Великият поход на Китай към космоса

Макар и първата космическа станция на Китай вече да е история, страната няма да се забави по пътя към превръщането си във водеща космическа сила.

Обратно в новината

Коментари - Великият поход на Китай към космоса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не използвате българската дума космонавт?

Стига с тези крадци от света. Правят боклуци. до сега нищо добро не съм взел или видял Китайско. Само ги псувам ако се доверя и взема нещо. УЖАС беше това със тази тяхна дивотия със безконтролното разбиване на станцията им. Китайские работи. Има още много ориз да опапат докато се доближат до САЩ. Това , че Китай е Велика сила е вярно колкото България е фактор в ЕС и на Балканите. Китай може да прави по традиция,текстил и порцелан и така ще си кюхка на бавни обороти в бъдеще след САЩ. 12 трил. д. БВП на 1,5 милиарда паплач. Стандарт на масата под нашия,ех над мужиците са.....! Докато не променят обществената си система все ще са догонващи........!

хахах посмях се малко... все едно някое малко подразделение на някоя банка да реши да конкурира банката-майка сиреч САЩ, които са създали тази страна. Китайците ще правят точно това и толкова колкото им се разреши от САЩ.

Ако знаеш САЩ колко $ дължи само на Китай.

колко?

целия световен умствен потенциял. Българи (създателя на граженската и авиация), руснаци (гения на хеликоптерите Сикорски), индийци, пакистанци, китайци, японци. Да, и австралийски избрани тарикатчета. Китай работи единственно със собственти кадри. Но от 1.2 млд. кандидати има достатъчен избор. Видях преди 10 г. на чикагското летище как излязоха от полет от Китай над 100 китайски колежани, момчета и момичета, в изляти тъмносини униформи....приличаха на киборги - едната редица момчета, другата от момичета. Еднакво високи, атлетични, с неслизаща усмивка въпреки дългия полет, лицата с излъчване на шаолински мъдреци. Днес, тези младежи тогава, са в елита на китайското управление. А какви са техните ученици - ще научим след 10 години от марсианските мисии.

Абе то много могат да правят апарат в Космоса, но майстор си ако го върнеш или унищожиш без последици за земята. Но знаем какво е китайска стока.

а днес амбициите й са насочени към Луната и Марс === Какво ли ще пада тогава...

"Юйту" = ("Нефритен заек"). "Въъъййтуй = "Бягайте, че онуй пада"