Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция

Президентът Радев Радев отговори остро на обвиненията на Цветан Цветанов, че е предопределил избора на изтребители "Грипен" за българската армия.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големият въпрос е защо служебното правителство набързо хареса Грипена,при положение ,че никой не му даваше крайни срокове.Това да отговори Летеца,а не да ми говори за Швеция,как не давали подкупи.

Г-н Президент,слушайте какво казва Папата- "Има спешна нужда от нов човешки обществен договор, нов обществен договор за труд, който би трябвало да намали работните часове за тези, които са в края на трудовия си живот, за да създаде работа за младите, които имат право и задължение да работят", заяви Франциск. Папата каза по време на аудиенция с представители на Италианската конфедерация на профсъюзите, че "общество, което кара възрастните хора да работят прекалено дълго и кара цяло поколение от млади хора да не работи . . . е глупаво и късогледо".

Прав си но.....тука става дума за самолети за армията, а не за заплати и ленсии. Иначе нищо лично.

Ако изборът на нов самолет беше на СВЕТЛО, не трябваше ли комисията да публикува критериите за избор- на Грипен- такива, на Ф-16-онакива, на ХХХ- трети .ЦЕНАТА- такава..... Щом не не го правят ОТКРИТО,явно става дума за ЕДНИ ПАРИ.....

Ако беше на светло... Взимат по един от всеки производител ( някои са геополитически пропуснати) и правят един въздушен бой. После сравняват подръжка, консумативи, въоръжение, и т.н. И си правят извод. Но в една окупирана колония, това не може да се случи.

Да видим фактите 1. Самолета го избира комисия назначена от предишното правителство на ГЕРБ като президента /доказан летец /изказва одобрително мнение. Самолетите са най-евтината оферта с разсрочено плащане и включване на български фирми при производството и обслужването. 2. Бившия президент Плевнелиев /бивш комсомолски номенклатурчик / надига глас че избора на самолет не трябва да е технически а политически- сещайте се за кого лобира! 3. Борисов се хвали че е избрана най-изгодната оферта за България в лицето на Грипен. Среща се с шведския премиер. Те си знаят какво са договаряли. 4. Нищо се случва и на другия ден Борисов започва да шикалкави че е бил принуден да избере Грипен, а Цветанов започва за има съмнения в чесността на зделката. 5. Появяват се разни "анализатори" които обясняват колко незаслужено са пренебрегнати остарелити и морално и физически F16 от Португалия. 5. Удобно се използва Радев за оправдание на политическото шикалкавене на ГЕРБ. И тук изникват въпросите: Кое предизвика така острия завой? За корупция ли става въпрос, за колониално коленопреклонничество ли или и за двете?

Не, избра го служебното /президентското/правителств, нечело с Герджиков...каква Швеция, какви 5 лв.? Толкова ли беше спешно, че служебно правителство, което е съставено за да осигури провеждане на Парламентарни избори, трябваше да направи избора???? При това след консултация с Президента...... Да, изглежда има корупционна сделка, но не в Швеция, а в президентството. Затова фуражката рита.....и лъже.

Напълно си прав.Фуражката наглее.

Тайна среща в ресторант Чепишев в Бояна между вицепрезидента Илияна Йотова и оръжейния бос Николай Гигов бе засечена от човек на БЛИЦ. Високопоставената политическа фигура бе придружена от съпруга си проф. Андрей Йотов известен хирург в компрометираната болница Софиямед, а търговецът на оръжие бе с неизвестна дама. Групата се бе настанили в отдалечено сепаре, което се охраняваше дискретно от държавни охранители. Йотова през цялото време се оглеждаше да не я забележат и почти шепнеше по време на продължителния разговор. Предполага се, че двамата са договаряли подробности около сделката със скандалните изтребители Грипен. Преди няколко години Гигов сключи сделка за доставка на хеликоптери Кугър, от което прибра тлъста комисионна в размер на милиони.

мнозинството българи избраха Радев за президент. Никой не е избирал Цв. Цв. За мен Радев е легитимен

А бе защо БСП и ушко не се притесняват от проверка, но не искат да се проверява. Само това не мога да разбера. Не мога да разбера защо И Нинова и И Йотова и Радев и Симов пищят преди проверката да е започнала и призовават за 'снишаване'. От една страна пискат за 200 милиона заем, от друга настояват за 500 милиона повече да плати за самолета . . .

Не се притесняват бре nasirano20.А и защо да се притесняват след като 19 членната комисия предложила за покупка Грипен е назначена през 2016г. от правителството Борисов-2.Служебното правителство единствено узакони решението на междуведомствената комисия, нищо повече.Праблема е че СЛЪНЦЕНОСНИИ и ПЪПЕШООБРАЗНИИ /гъзо-лизците на КРАВАРИТЕ/ са притиснати от КРАВАРИТЕ щото не купувата втора ръка F-16.

Корнелий

Ами това питам! Защо, след като не се притесняват пищят по всички телевизии, че има комисия?

Ми малоумните европедали копзяци, и стелките подметки от ГРОБ да вземе да отговорят..Защо обществената поръчка за самолетите не е открита и прозрачна а?! Как се избира самолет недругари европедали? Много лесно!! Взимаш конкурентните самолети..сравняваш техните ТТХ характеристики, като радиус на действие, бомбов и ракетен товар, въоръжение, манервеност, скорост, радар, обсег, маневреност...и преценяваш кой е по-добър...Грипемна е с по добри комплексни ТТХ...След това оценяваш въпроса от финансовата страна, колко струват самолетите-чисто новите Грипени..са по-евтини от 50 годишните краварски бангии Ф-16!!! ЕБАСИ ЧУДОТО!!!! И което е най странното, Грипените са ЧИСТО НОВИ..А Ф-16 СА СЕДЯЛИ ПОД ОТКРИТО НЕБЕ или са се въргаляли по складовете без никаква техническа подръжка десетилетия! А да не говорим, че шведите предлагат парите които им даваме., да ги реинвестират в България! Отделно и подръжката на Грипена е по-евтина...та какво казвате недругари козяци и краварски подлоги...Ф-16 бил по-добър, а?!

Ф16 товар-19т, таван 17 000м Грипен товар-14т , таван 15 000м

Ако гледаме данните, То за какво да подменяме 20те МИГ29? Скорост 2450 km/h (Мах 2,25) Таван на полета: 18 000 m Товар до 5500кг ( според версията)

Я сега кажи, Ф-16 на колко ГОДИНИ Е?! И Грипените които ще бъдат пройзведени на колко години са а?! Я кажи и Ф-16 коя модификация е, ОТПРЕДИ 50 ГОДИНИ..И НОВИТЕ Грипени с какви параметри са а?

Грипен са разследвани в: БРАЗИЛИЯ УНГАРИЯ ЧЕХИЯ .....

По прост човек от президента Радев в България е само жена му, т. н. президентша...!!!!!! Конкуренти са им всички от партията мафия БСП, начело с лъжливата и крадлива КУРнелия... Всичките вкупом, червен комунистически дженк, заради който държавата ни повече от 28 години вече не може да се оправи...

тя Швеция културна бе - там всичко фърст и хората и управниците - няма корупция, няма насилие, няма пияни. Другарю Президент, ако бъркам поправете ме - не беше ли швед този който изрита и то в главата демонстративно за нищо една жена, която сигурно не е корумпирана. Дори нашия циганин в Берлин изрита, но в гърба една млада жена и цял свят скокна, а ти ги хвалиш, може да са за хвалба, но не на наш гръб президенте!!!

ако вземете и се гътнете, тя вашето вице не разбира бъкел от самолети. Лично аз смятам, че самолети не ни трябват. Абе хора - това е милиард и половина евра бе - това са ХИЛЯДА И ПЕТСТОТИН МИЛИОНА ЕВРА - бе -ТРИ ХИЛЯДИ МИЛИОНА ЛЕВА БЕ! От кого да се пазим - не виждам друг освен Турция и Русия и ако е така - жална ни майка!

Ти си първо ИНСТИТУЦЯ и всяка твоя постъпка и изказ трябва да е обмислена. Жалко ако първо мислиш, а после говориш, явно на село не си могъл да получиш седемте години. Може да знаеш висша математика, физика, езици, но държиш ли се арогантно - не приляга на президент. Мислиш ли че в Швеция няма корупция особено по високите етажи. Защо президенте сам унижаваш България. Как така - в Швеция не може да има корупция, а у нас може. Корупцията е навсякъде по света - и в Русия на завидно ниво и в САЩ. Срам за теб!

В-52-АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ ВСЕ ОЩЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, КОИТО СА 60 ГОДИШНИ! АМЕРИКАНЦИТЕ ПО БЕДНИ ЛИ СА ОТ НАС, ЧЕ ДЪРЖАТ 60 ГОДИШНИ САМОЛЕТИ В АРМИЯТА СИ?

Ние по-богати ли сме да закупуваме трета употреба 40 годишни самолети на цената на нови?

Ф16-17 милиона на бройка! Ф35-цена 84 милиона. Грипен-цена 62 милиона!

Цецерон май настъпи шведската мотика.

не разбрах, КОЛКО Е ВЗЕЛ ТОЯ ЗА грипените? или е тайна..

Общо взето спора е дали да се купи един нов и модерен изтребител или един един по-стар на 40 годи с изтекъл ресурс за по-висока цена.Като цяло Ф-16 са добри ,но вече предстои замяната им.Много важна е и цената на офсетните програми.Предполагам ,че един изтребител девета -ръка и на 40 години едвали трябва да се закупува.Иначе излиза ,че заменяме един стар/не много/ изтребител ,с друг още по-стар и това се нарича модернизация/.Нека и не забравяме , че голяма част от депутатите са привързани към яслата на "Козяк

Сека Цвъки се е изтипосал по турската телевизия с арменския "водещ" и пуска лъжа след лъжа.

Кой разбира повече от самолети?Президента или Цв.Цв.и между впрочем нали срещу Цв. има насрочени 6 наказателни дела?Прокуратурата няма ли да си влезне в ролята?Докога престъпници ще ни ръководят?

За няколко месеца се доказа, че президентчето от нищо не разбира и май кормилото върти дъртата му гювендия и луд, лилаво-червено доцентченце ....затова от президентството творят гаф след гаф и лъжа след лъжа.Пример: На доцетчето ли да ВЕРВАМЕ или на папската курия относно състава на българска делегация при посещението при Папата????

ГЛЕДАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО НАШИЯ "ТЕПИХ": ДЕЙСТВИЯТА И ДИНАМИКАТА НА " СЪБИТИЯТА" ОБЕЩАВАТ ДА СА ПО ЗАБАВНИ И ВЪЛНУВАЩИ ОТ "ТУРСКИ СЕРЕАЛ" АКО ВИ ОМРЪЗНЕ "СЕРЕАЛА" - ОТИДЕТЕ ДО "ТЕРМИНАЛ 2 " ТОВА БИ БИЛО ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО ВИ И ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗИ ОТ БЪДЕЩИ "НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ" И НЕПРИЯТНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ТИП 1969 год. И ЗАБОЛЯВАНЕ "СИНДРОМ "ВИДЕНОВ""

Ей,фатмак Цветанов ликвидира поръчковите отвличания,при Цветанов и гл.секретар направи толкова повече от вас да сменяте с твоя премиер крушките на тунелите Цветанов поне има свестни деца,които ги е възпитал за разлика от други.Не бил поканен на срещата в Свищов-обаче името му е фигурилало сред имената по масите,Герб ги било срах от твоята законодателна власт-че ти едно че не можеш да възпитаваш поколение а и не знаеш правомощията си,излъга за границата,излъга за Свищов-много ти стана мисля че и Решетников няма да ти помогне защото машата в неговите ръце се оказа един скапан фатмак.

Работата е пределно проста- СЛЕД 27 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ" ВЕЧЕ СМЕ В СТАДИИ ВОЕНЕН КОМУНИЗЪМ" грешка - ВЪВ СТАДИИ "ВОЕННА ДЕМОКРАЦИЯ". ВСЕКИ ИСКА СКЪПА ИГРАЧКА ОТ "ВОЕННИЯ СУПЕР" ИГРАЧКИТЕ СА ЯСНИ- ПРОБЛЕМЪТ Е В КОЙ КВАРТАЛЕН " СУПЕР " ДА СЕ ПОХАРЧИ ПАРАТА. А" ХАЛЪТ" НИ Е: " НА ГОЛ ТУМБАК - ЧИФТЕ ПИЩОВИ"

Всички участват в пиесата "Как да купим Грипени без да обидим Големия брат".

Головодник ама пълен Оказа се че Цецо физкултурника разбира повече от него от самолети Ама то да си шофьор на самолет е гйема работа само в очите на глупаците де

Тоя комплексар защо не е в затвора, то бива противно копеле, ама като това скоро не е имало в политиката, и мекотело за прокурор си сложи........

Поздравляния за този президент! Харесва ми!

Искаш да кажеш Решетников

Радев - откъде те измислиха, та ще трябва 5 години да ти се замазват простотиите... и амбициите...

Цветанов има чести контакти с Ню Йоркския ХАБАД и може да е подоЧУЛ с някоя технологична джаджа че САаБ на еврейски иврит значи КОРУМПИРАНЕ развращане а сосбтвеника на САаб е евреин Валенберг(прочута с корупцията и с контактите с Хитлерова Германия фамилия)така че генерал Зелен чорап да се обажда НЕподготвен

Частните шведски фирми не са държавата Швеция, старшина.

SAAB собственост на еврейската фамилия ВАЛЕНБЕРГ(фамилия макар еврейска спонсорирала ХИТЛЕР да купува оръжия с цел мега печалба ).Сегашния ВАЛЕНЕРГе в комитет БИЛДЕРБЕРГЕР и като предшестениците си хич не му дреме за хора и трупове вследствие оръжейния бизнес важна е ПЕЧАЛБАТА

Хора сега е момента да подкрепим Президента срещу мафията и корупцията.Най после се появи човек,който да се опълчи на тези,които до вчера бяха с бухалки,а вече са уважавани господа в костюми.Българи отворете си очите вече,че сме на изчезване.

само да не ми пробутва теории за липса на корупция в северна европа!Иначе съм съгласен,ако са му подарили гори из Швеция за лично ползване,че физкултурника няма капацитет да узнае :)

симо

Радев не е онова попикано мушкато,което улучва посоката след като му зашиеш шамара....А това трудно се приема от фейковете.....и от някои посолства.

как така Радев ще си остави хубавата съпруга, майка на децата му и ще се раздели с нея. Но май тя се е разделила с него, щото да си злобен и злопаметен това е характер с който трудно се живее.

някой по долу е написал ,че Радев попаднал случайно в политиката.АБоко тиквата и Цвъцко ,да не би да са родени политици?

Гаден президент имаме.

най-добре е да си затворите плювалниците, гадни и платени драскачи

Гаден означава нахакан, с позиция, а не неадекватно създание като Роско, НАЛИИИИИ????

Господин Радев, по ваше време, когато вие бяхте в Министерството, обществената поръчка за гащеризоните за летците в 2-те ни Авиобази ги купувахме за 150 долара от САЩ, а на България ги давахте по 600 долара, те се ставаха на парцал след няколко месеца и ги кърпехме. С една такава поръчка за Вашите хора си издържаха цялото семейство една година, и ходеха на почивки на екзотични места без да работят НИЩО ДРУГО. Не си ли спомняте!!!!!! Така, че корупция има навсякъде - от тях се учими. А вие добре сне се научили като гледам и да ЛЪЖЕТЕ и да мошеничите!

С този президент ще кажем сбогом на крехката ни демокрация.

тип мутренска и слушковци на сащ. цвъ цвъ редовно ходи да се обучава в сащ за по две седмици, за да му наливат цитати в мозъка, за да го зомбират и да се отчита там

Всичко е направено по правилата от кабинета Борисов 2, но ми мирише само, че Борисов 3 не си е взел предвидената "лепта" от задължителните за ГЕРБ 30% по всички сделки. Затова е скандалът...

Бойко не случайно го подкрепя във всичките му начинания, а тоя Радев - случайно попаднал в политиката, има да му диша праха! А най-добре: както предложи още преди официалното му встъпване в президентската длъжност г-н Йордан Караджов - да бъде незабавно импийч -нат!

Един въпрос : Какви ще бъдат последствията за зетя на тъщата,? Този път не става дума за апартаменти, а за сигурността на държавата. Провокирането на един такъв скандал от такива типове ( знаете кои) е вече престъпление срещу нацията !

Престъпника си е горд,че няма кой да го осъди

Аз ме викам кихни .... а той ми бута пари....

Boze,nai-kradlivi a i korumpiran tip ima surat da govori za koruptzia.UZAS.

Двете мутри, пожарникаря и физкултурника, отдавна разиграват театъра на доброто и лошо ченге!Единият пали фитили, другият върви след него на бял кон, и ги гаси.Елементарно и плоско, но след като материалът продължава да се връзва, защо пък не! Освен това, те всичко знаят, че и от едни бойни самолети ли да не разбират!

По тъп човек в България от "президента" Радев е само т. н. "първа дама и негова жена"...!!!!!! Следват ги всички членове и симпатизанти на партията мафия БСП, начело с лъжливата крадла КУРнелия и червените лайномети Кутев, артелчика Велков, Тас/шко Арменков, Р. Овч. и котилото млади и нагли червени изродчета Зарев и Симов... За Радев самолетите са кренвирши българинооооооо...

В рамката пише коментирай , а не ОСИРАЙ :)

Май освен да хвърляш гюбре друго и не можеш да правиш. Трудно е да се намери обективен, неповлиян от политически пристрастия коментар в този сайт, но за сметка на това секцията "коментари" се е превърнала в септична яма. Изключително ниската култура на мнозинството от съвременните българи се вижда много ясно тук. А това е основната причина за състоянието на България, защото нискокултурни избиратели избират нискокултурни управляващи: "Аз съм прост и виес сте прости, затова се разбираме".

Браво ГЕНЕРАЛЕ,време е тези хора да бъдат поставени на мястото им!! Бъди все така твърд и последователен,но само си помисли,имали някой от тези умници да е с твоята биография??? Няма да ти е лесно,но си ВОИН!!!!

Сааб са платили над 18 млн кр на бразилска лобистка фирма, за да осигури, че правителството ще закупи 36 самолета. От тези пари, 7 млн са били преведени на фирма на сина на президент Лула да Силвас." според главния прокурор на страната.

Забелязвате ли, че винаги, когато има решение за купуване на западни самолети, някой нависоко саботира сделката. Имам големи подозрения, че става дума за т.н. руски бомби на които преди време стъпи Местан. Ще се мислят компромати, скандали и прочие, само и само да нямаме западни самолети.

За да имаме АМЕРИКАНСКИ!!!

Клепоушко прилага все повече и повече характер. Вчера отсвири зам.председателя на управляващата партия и председател на най-голямата парламентарна група. Съвсем скоро се очаква да сиктирдиса и Боко тиквата?!?

ама то СССР строил всичко у нас, медодобивни и др.заводи - ти ги знаеш по-добре, ама ние сме цъвтяли бе и всичко безвъзмездно. Само едно се чудя - защо толкова се радвахме на 10 ноември - не хиляди - милиони излизаха на улицата и викаха на комунягите червени- боклуци, но после ни яхнахте. Още повече ми е чудно защо синът на Корнелия е в САЩ, а не в благословената Русия и защо никой ама никой не бяга в Русия - дори и синът на генерал ДЕСИ от баща Свиленски - депутат от БСП и той в САЩ.

Не Цветанов е 4 държави от ЕС ДО/казаха за коруционни схеми с Грипените! Радев, има произведени САМО 250 Грипена от тези които се опитваш да ни пробуташ! И производството им спира,започват по-нов модел! Ние ще сме последните будали!