Корнелия Нинова: ВиК холдингът ражда повече въпроси, отколкото отговори

"Проблемът с водата не е само за Перник, а е системен и национален", каза председателят на БСП

Обратно в новината

Коментари - Корнелия Нинова: ВиК холдингът ражда повече въпроси, отколкото отговори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ти вярваме корнелия, не ти вярваме!

Има ли перничани тук? Когато я питаха Курнела тя как ще реши кризата, тя каза че нямало да пълни язовир Бели Искър без пари, а щяла да ремонтира стената, докато перничани изпукат от жажда! Иначе реве като убодено мече за 32-та милиона дадени за стената на Студена, ама бърза още преди да е дошла на власт да навакса с ремонтите. Огън жена!

Имаме си ЦЕЦО - апартамента, но и Киро ВЕЦ-о ... чудно ли е защо Нинова се страхува от национализация, нали тези хора (тя, Добрев) изритаха Виденов за да изхвърлят държавата от контрола, те абдекираха държавата за да станат собственици(приватизатори) , като Нинова и Киро сега искат пак да сучат от гръдта Българска щото те и частници да са не могат по друг начин, а Бойко явно им е конкурент ...пет пари не дават за народ, държава , идеи , идеали ляво , дясно. тези са Калинки от Соца, с титли , с образование със собственост

….колкото разбрахме къде са тези 500 млн лв ,толкова ще разберем къде ще отидат и тези 1 млрд

"Припомняме, че вотът на недоверие е свързан с "Провал в политиката" Е че то всеки вот е на базата на провал в политиката за еди какво си! Но проблема е че този Провал(както много други) съществува от началото на демокрацията и никой досега не го подхващал за да го промени. Пък и да мине вота, което няма да стане защото до сега нито един вот(от Боко 1 до сега) не е минавал какво ще се промени? Трябва да се започнат преговори за нови избори, търсене на коалиционни партньори и накрая самото гласуване. А до тогава и издигането на новото правителство може да сме 2021 година и да сме с все още нерешени въпроси по провала с политиката. А ако не сте победоносни то тогава просто ще сте загубили времето и парите на народа за жалки прищевки!

Може да се иска вот за цялостна политика . . . Иначе идеята е проста: ББ3 пада, назначава се служебен кабинет, който седи, докато завали дъжд и напълни язовирите. След това БСП казват - добре, че бяхме ние да напълним язовирите - гласувайте за нас!

да си толкова зле , и да се държиш на власт толкова време , дори и като опозиционен лидер , има само една единствена разумна и основателна причина ,че зад теб има много пари ..........Корни кой ти е спонсора ?

...а вас с излъсканите мозъци кой ви спонсорира ...

Гарантира предсказуемост и отговронст на населението. Стигне ли се до търсене на Наказателна отговрност, значи нещата са излезли извън контрол.

празните приказки на корнела не раждат никакви въпроси

Слушайте тази жена внимателно. Всяка нейна дума е аргументирана и на място . Умна,интелигентна,отговорна и със силен характер. Нинова е реалната ,симпатична противоположност на крадливите Орки превзели България в момента.

Тебе от Карлуково ли те извадиха.

Не са го извадили. От там пише.

Единственото управление на БСП, в което не е имало режим на тока, водата и т.н. в последните 70 години е това на Станишев. ..и тези хора излизат и говорят за режим!

И у Перник така мислят - скони до там за една баня .

Глигана пак взе да рови със дзурла...

Тази кой знае какви далавери е изтъргувала с Бойко, за да държи опозицията толкова жалка и тъпа, но и да няма шанс да се появи друг опозиционер. Гадни хитреци!.

Нинова или Свинетка "усвои"32 млн. от Перник?

Кой си купи без пари техноимпекс, източи го и го фалира? Кой бе уволнван от две правителства за корупция?

Много бързо се забрави, че преди 4-5 години беше "мода", разбирай възможност за "усвояване " на едни пари, да се подновява вИК мрежата в много градове. Даже имаше предавания по телевизиите за некачествени дейности и неудобства за хората поради бавната и претупана работа. Защо не се отчита ефект за намаляване на загубите при подаването на вода? Сега отново се свири на тази струна?!....

Защото има вече достатъчно материали ,че е можело да се избегне положението ... ако в държавните проституции си върщеха работата за която получават заплата .

Уфсъ

Свиня!

тиква

се загледах по-подробно в картите и данните за "Каскадата Белмекен-Сестримо " и връзките й към яз."Бели Искър". От цялото това гигантско съоръжение само язовира "бели Искър" практически е строен през царско време -от 1939 до 1045 година... Останалото е построено от крадливите и мракобесни комунисти, които въобще не са милеели за народа си, ами са се чудили как да го вкарат в занданите ...!И цялата каскада е построена за има-няма 15-тина години и то без европейски пари...! Гадини мръсни! За 45 години я съсипаха тая държава !

а от народа е построена!

Да се чудиш как страни като Австрия с която сме били на едно ниво преди 09.09 и Франция на която сме давали заеми изобщо ги има още без заветния соц? Тъпо парче с тъпи опорки си, определено!

Оххх, омръзна ми... Дали ще доживеем някога момента, когато "еманацията на нацията" в лицето и на управляващи, и на опозиция, ще се обединят за решаване на проблемите на хората ( които те създават с безхаберието и алчността си), а не да ги виждаме да се дърлят като селски котки на дувар само за пари, субсидии, политически квоти в съответния мега-гига Безсмислен Орган и т.н....

те затова са политици ....Много често политиката няма нищо общо с интересите на масите ...!

Е, как де - нали са "слуги на народа"?;)) Или предизборно са слуги, следизборно - чорбаджии;) Писна ми от тази ялова политлогорея, дето ни залива от сутрин до мрак и дето не решава нито един от сериозните ни проблеми - няма система в държавата, която да работи нормално ... даже вече не смея да се надявам и искам да работи добре!

Те са си обединени, миличка. За съвместни кражби! Не да се занимават с теб и мен.

Е, аз какво съм написала според теб, миличка?:)

А на бсп отговорите са винаги едни и същи : Фалирай банките, за да обереш парите на хората, източи пенсионните фондове на хората ама все едно после руската пропаганда ще накара шараните и помаците пак да гласуват за теб.

Така е пернищки - пии една вода .

Комоциото и Новогодишния Злобар, ще направят "Водно огледало" от раз . Само трябва да се целунат с Хидроинженера на Орлов мост и ще завали пороен дъжд... ........ Благословена Подкрепа за ГЕРБ и Бойко !

Баси криминалните мутри...

Я да каже Нинова мъжът,който работи в рафинерията що вдига цените на горивата за бедните българи?

Естествено , че е национален и то не само на изредените места а в цяла България по простата причина, че тази година беше суша. Това съчетано с многобройните ВЕЦ и кофти преносна мрежа даде небивал шанс на курни и майчето да яхат полит вълната и да се правят на боКчета!

Кой бездейства през това време? Кой прибра 32 млн. лв.? Нинова и Йончева ли?

Страдат, че не са ги прибрали казваш?

Нинова е чакала каруцата в Перник да се обърне след това да злорадства за политически цели. Този проблем в Перник да не би да е от вчера...

Само от последния мандат - та казваш 2016 лилиту като почна една програма за 32милиона ... каква стана водата в Перник - направо невидима.

Хората нямат какво да пият, няма с какво да се изкъпят и изперат. На мен най-гнусното ми е, че в парламента не се обединяват, за да разрешат проблема, а политизираха тази трагедия и я превръщат инструмент на политическо влияние, кой да седне на стола.

Да се обединят и дружно да откраднат този милиард.

Холдингът няма да обхване само "Софийска вода", която е частно дружество и няколко малки общински ВиК-та, които могат да се влеят (ако желаят) в съществуващите на областно ниво ВиК оператори. На практика това е над 90 % от заетите в дейността водоснабдяване дружества. Не разбрах коя точно цена на вода се е вдигнала 300 пъти за 10 години (30 пъти годишно)?

„...Тя уточни, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти.“ 300 пъти не е със сигурност, иначе сега кубик вода щеше да е към 200 лв., ако не и повече. 300 % трябва да е. Скандално увеличение, срещу което имаме 60-80 % течове и населени места на режим, а в Перник е истинско бедствие. Престъпно безхаберие, немарливост, некомпететентност на всички нива, липса на стратегическо управление на ресурсите и действия на пожар, които поглъщат стотици милиони лв. със спорен резултат. Вече 30 г. се въртим в този омагьосан кръг и преливаме от пусто в празно. Така никога няма да отлепим от дъното, а ще затъваме още повече.

10 години една и съща история и пак се намират такива дето да намерят алиби на управляващите. Имам чувството, че са слепи хората. Каквото и да направят Герб, все някой мозък ще се намери да каже какво било при Бсп.

Не са слепи. Помнят!

Може и да помнят, но не виждат и не мислят!

МисУиш ли?

Корни, я си го кажи направо, миличка: - И аз не знам какво да направя с язовир Студена, Перник и сушата, ама нали съм опозиция...ще размахвам пръст и критикувам до посиняване.

и празнодумецът с мучащия поглед да се изкаже...

Миналата седмица викахте, че с тези частни ВИК няма контрол, ще става все по-зле, да се одържавят, както си беше навремето. Тази седмица викате това е поредната държавна хранилка за източване, още един начин за крадене. Ще има ли два дена да сте на едно мнение или "ние, така си ревем по дефолт"?

Нинова вероятно е пропуснала. че ВИК системата създаде едно чудовище, което държи водоизточниците. Това са водните кръгове дружества с център около хидроинженера. Всичко се държи от хората на бкп в сектора , а Нинова се прави на паднала от луната! Управляващата каста яхва всеки протест срещу себе си и ни лъже, че ще има справедливост. Справедливост може да има само с отстраняването на тези хора завинаги от властта. Има един много актуален въпрос сред кадрите на БСП. Пита се: Нинова ли говори или Васил Божков? Той застана до Нея да клати властта, а тя му показа, че може да остане без бизнеса си. Той отговаря с агитката на Левски, а ако бъде изобличен и всички видят, че тази държава бе заплашена със саботаж от хората на БСП? Тогава ще застане ли агитката на Левски против народа си?

Когаго политик се прави на експерт по всичко - това е демагогия. А ако този политик е социалист, бивш комунист и настоящ капиталист - това е нахалство и пиар! Колкото по време на управлението на социалистите те се грижеха за водоснабдяванет на нашите градове - толкова и празните приказки сега на вменяване на вини са безсмислени и вредни.

Поглеждаш бурсука и бегаш с 300 да се скриеш, после ти е кисело и незабавно със затворени очи гласуваш за герб! Мисля, че Корнелия Нинова присъства в политиката, за да печели герб и да се осъществява политиката на ДС, като изпълнител на задачите на БКП.

То да го играеш цар не е лесно, а Боко полага усилия. От всякакъв характер хем, с всякакви хватки, видими и невидими. Ама толкова може, толкова прави !

Този държавен ВИК холдинг е път към приватизация на водните ресурси на България! ГНИДИ! След някоя друга година ще се окаже, че холдингът е яко на загуба, трябва заем от Световната банка - те ще кажат - аа, заем само ако го приватизирате. И изведнъж язовирите и водоизточниците ще станат частни. ГНУСНИ ПРЕДАТЕЛИ БЪЛГАРСКИ!

Режимите на тока и водата, опашките за храна, дрехи, обувки, телевизори и перални са запазената марка на БСП.

липсата на мозък и особеността да казват на черното-бяло са запазена марка на промитите и платени гербави фенове

Вече не. Безводието вече е запазена марка на тиквите. Както и складирането и горенето на боклуци от цял свят. Както и отровните храни. Колкото до тока - днес е трети ден, в който внасяме ток от... Турция! А при майката на герб (БКП) бяхме износител номер едно в целия район!

Я , нека гербаджийските лизачи , да кажат , кое от казаното не е така ?

проблемът не е, че ГЕРБ направиха ВИК холдинг. Проблемът е, че БСП трябваше направи този ВИК холдинг и, че Корнелия трябваше да е премиер.

Проблемът е, че смотаните комуняги са построили над 6000 язовира и 62000 километра ВиК мрежа. Но няма кой да я поддържа! За последните 10 години са ремонтирани...0.8% от ВиК мрежата! А в МОСВ и МРРБ даже не знаят чия е собствеността (или концесията) на язовирите! Какво да коментираме повече?

Тук е права. Поредната структура хрантутници.

А оня ден пишеше частниците да се разтурят, докато все още има вода.

Вчера много хубаво го каза един. "Не мисля, че БСП имат потенциала да напълнят язовир." Колко ясно и обобщаващо по всички въпроси! Иначе тази първа за всяко нещо. Че може ли да не е... Не, че е предложила нещо, но я каква пушилка вдига само.

То пък герберастите голям потенциал....гледам напълниха язовирите !

Никой не може да напълни язовирите! Но само една не спря да вика с рупора.

ВиК холдинг = ВиК асоциация??? Важно е да се усвоят едни пари...

По-скоро - да се присвоят. По отработена технология.

Номера от селски вечеринки преди избора за шеф на комунягите!

Ей-и, не миряса тази жена !! Ще вгорчи и тази екскурзия на Боко в Давос.

И най-хубавото от думите на лицето К.Н., че тя знае отговорите и най-вече единиствения отговор - "ВОТ на НЕДОВЕРИЕ" до последна капка вода ( преди беше капка кръв) .

Права е! За всичко ,което каза.

Абсолютно съм съгласен с теб ! Гледах цялото интервю и всичко, което каза беше точно така. Без значение партията и цветовете и си личи, че е доста по-начетена в сравнение с някои други, а Виктор Николаев и тази другата, на която и името и не знам, за пореден път доказаха какви подлизурковци са !

А корни отговори има ли или само храчи заяждане в опити да захапе кокала за да може да работи за благото на путин ?

Отговорите и решенията са работа на МОСВ, МРРБ и премиера - за което им плащаме тлъсти заплати. Само че двамата министри мигат като плъх в трици, а премиерът пак избяга от проблемите чак в Давос!

Говори Корнелия, говори !!

Слаба полиция, МВР дето гледа тъпо как политиците кормят държавата и народа и не арестува истинските престъпници. Нов закон ни трябва, където полицай може да влезе в народното събрание и да арестува 300 човека, за национално предателство.

Не е работа на полицията да казва кой е виновен и кой невинен

Цената на водата за 10 години е увеличена с 300%, а не ТРИСТА ПЪТИ ! Колкото до холдинга, основната идея била, той да поема частта на съфинансирането на водните цикли , изпълнявани от ВиК-тата по европроектите...Няма лощо, стига управата на холдинга да не изпапка паричките за нови коли и офиси типично по български маниер !

ми тя и минималната заплата е увеличена 300 %.... Айде да мислим малко . Ако работника в ВИК взима 200 лева ще е евтина водата, ако сервитъорката в кафенето взима 200 лева ще ти носи кафе за 50 стинки. Ама когато сервитъорката започне да взима 1000 няма кой да ти носи кафе за 50 стинки........ Когато стандарта в страната се вдига някои неща поскъпват. В дания едно подстригване е 40 евро........

И заплатата е увеличена с 300%... Пример : Ако преди си получавал 200 лв заплата и си плащал 2 лв вода , това е 1% от заплатата ти... Ако сега взимаш 600 лв заплата (три пъти повече) и плащаш вода 6 лв (три пъти повече )пак е 1% от заплатата ти... Пита се в задачата какво по-точно се е променило - започнал си да живееш по-добре ли ? Или просто се въртят едни пари повече като количество хартийки, а ти пак си броиш стотинките?!