24 г. затвор за първата жена президент на Южна Корея

Бившата южнокорейска президентка Пак Гън-хе бе осъдена на 24 години затвор по делото за корупция, злоупотреба с власт, принуда и разгласяване на държавни тайни.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Иван Костов се е учила!!!

Може само да си представяме такъв съд у нас да съди тези които ограбиха държавата ни разгромиха икономиката и прогониха толкова милиони българи извън Родината ни.За тези престъпници дори ловешкия лагер би бил като почивна станция.Бог бави но не забравя.

Нашите 2-3 първенци трябва минимум 550 години да получат.

Пак си избирайте жени да ви управляват...по съвети на приятелки, бивши приятели, подвластни на алчност и моментни настроения, злоба, завист и страх - всичко в едно! Коктейл - "Мамма миа!!"

Единствено и Само на Западния Свят !!!

Дължат го единствено на себе си! 20 години след корейската война събориха грозната сграда на американското консулство в Сеул и направиха площад със статуя на крал Седжонг. Те са едни и от големите кредитори на САЩ. Така, че като не разбираш, недей да плямпаш! :) Аз живея в Сеул.

Корея не дължи нищо на запада освен разделянето си. И тази президентка беше манипулирана чрез приятелката ѝ любовница по заповед на Обама. Е сега ще иде където трябва.

AlekoM

Ето това се казва съд - да осъдиш Президента! А не като у нас само ...

Бившия президент. Има разлика. Докато политик има власт ще намери начин да я използва за да избегне съда.

Това което в ЮК се смята за корупция, в БГ е пазарна икономика, демократическа и евроатлантическа ценностна система.

Най-накрая! Таз леля беше и слугиня на САЩ и ако беше останала на власт, щеше да има здрава криза в отношенията със Сев. Корея. Навремето не можаха да пипнат баща й, който е бил виден мафиот, активно участвал в изграждането на мафията в следвоенна Корея. Тая се опита дори да промени учебниците по история, да изтрие баща си от там, но за щастие не успя. Има една малка клика от все още заблудени корейци, които я подкрепят-протестират, развяват американски знамена, молят Тръмп да бомбардира Сев. Корея и прочее.

На тия с минусите ще им кажа, че корейците неистово се стремят за обединение и не им дреме нито какво мисли сащ, нито китай, нито русия! Обединението на отбори на последната олимпиада никога не би се случило, ако тая женица беше останала президент. Миналата седмица пък в Пьонян (Пхенян-столицата на Сев. Корея) имаше огромен концерт с участието на звезди от Южна Корея.

осъдиха я за има няма 5-6 МЕСЕЦА !

Ето така се прави....а ние сме нация от търкачи на лотарийни билети, съмнителна хигиена, без зъби в устата и с мнение, базирано на пеефски кафяв вестник от 50ст.

няма нищо съмнително около хигиената ни :)

Има, разбира се. Най вече в мат'риала.

Това е което трябва да се случи и с Тиквоча...

ние кога ще осъдиме Чехльо ?

В нормалните е така - разтрел или доживотен затвор за крумпирани политици. В България при постоянни ГИГАНТСКИ КРАЖБИ ЗА МИЛИАРДИ ЕВРО няма осъдени. Всички, които са управлявали страната след 1989 и с минимални присъди от поне по 25 години. А трите прасеца Б. Ц. П. или доживотен затвор или смърт.

То тук от 70 години няма осъден политик. Явно са безгрешни.

Името на съдията странно напомня на братовчеда му от север или е ТОЙ?

70% от корейците имат фамилия Ким = явно са роднини, нали?

Може и да не са роднини, но много си приличат.

Ако Стоянов, Първанов, Плювенлиев и всички политици бяха в Китай с подвизите си, бихте ли ми казали каква ще съдбата им?:)

Конфискация на имуществото, ще му оставят само толкова пари колкото му са нужни да си плати разходите по разстрела и погребението.

В Китай ги стрелят.

Ето това е демокрацията в действие срещу корупцията...!!!!!! Когато у нас осъдят най-напред да речем комунистката от БСП Масларова, която открадна 19 милиона лева като социален министър, тогава ще значи че нещо демократично е станало и в България... Да видим новия закон и структура срещу корупцията по висшите етажи какво ще направи...?!?!?!

ИМА НЯКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ЮЖНТА КОРЕЯ Е БЪЛГАРИЯ, НАЛИ ТАКА? И ТЯ НЕ Е САМО В ОБЛАСТА НА ИКОНОМИКАТА.