещо ще ти намалят надницата от Америка за България.

И защо да плюя ? Подстрекателство към реваншизъм е престъпление. Как досега живяха мирно и тихо 20 години ?

симо

Ти си ИДИОТКА!!!!Каква война си водила преди скапаните 20 години?????Освен КРЕВАТНА...

Подстрекателство към съседите е престъпление. Е, за Русия това не е нова нива. Къде по-голям кеф една война на Балканите ? Малей, тези живеят наистина в 18 век.