Еврокомисар: Искаме по-ефикасна борба с корупцията у вас

Искаме да видим съдебната система на България по-ефикасна в борбата с корупцията и организираната престъпност и осезаеми резултати от реформи.

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисар: Искаме по-ефикасна борба с корупцията у вас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ниама как да стане. Много сазалиавам че се варнах в БГ не е касно

вече цял ден се мъча да си представя мама цуцка как се изказва по въпроса и не мога. Не Мога, бе! Не мога да си го представя. Не мога да повервам, че може да върже две думи на кръст, камо ли да дава акъл за правосъдието. Или им обяснява пак някоя 'сополива" история като тая, когато беше кандидатка. Направо съм в потрес.

тези от европа и те са в други светове, боко казва че няма корупця, тези от европа казват че има, щом има защо тогава нема осъдени у нас, и щом има значи герб са на власт ит те раждат корупцята нали така

Когато корупцията борят, тези които я създават....

отколкото никога. "Еврокомисарят акцентира, че днес ще представи и позицията си за върховенството на закона в онлайн сферата, за езика на омразата и незаконнното съдържание онлайн." Значи и в киреча, наречен "дискусии във форумите на Дир.бг" ще бъде въведен някакъв ред.

Тази се е объркала. Нали в БГ вече 10 години няма корупция. ГЕРБ я ликвидираха незабавно след като взеха властта. Или греша.

Значи така: за Истанбулската конвенция "няма мърдане", а за корупцията можем с десетилетия да се правим на глухи и неразбрали.

Това може да стане само ако ЕС спре да подкрепя налагащия се тоталитаризъм на ГЕРБ-10 години си затварят очите и наливат пари в каца без дъно.Така е най-удобно нали?

jingiby

Заради близката до властите и получила над 55 милиона лева от обществени поръчки фирма Ай Би Ес, страната ни няма как да бъде допусната до Шенген. Ай Би Ес е изградила и пробитата над 300 000 пъти електронна система на Митниците, от която вероятно са източени милиарди през последните години...

В Чехия корупцията е в пъти по-висока от България!!!!!Тази няма право да ни поучава!!Да си оправят тяхната "градинка"-наща ще я прекопаем и сами!!!!!!

След най-много 10, или 15 години, за ЕС ще се говори, както се говори сега за комунизма и Ссср!

11 години ни облъчват, с тези ИЗИСКВАНИЯ, едни хора, които ЛИЦЕМЕРИЕТО им е опорната точка! 11 Години ни приспиват с едно и също тези Еврокомисари, на хората дори взе да им се повръща. Ами, погледнете, колко дела има председателят ВИ в Европарламента, уличен 3 -пъти за корупция с милиарди!

НЯМА ПЪК !!!!! НЯМА ПЪК !!! НИЕ ТАЗИ ИГРА СМЕ Я ИГРАЛИ, НЯМА ПЪК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАШИТЕ ДРИЙМ ТИЙМОВЕ СЕ БОРЯТ С ЕВРОФОНДОВЕТЕ, не с мъничката корупцийка !!!!!! ЕВРОФОНДОВЕТЕ СА ВАШИ- давайте ни пари, КОРПУЦИЯТА И ДРИЙМТИЙМОВЕТЕ СА НАШИ = ще ви "усвоим" парите от еврофондовете не се безпокойте. С ГЕРБ НАПРЕД!!!!!!!

НЯМА ПЪК !!!!! НЯМА ПЪК !!! НИЕ ТАЗИ ИГРА СМЕ Я ИГРАЛИ, НЯМА ПЪК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАШИТЕ ДРИЙМ ТИЙМОВЕ СЕ БОРЯТ С ЕВРОФОНДОВЕТЕ, не с мъничката корупцийка !!!!!!

НЯМА ПЪК !!!!! НЯМА ПЪК !!! НИЕ ТАЗИ ИГРА СМЕ Я ИГРАЛИ, НЯМА ПЪК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какво може да се очаква , от ПРИМИТИВНИ УПРАВЛЯВАЩИ И ПРИМИТИВНИ ПОЛИТИЦИ ?

В България , нито приемаме , нито предаваме , пълна скръб .

искали сте били,като толкова искате,защо не го наложите силово това искане,така както исанбулската.

евр.йското лицемерие и подмолност са нещо невероятно и факт !затова.

понеже нашите политици много обичат да си поделят еврейските фондове ,смятам,че трябва да проявим минимум разум и да изпратим петиция с 1 млн подписа с искане за прекратяване на корупционното захранване ,чрез което гробарите се задължават да работят против цялата бг конституция ! надявам се някой от вас да редактира тази петиция до ЕК,ЕП .ще бъда първия ,който ще я подпише с надеждата,че ще има поне 1 млн подписа и внесена до 3-4 месеца !

Ние също искаме борба с корупцията, но при унищожена Държава, Мафията няма как да се бори със самата себе си...........

Евро депутатката не знае ли още , че в България , всеки 2-ри е неграмотен , а повечето в Бг-Парламента са от вторите , затова не могат да разберат какво им препоръчва евродепутатката .

По ефикасна??? Че то тук изобщо борба с корупцията има ли?!?Тук няма борба с никаква престъпност дори,камо ли с корупцията! България е раят за престъпния свят!!! Само за месец пуснаха Крокодила,Вальо Топлото,най големия наркобос в югозападна България - Маникатов, пуснаха Йоско Сливенския,пуснаха още куп такива престъпни герой е така да си живеят живота и да си вършат престъпленията без да ги търси никой... Да не говорим,че има над 500 обявени за национално издирване престъпници,които никой не търси!!! Пълен абсурд е тази кочина!!! Крадци и престъпници ни управляват,цигани ни избиват,колят,крадат,изнасилват жените и децата ни,а ние седим и блеем,като шугави овце...

Всички политици , управници , и държавни служители , си мислят че не се отнася за тях , не са ''корумпирани'', А ВСИЧКО ИДВА ОТ ТАМ ...

''В България няма на кой да се оплачеш , законите не ти позволяват да се защитиш , по законен път "...

забрави че имаме ,,арменския поп,,...!!!

убеден съм ,че ако чукнат по тиквата и му спрат еврофондовете ще има положителен ефект за България ! явно това не е желателно за евромафията .

Ако спрат еврофондовете, цялото лепило, което споява ГЕРБ, ще се разтвори и партийката на тиквата ще може да разчита за продължаване на съществуването си само на молитвите на Светия Синод. Пък те ги и разсърдиха сега, та не знам... не са добри изгледите.

на властта. Кой според вас г-жо комисар управлява България 8 години? Не са ли любимите политици на Юнкер и Меркел? Какво да си мислят обикновените граждани у нас в такъв случай?

Искаме си кочината , няма да се чувстваме коНфортно , без корупция. Как депутатите ще се борят с корупцията , с/у себе си ?

Ама каква корупция бе джанъм... Мина НЕУСПЕШНО вот на недоверие, точно на тема корупция...Това означава, че няма никаква корупция...

Спрете еврофондовете и намалете данъците. Справка: Тръмп.

Що така бе джанъм! То у нас няма корупция и правосъдната реформа отдавна е факт! Така каза тиквата! Защо саботираш европредседателството?

Нема да Обиждаш Българския парламент. Те се борят с корупцията, за да я има и процъфтява.

в подтекст им казва...: ,,крадете но по умно...за да не ви хващат...,, защото може да сте ,,крадливи,, но сте ни ,,послушни,,...!!! юнкер какви корупции бе забъркал...!!!

на нещо да ви ,,прилича,,...със ставащото и тук...??? ,,...Последва парламентарно разследване, което разкри още нарушения, включително 13 хил. секретни досиета на физически лица и компании, незаконни записи на бизнес лидери, както и проведена антитерористична операция, за която обаче се твърди, че е била в услуга на руски олигарх. Анкетната комисия заключава, че министър-председателят, като ръководител на разузнавателната служба, не само, че не е имал контрол върху нейната дейност, но и твърде често е пропускал да информира парламентарната комисия за контрол на съдебната власт за нередности и отклонения, заключават от комисията. Юнкер съобщи в последствие, че подава оставка, като кабинетът му ще се събере на извънредно заседание утре сутрин. Нямам друг избор, освен да подам оставката на правителството, коментира той...,,???

Що не ни глобите! Така ощетените от корупцията ще платят още веднъж! Абе педалска работа!

обвързаност между върховенството на закона и европейските фондове те е патила и теб, бе моме?Отива Боколино два пъти в Брюксел, прегръща 3 пъти Меркел и 4 пъти Юнкер и фондовете текват като пълноводна река към....е , знаем къде!

да е чувала за ,,арменският поп,, и ,,клисарят,, му при нас...???

Ако знаете конкретни случаи сигнализирайте. Като предъвквате едно и също не помагате.

тези които ще подават сигнали.

Корупцияа си ни е много добре. Сега ще се борим с половете.:)

Тия дето са в управлението на държавата и разпределят европейски и национални средства или тяхната опозиция?????? Европейските комисари да спрат с лицемерието си,защото българските не са малоумни. Такова двойствено поведение на ЕК не може да не бие на очи как подкрепят управляващи в даржава в която се шири корупция. Заради такива..се случи и Брекзита.

Цялата държава е конструирана върху корупционни практики наследени и дълбоко проникнали в културата на българина още с Османската империя. Каквито и идологически и обществени строеве и началници да се сменят, корупцията може да се скрие, но не и да се промени. Българинът не разбира и не вниква в смисъла на обществените организационни структури - държава, община и т.н.. Той може само да ги имитира формално и да ги използва за облагодетелстване.

Като набутат в панделата една дузина управленци за по 10-15 годинки за корупция, всички културно-исторически наслоение на българина ще направят обратен завой.

темата е сериозна, но ти успя да ме разсмееш!

Една дузина едва ли ще свърши работа. Залагам на поне хиляда дузини. За съжаление в България има две големи групи хора - корумпирани и мечтаещи да бъдат корумпирани. Честните хора са тънка прослойка.

В десятката!;)

Явно си късоглед. Това, което генерира корупция е ТОЧНО оставането във властта на репресивния орган на комунистическите служби- ДС. Ако имаха чест и достойнство щяха сами да се оттеглят, но не хиляди досиета бяха изгорени и те останаха. Точно те генерират корупцията. И избират да ни управляват гуменки и тикви.

10/10

едва ли има нещо ,което може да ме убеди ,че еврейския съюз ще спечели нещо ,ако България по чудо изкорени корупцията !та тези еврофондове са прекрасен стимул за мафията и нищо ,нищо друго ! аман от лицемери и лъжци !

Ами като не проверявате как властващите крадът еврофондовете защото явно и вие намазвате няма как да искате най бедните да се борят с пребогатите...

обаче КРАДАТ се пише с А не с Ъ

Незнам защо все се търси ''под вола теле'' по форумите когато е допусната някаква грешка??????Може би заради заблудата че сте по умен от коментиращия без дори да го познавате..

и това променя ли смисъла на написаното?Че те и нашите висши управляващи говорят на правиМЕ, говориМЕ, пишеМЕ, но са велики, нали?

Вече няма значение кой какво е казал.Българският народ е превърнат в овче стадо и третия пол чука на вратата.От овце най-лесно се става джендъри.

май не е разбрала боце, като казва, че у България нема такова животно- корупция! Боце ного си неразбран бе!

"Обвързването на европейските фондове с върховенството на закона не трябва да се счита за санкция, заяви пък правосъдният министър Цецка Цачева ..." Според майката на нацията, ако ти спрат европарите, то не е щото те смятат за долнопробен крадец, който си пълни неправомерно джобове с чужди средства, а щото искат да те поощрят и потупат в знак на одобрение. Аферим, Цецке, ако някой още не е разбрал какво му предлагаха за президент от ГЕРБ, сега може да се запознае.

И ние искаме реални резултати от тази бесмислена ЕК, ама...хой!

"Обвързването на европейските фондове с върховенството на закона не трябва да се счита за санкция, заяви пък правосъдният министър Цецка Цачева преди да посрещне колегите си от ЕС за участие във форума." Тетка ни подготвя предварително, че ще има орязване, ама в никакъв случай, абсолютно в никакъв случай не трябва да го свързваме с корупцията;) Не така бе, тетке, друга трябва да е позицията ти: хвърляш се на амбразурата и повтаряш до изнемогване, че "тъй като Баце е обещал да пребори могъщата Корупция до 2-3 години, ще му трябват пари, много пари, най-вече пари и т.н.":)))

нещо тая амбразура от вчера я спрягаш ама не ти се получава

Само за пари мислите комунистите.

Е, ами не бива да го съдиш Баце строго все пак е бил член на БКП;) И даже свидни жертви е направил в името на Партията си;)

Тази кака нещо не е разбрала.Бокича ясно каза,че в България корупция няма.Слушай бате си Бойко и стани човек.Каква корупция,какви пет лева?

да проследят ситуацията на запад! например в австрия бившия финансов министър е бил шеф на мебелна къща, която е укривала данъци в малта, другия е изнасял пари с куфари за швеицария и така нататък... никои не е подведен под отговорност и никога няма да бъде!

НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Това,че и други крадат, НЕ ИЗВИНЯВА НИКОГО! Освен това-в северните страни корупцията е ок.10-20%, по на юг стигат до ок. 30%, ТУК е 50%.

Еврокомисарят не чу ли какво каза Йотингер след три коняка? В България корупция няма. Ако има е малко, съвсем малко. И Борисов същото каза. И Цветанов.

И ние, и ние! Сега е демокрация и никой не може да ни забрани да искаме.