Две прокуратури разследват случая ”Химко”

Писмото на инвеститора Ян Аронов е получено в Главна прокуратура на 20 януари. Разпоредени са проверки от прокуратури в София и Враца.

Обратно в новината

Коментари - Две прокуратури разследват случая ”Химко” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти да видиш.......link

"...Съветник на име Богданов не съществува в екипа на министър-председателя. Писмото за Химко е съшито с бели конци, заяви пък Севдалина Арнаудова, медиен съветник на премиера Бойко Борисов..." Че кой каза че му е съветник??? , или има нещо...??? И какво г-жо/г-це Арнаудова ? Сигурно е "кьор фишек" , но много ме учудва времето и начина на реакция от страна на МС ??? Десет дни никой не обръща внимание на това писмо и изведнъж след медийно отразяване са назначени ДВЕ ПРОКУРОРСКИ ПРОВЕРКИ и е СЕЗИРАНА ДАНС ...??? КАКВО СТАВА ???

Докато допускаме разни сммешки като радан кънев и дсб да са в управлението на държавата, трудно ще вървят нещата. Вчера излиза същият радан и обяснява колко "лош" бил премиерът и как не се намесвал, а всъщност министърчето, заради което те УЖ са вече в опозиция, е получил още ноември месец сигнал, но си е траел. Според информацията на Министерството на правосъдието на 19.11.2015 г. в министерството е получено становище от ANJ Group Corp. до министъра на правосъдието Христо Иванов. В становището собственикът на дружеството Ян Аронов оспорва условията, определени от синдика на Химко АД и настоява за проверка по случая. Такава не е направена. Месец по-късно на 28.12.2015 г., след като министър Екатерина Захариева се запознава със случая, разпорежда на Инспектората на Министерството на правосъдието да извърши проверка.

Да знаете от мен - след като има роля, активна роля на Тиквата, на Борисов в този скандал, ЗНАЧИ ВСИЧКО Е ПОСТАНОВКА! Помнете ми думата - пунт и пластика, ДИМКА!

Така е - на Марко ластика .

Ако Борисов е сезизал прокуратурата за тази проверка, значи не е замесен той и неговите хора и котараци, нито Доган и неговите кръгове и обръчи - ТОЕСТ МАФИЯТА, значи е партенка, ИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА СЕ РАЗБРАЛИ С ПЕЕВСКИ И СЛУГАТА ИМ ЦАЦАРОВ КАК ДА ОТИГРАЯТ И ТАЗИ ДИМКА И КАК СЛЕД НЕЯ ЦАЦАРОВ ПАК ЩЕ ЗАМАЗВА, КОЕТО Е ОБЩО ВЗЕТО ОСНОВНОТО МУ ЗАНИМАНИЕ ОТКАКТО ПОЕ ПОСТА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ТОЗИ "ОТЛИЧНИК", КОГАТО НЕ АТАКУВА БАНКИ ИЛИ НЕУДОБНИ НА ПЕЕВСКИ, ДОГАНИ БОРИСОВ,...И НА САМИЯ НЕГО, ВКЛ. МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ, ... И така тези хем ще отвлекат вниманието в подобен критичен за мафията в България момент от престъпленията и безобразията им, клатейки пак и отново, непрекуснато държавата, хем след това ще имат възможност да се покажат на "бели коне" с индулгенции за невинност, това е! Поредният цирк натези, на циркаджиите.

Чужда прокуратура трябва, не българска! Коя да е наша прокуратура е зависима от управлаяващите и в момента, и предишните. Много са ни навързани всички институции и затова няма уволнения, а постоянно се раздува щатът, въпреки намаляването на българските поданици!

Защо от Реформаторският блок не запитат СДС министъра левент Лукарски, защо е назначил за съветник човек с картонче, като Каролев. Не, не е лош човек, не е глупав - напротив, но е странно как партия като СДС лансира кадри с картончета на ДС. Иначе прекрасно замазма скандали, сривове и ... стои в предните редици, когато чужди инвеститори идват в България. Е, за такава свобода и демокрация се борихме - чуждите фирми минават първа цедка през старите кадри и структури от комунизма. Не са лоши хора, но ... доказаха, че 25 години не успяха да пренасочат България в правилна икономическа посока. Провалиха се тотално. Но кокала не пускат. А той е съвсем оглозган.

Прав си, абсолютно си прав.

Има ли друга Соц--страна където в руски ръце е 30% от икономиката и или около 51 000 фирми.Никоя не отчита печалби и съответно да не плаща данъци.Това го може само у нас. Щом е за "братска" Русия, може и дупе да и дадем.

Така нареченият "случай" в "Химко" е поредната сценка и много зле скроено и изпълнено активно мероприятие за заблуда и отвличане на общественото внимание, чието разследване ще е загуба на време и ще "ОНЕВИНИ" ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО ОБАЧЕ НИТО СА ЗАПОЧНАЛИ СЕГА, А ПРЕДИ МНОООГО ВРЕМЕ, НИТО ЩЕ ОРИКЛЮЧАТ СЛЕД ПОРЕДНИТЕ ИМИТАЦИИ НА РАЗЛЕДВАНЕ. Просто ще издадат индулгенция за невинност на престъпници, които са разледвани ЗА ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ, вкл. по пуснати кьор фишеци като този...

Както и да е, ако има все пак нещо вярно в това псимо, то тогава наистина нещата са ударили твърдо дъното в България!

Безумно е институции, медии и дуржавен ресурс да се занимава с казус, очевидно подхвърлен, кух и фалшив. Накрая, ако се окаже, че е младежка шега на приятели на "г-н Богданов" ( не знам защо се сещам за онова момченце тикано напред Лъчезар Богданов от "Отворено общество" ) кой ще поеме отговорнот за загубеното време и пари в търсене на неясни хора, компании и корупция. И да, всичко си заслужаваше, ако имаше писмо от реална фирма и хора. Случаят не е такъв - подхвърлена измама, която ни отклонява от истинските скандали и проблеми. После реалните проблеми ще минат под същия знаменател.

Като съветникът на министъра на икономиката Лукарски, премиерът и най-голям експерт по МВР, ДАНС службите и всичко останало, прехваленият от него отличник - главният поркурор Цацров и останалите не знаят, да им кажа каква е причината и за тази покупка на Пеевски - ПРАНЕ НА ПАРИ И ЗАВОЮВАНЕ НА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПОЗИЦИИ В НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА НА БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ И КОНТРОЛИРАТ, И ГРАБЯТ КАТО ЗА СВЕТОВНО БЪЛГАРИЯ И НАРОДА Й (вкл. КТБ и де що могат да откраднат) ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ! Е нали тези десетки милиарди долари пари и активи все някак си и някъде трябва и да се преперат, за да влезнат легално в обръщение и да оправдаят и "УЗАКОНЯТ" ПОКУПК НА ЛУКСОЗНИ КЪЩИ, ЯХТИ, ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ И ЛУКСОЗНИ ПОДАРЪЦИ КАТО ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ ЗАД ГРАНИЦА НА ЛЩБОВНИЦИ! Преди време се чудехме къде са отишли 4 милиарда лева откраднати само от КТБ в малка България. Сега пък се чудиме от къде Пеевски имал стотици милиони и милиарди, с които пазарува наред всичко в държавата> И СЕ ПИТАМ ДАЛИ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА - Цацаров, МВР И ДАНС, правителството - Борисов и Цецо Голямото Уха, разни куп други служби - финансово разузнаване, БНБ и други банки, КФН, ... ИМА ПОНЕ ЕДИН, ДОРИ И ЕДИН ЕДИНСТВЕН СРЕД РОЯЦИТЕ ВЕЛИКИ И НАЙ-ВЕЛИКИ И С ОГРОМ О ПРЕТЕНЦИИ ЕКСПЕРТИ, КОЙТО ДА МОЖЕ ДА СМЕТНЕ ... КОЛКО Е 2+2?

Е, не съм сигурен дали 2+2 прави з или 5, но съм сигурен, че никога не прави 4, защото винаги се намесват такива коефициенти и реципиенти, като д.пеевски, че сборът винаги е грешен в тяхна полза. Време е да му се смени фамилията - да стане Плачевски.

БЯГАЙТЕ ДА БЯГАМЕ! ТУКА ВСЕ ПО- ЗЛЕ ЩЕ СТАВА ЗА НАС! ТУК Е ТЕРИТОРИЯ НА МАФИЯТА! ИНВЕСТИТОРИТЕ СИ ТРЪГВАТ! КАКВО ПРЕПИТАНИЕ ОЧАКВАТЕ?

Химко не става за завод вече, инсталациите ги изнесоха. Става само за скрап. Ам има достатъчно железо и цветни метали за да се изкарат няколкостотин милиона от старо железо.

Със сигурност Химко няма да се възроди, заяви по Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. На въпрос какви са интересите на Пеевски и от къде са парите, Каролев отговори: "Не е моя работа. Нито работя за ДАНС, нито за прокуратурата." Препрочитам новината още веднъж и пак ми липсва една проверка на прокуратурата - тази, за която споменава и Каролев... за произхода на паричките в Пресенце-касичката;о))

с нещастниците от държавната администрация, прокуратурата и съдиит. Ами си заслужават! Хак им е! А не вярвам Пеевски пъл да е чак токова прост та да използва свободни имейли и изпимислени имена, при условие, че иска да го купува.

Да се внушава : " Борисов наредил на съветника Богданов да рекетира руския американец за да може държавата да даде Химко на Пеевски"! Не прикривайте възхищението си от мен тролчета изроди мои! На това внушение балъка няма да издържи, късате ждуки ... направа можна да падладее

МОМЧЕНЦЕ, А НА КОГО СЕ ПАДНА ХИМКО , ? НА ПЕЕВСКИ, НАЛИ? НЯМА ВРЪЗКА, НАЛИ?

Частно предприятие, обявено в несъстоятелност, продавано от съдия изпълнител, след съдебно решение!!?КЪДЕ тук е държавата?

каролев го сложили на амбразурата... да обяснява.... ашколсун и специалист!

Каролев = празнословещо кобургско плямпало.

На тая само като и гледам снимката....

Боко, кажи си!

Разследва се подкуп даден на синдик или на синдикати или на измамник от лице, което няма право да дава подкуп. Излиза, че измамените са толкова прости, че нямат аналог. Въобще не става дума за Пеевски, който трябва да плати близо 1 млрд на държавата и кредиторите на Химко.. което означава, че малко му е нежен баланса на кинтите и от студа е дал много смела оценка. Не вярвам Пеевски да има 1 млрд, за да плати чужди дългове и да изравни сметката, а после да сипе поне 20 млн , за да тръгне производството на Химко. Който иска, да вярва, нека да видим! Но до тук нямаме един пример за успешен бизнес на Пеевски.

Как така да няма пример за успешен бизнес на Пеевски?! Напротив! Всичките му бизнеси са успешни. И хората го харесват и пазаруват от лафките му, пленени от очарованието и енигмата на този успял млад човек.

Аз не пазарувам от Лафка, защото унищожи будката на дребния човек, за да се намърда на негово място.. Това не беше без подкрепата на ГЕРБ и БСП не забравяйте. Освен това той бастисва дружество след дружество и медия след медия, така че не е много успешен. Критерий са данъците, които внася в държавата, другото е в сферата на догадките.

И 15 прокуратури да разследват случая крайният резултат е ясен. Виновни няма.

разследване с предизвестен край !! невинен !!!както всичко в България !!дърпай шалтера !!

И пет прокуратури да разследват случая "Химко", от четината на мамин Прасчо няма да падне и косъм.

Прокуратурата е както комисиите,нищо не оправя тя излиза оправдателно за силния и властта-ще видите!!Така както КТБ ще се замаже и Пеевски ще вземе за скрап Химко.Какво стана с хотелите на Първанов-ще се провери и и и и и......,какво разбрахте........?! Нито един осъден,всички са чисти като роса....!!Всичко е ясно само дето ще харчат още разходи за потулване.

герберастите, дето ни обяснявяха в предния мандат, че Химко е яма и не е добре да се национализира и намери хляб на хората, сега изведнъж американски инвесттор го намира за привлекателен...

Първо се запознай с детайлите пък тогава пиши сквернословия.Такъв американски инвеститор няма както няма и офис и телефон.Празноглавите като теб се мъчат да изкярат някой лев но уви.Не се получава.

135 какви детайли бе! Има подписано изложение за искане на подкуп какво се шикалкави,Пеевски ще го Гушне евтино за скрап както всичко до сега и това ще мине..........???!!

не ви минават боковските ченгеджийски номерца! Това , къв бил адреса, регистрацията и телефона не дискредитира сигнала, както и в случая с 2- те каки! А това, че под сигнала са се подписали американската, швейцарската, френската и германската камари как ще го неглижираш?

разработиха се! Като с френската фирма!

МАЛКО СА!НАЙ-МАЛКО ОСЕМ ТРЯБВА ДА СА!СМЕШНИЦИ!!!А С КТБ КАКВО СТАНА???

Поредния опит да се заиграват срещу Правителството. Ама много пошли опити, откакто поевтиня толкова нефта.

В България за 25 години се откраднаха от проруската ДС-КГБ мафия активи и пари от държавата и българския народ, възлизащи на около 120 милиарда долара, като разграбването стана планирано и на етапи. По-голямата част от тези пари отидоха в крайна сметка при лица, фирми и олигарси на Москва и КГБ сметки като крайни реципиенти, като разбира се и българските И НЯКОИ ЗАПАДНИ "ПОСРЕДНИЦИ" НЕ ЗАБРАВИХА ДА СИ ПОЛУЧАТ СВОЕТО ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО - при последните за благосклоннното си, но затова пък редовно ЗАБРАВЯНЕ ДА ВИДЯТ НЕЩАТА И ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ НА УТРЕПАНИ ПРЕД ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА БУКВАЛНО ПРЕД ОЧИТЕ ИМ И ЗНАЕЙКИ ОТЛИЧНО КАКВО ТОЧНО И ЗАЩО СТАВА В БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ЧЕ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, И КОЕТО Е ОЮЕ ПО-ИНТЕРЕСНО - С РУСКИ ДС-КГБ ГЕНЕЗИС, И ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ И РЪКОВОДИТЕЛИ ... ДОПУСНАХА ВСИЧКО ТОВА!?!?!?

Във ваше допълнение и подкрепа: И продължават да крадат. Общо взето патриотите си плащат данъците, а кърлежите източват и унищожават. Нищо не може да ги унищожи, докато има държавна собственост и безстопанственост. Където могат ще го правят махне ли се възможността полудяват и търсят възможност да махнат властта. С борда се провалиха и сега гледат да смучат,където има скрап за връщане.

а колко прокуратури разследват случая с банаката

Или мейби, ирански милйонер! Едната поркурорка , можи и нищо да не прави, но тази, от Глав. Цацаратура трябва да го кажи! леля Сийчи

Ха, ха Прокуратури, В БГ има само слуги на г-н Пеевски и задкулисието. Да добре се движим след 50 години ще сме отново част от османската държава. Хора не виждате ли какво става? Отнеха ни икономиката сега изхвърлят от учебниците на децата 500 години Къде си вярна ти любов народна?

А,връзката между тях със СМС-и ли ще става?!

със сринато доверие.. Как се живее в подобна държава?

Че то, това, "живеене" ли е? Това е само едно мъчително съществуване!

много баби , хилаво дете !

Абе нали уж нямаше валиден подател на писмото а сега намерихте занимавка а и някой лев в джоба на тия дето забъркват най много рекети

"Инвеститора" Ян Аронов, роден в Масква, заминал за США и съдружник с други руснаци, с които саботира всяка икономика , до която се допре. Химко" има да дава близо 1 млрд за дейността си и от един печеливш завод беше разрушен от местните алчни мозъци. Сега няма кой да плати дълговете му и една руска хиена иска да се намърда, за да прокарва руската имперска политика.

"Не е луд кой яде баницата, а който му позволява"! Кажи: КОЙ ПОЗВОЛЯВА? И как се купуват само активи, без пасиви! Ако не знаеш, или не ти изнася, по-добре не пиши!

Не 2...а 2002 прокуратури да го разследват, пак нищо няма да разбере защото прокуратурите са Български!

Место Химко най-добре да земат една друга да се разследват тези прокуратури, може да излезне нещо.