Траулер потъна край Камчатка, десетки са загинали

Руски траулер се разби край Камчатка снощи и потъна. Над 54 души са загинали. Близо 1500 участват в спасителната операция.

Обратно в новината

Коментари - Траулер потъна край Камчатка, десетки са загинали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германския ,алгемайне ,моргенпост обвинява ,останалата преса в Европа за скритите думи на Оланд че СаЩ са виновни и за самолета и чарлито,шарлито,марлито + цру

Във Федералната република суграшица и заледени бури, тъй като те никога не са били там през април. Дали това е просто шега на първи април или сериозна политическа провокация от руския президент Владимир Путин остава само да бъдат изяснени.

Добре,че разграбиха и разпродадоха корабите на българският Окенаски Риболов. Можеше да се случи и с наши моряци. Да запомнят тъпите кратуни,че при моряците, националноста губи смисъла ,като този който хората на сушата употребяват. Малко са корабите по света изпозващи националният си флаг и моряци от собственната си държава. Корабособствениците използват чужди-удобни-флагове и смесени екипажи,за да заплащат по малко данъци и заплати! Моряшката професия е една от най-трудните и рискови на света. Хората,които я упражняват,трябва да бъдат уважавани и почитани,а не хулени и разделяни по националности. Специално пък океанският риболов е една от най-жестоките професии. Рисковете там са неизмерими и всекидневни. Господ да се смили над душите над загиналите! .

сашо ( нерегистриран ) 02.04.2015 09:28 Първо много жалко за загиналите. Точно в онези условия навигацията е най-сложна.И искам да напомня на всички безмозъчни русофоби няколко случая от прехваления запад.Танкера "Ексон Валдис" край Аляска. Капитана е бил ПИЯН когато е ударил кораба в рифовете. Да нямаше толкова жертви , но екологическата катастрофа още не е преодоляна. Имаше една атомна подводница на щатите, потъна при първото плаване. Има и още много такива случаи. Така че не си изкарвайте безсилната злоба на една трагедия.

Бог да прости загиналите. Все повече хора по света са принудени да рискуват живота си за насъщният поради алчността на господарите наречени работодатели.

buRgbuRg1

:( F4H1 ( нерегистриран ) 02.04.2015 11:57 К-141 я извадиха отдавна (2001 г). :) Извадиха им я на пРашките холандци и норвеги , ... иначе още щеше да лежи на дъното в ледените води оушъна ! :(

и норвеги, ти материялите на руските си НПО колеги ли четеш:))), ми черната работа кой да е свърши да не искаш руснаци да е вършат има си бачакне за филипинци, има си за руснаци, в случая по евтини са били норвежците, те между другото си пииват двойно и тройно спрямо руснаците!!!

Трагедия. Жалко за бачкаторите.

от което винаги ми се е драйфало в мужукистан е хазартното отношение към човешкия живот. През всяка една епоха, винаги, човешката единица е нищо, важно е да се спаси рибата в случая. Всичко идва от вечната мизерия на по-голямата част от населението. Едва последните 10-15 години в два три по-големи града се разви някаква класа, която я има 10% от цялото население , я няма, паплачта обаче си остава - алкохолици, терористи, мафиоти, националисти-рашисти, изтрещели комунисти, превъртяли военни, убийци, кагебисти, канибали. Абе пълни ла.на са, не разбирам защо путлерастите у нас ги обичат толкова?

друго си е в краваристан, там човешкия живот е приоритет, в Нюорлеанс измряха много повече хора от глад и болести след като урагана премина, просто ги оставиха да умрат от глад, имат и най голям брой затворници на глава от населението, хапче за хепатити 1000 долара, същото в египет 11 долара, грижата се почва от пълнолетито, с пълнолетието си ставаш носител на 50 000 долара дълг, свястното образование би ти струвало 240 000 долара въобще с пълнолетието ти грижата за живота ти започва

Според мен руснаците са класически мазохисти още от царско време- дай им Царя Бащица, дай им Господаря помешчик, дай им Партията и нейните вождове - Червени Слънца, дай им Император Путиниан и Нова Велика Русия .

на другите места съвсем не е било така в англия да речем е имало само два типа разделение, господари и слуги, другите са били каторжници и войници. А пък в германските княжества от 7 милиона население са избили 5 милиона, цивилизация и евтина работна ръка:) то България си е жив пример за западен ред благоденствие

ти СИ просто МЪРСОЛКО И НИЩО ПОВЕЧЕ - ПОМИЯ

buRgbuRg1

:( пРашките са крили до последно за крушението , ... както с КУРСКата подводна лодка , дето даалдиса , та се не видя ! :( Още не могат да я извадят пРашките ! :(

те са тРаш-ки, кикики :)))

затова американците им опростиха руския дълг нали пияния америкаснки капитан блъснал руската подводница, все пак направи справка за съветския дълг към сащ как изчезна, пияснката оргия на америкасния капитан струва скъпо на американския данакоплатец

Щерев те са истински мъже, хетеро, мразиш ли ги?

К-141 я извадиха отдавна (2001 г).

Е като не е подавал сигнал за помощ, света от къде е научили, че бедства от GSM-те ли? Ами да връщат хеликоптера обратно тогава.

то сега и хеликоптерът ще падне....

Лека им пръст на загиналите...

лека им вода на удавените....особено на тия от Мианмар.

Да, тежка новина! Моите съболезнования на всички причастни към инцидента!

нямат хал хабер, че същствува дир.бг, съответно твоите съболезнования няма как да стигнат до тях.

Да, знам, може би трябваше да кажа - емоционално съпричастни, хората, които това ги е наскърбило или поне натъжило - като мен.

"Съдът не е подавал сигнал за помощ." Типично, да не дойде някой империалистически, капиталистически, боржуазен и вражески американски или апонски кораб, да им види чутовните технологични тайни на борда. Най-много да види ръжда и мизерии, ама айде. Руска параноя и враждебност.

Идиото, има поне 10 причини да НЕ МОЖЕ да се сигнализирали.Не че не са искали да им помогнат.

И аз знам основната, свиньо, написал съм я.

Като примерно, че не са имали радио, или не работи от 10 години. Пощенските зълъби са ги изяли за мезе с водката. Дървата за димни сигнали са свършили.

Друга интересна информация от мрежата Това е голям автономен риболовен траулер от замразителен тип, т.е. лови рибата, замразява и консервира. Затова има екипаж от над 100 души. По проект екипажа му е 94 (по койките), но тук са били 132 (странно). "Дальний Восток" е построен през 1989 г. в Рига, Латвия (бивш "Стенде") и плава под руски флаг от 2014 г. Основната версия на МЧС и разследващите е сблъсък с леден блок, другата е претоварване (по-вероятна), а третата нарушение на правила за промишлен риболов. Трагедия, много загинали, Бог да ги прости!

Абе това - 100 (сто!!!) тона улов само от една! мрежа (едно тралене) - то бива риба бива, ама чак 100 ТОНА? Да не е хванал подводница ?!? А, и да не забравя - колко е БРТто на самия траулер?

Алкоголь не прощава.

ама като е студено, ко да прайм - жулим яко

Какъв ти траулер, това е огромен кораб, потърсете снимки в интернет. Никой не може да събере 100+ души на обикновен траулер.

Я Бойко да прати правителствения самолет да помага. Ще спечели точки (неясно какви), но ще го пишат по всички вестници. На връщане може да докарат и риба.

Преди да започнем да плюем, нека само за миг да си представим, че това са хора със семейства, които са тръгнали да изкарват хляба си и този на децата им!!! Трябва да си пълен катил за да злорадстваш на подобна трагедия и да не изпитваш съжаление!?! ... Единствено не трябва да се съжалява за загиналите "туристи" отишли на почивка с танкове и ракети в чужди държави!!!

На бас, че впоследствие ще се окаже, че екипажът е бил пиян.

Ходил ли си по тези географски ширини? Управлявал ли си кораб в тези води?

Чета коментарите и стигам до един съществен извод: по грамотните и естествено по културни хора пишат нормални коментари,изказват съжаления за злополуката,изказват мнения от личен опит и.т.н. Но,за съжаление повечето коментари са от хора злобни,невъзпитани,обиждат и пишат глупости. На всичкото отгоре са пълни неграмотници. На две три изречения правят по няколко правописни грешки. По добре да не пишат нищо,но от глупостта и простотията отърваване няма!

Лошото е, че точно такива отиват в чужбина да си изкарват хляба, че тука им е писнало от тъпотия. И там може да има, но поне се успокояваш, че е от чужди хора. Не знам след още няколко десетилетия какъв "матриял" ще остане тук.

Аз съм заблязал следното: Ако напишеш нещо против фашистът Путин, получаваш 3-4 минуса за няма и минута. После получаваш 7-8 плюса за десетина минути. Значи има няколко дежурни кутевски трола, които рефрешват неуморно и цъкат минуси.

Много вероятно!

" Чичо", простотията е непобедима,особено българската !!!!

Интересното е то,че в такива случаи обикновено истински смели мъже взаимно си помагат. Сигурна съм ,че всички кораби наблизо от този траулер са побързали да притекат на помощ, сигурно имало и американски и японски. И АБСОЛЮТНО съм сигурна, че моряци и от японски и от американски кораби би направили всичко възможно да се помогне на човек изпаднал в беда. Но такава човещина е присъща на истински смел и достоен човек. Но Щерев и компания не са от тези. Те са една глутница от онези дребни джавкащи кученца , дето треперят до крака на хазаина но пък нахъсани и злобни

Дали ще е Щерев и компания тук, или некой друг в тема за торнадо в САЩ си е все едно и също...

Много точно казано!

Много сте мекушава.Кажето го с една дума, че това са гнусни-ПЕД..И

Мисли ли са си, че са хванали нещо голямо. Оказало се, обаче, че то ги е хванало. Не спамя или нещо такова просто е така.

там има огромни сепии......някоя от тях ще е.

Нещо малко по-голямо ще да е. Ама си горе долу прав/а.

Соросоиди, вие сте психично болни от злоба хора. вашата грозна русофобия отблъсква,а не привлича фенове. Да не би Сорос да е таен русофили?

Сорос със сигурност е русофил, щом има акции в Газпром. Иначе , много съжалчвам за загиналите моряци.

Да, има акции пуснати на свободния пазар.

Браво на спасителите, МОРЯЦИ И АВИАТОРИ! В условия на зимна полярна навигация и при такава отдалеченост на инцидента да спасят половината екипаж е подвиг!!!

Правилата са за загубеняците, не за руснаците.

Лошото е, че и нас ни учиха на това в продължение на 45 г. и явно добре сме усвоили материала. Особено пък някои малцинства, на които подобно поведение е в кръвта...

Чета и не вярвам на очите си. Как може да си говорим за русофоби и русофили? Това са моряци, отишли с тежък труд да си изкарват хляба и това, че ги е сполетяло нещастие в този тежък район не може да бъде тема за за злорадство към който и да е. Знам какви са условията в тези води от личен опит. Друг е въпроса , че има вероятност да не са спазени правилата за навигация и риболов в този район. В информацията пише ,че има заведено дело... Ще има разследване, ще се установят виновните...но какво от това ако не се извлекат поуки. Нали и Конкордия потъна при грубо нарушаване на правилата. Друг е въпроса, че наистина при руснаците по-често се случва това. Така са възпитани, това им е манталитета. И ние бяхме такива моряци/ докато не започнахме да работим и в други компании ,докато не видяхме друг манталитет, друг начин на мислене. Това е от мен, бивш моряк /навигатор/ работил с много националности моряци, обиколил всички океани. Не е човешко да се злобее за нещастие в морето.

в морето няма значение руснак ли си американец ли си, с малка лодка ли си или с мега кораб. То се подчинява на природните закони. В някои отношения моряшката професия е по рискова от тази на космонафтите

Особено в ледени води.!!!

В лодка с водка.

е по-рискова, защото космонаФти няма.

НА СТО ПРОЦЕНТА СЪМ УВЕРЕН ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ЗЛОРАДСТВАТ (ДА ЖЕ С ПОМОЩА НА НЕТА)НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ КАКВО ЗНАЧИ КУЛТУРА С ДВЕ ДУМИ !!! И КАКВИ КОМЕНТАРИ ЧАКАТЕ ОТ ТЯХ ???

Незнам за каква култура говориш, но твоята хич я няма толкова много правописни грешки на едно място си е рекорд. Знам че не си българин, ама вземи го научи малко тоя език преди да хулиш.

хем майка му е до него и му помага

Бог да прости загиналите! Жалко, но подобни инциденти се случват. Иначе, в този форум някои реакции недвусмислено подчертават високата морална същност и ценности на про-хамериканските и про-европейското нашенски демократи.

Първо много жалко за загиналите. Точно в онези условия навигацията е най-сложна.И искам да напомня на всички безмозъчни русофоби няколко случая от прехваления запад.Танкера "Ексон Валдис" край Аляска. Капитана е бил ПИЯН когато е ударил кораба в рифовете. Да нямаше толкова жертви , но екологическата катастрофа още не е преодоляна. Имаше една атомна подводница на щатите, потъна при първото плаване. Има и още много такива случаи. Така че не си изкарвайте безсилната злоба на една трагедия.

Не ви ли е, малко поне, срам да злобеете и да се радвате, че има загинали хора, а нещастници такива?!

Голяма трагедия... И нея обърнахте на нашите-вашите. Сигурно, и манджата си избирате според политически убеждения. Жалко за момчетата - нелепа смърт...

Били пияни били неадекватни руснаците - глупости. Този риболов особено в този район си е доста опасна и тежка работа.

Това само още веднъж доказва, че руснаците са некадърници! Няма да се изненадам ако капитаните и екипажа са били пияни! Колкото и да не ми се иска да бъда русофоб, то действията на руснаците ме опровергават! Както е тръгнало тази нация (руснаците) ще се самозатрие! И то без намесата на САЩ или ЕС!

Какво пиеш за болен мозък? Не се подигравай с нещастието на хората бе ...! В Мексиканския залив ПАК гръмна нефтена платформа - онази нация за теб е по-добра, нали?

Руснаците да се "затрият"?! Надявай се..., но и сам не си вярваш на глупостите.

Само по това, какъв ник си се избрал , ясно личи комплексарщина и простащина. Чалга до дупка

ТОВА Е КУЛТУРАТА НА НЕГОВАТА НАЦИЯ

само още веднъж доказва, че из форума шетат злобни простаци.

важното в случая е, че злото умира малко по малко

ВОДАТА ПРИ МОРЕТА И ОКЕАНИ ЗАМЪРЗВА ПРИ -3 ГРАДОСА А ТЕМПЕРАТАНА ВЪЗДУХА Е ДРУГА РАБОТА НО ОТ -20 СЕ ПРЕДАВА ОТ СТУДЕНИЯ ВЯТЪР НА ВОДАТА КОЯТО КАКТО ЗНАЕМ ИМА И ТОПЛИ ТЕЧЕНИЯ ! ДАЖЕ В Б-Я НА МОРЕТО ИМА ТАКИВА ТЕЧЕНИЯ НО РАЗЛИКА Е 2-3 ГРАДОСА !А ВСЕКИ КОИТО УЧИЛ ФИЗИКА НЕКА СИ ПРАВИ СВОИ АНАЛИЗ А НЕ ТОВА КОЕТО ПИШАТ НЯКОИ СИ

Ванка , уникален си,поздрави!

Ко речи ... ?!?

Какво презареждане в Магадан бе.... това е на майна си. Луди руснаци.

магадан е центъра на света !

И на свтовната нАука и култура!

В Магадан презареждат 28 Юса тюлени и очакват за подобно действие български русофобчета...

Пак гнусотия и помия от страна на Щерев и подобна нечистоплътна, комплексирана от собствено нищожество компания. Джавкате до крака на Големия Брат, гледате предано и махате с опашка - дали той вижда колко сте старателни. Жалки сте, злобни и точно за това западняци винаги ще ви гледат с презрение.

Това е вярно..., за съжаление.

Какво ни занимавате с глупости? На кого му пука това?

информацията е българите - ти къв четеш пашибузук

Редакторите, водата не може да е с минусова температура. БТА са го написали така, вие сте го преписали. Мъничко обща култура няма да ви навреди...

Може, може. Солената например. Дестилираната също.

Нещо си в грешка - солената вода замръзва при около - 1.4 градуса. Ако при -20 не замръзваще, никой нямаше да ползва антифризи и производни на спирта.

Морската вода замръзва при -2 градуса по Целзий!

Точно там е около -1 градус. Същите условия като при Титаник. За няколко минути изпадаш в безсъзнание - добре че по принцип са си били облечени в защитни костюми.

Абе тъпаци неземни и злобни. Някой дава ли си сметка, че това е на стотици килиметри от град (3.5 часа с хеликоптер) при - 20 градуса. Само факта, че има оцелели е чудо. Малоумният капитан на Коста Конкордия го разби на стотина метра от брега при 30 градуса жега за да предаде коката и пак има загинали. Злобни малоумници се упражняват да остроумничат. Я вижте какво става с невероятните Еърбъси. Излитат но не кацат. Направо падат, кат гюлета.

Ербасите пак са добре. За по-малко от седмица им изчитат черните кутии, дори когато са отчасти повредени. Пък на Боинга, свален от хунтата в Украйна, повече от половин година не могат. Ама тъпи кравари, едно записващо устройство не могат да направят като хората.

Я да го погледнем от друг ъгъл. На Бойнга свален от руските "отпускари" на който му манипулираха черната кутия е по-трудно да се разчете.

Ало, троловете. Черните кутии на MH17 са изчетени отдавна. Сменете плочата, че ставате още по-смешни.

Аре са Ербъсите. Ма те летели по 30г, а твойте съветските едва 15 изкарват.

О, като собственик на авиокомпания ли изглеждам? :)))))) Хубави са си Ербасите, виж хваля ги.

Това е работа на хамериканците,най-вероятно са насочили боен лъч от сателит в космоса и са потопили кораба.

да..да и вадата отзад ти е направена с хамерикански лъч..ха..ха

Някой може ли да си представи, до къде ще стигнат фантазиите на русофилистиците?

До по-тежко състояние отр това на България.

Е как - тя е безгранична. ПРимерно кораба е потопен защото капитана е бил "Шарли". Или пък са засекли американска гребна подводница от Гражданската война.

Такава е руската техника: руската гордост атомната подводница Курск (к 141),482 МИГ-а в Индия са паднали за 40г съобщи индийското ВВС и т.н.

Викаш подводницата гордост потъна, но руската "гордост" няма край и лежи на ... абе и те не знаят на какво ама е безгранична и равна на руската глупост.

...знам..знам руската глупост е най-великата на света...ха..ха

И каква е разликата с американските совалки и т.н.?