Франция преговаря с Египет за продажба на ”Мистрал”-ите

Франция води преговори за продажба на двата хеликоптероносача "Мистрал" на Египет, след като продажбата им на Русия беше отменена по-рано този месец.

Обратно в новината

Коментари - Франция преговаря с Египет за продажба на ”Мистрал”-ите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще изнудват горките египтяни, за да им пробутат тортата с моркови на висока цена!!!

Както е тръгнало, накрая ще стигнат до Ислямска държава....

И ще тупат с тези кораби пробитите корита на руския флот..ха..ха

Шило

Пробита ти е кратуната на теб, ама...

Имат си нефт имат си пари ще си купат. Нали парите не миришели дали от кенефи или от терористи се тая печалбицата си е печалбица.

Цитат: "и ще трябва да плати на Русия почти 1 милиард евро за разтрогване на договора, както каза днес говорител на френското правителство." Това означава, че Франция ще ПЛАТИ, а не върне 1 млрд. Връщането си е друга работа, за него спор няма. Пиша го, за щото някои от тук живущите репликираха, че Франция си връща авансовите пари и пито-платено. Да, ама не! Имало и неустойка. Викам си, да не стане същото и с ЮП!?! А, протестърчета?

А кога пусия ще плати неустойката зъ ЮП?

Когато земе парите от героя от виетнам...

колкото повече евро-атлантиците от натото въоръжават сунитски държави за война срещу идилистанците, толкова повече територии завзема ИД. ето- и днес завзели още райони в Либия. няма връзка. сорос каза че няма връзка.

Направо да си ги дават на ИДИЛ, явно е че са правени за тях!

Предлагам България да ги купи корабите.

Не е лоша идея. Но думичката "купи" не на място тук.

да поканим всички народни любимци, да ги заведем в средата на Черно море на екскурзия и да ги оставим да дрейфат свободно, а?

Хахаха, говеждите червеи изпълзяха от козяк. Почакайте да видите какво ще стане с корабите и тогава мучете. Корабите в момента нямат навигации, оборудване, кабелни системи и са направени по проект само за вертолети ка-52.

Но са железни и франсетата може да си чукат тъпите глави в тях. Не бива да забравяме, че Саркози бе в основата на войната срещу Кадафи, за да не връща заемите си. При това връх на подлостта бе убийството му, за да не свидетелства - Кадафи бе дал пари за кампанията на Саркози!

при положение че Ка 52К далеч не бил готов по време на строежа на корабите.

и кумонидният кремълски пендел остана с пръст в устенаца ахахаахха Всички кумунисти са тъпи и неграмотни, хем няма да има корабите за пробития му флот, хем НАТО и САЩ имат цялата му електроника и могат да ги праснат как си искат, хем Франция ще ги продаде а на жужи педито ще му върне само 1 млрд ахахаха при цена на корабите от 2 млрд аахахахах нека чизмарите им е вътре ахахаха

Щурев, противоречиш си, хем флота на Путин пробит, хем имало руска електроника. Имаш психически проблеми. Но това си решевеш ти. Един идиот в повече в България не значи нищо.

абсолутен простак си !!!не се прaви на такав какавто не си !!

Египет ще купи 30 херикоптера от Русия.

Е, не всички. Египет може да купи 30 хеликоптера, обаче без двиганели. Двигателите се изработват в Украйна от фирммата "Мотор сич". И още около 150 позиции авиационни и корабни газотурбинни двигатели.

Ти ако я питаш тази фирма от Украйна тя и отстъпка ще им направи, за да са нейни двигателите на хеликоптерите, но по-скоро трябва да се готви да пуска кепенците, щото никой от НАТО или ЕС няма да вземе да им ги купува. Бизнеса си е бизнес :-)

Мистрал-ите... Крещяща неграмотност на "редактор"-ите с "диплом"-ите за вишу образувание... От години ви гледам едни и същи, как пък един не се научи на нещо като правопис и пунктуация.

Само не разбрах, като виждат колко са скъсани руснаците защо не им ги подариха.

"Ша ти ги давам евтино,бе бате!"

1 милиард евро неустойка, ето на това се казва добра сделка!!!

Според мен, варианта е да ги потопят край лазурния бряг, за да ги превърнат в изкуствен риф, където руски, арабски, китайски богаташи да се гмуркат.

Само едно уточнение - милиарда вече е платен. И коментар: обещаването не е като даването. Водят се преговори!? И какво?

Шило

Определено е така!

А след това Египет ще ги продаде на Русия и това няма да бъде съобщено в новините. На 9ти май на Червеният площад някой сеща ли се кой седеше от ляво на Путин? Хехехехе

Няма да ги продаде на русия а ще сключи сделка с русия за оборудването и въоръжаването им със се врътолетите.

В Египет не са толкова глупави и помнят колко струва руската подкрепа. (6 дневната война).

Ти май имаш предвид войната през 70 .не дей се изказва неподготвен . 6 дневната война бе започната от евреите . войната за която казваш , че небили получили подкрепа е по-късно . и ако провериш фактите в началото са били евреите здраво , благодарение на сам установките които са били подарък от руснаците . същото важи и за противотанковите оръжия.но правят няколко грешки, които довеждат щатите и руснаците до дрънкане на ядреният арсенал .всичко е документирано . и ако погледнеш картата преди тази война евреите са били на суетския канал . държали са цял сиан. След войната египет си връща териториите.та не знам коя война точно имаш предвид . но е факт , че си връщат териториите окупирани след 6 дневната война с помоща на руснаците .чети бе момко , недей да цитираш само пешо от съседният вход .

еееее точно Египет има нужда от тия МИНДИЛИ,ама след 10000 години,та да ги сложат до пирамидите

лоша работа този путин. откакто изгони "бизнесмените" от москва обратно в телавив, няма кой да им плаща за боклуците.. вече и децата разбраха, че цялото парадно въоръжение не струва и пет пари - но пък точно толкова тежи умственият капацитет на вЕрващите в дедо мраз с цигански морал

Край арабската пролет египетските пирамиди започнаха осезаемо да се рушат, а на Египет му трябват паметници за да привлича чужди туристи в страната. Вероятно управниците на Египет са счели, че "Мистралите" са много подходящи за тази цел и за това за започнали преговори за тяхното закупуване.

Лъжат! Не е вярно! На никой няма да ги продават и никакви кандидат копувачи нема! Френските еврогейове страдат че другаря Путин ги оправи и затова лъжат, понеже много страдат за загубените си пари.

мечтите на юрушчията :)

Гледам зомбитата нощна смяна са на линия и рекох да им разнообразя смяната. Господа-другари Зомбита! За платената демокрация е важно вашето усърдие! Американското посолство зорко следи ден и нощ прилежността ви в опитите да се утвърдят океанските ценности. Другата година всичките ще сте с грантове за успешен пласмент на платена демокрация. Високо главите! Вие сте фронтовата линия! Скоро някой ще трябва да смени от смяна "преялите с ценности" Ивчо, Роско, Митев , Тракториста, Гея и Педераса!

Нещо по темата ли написа или просто ..

Темата "американски зомбита" е актуална във всеки раздел! Въпрос на тълкуване и тънкия момент е , че зомбитата се ловят! ХЕ ХЕ:)

Искрено им съчувствам на руснаците - такива неендерталци ги защитават по форумите, че срам ме хваща. Можеха с малко повече пари да си намерят и много по свестни момчета. Все пак Русия не е толкова лоша страна, а и хората са добри.

На фона на САЩ Русия наистина не е лоша страна, а за народа коментара е излишен.

Баничката с боза, да не са те потребявали веднъж и сега се обаждаш от външен нужник поръсен с хлорна вар за комплексно ароматно излъчване? Шед инсайд така се каже.

Аз

Аха... То да беше един...

По един на Израел и на Египет да се не карат , направо да се трепят.

Тия Мистрали са абсолютна глупост. Руснаците се бяха набутали и корабите не им вършеха никаква работа, а франсетата просто им направиха страхотен подарък. Сега ще стоят и ще обрасват, а всеки ден струва яки режийни

Принципно си прав - няколко години руснаците реваха, каква грамадна корупция си били спретнали руските адмирали с тая поръчка :D Знаеш ли на колко луксозни дачи и автомобили се равняват тия два Мистрала.

Е щом Канада не ги иска, всички останали изброени просто рацете ги сърбят да хвърлят 1 милиард, два кораба с по 16 хеликоптера.

работата стана като във вица за трабанта и американския милионер. Американеца научил, че се чака много дълго за Трабант и направил вноска. Другарите от ГДР обаче веднага му го изпратили, щом разбрали за кого е. Събрал милионера приятели на парти, показва им трабанта и се хвали- изпратили са ми макет на лимузината, има и двигател. Истинската ще дойде след 5 години. Та и Путин- показва батискафа на журналистите и чака да му излезе вноската за Мистралите.

lu4ka

Яд ли долавям между редовете?

просто хумор, но май това чувство ти липсва ?

не батка, за кво да ме е яд? Току що вечерях, ударих и една биричка, майнената му на самолетоносача, ако иска Ненчев да го зима, да провежда начално военно обучение за лапартийте на него. Обаче ТАСС пише и други работи- превеждам от руски- Сбергбанк счита радикалното падение на рублата до 100 за долар за невъзможно, тем не менее мьй теоретически такое разсматривали- тука вече съм на кайсиева и не мога да превеждам добре. Наздраве!

Пич,ако и от кайсиева разбираш,колкото и от валути,много си зле!!!

За Франция има едно много добро решение за Мистралите,да си ги наврат в г.за!

Викайте англичаните, братя французи! Те могат да потопят вашите кораби, само и само да не попаднат в немски или не дай Боже руски ръце.

Платформи и друго оборудване беше пригодено за руски хеликоптери. Сега евентуалния купувач ще трябва да купи хеликоптерите от тях.

Ти палубата на Мистралите с накъдрените магистрали на Боби ли ги сравняваш ? И защо да не могат други хеликоптери да кацат, щото го няма руското знаме ли ?

Разбира се , че Русия няма да вземе Мистралите! От къде Путин да знае, че Обамката му готви подарък - непотопяем самолетоносач в Черно море. Обамката извади 5 милиарда долара , сложи ги на масата в Украйана за да може Русия да има най-якия кораб в тези райони. Обмаката така мощно прецака Франция , но не може да се отрече , че Крим бие по всички показатели Мистралите! ХЕ ХЕ ЕХЕ ЕХЕЕ ЕХЕ Е!

Абе, смешник... Това дето го казаха за 5-те милиарда беше, че САЩ са дали 5 милиарда от 1992ра година до 2013-та за изграждане на демокрация в Украйна :D Къв Обама, кви 5 милиарда бил дал... даже в собствените си опорни точки се осирате тотално! Хем сте невежи, хем сте прости - хем сте СМЕШНИ! :D

lu4ka

Е страшна демокраДция са изградили. Направо боза-ва.

Нещо си се ядосал май! Нещо не върви платената демокрация ли? Не си се класирал за грант от американското посолство ли? Спокойно бе, зомби! Другата година ще забележат какъв си прилежен и безмозъчен! ХА АХ АХА АХА!

И след 100 години съветска власт не можаха да си построят нито един самолетоносач, нито хеликоптероносач . Това е истината. Другото са лозунги за простолюдието.

И след 100 години Русия мисли за отбрана, а не за нападателни средства.

И Мистралите са какво им трябваха ? За руски хеликоптери които летят отбранително само НАЗАД и нямат предна скорост ли ?

Абе тя Масква отбранявайки се завладя 27 милиона квадратни километра... страшна отбрана съвсем като Чингиз хан!

Бъркаш се нещо, построили са около 10 и то по оригинален дизайн.

какъв клип с построени дори и Москва не е произвела, ама щом казваш ...

Аз

Нема такваз тъпня... 1. Руснаците отдавна си построиха самолетоносачи, но се отказаха от тях поради две причини: - военната им стратегия не включва военно присъствие във всяка точка на света - това единственото, за което са годни самолетоносачите. - Русия така или иначе е опасала цялата планета със СОБСТВЕНА територия и до всяка точка, която я интересува, може да долети от собствената си тритория - не ѝ трябват самолетоносачи. 2. за руснаците американските самолетоносачи не представляват заплаха поне от 40-50 години. През целия този период те поддържат способност да атакуват всеки отделен американски самолетоносач с толкова ракети едновременно, че да надскочат неколкократно способността на защитаващото го корабно съединение да отговори. Това означава, че всеки американски самолетоносач за тях е просто дребно препятствие, което ще бъде много бързо унищожено в началото на всяка евентуална война или битка, независимо от мащаба ѝ. Ерго... на руснаците не им трябват самолетоносачи. Макар че се носят слухове, че са решили да построят няколко. Ако това е истина, значи ще построят съвсем нов клас кораби, каквито досега не съществуват.

Посочи ми кой са построили, къде, кога и с какви самолети е бил оборудван ? Къде и плавал - морета , океани , езера и реки ?

А Кума Лиса каза, че гроздето било кисело.

Направиха и си оставиха ръцете. Първо използваха безполезните Як38 (с радиус 90км), катастрофиращи толкова често, че пилотити им откзваха да летят и оиваха на съд. После катапултът се оказа прекалено сложно устройство за руската инженерна мисъл..

И каква точно е била, и продължава да бъде руската стратегия за борба с АУГ? Самоубийствена атака на поне 12 Ту22 са недеждата че 5-6 ракети ще достигнат целта. А с балистични ракети не става -неуправляеми в крайния участък, а самолетоносачът е високо подвижна цел.

След два месеца заглавие: Кайро направи бартер с Москва ! Самолетоносачи за танкове. Танковете са на стойност 0.5 млрд долара.

дано да повикат египтяните да им построят един прост мост за да ги свърже с Крим, че и това май не могат.

Предполагам, че на египтяните не им трябват голи корита. Така, че сега французите ще ги оборудват.

На бодливата крава Пу Европа Мистрали не дава. Днес чудесна новина: Сенатската делегация на Русия няма да заминава за САЩ, защото са им дали ограничени визи. И тук да не ги пускат

Ооо,идиота е отново на линия.Дерзай!!!

Не с Кайро а с Киев трябва да преговарят!

1. Плащат се обратно на русите с неустойките. 2. Продаваме мистралите на фараоните, е с отстъпка, но все пак нещо. 3. Фараоните пазаруват хеликоптерите от Русите Всичко са доволни.

Аз

Русите получават пълната документация за Мистралите не само без да платят нищо, ами и им плащат за удоволствието. После си продават и хеликоптерите благодарение на тази работа. Се едно водопроводчик отива на проститутка, прави квото там прави и аха да свърши и на нея и идва цикълът. Засрамена тя не му взема пари, ами и му плаща допълнително, щото да си мълчи, че и го наема да ремонтира банята.

Не бяха ли платили аванс от 800/900 млн. и за каква документация говориш ? Сателитни системи, компютърна навигация, спътникови системи ? Какво ще получат което да е съвместимо с техните ?

Аз па си помислих че проститутката само му обяснява как ще ги направи и то с чартеж... а после като руснак си удря една злобарка щото неможе да разчате чартежа :))))

И за какви хеликоптери от русите да преговарят ? За някакви илюзорни които ги нямат, или да такива които ще произведат след 20 години както танка Армата ?

Руснаците имат хеликоптери!Осведоми се преди де пишеш глупости!

Тавагишчи, защо плачете на чужди гробища?

Аз

Щото са ваште гробища.

Дрогарьо, вече има няколко мъртавци, които ще ги оплаквате моооооого дълго. Пазете силите си за тях!

Безпросветнико, човека ти цитира заветите на Левски!

все се надяваха никой да не ги вземе и накрая по милост да им се дадат.

Тия кораби са направени за Ка-52. :) Египтяните ги пазаруват вече.

Руснаците НЕ продават К 50, ти ми разправяш че Египет "щял" да купи К 52. Наистина ли си вярваш на глупостите?

що ще ги продавате бе .. наредете ги до айфеловата ... за паметник на фр идиотизъм

Па има и 17 кукумицина дето ти се радват на писанията... е па браво, много си хумористичен.

Генерал Сиси, тези Мистрали са прокълнати вече. да не потънат някъде в Средиземно море. Остави франсетата да потънат с Мистралите. Справедливо ще е.

Много забавно! Следващият път ислямистите като започнат да трепят таман властта да си има две корабчета за хеликоптери, с които да води борба за демокрация.

софтуерa нa корaбите,другото могaт и сaми дa си го нaпрaвят !

А, Египет ще ги продададе на Русия и далаверата е готова.Хем санкциите са спазени, хем бизнеса си върви.

Вервай си!! Няма да стане никога. И Египет е само един от кандидатите.

Египет (Сиси) няма как да ги продададе на Русия .. .защото той е човек на САЩ, а точно САЩ спряха сделката!

Тук сте в голяма грешка,отче! Учудвате ме с това изказване.

Да уточним - Франция не трябва да плати, а трябва да върне на Русия посочената немалка сума. Но кого го интересуват такива уточнения !? Важно е, че лошият е порицан !

Русия са платили 800 милиона аванс, и това е голяма част от върнатата сума от Франция!! Това уточнение ти избяга нали??

Неустойката е 1 млн. евро!

За това си прав - 1 милион евро. Не милиард.

Ха ха ха, ТАСС се притеснили ,че Канада ще грабне Мистралките!! И пускат лъжи.

Френчетата върнаха парите с лихвите на руснаците и сега ще ги продадат като за втора ръка цена на съюзници на руснаците. Делавера.

Ха ха ха, Египет съюзници на Русия?? Ха ха ха. Франция върна само платените пари на Русия и никакви лихви!! Русия плати 800 милиона авансово, а Франция и плаща към 1,1 милиард. И то заради руските компоненти в шасито на кораба.

Аз

Франция ще връща към 2 милиарда евро плюс ще връща за своя сметка руското оборудване. Така се получава около 1 милиард чисто.

Моля обяснете какво представлява "шасито на кораба"