Изследване: България е с 6 нива по-корумпирана от 2015 г.

Корупцията се задълбочава в страните с популистки лидери, дошли на власт с обещания да я премахнат, сочи Трансперънси интернешънъл („Прозрачност без граници”).

Обратно в новината

Коментари - Изследване: България е с 6 нива по-корумпирана от 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корупция има и винаги е имало да не се залъгваме.Но е страшно когато корумпираните се омаят от парите и станат безчовечни и нагли...Пример млад полицай Чернев с безброй досъдебни производства си живее живота докато рекетира за пари, за да върши работа...

НА ОХРАНИТЕЛЯ ОТ СИК,МУ СВАЛИХА ГАЩИТЕ!!!КОЙТО ГЛАСУВА ЗА НЕГО,ГЛАСУВА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА,КОЯТО Е НЕСЪВМЕСТИМА С НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!!

"Корупцията се задълбочава в страните с популистки лидери, дошли на власт с обещания да я премахнат," Каква по добра оценка за кабинета в оставка, въпреки напъните му да каже как ни е "оправил" за времето на царството Му! Та, за сведение на посрещачите- слезли сме с 6 нива по надолу! Браво на ГЕРБ!

Сега се тръби, че сме посленди в Европа. Но нека путинофилите да коментират на кое място е Русия! Голяма гнойна яма в света. Сверна Корея! Венесуела! Изобщо екс комунистите са наред с африканските и изостаналите латиноамерикански държави.

Бо Бо

Тя рибата се вмирисва от главата. Евроатлантика толерира и помага на престъпници да ни ръководят държавата (тип кукла на конци), за да бъде българският народ манипулиран и изпълнителен. Няма как да стане тази борба с корупцията, докато държавата - с всичките политически прослойки от общините през съда до парламента, са една организирана престъпна група!

Неравенството.....неравенството в България е от огромната корупция, вярно е че се държат едно за друго корупцията и неравенството сред обществото...много богати и много бедни в двете крайности, без средна класа, за разлика в страните където корупцията е най-ниска- Дания, Швеция, Швейцария, Финландия и Норвегия, там няма неравенство а обратното там има равенство, една огромна част средна класа, такава бедност, глад и мизерия каквато ни е позната на нас в България там няма. Затова нямат и корупция. Наистина бананова България не става за живот за честния почтен българин. Срам и позор за политиците. Вярно е това: ""Резултатите за 2016 г. открояват връзката между корупцията, неравенството и популизма. Те взаимно се подхранват и затварят в омагьосан кръг корупцията и неравномерното разпределение на властта и на богатството в обществото, отбелязва неправителствената организация.""

Срам и позор. И не за политиците - на тях корупцията им е работата. И не за Съда - те са съучастници в това и черпят ползи. Срам и позор, че им позволяваме с овчедушието си. Че не правим нищо, различно от мърморене. И мърморейки, изнасяме на децата от детската градина лютеницата, защото "и политиците това правят". Славейков, Славейков...

боеко каза че в румъния има осъдени за корупция защото има корумпирани, в българия няма осъдени защото няма корупция и че сме години по напред от румънците.аз му вярвам само се чудя защо един ден неконтрулеруемата народна обич ще помете цялата престъпна върхушка и техните семейства ще са персона нон грата в българия.

освен мустакатия да си свърши работа както трябва ,друг начин за спасение няма .

Първата работа на новия президент е да поиска справка колко еврофондове и каква част от бюджета са влезнали и какво имаме срещу тях, сигурен съм че положението ще бъде както при санирането 30% вложени 70% откраднати. И да последват масови обосновани арести и съд по бързата процедура.

А няма ли да натряскаме още няколко закончета, като това за обществените поръчки, че съвсем да изпаднем до нивото на бананова република? този идиотски закон ТРЯБВА да бъде отменен! И ще се разбере как корупцията ще спадне, защото поръчките ще се правят на общо основание, а не според това, кой е шеф на коя фирма и какви далаверки да се направят. И не могат да ни задължават да купуваме боклуци само защото са поевтини, когато качеството е определящо!

А кой боклук беше на власт през 2015-2016 г. ?!

този,който изпълняваше поръчките на ес и работеше само в негов интерес !

kerelov@poshta.net

Не на ЕС а на щатските евреи.

Значи българите виждат и знаят как се увеличава корупцията последните години, Тези тук дето я изследвали покават увеличението и ама дебилите от еврогейския хвалят подлогата си боко????Как да ви вярват бе евродебили хората след като вашите приказки коренно се различават от това което виждат и усещат хората из страните???

Интересна констатация на "Прозрачност без граници" на фона на ежедневното празнословие на ББ!!! Кой прав, кой крив - остава всеки сам да прецени! Отговорът е почти 100% ясен!

в румъния миналата седмица протестираха срещу корумпираното им правителство ! да им платим да дойдат и да протестират на наше място ли ??

Че благодарение на постДС-БКП съд и т.н. имаме огромен проблем с корупцията е ясно. Само че такива НПО-та, де факто извършващи НЕЗАКОННО правителствена дейност и манипулация, са в положението на крадеца, дето първи вика "дръжте крадеца". Корупцията да не е наш патент? Да, трябва да се порицава и наказва, но за да я отстраним освен с отстраняване на извършителите трябва да се отстранят и причините, залегнали в толерастията спрямо корупцията. Тя има корени в 500г. "присъствие" на турския поробител, в търпенето на отявлен авантюрист, със хомосексуални наклонности на престола, заедно с кликата му, както и 45 + 28г. "отговорно" комуно-соц "управление", при което всички животни са равни, ня някои са по-равни от другите. И не напоследно място - от новите брадъри, дето се оказаха в пъти по-зле и от старите, просто несравнимо по-добре завоалирани и мерзки в дсействията си. Всичката им дейност може да се вкара в едно изречение: Изсмукване парите, ресурсите, младите хора на Източна Европа. Докато не спрем да се сочим с пръст като ученички в прогимназия и вместо това започнем да правим нещата както трябва ще си носим последствията от бездействието. Да ги правим както трябва значи с оглед на НАШИЯ БЪЛГАРСКИ интерес - аман от болен здрав носи и изтупване на обрания народ като брашнен чувал.

Сега президента ако е мъж ще обяви военно положение и ще се справи с корупцията за 24 часа по военному.

Аз предлагам и да извика Путя на помощ! А той веднъж дойде ли, не мож го изгони! Тоя не е като Бойко - не сдава властта и не пуска кокала!

Европа толерира и помага на престъпник да ни ръководи държавата, само и само да слуша. Е каква борба с корупцията, след като начело на държавата е организирана престъпна група?!

ако заглавието е вярно,значи бб е най-корумпирания популист .

А Путин де е?

ти ,за путин ли си гласувал ??

С политици като Цвета Караянчева можем да се класираме в челото.

Все ни се иска да ме в челото, ама Курнелия Решетникова ни дърпа надолу!

Силно се съмнявам в достоверността на тези твърдения. Без да имам отношение към изнесените данни веднага се запитвам след като у нас през посочения период не е имало промяна в управлението и на власт са същите, които управляват от две години насам, как тъй са дошли някакви популисти и корупцията се е увеличила. След като това не е така, останалото също може да бъде поставено под съмнение.

На твърденията на подобни неправителствени агенцийки трябва да се гледа с голяма доза съмнение. Особено на твърдението за популистките лидери и нивото на корупцията. Не са приведени никакви доказателства. Само голословни твърдения. Затова първо трябва да се проучи кой финансира въпросната агенцийка, за да сме наясно на чии господари служи. А що се отнася до редакторите - трябва да бъдат по-критични и прецизни, когато публикуват подобни "новини".

Веднага ми изниква въпросът: случайно ли е съвпадението от две години?

дежурната черногледа тема за храна на комплексарите

Е, от това по-тъпо и режисирано изследване трудно може да си представи човек. Първо - какво е популист? Вещицата Меркел, която обещава чудесен живот за всички мигранти, която обещава на собствения си народ - нов прилив на работна сила и благоденствие, КАКВА Е?

Когато забравим за руснаците !!!

те(запада) ще ти попречат всякак да ги настигнеш ,защото на тях им са нужни роби и засега се справят превъзходно ,благодарение на управниците ,които ги слушкат и изпълняват .докладите на ек и еп за Бг са просто цирк и хвърляне на пясък в очите ни !

А изтока кво прави?

Мене ми се чини, че тая класация я реди некой на пияно. Плюнчи пръст, мери ветъра и обявява: - Таа страна я турам на 88 место...щото така!

Нещо като българските агенции "за маркетингови и социално-политически проучвания", ама без рушветите, или и с тях?

С МНОГО повече от тях. Или си мислиш, че корупцията е наш патент?

НЕЩО ИЗОСТАВАМЕ ,ТИЯ НА ПОДЦЕНЯВАТ , ДА НАПРЕДНЕМ В КОРУПЦИЯТА.

ххахахахахах успокоих се щом сме с умерена корупция ок.... рекох да не всеки път като те спре полицай на пътя да ти иска рушвет...

В златната среда?!? Тази статия да не е писана от някой "некорумпиран" случайно. Ние не сме за златната среда - за нас е златния медал! Искам си го веднага, тук и сега! Държава, в която шофьорите на автобуси точат нафта и то до толкова, че автобуса да не може да стигне до целта, държава, управлявана от бивш СИК-аджия, това сигурно в Доминиканската република или Лесото няма да го видте!

някой трябва да бъде обвинен в популизъм това са медиите! Точно те са тези които разпространяват всички лъжи, сам по себе си един човек може да говори пред 100 - 200 човека а медиите имат милионни аудитории! П.п В link коментара не бе допуснат!

реве ГЕРБ. Европейци били, демократи били, да ма дали ?

На фона на разни "популистки" бивши комунистически държави, като Унгария и Полша от източния заден двор на ЕС може ние да спечелим по точки, щото нали е важно кой мери корупцията и какво преследва с това. Нашето послушание все чакаме да го забележат и оценят- нали сме "фактор на стабилност" и прочие евфемизми.

До къде се докарахме, дори най корумпираната държава, Русия се оказа по малко корумпирана от България

боеко е царят на златната корупционна среда а до него на равна нога пазителя на корумпираните цаца.

Половината "некорумпирани " държави в ЕС имат дългове над 100-120% спрямо БВП, а някои още повече, ама това не е корупция, неее те никак не са корумпирани, нямат политическа корупция... нито в Гърция, нито в Италия, а Фолксвагенската държава, ама моля ви се недейте ...

От написаното от теб да разбираме, че България, защото има много по-малък външен дълг, е много по-добре от изброените страни, така ли? Аз ще ти кажа нещо, като пример, за да те насоча къде е истината: За да има голяма печалба една фирма е необходимо не да са й малки разходите, а да са й големи приходите. Ти сам си разсъждавай и си прави заключения!

"Най-силно засегнати от корупция в България са съдебната система и законодателната власт." Ауууу, кк не ги е срам! Веднага "правдивата" ни съдебна система да излезне с обидено отворено писмо, в стил "Ама как може така,това не е вярно и ние сме толкова почтени, другите са виновни, че ни бутат в ръцете разни неща, ние какво да направим!"

Много съм горд с тези констатации. Това,че не сме близо до Сомалия,Южен Судан,Северна Корея,ме кара да се чуствам много щастлив. Винаги съм знаел,че имаме Лидер и придворните Му,които никога не са гепили и 1 стотинка.Ни от саниране,ни от строеж на магистралки....честни хора.За чиновничеството под тях,просто нямам думи да ги хваля.Те за рушвети са чували само от учебниците по история,описващи турското"присъствие"в БГ.

Средата, в кояжо живеят корумпираните, наистина е златна, но иначе Булгаристан е топ корумпираната държавица бананова в Европа!

Преди малко прочетох на друго място че в САЩ, като най-ефективен за борба с корупцията е индивидуалният подход т.е, имена, именаа, именаааа!

Хубаво е да се уточни смисълът на понятието "популизъм", защото напоследък и тази дума започва да губи смисъла си... Използва се "под път и над път" от "сульо и польо", срещу тези, които имат идеи, различаващи се от тези на управляващата каста, както и за тези, които са срещу статуквото (също вече изтъркана думичка)...

И въобще не е ясно, защо трябва да се запазва едно статус кво. Животът е река - всичко тече, встчко се изменя. И защо трябва лидерът обязателно да е прогнозируем? С една дума - долу медиите, които са продажни и корумпирани. :)))) По смисловост май се приближих до Дървосекача. ;))

Старият октопод пак бълва мастило във водата. На първо място сме били в Европа. Кат че ли цялата Европейска комисия е света вода не напита кат будалка народите на 28 страни и подписва скришно договори, които са изгодни на едрите корпорации. Германският канцлер не е ли изцяло под петата на САЩ? И Италия ми била по-некорумпирана от нас. Я стига с тия платени драсканици. И се позагледайте - най-корумпирана е пресата, а не съдебната система.

Каква Европейска комисия, бе? Типичен Бай Ганьо - пише без да чете. Прочети първо статията, за да разбереш кой е направил тази класация и тогава "изливай" семплите си мисли в пространството!

ЕК е главата на рибата Европа. От там се вмирисва всичко. България е една минимална люспичка на тази риба. Това ми беше семплата мисъл.

плескай с ръце народе... номер 1 сме в европата.. ааа и онези с рублите,.. ако ни приемат у евразийския съюз ще ни падне титлата много бързо... внимавайте

Че аз за по-полуситка партия от герб не се сещам и не случайно те задминаха по кражби всички досега ! При тяхната комисионна от 50% външният ни дълг скочи от 9 млрд. на 25 млрд. - близо три пъти ! Ще плащаме до пето поколение кражбите на герб ! Гарантирано от герб !

А неолибералите направо я узаконяват.

Шилo

Златна среда? Вие нормални ли сте бе? В подобна СВЕТОВНА класация, да си по средата, е срамно за държава от ЕС!

А когато управляват мутри как е ситуацията с корупцията?!

Особено ако са мутри-популисти, като европееца с основно образование от Банкя ...