Избор пред ФИФА: Отново Блатер или принц Али

Бивш вицепрезидент на ФИФА напусна затвора с линейка. Президентът Сеп Блатер заяви, че не е виновен за корупцията. САЩ няма да го подкрепят в днешния избор.

Обратно в новината

Коментари - Избор пред ФИФА: Отново Блатер или принц Али | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак има нещо вярно в "библейските слова" : истината накрая въстържествува! Блатер печели изборите, а САЩ отново си показаха-пак несполучливо, истинското лице: Най-заклеймената държавна машина на 20 и 21 век!!!! И няма как де е иначе : държава създадена върху насилието на коренното население и население от заточени престъпници- това е историята, това е основния "геном" , малко облагодарен от освободените черни роби , а вече и с дошлите със " зелени карти" нормални хора!!! Чудно "тролчетата" след колко време ще получат ОП и ще реагират:-)

Ако ще са демократи, политиците от всички страни трябва да признаят резултатите от демократичния избор за президент на ФИФА и да поздравят победителя, който и да е той...

Един дебел за ЦРУ при гласуването!Дебили любители!!!!

Не съм от тези, които се нахвърлят срещу всяка акция, само защото е от страна на САЩ. Старая се да презенявам обективно, доли като ярък нти-неолиберал. Класифицирам сегашните действия на САЩ като вулгарно отмъщение и опит за поставяне на ФИФА под техен контрол. Конкретно ще обясня защо: 1. В обвиненията срещу отделни чиновници на ФИФА е казано : Заподозрени в .../общо корупционни практики/ за 150 млн . долара в последните 24 години". Дамм. Обаче, 2015 - 24 е 1991. Тоест, тези корупционни практики са от 1991 год. А Блатер, според УИКИПЕДИЯ, е избран на 8 юни 1998 година. Тоест, го бичуват за неща, станали в някакъв произволен период преди и след назначаването му. Имаме явна и злоумишлена инсинуация. За неразбралите, или правещите се на такива: как ви се струва: "За последните 74 год. Германия е избила над 26 млн. руснаци". 2. Ако е вярно обвинетието, то всички агенти на службите на САЩ, които са установявали това, са си ... Траели 24 год. Излиза, че правосъдието на САЩ е същото, ако не и по-лошо, от онова на недемократичните държави. А в демократичните знам, че престъпното бездействие на органите на реда при продължително извършване на престъпление, се квалифицира като съучастие и отказ от правосъдие?! 3. Швейцарското правителство, по искане на ФБР, арестувало 9 футболни чиновници. 6 от тях обжалвали екстрадицията - и швейцарските власти "ще се запознаят дали представените документи съответстват на стандартите за екстрадиция". Това го разбирам в смисъл, че ФБР е наредило на швейцарските власти да арестуват 9 души БЕЗ да предаде някакви валидни основания. Такива са фактите и моите изводи по тях. Инсинуация и брутално вмешателстно ва САЩ в работите на независими и неполитически институции.

Нека да припомним - за провеждане на световното първенство по футбол през 2018 г, основни претенденти бяха Русия и Англия, а през 2022 г - Катар и САЩ. Спечелиха Русия и Катар, а трансатлантиците загубиха. Решиха да направят нов Майдан, този път във ФИФА. Само че Блатер не е Янукович и футболния Майдан зацикли. Във ФИФА има и нормални хора, макар че, вероятно има и корупция и други нарушения ... А Платини, който отдавна мечтае да застане начело на световната футболна организация, използва ситуацията ...

ХА ХА Американците пуснаха слух че в сградата на ФИФА е заложена бомба. Дойче Велле коментира, че това е печелене на време от тяхна страна с цел обработване на делегатите, защото е известно,че болшинството ще гласуват са Сеп Блаттер.

Това е американската методология. Сваляне на законно избрани президенти чрез изнудване провокации и пр.Затова са им нужни 716-г.те военни бази по света. Типичен фашистки метод тип Райхстага.Квичат неистово, понеже в Сочи им е казано, че Русия ще публикува пълната документация, вкл. и космическа, за това, че ЦРУ е взривило Търговския център и по негово нареждане Киевският Вермахт е свалил Боинга.

Платини си остана един футболен палячо и корумпиран мошенник. Над 10 г. пресата го обвинява във взимането на подкупи. Сега е главен противник на Блаттер. Взел е мъни от говедарите и реве като недо....вдовица за.....

Не е много известен фактът, че кралят на Йордания се счита за един от преките наследници на пророка Мохамед. По тази причина, кралят на Йордания, както и неговият баща никога не са смятали за нужно да носят традиционни за мюсюлманите дрехи. Всичко това предполага, че освен послушните футболни федерации от страните от ЕС, представителите на ислямските страни най-вероятно също ще подкрепят кандидатурата на принц Али.

Този "принц" има едно голямо "футболно" постижение,заради което вероятно ще бъде подкрепен от САЩ,Англия,ИДИЛ и т.н.-успял е да издейства отмяна на забраната на ФИФА жените на футболни мачове да носят хиджаб!!

Няма желаещи да спонсорират първенство в Русия. Русия сама ще се откаже. Няма пари , едни 20-30 милиарда бяха открадната от олигарсите за Олимпиадата.

Тези, които поддържат акцията на САЩ, моля да отговорят на един простичък въпрос: На вас харесва ли ви да живеете в свят, в който една свръх държава разпространява юрисдикцията си над когото си пожелае; може да арестува или бомбандира когото си пожелае ... в името на мира и демокрацията. И всичко това в разрез с международните норми. Харесва ли ви такъв еднополюсен свят със самозабравил се жандарм? Това ли е свободата, която са прокламирали бащите-основатели на САЩ?

Та къде е проблема ,не разбрах?? Другия вариант е да имаме фашистка Русия на други полюс?? Това как помага да имаш един луд фюрер?? То само Русия си мисли ,че е другия полюс, но всички знаят ,че това е Китай. Русия никой не я брои. Сега спокоен ли си с два полюса?? САЩ и КИтай??

Докато си плащаш парното и топлата вода както и като си сипваш бинзин пак ли не я броиш расия??? О извинявай ти всъщност нямаш пари за да ползваш тези вредни продукти на цивилизацията. Така че расия никой т.е. ти не я броиш.

Таратор

Да, успокои ме. Съгласен съм с теб, че САЩ и Китай като полюси е по-добрият вариант. А би било още по-добре, ако видим и Европа като независим полюс, и Русия, като трансконтинентална страна, обединяваща Европа с Азия, и Бразилия, като мощен център в Южното полукълбо. Все хубави работи.

Новия световен шампион по футбол ще е Русия. Ще спечели служебна победа като домакин , на който не му е дошъл нито един противник . Голем майтап бе Путин !!

То пък муриканците едни противници, да се спукаш от смях! Ние българите и така няма да участваме, резултата не ни касае.

Е, муриканците си откриха картите! Явно е че искат да натъпчат чалми навсякъде. Да правят комания на техният Б. Хюсеин Обама.

Найки , Кока-кола и Виза и Мастеркард са американци ! Тях ли искате да изгоните от СП 2018-та, глупави руски тролчики?! Доларите също са американски пари! И тях ли не искате , мурзилки?! Естествено, че САЩ ще кара влака! В САЩ е и хляба и ножа! Блатер ще се измете, защо не е богоугоден.

ИМА ЕДНА ВЕРСИЯ НА СЪРБИ ЖИВЕЩИ В МАЯМИ ЧЕ ЖЪЛТАТА ЛИМОНАДА Е ВЗЕТА ЗА ОСНОВА НА ДЮ ОТ КОМПАНИЯТА КОКО КОЛА И ЗАТОВА НЕ МОГА ДА ЗА АМЕРИКА

'Блатер ще се измете, защо не е богоугоден. ' Икаш да кажеш- не е угоден на алаха.

Точно такива "спонсори" и "благодетели" развалиха спорта, превърнаха го в търговия на зрелища и опорочиха идеята на маркиз дьо Кубертен!Спортът е затова ,да дава пример как човек може да стане по-силен,по-бърз,по-смел,а не какви пуканки,сладолед и бургери да яде,да пие Кока-кола и да носи фланелка с някакъв цвят или някакъв надпис докато гледа състезанието!

а какво ще стане ако ИД се намеси ??? представете си -ЗВЪНИ ПУТИН И ПРЕДЛАГА :- НИЕ МАЛКО ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ ЗА ХАРЕМАВИ (КАКТО Е ПРАВИЛ НАШИЯ ЦАР С ДЪЩЕРИТЕ СИ )А ВИЕ СЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ ,КОГО И ЗАЩО

Естественно че БЛАТЕР!!!! Няма да изберат мюсюлманин!!!Макар че САЩ ЩЕПЛАЩАТ Я К О провив Блатер!!!!

Не съм запознат с фактите - може да е корупция, а може и да е постановка. Обаче никой не може да ме убеди, че САЩ го правят заради футбола. Като спрат да наричат футбол една игра дето се играе с каунь, тогава може.

САЩ да се омитат от световния футбол. Всичко, до което се докоснат се разпада.

Ето някои впечатления за САЩ на бай Неделкович, събеседника на Алеко Константинов от неговия пътепис "До Чикаго и назад": "Овде е такава велика корупция, що я нигде нема". "Царица е парица". "Със злато можеш купити и самог президента"...

По онова време е било така навсякъде по света. Малко по-рано от десетилетието на Бай Ганьо германските служби заедно с богати германски индустриалци са купили цялото обкръжение на руския цар барабар с генералите му и са спретнали революция с немски пари. След това са осигурили охраняван влак за Ленин до Швейцария, за да дооговорят кой какво поема като ангажимент. В България е било същата свинщина от продажници. Днес е малко по-добре. Не много по-добре.

ПОЛУЧАВАСЕ ЧЕ АМЕРИКА КАТО ИМА "СИЛНО ОРЪЖИЕ "МОЖЕ И ДА ДА СЕ МЕСИ В РАБОТАТА НА ФИФА НО ИМА И ИД И ТЕ СКОРО ЩЕ СА И В ЕВРОПА И В АМЕРИКА ЩЕ ОТИДАТ И КОЙ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ С ТЕЗИ КРИЛАТИ РАКЕТИ ТОМАГАФКА КОГАТО НАЗЕМНИТЕ ИМ ОПЕРАЦИЙ СА 0 И КАКВО ??? ДА ИНАТО ИЖ ИМАХА СИЛИ ЗА БЪРЗО РЕАГИРВАНЕ НО СЕ ОКАЗА И ТОВА НЯММАТ ЩОМ ПАДНАХА ОТ ТРАКТОРИСТИТЕ НА ДОНЕЦК! И КАКВО СТАВА ЧЕ КОЙТО Е ПО СИЛЕН ТОЙ И Е ПРАВ !!! ЗНАЧИ НЯМА НУЖДА ОТ ООН МЕЖДУНАРОДНА ПОЛИТИКА И ДИПЛОМИТИЯ !!! ВСИЧКИ ВИКАТ ЧЕ ИДИЛ НЕ СА ПРАВИ НО ПРАВЯТ ТОВА КОЕТО СИ ИСКАТ ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ (А ЩЕ СЕ СРАТ ТЕ ВЪВ ВАШИЯТОН - ХАНА БЕЩЕ ФАЩ НО СЕГА НЯМА ФАЩ

Ку-куууууу!

Наземен операциЙ, казваш. А, неграмотнико? И се радваш на Ислямска държава? Явно е време да си смениш името. Махмуд Хасан вместо Иван ще ти отива.

ТОВА Е БЕГЕЕЦ - ОТ КАРЛУКОВО ,ОЩЕ СЕ ЛЕКУВА -И ДВЕТЕ РЕПЛИКИ СА НЕГОВИ НО РАЗНИ НИКове

Това означаве, че президентите на САЩ и Канада , ще трябва да напуснат постоветеси, тъй-като не са успели да убедят дугите. На федерациите президентите.

Не знам кой е крив и кой прав, само дето Блатер от 17 години е на поста и около него постоянно се вихрят скандали за корупция и лошо управление, но до момента никой не е успял да го уличи в извършването на каквото и да било престъпление. А американските съдебни власти твърдят че извършените по тяхна молба арести са в следствие на 24, няма грешка двайсет и четири, годишни нарушения...като първите обвинителни актове по темата са американските съдилища са връчили още през 2013, а зрелищните арести на обвиняемите ни ги сервираха точно преди конгреса на ФИФА през 2015, което пък обезмисля каквито и да било коментари по темата.

По изпитаната схема на Батето, където селски клубчета имат право на глас и техния глас е със същата тежест като този на грандовете, така и тук Блатер ще бъде преизбран с гласовете на африканските, арабските и занзибарските федерации, тъй като гласовете им ще имат същата тежест като тези на Европа, САЩ, Канада.

Йорданска федерация!

По същата схема се печелят и поличитеските избори. Цигани, които никога през живота си не са работили и не възнамеряват да работят, ще гласуват наравно с вас, за да избират корумпета, които да облагат вас, за да раздават на тях, за да ги преизбират пак и така до края на света.

Тъй като няма желаещи да спонсорират първенство във фашистка Русия, най вероятно Русия сама ще се откаже. Няма пари за подготовка, по време на война с Украйна.

С тъпотиите си и лепнатите етикети освен да дразниш друго не правиш.

я върви ДГД, ха ха ха, и спри с безсмислените си жалки коментари!!!

Който е правил избори, знае за какво става въпрос. Сега ходят щатски емисари между делегатите, и шепнат на ухо кой е следващия заподозрян. В момента усилено се броят гласовете, и се мъчат да обърнат вота. Вота е таен, обаче САЩ и Канада обявиха за кого ще гласуват, т.е. равнение от дясно. Дано Блатер успее!

То пък един футбол и едни почитатели във САЩ и Канада, но политиката си е политика.

Предлагам да се предаде ФИФА на ЦРУ и да си правят те първенство.Все ще са шампиони.Англичаните и те федерация,че от 66 са на сухо.Останалия свят в 3-та федерация.Ще стане като в бокса,няколко федерации

Видях новината в дясно, как Ваньо Танов назначава някого си, и ме светна двойния стандарт: при управлението на Ваньо , арести на служители, заловени с подкупи, а Внчо си стои недосегаем, не е виновен той. На Блатер подчинените вземали рушвети, да си ходи Блатер. Щях да пиша за Моллов, дето го изритаха заради нищо недоказано!

Американците твърдят, че тези корупционни схеми, се извършат в последните 15 години. Въпроса е защо точно сега излизат тези обвинения, няколко дни преди пре-избирането на Блатер, и точно преди световното в Русия 2018 г ? Друг е въпроса какво прави американското ФБР в Европа.... ??? Всеки сам да си направи изводите!

Питане, чак сега след 15год. забелязаха какво е станало? Кои са тези които са плащали и какво правят срещу тях, или те са защитени свидетели?

Защото корумпираните служители от ФИФА обичат подкупите да си ги получават в мазни долари, а това е валутата на САЩ. Кореспонденските банки на САЩ дават работа и на ФБР, която ръка точно поради тази причина е много дълга... Особенно за корумпираните служители от Южна и централна америка, азия и африка, Турция, близкия изток ит.н. , които все още са доларови икономики ( за тях втора и основна конвертитуема валута е а,американския долар) да са мислили тогава да получават юани, рубли или евра...... Сега ще си имат работа с ФБР и юрисдикцията на САЩ.

А на бас ,че Русия сама ще се откаже от първенството, това вече го пише по руските медии. Щели да пренасочат парите към бедните райони и за пътища!!

Интересно ,че Путин не е на твое мнение - вчера имаше интервю с него. Сега дилема кой е на-навътре в нещата- Путин или ти?

Ти не знаеш ли, че това е изрод, и не слуша никого? Родено е недъгаво, и мрази целия свят!

Че какво зависи от Путин?? Фифа ако каже ,няма да има първенство в Русия. И да има пак няма да има, щото 70% няма да отидат.

Да ви осветля, моля, че мнението на Путин първо се проявява в медиите, близки до правителството. С цел първоначална обработка на населението. Очевидно е, че: 1. не може току така да се отказва "удобно" за запада от международен спортен форум 2. има още много хляб в тая история и политически ползи да се извлекат (като например лошият запад пак атакува Русия, но ние няма да се дадем, както не се дадохме пред Сталинград) () Уточнение: цяла Западна Европа трябва да ви е благодарна, че ги спасихте от фашизма.. но не и България. Тук заменихте нацизма с комунизъм, което е същото, но с различни господари.

Напротив, в руските медии пише точно обратното. Не се отказват и няма да се откажат.

Някой обърна ли внимание, че всички обвинени в корупция са от държави които не по никакъв нячин не подкрепят САЩ политически и даже са срещу политика насочена срещу тях.

Американската футболна федерация(американски футбол) била против на играчите да се прави допинг контрол.

САЩ са в състояние да оакат всичко до което се докоснат!! Зора е Световното "да не е в Русия""!!!! Целия цирк е РЕЖИСИРАНА от ЦРУ и ФБР ПОСТАНОВКА!!!!!

Днес в ЦРУ пак ще гледат тъпо и ще се чудят какво е станало!

Световното първенство в Русия е капут, това е ясно на всеки. Дори и да се проведе 70% от нациите няма да отидат на първенство в Русия. Ще си играят сами с някои от Тухлата. Никой разумен човек не иска да ходи във фашистка Русия.

ФИФА зависи от спонсорите и ТВ-правата много повече от колкото предполагате. Ако водещите американски и европейски спонсори се откажат да спонсорират СП 2018, първенството ще бъде пълна пародия, ако изобщо се проведе. БЛАТЕР Е АУТ!!! В това бъдете повече от сигурни!

Ами те много от спонсорите вече отказаха да спонсорират това първенство. Желаещи няма!! Газпром е сам. Русия сами ще се откажат от първенството.

нещо по радиото, че Найки била в основата на скандала. И това със спонсорите го гледахме в БГ, волейбола. Веднага се намери друг спонсор.

Футбола е машина за пари. Вие с всичкия ли сте, че милиони няма да го гледат, което означава мноооооого пари. Спонсорите се напъват за ФИФА, не обратното.

ЦЕЛТА НА АМЕРИКА Е ДА СЕ СМЕНИ БЛАТЕР И СВ ТО ПР-ВО ОТ РУСИЯ ДА СЕ ПРЕНЕСЕ ВЪВ ФРАНФУРК НА МАЙНАТА СИ! А АМЕРИКА ИМАЛИ НА ТОВА ПРАВО ИЛИ ПАК КАКТО В КОСОВО В КОТО И ХОРАТА НЕ МОЖАХА ДА РАЗБЕРАТ ЩЕ"ИМА РЕФЕРЕНДУМ""

В държава който се краде и мародерства на чужди територии(Крим,Украйна и мн. др)нямат право на такива привилегии.

Блатер се държи като типичен комунист, не сдава поста без бой!! Типичен Станишеф. Или диктатор като Путлер.

"Този натиск, който се оказва върху него, цели да попречи на провеждането на световното по футбол през 2018 година в Русия", каза Путин."-световното не може да се провежда в диктаторски и агресивни държави.

Аз предлагам да се закрият всички международни организации и при наличие на проблем, да се обръщат към теб. Хем по-малко структури, хем си съвестта и знанието на планетото. Какво ще кажеш, съгласен ли си и да действаме?

1978 Аржентина военна хунта.Малдивски острови,война,световно първенство.

Някои комуноидни фигури тук плачат, че сме били изпаднали в страшна и жалка зависимост от САЩ... но никой, ама никой не коментира как на ФИФА са се раздавали стотици милиони от Катар, включителни и от руски олигарси, които са минавали през щатски банки... Някой разкрива корупцията на високо ниво, установява факти и хора от управлението на ФИФА замесени в далаверите, самият Блатер признава, че е имало такива без него и ... НИЕ ревнахме, че това е с политически цели! Още малко ще изкарат, че и швейцарската прокуратура и полиция са зависими от САШ?! Отрепки!

С това че наричаш опоненти си "отрепки" не правиш свои доводи по-значими. Демонстрираш точна липса на доказателства и низкия интелект

"отрепки" е комплимент. Тези са липсващото звено модерните хомо сапиенс и братовчедите им неандерталци.

Путин скоро ще обвини САЩ за всички забременели самотни майки в Русия

Еми не става,защото бебетата са бели!

Предполагам България и другите "демократични страни" начело с флагмана на демокрацията УСА ще подкрепят видния демократ и републиканец йорданският престолонаследник принц Али бин Ал Хусейн. И това ако не е пародия, здраве му кажи....

АКО НА ВАС КРЪВТА ВИ Е ИНДИСКА - ДА НО СЛАВЯНИТЕ ИМАТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА !!! И ДО СЕГА НИКОИ НЕ ГО ОБВИНЯВА С НИЩО !!! КАКТО СИ ЧЕСТЕН НЕКА СИ ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА

Няма държава ,която да е вечният лидер на света.Примерите са много. Ако е можело да има вечен лидер и светът да се командва от едно място ,това досега да е станало .Още преди хилядолетия.

Блатер! Пожарникарят също не носи отговорност за това, за което той трябва да носи отговорност!

Опитът да се махне сам старият евреин не мина. В известна степен никак не ми хареса този шантаж и не смятах, че трябва да се махне заради кефа на едни синковци, които произлизат от най- корумпираните шампионати в света. Блатер, обаче не схваща, че тузарите са решили да използват футбола за политически цели и искат да му измъкнат световната федерация. Съвсем прозрачно е, че няма как да го хванат в корупция и няма как да спечелят, защото в Европа са 34, а Африка, Южна Америка и Азия ще се наложат ако са заедно. Европейците са си хванали за съюзник Йорданец като по този начин разчитат на арабските гласове, но пък държавите около Русия ще подкрепят Блатер. Така, че няма да се учудя ако спечели. И това ще му е за последен път, но пък спечели ли тузарите , които не са по- малко корумпирани ще гледат като изтървани. А това е удоволствие, което се случва веднъж в живота!

:-)))

Не мога да понасям швейцарския евреин, но съм още повече против примата, който е марионетка на щатите.

Целта на кампанията е пределно ясна-Щатите не могат да понесат отказа на Блатер да отнеме домакинството на Русия за световното и отново демонстрират манията си да командват света - този път като наложат един камилар за ръководител на ФИФА. И вероятно ще успеят при толкова подлоги. Жалко за футбола, защото Щатите нито разбират, нито имат някакъв интерес към тази игра. Въобще откакто съществуват, опорочават всичко, в което се намесят. Най-вече достойни за съжаление са европейските футболни ръководители, защото Европа е създала и направила популярна тази игра. Те за пореден път демонстрират в каква страшна и жалка зависимост от САЩ сме изпаднали във всяко едно отношение и какво ни чака занапред.

Аплодисменти за точен коментар

И как да го отнеме като са му платили милиони за подкуп??? Путя за какво скача като младо яре??

Сащ са еквивалента,Копие на глобалния свят!Та те освен ,че са най-мощната и развита държава,представлява всички раси,етНоси,народи и религии,живеещи заедно и спазващи еднакви ,човешки правила и закони!Естествено ,че те са лидерите и определят реда и правилата с които трябва да се съобразяват всички,без да мърморят и се перчат глупаво и нещастно като Путин!САЩ са правото и ИСТИНАТА!

Патосът ти е завиден, но написаното е много спорно. Във всеки случай повоче от двадесет века историята е показала как свършват кандидатите за световно господство. И сега няма да бъде изключение, макар че може би ние няма да го доживеем. Най-жалкото е, че всяка загинала империя е оставила в наследство нещо ценно на света; но сега изглежда ще бъде изключение.

Какво ще се случи на УСА не би трябвало да те безпокои... Ти мисли за България, че ние сме в пъти по зле и може да се затрием и като народ.... Рисковете пред българската нация са много повече, което е наистина тревожно... За УСА в най-лошия случай от номер едно ще станат номер 2 след Китай, но и това не е зле... Много нации са го преживели, ще го преживеят и те... Но не забравай, че дори и да станат номер две пак ще са са страшно силни, защото икономиката им е с огромни размери... Само малко статистика.... Тука се тръби, когато българите спестили 35-40 милиарда долари или около 60-70 милиарда лева в банките... сравни това с данните на фед за същия показател М2 на УСА от 13000 -14000 милиарда долара и тогава се изказвай по въпросите за УСА...

Абе не е съвсем така. Страна с рекорден дълг където белите полицаи си изпробват как им гърмят пищовите по невъоръжени чернилки.

Т.е ти признаваш ,че всека друга нация е нищожна пред великото господство на САЩ. Няма значение например ,че от Гърция тръгнала цивилизация, демокрация и науки, още когато в Америка живеели само бизони. Няма значение че България дала на минимум четвърт свят писменост. Няма значение че Русия дала на света велики музиканти и художници и писатели. Няма значение ,че Германия дала на света велики музиканти и философи и всичка това е по време когато Америка не съществувала като държава. Няма значение че Америка заради свои интереси избива коренно население на континента и практикува робство до 19 век. Няма значение че Америка не се съобразява с международни правила ,а насилствено налага свои - само защото е по силна. Всички трябва да преклоним колена пред нея? А задам въпроса - какво точно тя даде на други народи? Където стъпи Америка е смърт и разруха. Твое раболепие е отвратително.

е сега и ти. Не американската държава е избивала местното население, а хората които са дошли от цял свята там - немци, любимите ти руснаци, англичани и т.н. А за робството .... Ами до 19 век е било в цял свят включително и в любимата ти Русия, ама това в руските ви глави не е набивано. А това кога е съществувала Германия и Щатите няма никакво значение - когато някой се хвали с историята си означава, че няма с какво да се похвали днес - помисли малко върху това с руското си безаналогово мозъче и после раздавай присъди за раболепие. До скоро

Кво прави в Украйна? В Молдова? В Грузия? В Крим? На Курилите? Русия е рекордъор по замразени конфликти... Не е много обичана от повечето европейски народи...Стига манипулации....

Корупцията е смазочното масло на демокрацията и тя завладяла всички международни организации,НПО и т.н.Искат да се смени Блатер като виновника за корупцията и предлагат йорданския "принц" Али бин-ал Хюсеин ал....бин и т.н/последният да затвори вратата!/Неговият баща беше марионетка на САЩ,между другото/ И откъде накъде ще предлагат един арабин,в чиято страна футбола е по-ниско от нивото на селските групи в България!?Както казва Остап Бендер- "От огъня ,та в пламъка!"

НЕ Путин,а американските приятелчета от Катар са купували.Някои даже си признаха,че са взели пари. А ,че действията на САЩ са неправомерни е ясно. Защо ще оскат екстрадиране са хора ,които не са граждани на САШ и не са извършили нищо не територията на САЩ. Главният прокурор на САЩ да не е гл. прокурор на света. В крайна сметка никой няма да бъде екрадиран и още по-малко съден. Цялата работа ще стане като камериерката на Доменик Сроскан. Само,че във ФИФА членуват над 200 държави. И Платини вместо да дава ъкъл да каже нещо за корупцията по време на световното 1998 ,когато беше председател на организациоония комитет. А дали е имало корупция 2010 и за какво е на ЮАР да купува домакинстовото. Виж съмнения има за Южна Корея и Япония ,но за тях САЩ нищо не казват.

Може принцът да е платил на някой от САЩ, за да спечели изборите за президент на ФИФА.

Путин '"ГУЗЕН,НЕГОНЕН БЯГА",защо ли?Подкупите за домакинството на Русия ще излязат на яве,но и без това ,домакин не може да бъде агресивна и воюваща страна!Това е нарушение на всички международни,правни норми!Така,че Путин да го духа!

Виж ти какъв интерес на Вашингтон към футбола, който в Америка никой не гледа. Те даже и футбол не му казват, а сокър. Все едно ние да обявим гръмогласно на света нашите предпочитания за новия президент на федерацията по крикет. Вашингтон дава тон за песен на послушното стадо ЕС, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Явно Путин е прав защо е този неочакван интерес към футбола.

Рашаните, пич са светнати хора и от далече разбират какво им точи Западът с овладяването на ФИФА. Централата ще се използва за политически цели и това голямо влияние няма да е в ръцете на хората от Кремъл. Не ме кефи един спорт да служи за политически цели. Интересно е какво ще стане днес?