Коментари - Дончев: Има организирана съпротива срещу реформите | dnes.dir.bg
назад

Дончев: Има организирана съпротива срещу реформите

Много често срещу ключовите реформи, от които имаме нужда, има добре организирана съпротива и тя е една от основните спирачки за политиците да са нерешителни.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Има организирана съпротива срещу реформите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен съм с констатациите ! В момента имаме Убразователната а не Образователна система ! Тя не генерира висшисти, а ВИШИСТИ ! Какво направихте обаче за да смените системата ?!?!?

Дай Боже да е организирана съпротивата срещу всички вас - чехъла и вие подлогите. Какво искате- хората да си дадат домовете и пръстовите отпечатъци, а после да изчезват ,за да са безплатни донори на турците и САЩ и то физически?

Съпротива срещу Реформи, винаги ще има. Едва ли Корумпираните Съдии ще се откажат само от кокала, който им дали разни некадърни депутати от преди 20- 25 години. Бойко Борисов, трябва да е разбрал че не управлява страната. А страната се управлява от НЕСМЕНЯЕМИТЕ Съдии. Всяко Решение на правителството мож да бъде спряно от разни Корумприани Съдии. Най- добрия вариант е Всички Висшите Съдии да се избират от Парламента с 60 % ,мозинство( малко повече от 50 %) и от Президента. Иначе не би могло да има промени в Съда и да махат Корумпирани Съдии. Каккто, сега когато закриха Митница Свиленград, ако бяха питалли самите корумпирани митничари, кой да им бъде Шеф ( по същия начин се избират Висшите Съдии). Първо трявбва да бъдат махнати всички такива Съдии, а после, Новите Съдии да правят промени в Съда.

Правилно се съпротивляват я! Те като реформите са само вредни, ще се съпротивляват. Реформа да пускаме орките. Е хората не ги искат. Не редно орка с по-високи доходи от специалист само защото не е българин. Реформа за глоби, дето ще разорят всеки с бг заплата. .1000 лв на кшошарите! Еми оправете заплатите първо. Реформа да се прецака южен поток. Да не говоримм как рефомиират бизнеса с по един двама застреляни на ден. Абе тези май малко се съпротивляват.

Какъв качествен материал, какви пет лева, той материала изчезна отдавна, останаха само тикви и чехли.

Над два милиона трудоспособни българи са в чужбина, и няма да се върнат, омерзени от положението тук.Нима някой очаква, че трудовият ресурс в страната ще се възстанови така бързо, безусловно и качествено?

като започнете да цените труда на хората и да им плащате подобаващо, същият този потенциал ще работи за България, а не за някоя друга държава .....просто е, но вие не искате да го асимилирате.........така че единствената ви възможност е да си търсите алтернативен потенциал в идващите сирийци,афганистанци и др. подобни

Sm3hurk0

Дончев: Има организирана съпротива срещу реформите ! Не бъркай реформа с кражба !

Спрети им контрабандата на комуноидиотите, пък нямало да има организирана съпротива. Тези от това щъкат толкова години, и сега йок. Ееееееей момко, това е безскуполна зган, само за гушата, и никаква прошка!!!

Много се чудя дали реформата всъщност не е поредния опит за овладяване на правосъдието и превръщането му в чист инквизационен процес? Така наречените реформатори се доказаха като пълни невежи, които явно няма да извършат професионални промени, а само поръчкови процеси. Като вземем предвид, че Чаналова посегна на Белведере, за а попадне от синдик в едни дебели мазни ръце, няма никакво съмнение какво означава реформа в съдебната власт.

Какво се правят на жертви? Какво се правят на уж искащи реформи, а все някой друг ги спира.... пълни измислици, когато трябва да крадат са страшно единни, а когато трябва да отговарят все някой друг им е "срал в техните гащи".... е стига лъжи, не сме чак толкова тъп народ!

Sm3hurk0

очаква се от нас да се правим на тъпи.... и вяращи.

Това ли е оправданието за т.н реформи, които са близо до абсолютната нула?!

Ясно е, че движещия икономиката ни "ресурс" намалява, за сметка на само потребляващия "ресурс" от малцинството а вече и от мигрантите.

това вице-премиерче, изброява, изброява, а пропусна да каже колко са чиновниците на държавното корито??? или от тези 3.1 милиона поне половината, лапат от коритото!! ;))

От ГРОБ до гроб !

Охх, защо ме прегризвате*? Абе, мнного съм сттар, вече ! дедо Ратко

Очевадно, скоро е бал, с Никито Михайлов, на БФС, Прецедента! Следовател: старшинка Тодорка

щуротия на Москов,а за съдебната реформа се дърпате бе другари? Щото със здравната реформа на Москов съвсем ще ни лишите от здравеопазване нас...а за Вас проблеми няма...вие и пари имате и възможност да се лекувате кеф ви у нас при най добрите специалисти..кеф ви в чужбина на държавна издръжка. Виж със съдебната реформа е друго... за нас добре, за вас...зле затова там се дърпате.

За кой рИформи иде реч другарЮ? То от 27 г. само рИформи... Аман от реформиране!

Много добре е да има организирана съпротива срещу безумията на управляавщите - колкото повече толкова по-добре. А иначе Дончев дрънка общи приказки, клишета и ала-бала. Ама много малко хора били останали в България и то все лош материал...Ами защо останаха толкова малко хора бе, пич, и защо вместо да чакат ГЕРБ да ги "оправи" все повече гласуват с краката си и бягат от ултра-десния ви концлагер - колкото и да ги убеждавате по телевизията, че всъщност ставало все по-хубаво...Той впрочем е един от малкото в безумния цирк наречен "управление на ГЕРБ", който може би, макар на инсинктивно ниво, усеща, че нещата в България никак не вървят на добре, независимо от фалшиво-оптимистичната картинка която ГЕРБ създава чрез пълния си контрол над всички институции и слугинските медии. Просто си дава сметка, че създаването на фалшива паралелна, медийна псевдореалноаст, колкото и да е успешно, не решава никой от проблемите в истинската реалност. И че рано или късно ще последва катастрофален взрив и колапс на държавата, за който ГЕРБ, именно заради пълната, неограничена власт която имат няма да успеят за хиляден път да се оправдаят с "предишните", и да припишат на някой друг отговорността си, по иначе толкова любимия на Боки Тиквата-Винету начин.

Не само трябва съпротива спрямо бруталната ви простотия ами време е за сопите и да ви изчисти народа от властта!!!!!!!!!!!!! Защо румънката е жена политик на Европа а Мутрата е аборигена на еврогейското скотилище наречено за камуфлаж съюз подчинен на ФАЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОТ ГРОБ И ДПС

Т.е - некачествен материал, необразован който само недоволства, при това не оценява колко е добре. Въпреки усилията на правителството има организирана съпротива от (разбира се) лоши хора, които не могат да оценят колко са добре и колко добре работи правителството.

Няма организация срещу реформите. По лошо е. Пълно недоверие към олигархичното управление вкл. реформите , които опитва да прокара. Държавата няма полезни ходове заради проигравано 25 години доверие.

Докато управляващите комуняги мачкат поголовно малкия и среден бизнес и дават път само на "нашите" хора и фирми така ще е. Гръбнакът на всяко проспериращо общество е дребният и средният бизнес, а не само мастодонтите. Това е формулата на успеха, драги четящи. И това управниците ни много добре ги знаят.

Ха, дубрурту! Поредният прогледнал и прозрял, че без образование нещата са зле. Хайде сега ударно го направете образованието и догодина искаме всички вече да са образовани. Тютюджиите на Местан ще ги направим програмисти, хората на самоковския Пиже - електроЕНДженери (те имат голям опит), а кварталните чалгаджии - културтрегери. Успех :)

"недостигът на качествен човешки ресурс." Или както каза Доцент Тиквун "м'тряла е скапан"

Правителството свърши една много важна работа- обедини народа срещу себе си.

ти с турците ли легна!!!!!

При тези цифри за "структурата"на обща еството ни, сметката въобще не излиза! 3,1 млна работещи, 2,2 млна пенсионери, ученици и студенти общо 900 хиляди, общо прави 6,2 млна.В България сега има около 7 млна народ, дори и по-малко.Ако децата са само 800 хиляди, значи сме я втасали...Във всяко общество дела на децата до 18 год е около 25-30 %.При нас е по-малко от 13%.

Първо, реалното население не е 7 милиона, а е под 7 милиона. Отделен въпрос е защо беше надут резултатът на последното преброяване. Второ, за население се броят и всички постоянно пребиваващи на територията на страната, а не само българските граждани.

И този дървен философ започна да ,,цитира,, Борисов.....Говори общи приказки, без да казва нищо....Като има ,,организирана съпротива,, кажете коя,къде е тя? Тя(той) иам ли име или е нещо абстрактно в главите ви (оправдание за накадърноста ви). Сега ли след близо два мандата разбрахте, че има съпротива? Как ще я преодолеете след като нямате идея, ,,КОЙ,, и как се казва тази съпротива..? А може би знаете отговорът на въпросът ,,КОЙ,, но ни баламосвате с общи приказки от ,,репертоара на Бойко,,...?

Е, все пак цитира наместника на господ.

Пределно ясно е, че тези които искате да реформирате няма да ви подкрепят ( и Дянков даваше идеи, сега и Горанов ще изгоните ...) и ще трябва нов заем, въпреки че сме отличници..

скапано селско театро за отвличане на вниманието

"Една от бариерите за силен икономически растеж сега е недостигът на качествен човешки ресурс. " Кво ся - няма качествен МАТЕРИАЛ ли ?

Но по разбираеми причини не го допускат до софрата.

И какво да прави качественият специалист тук, в кой завод да работи или в кой университет или лаборатория и за какви пари

ИМАЛО БИЛО НЯКАКВИ СИ 280, 000 БЕЗРАБОТИ? НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН БЕ ЧОВЕК. КАК ГИ ПРЕБРОЙ ТОЧНО-ОТ СПИСЪЦИТЕ В БЮРАТА ПО ТРУДА ЛИ? АЗ ПЪК ПРОЧЕТОХ, ЧЕ ПО БРОЙ НА НОВОЗАКУПЕНИ КОЛИ СМЕ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА. ДА СЕ ЧУДЯТ И МАЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ. И ДА НИ ЗАВИЖДАТ, РАЗБИРА СЕ.

Една от бариерите за силен икономически растеж сега е недостигът на качествен човешки ресурс Причината за недостига на качествен човешки ресурс в икономиката, е наличието в изобилие на некачествен човешки ресурс в политиката и управлението на държавата. Точно това е причината , качествения "материал" да се изнесе в чужбина.

Дончев: Има организирана съпротива срещу реформите Ами тогава г-н Дончев , престанете да се съпротивлявате на реформите.

Естествено. Че кой пуска кокала. Вие затова сте на власт за да поемете отговорност и да промените нещата. В бюджетните структури гъмжи от "незаменими" пенсионери а няма места за младите, които напускат страната по 12-15 хил. месечно. Вземете мерки.

а истината е ,че нищо не правите.