Оправдаха съдебен лекар, обвинен за подкуп

Пловдивският апелативен съд призна за невинен съдебния лекар Емил Бъчваров, който беше обвинен за вземане на подкуп.

Обратно в новината

Коментари - Оправдаха съдебен лекар, обвинен за подкуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах този д-р Бъчваров! Малко му беше! Хем го предупредих, че ще му се стъжни. Който го познава нека му обясни да се маха от Пловдив. Още ще съжалява!

Ей ти, някой си! Ела! Аз ще те оперирам напълно безплатно. Не ти е рано ли? Не, готов си, тъкмо ти е време!

айде да ви питам господа,след като хванат лекар с подкуп,,,какво е редно да се направи????има такива ,хванати преди година а сега пак върнати?що ли?? ми то е ясно има над него хора с пагони на генерали ли ,знам ли??само моето мнение е токова , ако някой лекар ми поиска сума която нямям и ми каже да си продам апартамента за да оперира,както има такъв случай,,аз лично ще му счупа вратът!!!на секундата, щото иначе после пак ще се оправи с нашивки.Това за мен не е лекар а ДЪРЖАВЕН РЕКЕТЬОР.Време е хората сами да действат,дай 500лв. и през муцуната колкото може,да види лесно ли е.Ако ме спрат полицай трябва ли да им дам 200лв. ми ей така че ми е написал акт с красив почерк.и добре свършена работа.не се заблуждавайте има си заплата, ако не му изнася да се маха,не да изнудват хората.моето виждане е такова.случайте тук са ИСТИНА.

за тиквичко: аве ямб-ски боклук, правилно си са преценил че си тиква, доктора преди всичко не беше виновен а го натопи онази дебела свиня дето плюскахте с нея в една копанка, ама той барем е умен и опитен и се оправда, ами иде твоя ред пък ти не си като него нали си знаеш какъв си тъп г.з, на малкия му пръст не можеш се мери, тогава да те видя как ще се смееш

И какво ти стана ясно от втория постинг ? На мен лично не ми стана ясно намерени ли са тези 500 лв./за него жълти стотинки !!!/ у въпросния доктор или не. Ако са ги извадили от джоба му, няма как да се прави на невинен. Когато някой си заплаща за процедура, то това става в болничната каса срещу бележка и с обяснение за какво. И с тези пари разполага болницата за благоустройство и т.н., а не да попаднат в нечий дълбок джоб.

вярно, вижте втория постинг (те се броят ОТДОЛУ нагоре, т.е. предпоследния) и тогава дращете.

Вчера чета, че съдийчетата работели под стрес. Днес, че оправдали един убиец в бяла престилка, сигурно заради силния стрес на който са подложени.

Хванат с белязани пари и пак пуснат - е това вече върхъ

Уважавам лекарите и неимоверните усилия, които са положили по време на следването си и тежката работа, с която се нагърбват, но за съжаление сред тях има много недостойни хора.Няма какво да коментирам, че в селата, далеч от контрола на когото и да било, лекарите буквално изтезават и изнудват старите си и забравени от роднините пациенти, които от страх да не останат без каквато и да е алтернатива, не се оплакват.Много ми е болно, че държавата няма да си мръдне пръста по въпроса, а горките стари хора ги убиват непредумишлено...

Преди няколко години на баба ми сложиха пейсмекър уж по здравна каса. Доплатихме 450 лв КЕШ на доктора - иначе нямаше да го сложи. Така е в болниците, човек е съгласен на всичко, за да оздравее. Я се огледайте колко лекари имат имущества, многократно надхвърлящи доходите им. А и нещо да стане ще бъде опавдан поради лиса на доказателства. Живеем в нормална държава!

Муахаххахааххаха

НЕВИНЕН

За такива като тях е по-лесно да тикнат в ареста някой лекар набеден за жълти стотинки, Да бе докторе значи за тебе 500лева са стотинки..

Моля прочетете втория пост от форума, човека има пълно право. Относно описа на взетите пари - също е обяснил.

ти др.доктор,стига със тия 50лв/че не били пари/,не са ама на ден по20.....яяя май станаха пари...а за месеца...охооо много пари,а за година...май комисията кушлев...АМА ДЕ Е???

Оставете човека на мира бе, седесарски простаци! Двадесет години вече крадете построеното от нас, а и тормозите обикновените хора за дреболии!

Че парите се плащат на каса е вярно, но никъде не се описва за какво е плащането.Това с описването е само в малък брой болници.

Който не е правил балсамация, той не знае за какво става дума... ...Сега очаквам да ме ликвидират... Спо бе Емо! Много надценяваш гилдията :-)) Не виждаш ли че останахме един файтон хора. Буквално. Ще видим кой ще рови из мършата след няколко години... Хич да не ти пука!

Корумпирани съдебни медици - ебати държавата.

Да сте чули лекар да е осъден досега? А непрекъснато ни подканят да сигнализираме.Е на кого и защо?

От описанието на др.Бъчваров ми липсват 2 неща. Защо се плаща на доктора, а не в касата на здравното заведение. Издаден ли е документ при плащането (най-малко касова бележка е задължителна).

значи подкуп и рушвет според нашето законодателство не са синоними? Брей пренаписаха българския речник тия магистрати! После не били интелигентни хе-хе-хе...

изроди .. изроди... с тия парички хапове да си купуваш... майкат ти да е`а изардо такъв... а на съдията постановил решението тоя да прави СМО на дъщеря му, като я изнасилят в столипиново, да видим кой ще плати повече..

Извън темата-офтопик коментар-Ако говорим за сумата от 50 лева- въпросът е не дали сумата е малка или висока(в условията на криза 50 лева са много, особено за пенсионер), а дали е регламентирано и законно искането на тези пари. В държавни болници кешови плащания в брой на лекаря НЯМА предвидени в никой нормативен документ-когато трябва да се плаща в болница-плащането се извършва само на каса, срещу фискален документ, в който се описва какво и за какво се плаща.

Има налице водено дело,заведено от лицето ,,х'',което е завършило с оправдателна присъда за обвиняемия.Интересно кой плаща разноските,защо не се обявява сумата,нали искаме прозрачност?Какво следва,ново дело-за клевета,защото рушвет е едно,възнаграждение за свършена работа-коренно противоположно!

разбира се че е невинен. ама някои хора мослят че има безплатни огледи на трупове. те са го повикали, иначе си има полиция ОПЛЮХТЕ целия свят

Белязана имотна облага Напълнил си гушката Преял с луканка Сега всички доктори и останали корумпирани ще могат да си вземат на поразия по колкото решат, пък после ще пледират, че не са взели подкуп, а имотна облага. Тия съдии ако не ги опандизят язък, че гласувахме за Герберите. Аман от своеволия. Европа ще ни признае правосъдието кога цъфнат налъмите с такива присъди. Пък и докторчето нагло, сега съда да го оневини във всички медии. Във въпроса се пита колко имотна облага е взел този съд, за да си изсмуче от пръстите тази присъда? Нямам думи.

Наказателно-админист характер дело 9/2008 на Пловдивски окръжен съд приключи с присъда невинен. Съдът много внимателно и задълбочено разгледа всички факти, обстоятелства и свидетелски показания, което затвърди у мен убеждението, че в България единствената институция на ниво това е Съдът. Какво се установи по безспорен начин? Още преди да дойде в болницата и се срещне с мен Красимир Крачунов е взел пари от близките за балсамация на трупа на пострадалия руснак, отишъл в БОП и написал жалба против мен без да сме се говорили. Той и сценаристите на целия този заговор не са знаели, че междувременно съм уведомил ръководството на болницата за предстояща балсамация и нейното заплащане в касата, и че сме направили писмено запитване до Министерство на здравеопазването. След като са разбрали са минали на варианта подхвърляне на 500 лв в кабинета. Ей, сценариста на постановката, ами ако аз бях сложил тези 500 лв в джоба нали болницата щеше да ми търси 1200 лв, колкото струва балсамацията. И трябваше да спестявам от заплата от 164 лв на месец, за да ги довнеса. Отначало се чудех защо разследващите органи не могат да видят истината. По-късно разбрах, че това съвсем не е така. ТЕ НЕ ИСКАХА ДА ВИДЯТ ИСТИНАТА. За такива като тях е по-лесно да тикнат в ареста някой лекар набеден за жълти стотинки, като лицево-челюстния хирург мой съименник от ВМА с 50 лв/ами с толкова пари на зъболекар не можеш да отидеш/, отколкото да се разправят с истинските виновници за източването на милиони евро от европейските фондове. И много ясно - преследването на истински корумпирани политици и бизнесмени никак не е здравословно. И обратно - репресията върху невинни и беззащитни лекари се поощрява с награди. Сега разбрахте ли защо спряха парите от Европейския съюз? Не? За тези дето още не са разбрали - заради неефективна борба с корупцията. И ако има някой, който все още се съмнява в моята невинност най-искрено му пожелавам да попадне в подобна ситуация и да успее да докаже пред Съда своята невинност. А на сценаристите на този заговор срещу мен ще припомня онзи закон от физиката, който все още е в сила и гласи, че на всяко действие има равно по големина и противополжно по посока противодействие. На този удар аз издържах и нямам намерение да напускам. Сега очаквам да ме ликвидират. Ще попита някой кой има интерес от това. Ние съдебните лекари сме най-мръсното племе. Отъркани сме в репресивните органи и обичаме да си правим номера чрез тях. Кой друг е способен на такава подлост!? Атаката идва от колеги, чиито имена ще обявя по-късно. д-р Емил Бъчваров (29.07.2008 г. 13:06ч.)

корупция,подкуп,рушв сега и ''имотна облага,за извършена работа''.Моля вашите предложения за още синоними.

Айде стига сте грачили като не го познавате и не знаете за какво става въпрос! Работил съм с него. Свестен е и е много коректен.

очаквам скоро убити доктори. ще поискат пари от човек който няма ще умр негов близък и след това почват убийствата на лекари искали подкуп. само малко ракийка трябва след погрбението на някой луд и са до там.