Въвеждат единни е-регистри, за да няма опашки по гишетата

До седмица ще заработят първите единни регистри, така че гражданите да не висят по опашки за всеки отделен документ. Чиновниците ще имат служебен достъп до тях.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат единни е-регистри, за да няма опашки по гишетата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората го правят в ЕС по електронен път си правят фирма эа работа от компютъра в къщи эа ден вадят си всякакви документи по еектронен път,а и това е нещо служебен достъп да не искат от хората

Не само KAT Ами общините, които начисляват промяната за статута на Вашата собственост Трябва да плащаме за едни и същи документи два пъти, когато вече съществуват, и това е целта да печелите пари. Това струва на хората 1500 лв., За да копират същите документи с малка промяна, което е едно изречение Това се случва във Велико Търново нищо не се е променило

Шегата настрани, но и това е графата - прекалено хубаво за да е истина. Виж КАТ и НАП ги обединиха за нула време и сега сигурно ще ти взимат книжката, ако не си платил данък смет. Ама то това друга схема, защото решиха, че няма да вдигат заплатите на полицаите и намериха начин да им докарат странични доходи като взимане на книжка и спиране от движение за неплатен акт и т.н. не знам... В Македония заведени от суров строеж до работещо се регистрира за 3 дни, при нас за 3 месеца докато събереш разрешителните, да не говорим, че повече служители не са запознати с промените и им обясняваш и на тях...

''Опашките най-големият враг на предприемачеството'' Толкова ли си можеш би Простий , искаш ли набързо да ти изброя десетина по-сериозни , не че обичам да вися по опашки , но това ли беше с което толкова да се заемеш ентусиазирано , или пак само маркираш?

Казаха,че в КАТ София на ден минават около 900 коли.Ако сложим по една минута за автомобил,което е невъзможно,това са 15 часа. Не може ли да се вземе опит от чужбина където регистрацията на автомобила не е такъв цирк.

Айде бе ... регистрирал си автомобил в Германия ... а ...

Въвеждат единни е-регистри, за да няма опашки по гишетата Само не ми е ясно, защо нещо , което е можело да се направи преди 12 години, ни се обещава сега.Повтарям засега само ни се обещава да стане до седмица, без да се уточнява годината.

Никакъв месец, никаква година! До една седмица! :-))) Боже, прости му на пожарникаря, той за пожарникар е учил, но за пожарникар не става, те го направили министър-председател :-))) Пак някой му е пъхнал конска муха под опашката и му гледа отстрани сеира ...

питекантроп му трябваха 10 години на държавна хранилка, за да започне да усеща през дебелия си череп, че има проблем. Още 10 ще му трябват, за да разбере същността му, поне още 10 за набелязване мерки по милиционерски тертип и още 10 за да накара подопечните му калинки да се задействат, има-няма 40 години и ще усетим резултат. От такъв череп, толкова! Замислям се да започна една лека еволюция към костенурка, живееща поне 100 години.

социализма изкара малко повече то 40 години и се гътна. Така че явно Баю както се изживявя като Тошо 40 години ще го търпим. Мо то йс памрепси ще тръгне икато Цола Драгойчева ще се изпуска на събития.

Luna0102

По немската има реклама за една мома в сауната, изряза се здраво и така изгони други две от там и остана сама. Та хапвате боб с много чесън и всички врати за вас са отворени и сте обслужени за отрицателно време. Иначе каквото и да въведат, на лелите като не им се работи, пак ще те мотат с дни.

къде да ти пусна заявление за електронна скица, от действащ план с подпис на Цар Борис? Дай линк! После си вземи 10 дена неплатен и ела с мен да обясняваш на изцъклените чиновници, на които ще я представя въпросната скица, че законна! Бла-бла! Бла-бла-бла...

Ашколсун де! До сега какво Ви пречеше да го направите толкова години?

То и сега ще стане, колкото предния път. Тоя сериал се върти от 2009 насам

Ами като почнеч от неудобното работно време ... Местни данъци Варна - 8,30 отварят, но апаратът за разпределяне на номера е от 8,45, в 9,00 започват гишетата!!! И така до 16,30 - ами честито - пуснете си ден!

Как ще ги стигнем... датчаните? Гледах един документален филм за най-добрата библиотека (обявена за печеливша в класация), която се намира в Дания. Та в тази библиотека например, в Дания, можете да си извадите и шофьорска книжка и задграничен паспорт и лична карта. Без да ви се налага да ходите до КАТ/МАТ, до общината, до полицията. И то на фона на факта, че всичките служители в цялата библиотека са пет-шест, най-много десет души. Изваждате си документите сами, никой не ви обслужва. Как става тоя фокус само не разбрах точно, но важното е че става!!! Как ще ги стигнем датчаните? Никак!

Това е добре, но намръщените лелки, които удрят по един печат и те натирват към следващото гише, какво ще правят? Пак ще има доста недоволни..Заедно с бесепарските кретени, които винаги са недоволни, щом техните кауни не са на валст

Ще протестират, ве, много ясно. Блокади на Орлов мост, заплахи, намеци, кратки музикални форми пред атрибутите на властта... по примера на ченгетата. И те се борят за комата насъщен хляб, все пак, иначе ще им се наложи да се квалифицират и да си изкарват заплатата с труд и производителност. Но минусче заради политизирането на една тема (лелките по гишетата от КАТ през НАП до пощите), която е устойчиво непроменлива през всякакъв вид и цвят управление.

Човекът се мъчи да направи нещо ама с кал небостъргач не става.

Така се рабира, че иска да направи нещо в Тоалетната. Да опита без да пуска водата. Може и небостъргач да стане

този е само да ,,разваля,,...??? винаги се ,,бори,, с нещо-то...!!! пример...??? ,,..Руският Газпром успя да привлече финансиране от европейски партньори в размер от над 1 милиард евро за изграждане на газопровода на Северен поток-2. "Средствата са дошли ро сметки на компанията Северен поток-2 и вече работят по проекта", каза заместник-председателят на Газпром Александър Медведев по време на пресконференция в берлин...,,,???

ама за личния си джоб и неговите господари. А неговите господари неса българския народ. Ххаха с кал ми да вземе да махне КАЛТА В ПАРТИЯ ГЕРБ БЕ!

Умен е нашия премиер.Навсякъде ръси мозък,хубаво ,че е той та да има СВЕТОВЕН РЕД.Фалирането на Гърция пак се отлага.За това има пак негова намеса и ЦИПРАС ,затегна коланите и стандарта им е като нашия.А ,сетих се колкото пъти я посещавам,там такива сини ,зелени зони за паркиране няма.А тук други не останаха.Твоята сила е в мвр-то

Така , така Баце , като не можеш да бъдеш обществено полезен , поне да бъдеш обществено присъстваш.

е как, как. мутрата проста, неграмотна, нагла и тлъста лично ще раздава картончетата на полувремето, когато лос тигрес де бистрица разпускат. а през второто полувреме, когато не му се налага да бие и пребива дузпи, ще следи процеса онлайн. приятен ден.

В модерния свят към който се стремим няма никакви опашки в администрациите. Има камара от писма, всеки ден. Всичко став по пощата и по интернет. Всеки ден гражданите получават писма от разни канцеларии. Правят запитвания, справки с писма, превеждат пари по банков път или по интернет. Само в България и сигурно някои други бавноразвиващи се страни има още опашки пред администрациите. Това не намалява администрацията. Но създава възможност за преместване на администрациите в малки селца и градове, за по-евтини офис, облекчаване на пренаселеността и концентрациата на капитала в големите градове.

Не, в модерния свят всичко става онлайн. Писма в пликове отдавна не съм получавала от никоя инстанция било тя държавна, общинска или частна. Всичко става по е-бокса или просто чрез апликация. Не мога да си представя да живея в България с комуникация от преди 20 години... Дано най- после веичко се дигитализира!

Нищо ново в Меркелостан. В Испания са по-напред и въведоха единен регистър, единно гише (caja unica). Та след време съкратиха персонала по искане на Брюксел (защото има по-малко гишета) и хората започнаха да протестират, защото трябваше да чакат няколко дни за елементарни документи. За да оправят положението приватизираха единното гише, взе го някаква френска фирма в тандем с една фирма на Партията на власт. Което спестявало 20% от разходите и подобрявало обслужването... И ясно, фирмата оптимизира процеса, като изчисли оптималната дължина на опашката (получават пари за всеки, който има номерче за опашката). Решиха че оптималното е да се чака три седмици за да не може да се планита добре времето.и да идват по два пъти, ако не могат да дойдат първия път. Та повтарят опашката около 30% от хората, така че държавата плаща около 30% повече.. Сега за паспорт се чака три месеца, преди ставаше от днес за утре, за лична карта се чака около месец. Да не говорим за продажбата на лични данни, които имат всички данни за всеки, не както преди тук едно, там друго. Но нищо, испанската Партия пак ще измислят как да цоцат и подобрят обслужването. А в Бг. Боко си е просто пуделче. Киселото мляко не го интересува, нито пластмасите, които могат да тровят, нито чакането по опашките, интересува го да цоцне премийки и комисьонни.

БОРИСОВВВВВВ НАЙ-НАПРЕД ДАСИ ИЗГОНИШ НЕКЪДЪРНИТЕ ГРОБАРСКИ ШЕФОВЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА И ТОГАВА МОЖЕ НЕЩО ДА ТРЪГНЕ. АМА ЕДВА ЛИ! САМО ДА ТЕ СВЕТНА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е НАПРАВЕН ЕЛ. КАДАСТЪР НА БЪЛГАРИЯ. АМА ЯВНО ПАК СА ТЕ ИЗЛЪГАЛИ ЧЕ ВСИЧКО Е ГОТОВО И ОП ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ ХАХАХА! НАИСТИНА СИ МНОГО ЗЛЕ, ЖАЛЪК СИ! КАКВО СТАНА С ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА БЕ ЧИЛЯК? КОЛКОТО ТЯ СТАНА ТОЛКОВА И ТОВА ДЕТО ГОВОРИШ. НИКОЙ НЯМА ЖЕЛАНИ ЕДА ВЪВЕДЕ ЕЛЕКТРОНЕН КАДАСТЪР ЩОТО НЯМА ДА ИМА ИЗМАМИ ПО ОБЩИНИТЕ С ПРОМЕНЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ И РЕД ДРУГИ ХИТРИНИ.

И аз искам да ме управлява Маргарет Татчър,ама знаете кой ни управлява.... Лесно е да искаш,но се огледайте Вие как управлявате.

ами удостоверенията за наследници, защо не мога да отида в най- близкото кметство и да ми се издаде веднага. когато е спешно го издават веднага, което значи ,че може...

че трябва да бъдат изменени доста закони а НС се занимава с знака за камерите по пътищата

Абе, Бику използва ли още Израза СИРЕЧ? Не съм го слушал отдавна, щото ми става лошо, като ЗАМУЧИ НАСРЕЩА МИ

А конграчулешън ползва ли?... Че и аз не издържам да го слушам... Не моа вече да търпя провлачения му и нагъл мутренски изказ...!!! Дааа...!!!

Да бе, чухме вече как софийският КАТ ще бъде флагманът на боренето на опашките и улесняването на гражданите. Затаете дъх! Ще има... сайт... от който... ще можеш да си разпечаташ бланките предварително! Ура!!! И тогава вече си ги носиш на лелката зад гишето. (Чието работно време, между другото, съвпада с твоето собствено - това е поантата на улеснението. Но с документи работят само до 16 ч.!). А, и не смей да питаш с куриери, пощи, нещо, работят ли, за да не ти се налага да търчиш като изоглав до самата сграда да си занесеш парчето хартия (разпечатано предварително от САЙТА, за да се преборят опашките) с личните данни, дето така и така те ги имат поради естеството на институцията, а лелката да тресне един печат и да ти върне хартишката обратно през процепа на гишето. И в тази връзка да попитам: докога и защо ще ми се налага като сядам зад волана, да си нося талона с моето име вътре, като в "системата" им може да проверят дали колата се издирва и кой е собственикът; а още: картонче-знак за ГО и ГТП, към него да лепя, плюя и мажа по стъклото на колата си стикерче, в случая с винетката да съм длъжен да си нося и пазя отрязъка И касовата бележка, в случая с ГТПто вече да мъкна някакъв нововъведен хвърчащ лист-протокол, който да удостоверява същото като стикера и картончето-знак, и да ме глобяват, ако липсва някой от тия елементи, ако ще всичко да ми е платено? Нали "вече имат таблети"?

Джак, пропуснал си към "джентълменския комплект" за път да си туриш гъбата с оцета...;) В случай, че си забравил някой дюкюмент...

Ба, напред съм с материала аз! Нося си метално шишенце от Джак Даниеловото в комплекта (под въпрос доколко е джентълменски, като е мое притежание) между тапите за уши и резервните патрони (те са ми за по-голямо спокойствие ако случайно взема да отида на почивка в Слънчака. Тапите за уши, искам да кажа, патроните ми са за осигуряване на паркомясто). Ако ми липсва, например, картончето, удостоверяващо валидността на стикерчето, удостоверяващо валидността на полицата ми за ГО, така или иначе ще ме свалят от колата и няма да има проблем да прибегна към универсалното лекарство за третиране на симптомите, причинени от живот в земния ни рай. Полезно е и за лагеруването пред КАТ-София, ако ти се наложи да си свършиш с тях някаква работа за 10 минутки. А страданията българската държавна администрация така или иначе ти ги осигурява безплатно и с голям ентусиазъм, не съм някой изверг да седна да им отнемам фунцкиите и да останат без хляб хората я, както Борисов сега планира чрез всичките тия нововъведения!

Бързо да се построи втори мост на Варна, за да се избегнат опашките при следващия ремонт на Аспаруховския мост! Дебеланка обеща на хората когато агитираше за изборите. Бойко , чу ли ?

Боко Мозъка - освен корупцията, сега щв пребори и мързела на хората си.

а ве ко стана с ЛЪЧО МОЗЪКА ВЕ?

Чака на опашка за трансплантация на мозък.

Айде да се посмеем малко: преди няколко години получавам съобщение "Дължите данъци за возило... за период от 6 години"! Въпросното возило отдавна е отписано по надлежния ред. Добре че имам навика да си сканирам разни хвърчащи листчета от разни компетентни институции. Принтирам заветната бележка и хуквам към общинската служба... На гишето в продължение на около 30 мин. тече следния диалог: Компетентна служителка: тук пише, че дължите данъци за 6 години... Аз: Разгърнала бележката срещу нея, твърдя, че там пише, че не дължа.... ......... След около 30 мин., аз , вбесена, искам шефката. Идва шефката поглежда какво свещенодейства компетентната служителка и заявява: Их, ма , Ленче, не натискаш правилния бутон...Натисни тук! И, слава на Бога, Ленчето най-накрая натисна правилния бутон и аз се отървах благополучно от клеймото "некоректен данъкоплатец"..........;)

Смяташ ли , че в това подобие на държава ''некоректен данъкоплатец'' е клеймо , аз лично го приемам като проява на достойнство и самоуважение. Прощавай , ама хич не ми е до смях в тази наша действителност. Дори и тук Простия се неусеща , че между редовете твърди , че плащаме данъци срещу корупция , чиновнически произвол , губене на време , пречки да си вършиш всъщност собствената си рабита и т.н и т.н. и т.н.. За какво всъщност плащам данъчи и на кого?!

Сега вече го разказвам със смях, но повярвай, идеше ми да удуша Ленчето... И да беше само едно, пък то Ленчета и Калинки под път и над път по всички нива на администрацията...

Ленчето - героиня от народния държавно-административен фолклор! На мен пък ми бяха загубили синия талон като ме глобяваха преди 10 години за някакво неправилно паркиране (не било разчертано с бяла боя и затова било неправилно да паркирам "рибена кост". Правилното било да паркирам така, че да запреча точно половината уличка). И моето Ленче зад гишето в КАТ вика: А какво съм виновна аз! Какво да направя! И аз казвам: А АЗ какво съм виновен и защо питате мен какво да направите? Да не съм си сам взел талона на съхранение? Като ескалира ситуацията, се оказа, че талонът ми си бил там. Ама в съседната кантонерка. "Их ма, Ленче..."...

Крайно време е. Такова чудо като при нас го няма никъде в цивилизования свят. Дано да стане, но не съм оптимист. Колко чиновници си допълват бюджета от тези опашки? Как де ги лишим от тези благинки? Та нали пак ще има избори.

Ако барнеш чиновниците и им нарушиш комфорта като ги пратиш да копат на село ще видиш друг мандат през крив макарон!Нали знаеш че те гласуваха за тебе?

Е да ама така няма ли да се намали администрацията и как Пена дето пише с един пръст на клавиатурата, ще си загуби работното място, а пък тези, които останат как ще се готвят за световното по судоку... Еххх Бойко, Бойкооооо

Видимо този човек не е добре,но още по-зле са ония,които си го преизбират.Иди,че го тълкувай този български феномен.....

Здрави, прави хора се наредили на опашка и се отъркват един в друг...Тревожни били? Тревожат се тези, които не са взели предпазни мерки! Виж, съвсем друго е при опашките в "Социални грижи", например в бл.57 , в Бургас.Там е майчице мила- ведно помещение с големината на антре (то си е и част от коридора) обикновено чакат по 25-30 куци, кьорави и сакати (инвалиди), и няма къде дори да седнат да допишат нещо по документите си.Пишат като опират листовете на стената или на гърба на другия!Там да видиш опашки, Боко, особено по време на Лилините винетки!

Майната им на опашките ,ВИЖ КАКВО ПРАВЯТ ТВОИТЕ ЧИНОВНИЦИ С БЪЛГАРСКОТА КИСЕЛО МЛЯКО ,унищожават го пред очите на министър председателя ! Уволни тези кретени дисциплинарно !!!!!!!!!

какво стана с "обслужването на едно гише", което държавицата ни започна да въвежда още в далечната 2002-2003 година? То, май , гишето пак си остана едно, другите ги затвориха, а зад бюрата седнаха двойно повече чиновници!?

Това го слушам вече 3-ти мандат...

Значи е шлагер.

Направо хит;)) Всеки мандат с това започваме и ... до тук!

Баце най-голямата полза която можеш да допринесеш на държава , предприемачество и квито там се сетиш подобни е да одиш да се ториш и поливаш магнолията и да чакаш ако някой съвестен прокурор се сети за цялостната ти творческа дейност и ту уплътни остатъка от безсмисления ти посветен само на пари живот.

Опашките означават бюрокрация...Бюрокрацията от това живее!И ще живее докато увеличавате непрекъснато администрацията!А тя вече гони 700 хиляди в национален мащаб...!

Два сегона беше му хит ''Магистрали , магистрали'' , сега излиза с нова песен ''Администрация , администрация'' , беквокалът обаче му е мвоо слаб и ефект никакъв.

администрацията ви е на ниво Отоманска Империя 1885 г.!

Г-не, със сигурност сме първи по изхвърляне на тонове хартия ,за да симулираме ,че работим.Работим по евро стандарти-не е важно дали сме изчистили тоалетната ,важно е да се подпишем в папката.Всичко е сбъркано тука и тези които ни налагат и тези които следят да се изпълнява.Всичко е въпрос на КУФАРЧЕТА.Загиваме.Това не демокрация това е мафия от горе започваща.

как тоя селски бек постоянно коментира неща, които разбира колкото теле от компютри!

А бе още Кобургготски обеща административното обслужване да става на едно гише... А от тогава се похарчиха сума ти и пари за свързване на отделните службички, административни дупки и отделни чиновници пък днеска, чак на третия мандат на Борисов, Томислав Дончев ни разправя че всеки път като дойдели на власт почвали от начало... все едно това може да е оправдание за това че още се щураме по гишета а прословутото електронно правителство свенливо се крие нейде из административната мъгла.

По отношение административната тежест над гражданите напоследък се тиражират много лъжи и се говорят много глупости. Едната от тях е, че чиновниците в общините или държавата искат много документи и вгорчават живота на гражданите. Ами това е така, не защото ЧИНОВНИЦИТЕ горят от желание вместо да издадат един документ за 2 минути, да го издават за два дена и да се затрупат с документи до тавана. Забавянето идва и идиотските закони, които за един документ изискват още сто документа. Няма как чиновникът да пренебрегне закона, защото после го обвиняват в престъпление. Когато като чиновник трябва да издадеш един документ, ЗАКОНЪТ те задължава да изискаш от хората още 100. Сменете си законите бе, господа дупетати. На второ място въвеждането на електронно управление у нас няма да стане никога, защото вместо да се въведе централно по един модел и едни принципи с бюджет и специалисти от държавата, всяка институция се оправя сама и хвърля милиони за компютри и софтуер, който след 2 години вече не става за нищо. Държавата само преписва от Европейския съюз разни закони и наредби за електронното управление, за портали, за облачни системи и др. простотии и ги приема, което прави бъркотията още по голяма., защото са неприложими. Изобщо, малко трябва да се направи, но с акъл.

Баце, завидно е желанието ти да си популярен, но не се е родил на света човек, който може да накара чиновниците да бачкат и да спрат да саботират всякакви нововъведения, еле пък ако са свързани с учене и обучаване за работа с компютри. На Ники Василев още седят в районните данъчни скъпите компютри за облекчаване на чакащите за внасяне на месечните данъци. Никой от чиновниците даже и на се опита да се понаучи за работа с тях, директно ги саботираха.

Освен това, ако тръгнеш да уволняваш безполезните чиновници и калинките в администрациите, рискуваш подкрепата за ГРОБ да падне с едно 50%. Тогава ще видиш 4-ти мандат или президентство през крив макарон.

Пенсионната реформа 2017 г. вгорчи живота на хората. на едни увеличението е с 60 % на други с 2.4 % ?????????????