Отложени покупката на патрулни кораби и ремонтът на МиГ-29

Преговорите с фирма "Делфин", която е трябвало да построи два многофункционални патрулни кораба, са се провалили.

Обратно в новината

Коментари - Отложени покупката на патрулни кораби и ремонтът на МиГ-29 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слушах Каракачанов тази вечер. Той съвсем ясно заяви, че въпросната украинска фирма няма лиценз за извършване на подобни ремонти и заяви, че по същество това си е чист саботаж. Освен това обясни, че въпросната фирма преди 4 месеца по същият начин е блокирала ремонта на нашите хеликоптери. Какво означава всичко това? Как една украинска фирма, без значение дали е частна или държавна ще блокира техническото обезпечение на страна от НАТО и Европейският съюз???? Как ви се струва, дали това е самостоятелна акция на Украйна срещу Русия за наша сметка? Аз не вярвам, че украинците ще правят подобни изпълнения, ако зад тях не стои някой, който има полза от това!

Какъв лиценз бе? Луд ли си. Руснаците да си наврат лиценза отзад. Украинците да не би да не си ремонтират самолетите сами и то за много по ниска цена.

Абе, какви са тия украински мошеници, бе???

СТАТИЯ ВЪВ ВЕСТНИК АТАКА ОТ 2012 ГОДИНА ..... "Челопеч най-голямата кражба в историята ни" ... Канадците от Дънди печелят $ 1,154 млрд. от златодобива, България 6,6 млн. лв. Заприн КАРАМИНОВ ...... КЪДЕ СТЕ "ПАТРИОТИЧНИ" УРУСПИИ МУТРЕНСКИ ????

Не ни трябват изтребители, патрулни кораби, танкове и оръдия, а сносен, поносим живот. Милион пенсионери получават жалките 100 евро пенсии, а живота е по скъп отколкото в 20 пъти по богатите западни страни. Правителството трябва приоритетно да спаси нашите майки и бащи от глад и бедствие и тогава да мисли за всичко останало. Не е ли крехота да се хвърлят милиарди за магистрали и саниране, докато възрастните хора умират от глад и болести?

а, докато това стане, шкембе воивода и неговата дружина ще ни пазят от врага с кремъклииките!

Да ремонтираш самолет, не е като да ремонтираш трактор. Ремонта трябва да се прави от фирмата производител на изделието, ако искаме да сме сигурни за качественото изпълнение. Всичко друго е самодейност! Това, че Украйна има проблеми с Русия и иска да си го върне по този начин, нас не ни засяга! Ние имаме 7 самолета, които все още летят и искаме да станат много повече. И то по възможност най-бързо. Нямаме време да протакаме. Затова не ни интересуват политическите игрички на украинците!

Глупости, колко от Мига се прави в Украйна?

Нещата са прости. Парите от спрените доставки се събират и ще отидат за едно "подаръче" от големия брат, че е скъпичъко и трябват доста парици. Ще видите малко по-късничко.

Парите да бъдат дадени на пенсионерите, които бедствуват

Това е някакъв номер. Никакви украинци не могат да обжалват, защото нямат лиценз за ремонт. Явно от едно посолство са звъннали на тиквата и тя е пуснала жълто.

Много правилно на правителството.По добре парите от Миговете да отидат за лечение на онкоболните.

Ако е вярно, че пряко сме договорили с руснаците поддръжката на МИГовете, т.е. не е чрез държавна поръчка, украинските дебили като какви се явяват? Ако във Виетнам, из европата има армии с МИГове всички ли диктуват НИЕ, БЪЛГАРИТЕ какво да правим с авиацията си?!!!!!!!!!!! Или има само един международен терорист, владеещ и "мироопазващия" нато, който вече ни задушава на каишката си?!!!

за сефте неусвоени пари абе тои тоя боико верно ги клати здраво патриотите-големи сxеми големи пари

Не, бе! Бойко го клатят и у нас и в европата, и в Турция и ония терористи през океана, ама той си мисли, че дъжд го вали. Христов, само 80% ли сме???

Ще го клатят като е до кръста във вода !

Май е време, за Президентска република или Конституционна Монархия. Смешно е дори да си го помисли човек. Света е пред война а ние нямаме самолети в същото време законите ни позволяват чуждестранна фирма да спира нещо, което пряко касае националната ни сигурност. Парламентарната демокрация е неефективна форма на управление.

Американските ни господари не ни разрешават да имаме авиация.

Ами няма да разрешават , докато ги питаме :)) Скоро ще ги налазят жълтурите и само на господари ще ми станат ...

Кога ще спрете да наливате пари на Кремъл.То не беше Белене то не беше КТБ то не беше Потоци.Сега голем мерак имате да им дадете пари и за самолети.Що така ве патриоти и натовци

Защото е по-евтино бе циркаджия. Като си такъв мераклия за американски скрап, извади ти парите да го купиш.

Не искам да обиждам аудиторията, но приликата между Боко и Карата не е само в килограмите. И двамата са еднакво продажни гювечари, така, че нито флот нито ВВС ще имаме.

кажи някой непродажен. Ти?

Цецо с правилната форма на главата.

Законът е такъв.Патриотите не са го приемали.Приет е преди много години.Скоро искаха да го променят за обекти с национално зна4ение но ревнаха соросоидите и многото български либерални журналисти и нещата се отложиха.

Герб и Борисов, както и патеричоците им заеха по заповед от САЩ проукраинска позиция. Няма лошо. За мен и Украйна и Русия са приятелски страни. Обаче обявихме Русия за наш враг. Сега не мога да разбера - нашия приятел обжалва факта, че разчитаме на нашия и негов враг за нашето си въоръжение. Ама сме едни приятели шъ знайтииии. Поредната каша. Пазете Боко от външната политика щото ще има нова Междусъюзническа война и нов Ньойски договор. Не се майтапя. Ето аверчето му Ердоган дет му се мазнихме жестоко ни нашута отзад с ревизия на Лозанския договор, а там се препотвърждава границата ни с Турция. Русия ни е враг, а Украйна ни е приятел ама на думи. Помагаме на Сърбия - за да ни забият пак нож в гърба, когато поискат и им е най-удобно, а въпросът с Македония е наникъде, защото е добре да се разбираме ама спора беше, е и ще бъде за историята, а там нямаме никакви споразумения май.

така и не се разбра ти какво конструктивно предлагаш? С 15 стари самолета да спираме турците ли? Не ставай смешен.

Ако и ти си генерал като банкянската тиква за нищо не ставаш

никаво спиране - направо събуваме гащите, то и без това мирише от мутренски дрисок. 15 стари, 12 нови и нова ПВО. Например. Самолетите трябва да помагат на ПВО според мен, да накарат противниковия самолет да попадне в обсега на ПВО. Не съм военен, но като инженер и прочел доста книги мисля, че ако сме по-добре подготвени имаме шанс - справка първата съветско-финска война през 1940та. Акцентът е териториална отбрана според мен. Защита на важни обекти и населени места. Друго беше с 200 самолета при комунистите. Сега при демократите-крадци само сране у гащи те спасява. Химическо оръжие.

Приятелството на сърби и руснаци от век назад, беше осребрено от руснаците към сърбите с цяла българска Македония, Западните български покрайнини и Войводина+други територии, та се получи една огромна Югославия. Нормално е сърбите да стискат малкото , което им остана. И да се сещат добре, че всичко, което са имали го дължат на Русия и то е за сметка на България, Унгария и др. Сърбия твърдо заедно с Гърция играят срещу България. ЕС можеше да промени нещо, но сърбите не желаят такъв сценарии, още по-малко пък руснаците. Не виждам в този формат разбирателство със сърбите. По-скоро исторически сме по-близко до румънците, това е.

в Покрайна след преврава няма и сланина, останаха само обелките лука и оная шарена опаковка от бонбон-марципан дето ЕС и Факоф Нюланд им я подхвърляха.

тази фирма май не ще да плаща рекет ГЕРБ !

Аре , и тая бангия се уреди като треторазрядна секретарка на козяк :)))) Времето им във властта изтича , след предсрочните избори на пролет , охлювите от паричния фронт са в канала . За отпадните води...

Познайте, ако трябва да се ремонтират щатски самолети, дали възражение на някаква украинска фирма ще са от значение?

valentor

голямата риба изяжда малката , нали ?

За корабите добре, едни пари щяха да бъдат хвърлени да превозват нелегални имигранти от Турция в Гърция. Но за ремонта на самолетите от къде на къде украинска фирма ще обжалва, че те нямат право да ги ремонтират.

В Украйна имат лиценз за ремонти на МИГ. Затова и имат право да обжалват процедурата.

Според офертата, дружеството (РСК МиГ) се явява единствен изпълнител на поръчката, тъй като не е предоставило лиценз за ремонт на своята продукция на друго чуждестранно предприятие. Поканата към РСК МиГ е за преговори е за 19 декември 2017 г. Цитат от Нюз.БГ. Украинският завод не само,че няма лиценз а даже и не работи, не лъжи като дърт соросоид, този номер го правят нарочно някои продажници 5оито не искат да се увеличава ресурса на самолетите.

valentor

Да разделим мухите от кИФтетата , планер от двигател, двигателите изглежда май твърдо са украински

Прасето не можа да пребори Тиквата.

Делфин-ите не могат преборят акулите

г-н Каракачанов за неудобния тон и въпроси. НИе знаехме, че нищо няма да направите, защото нищо няма да зависи от вас. Сега въпросите: 1. Защо станахте министър на отбраната като знаете, че на герб им е заповядано България да няма отбрана. Личен ли ви е интереса. 2. Защо бавите сделките? Пари ли няма или не можете да договорите комисионните, защото злите езици говорят , че масово такива сделки по света се правели с корупция и подкуп, а ние не сме особено добри в борбата с такива явления. 3. Считате ли за редно в цели региони от по няколко области реално да няма никакво военно формирование, смятате ли , че въобще можете да направите някаква мобилизация и въобще стрелял ли е някой войник по самолет и танк в скоро време, ама наистина, ане на тренажор и в учебна зала. А стига, че се олях. 4. Още едно. на мога се сдържа. Излиза Турция от НАТО и срещу нас са стотици самолети и хиляди танкове. Ние барем по един път имаме ли с какво да гръмнем по тях, ей тъй, по един път, от хорски срам.

Със своите 648 000 души в редовни формирования турската армия е девета в света по численост и втора в НАТО след тази на САЩ. Армията е полупрофесионална. На военна повинност подлежат всички мъже, навършили 20-годишна възраст, доброволци от 18 г., жените на нестроеви, медицински, тилови и щабни длъжности, срокът е от 6 до 15 месеца според образованието, след уволнението им до 45-годишна възраст са военнозадължени. На мобилизация подлежат всички мъже на възраст от 16 до 60 г. и жени на възраст от 20 до 45 години, пише "Труд". Турските въоръжени сили впечатляват с оборудването си. Според открити източници те разполагат към настоящия момент с 4263 танка, 812 самоходни артилерийски установки, 6398 бронетранспортьора, 449 хеликоптера и около 370 бойни самолета. Във военно-морските сили служат 48 600 души, имат 215 кораба и спомагателни съда, включително 14 подводници, 19 фрегати, 7 корвети; военноморската авиация включва 26 самолета и 49 хеликоптера. Но това не е всичко. Има и брегова охрана, която се състои от 13 780 души със 124 кораба плюс по-малки съдове и 24 хеликоптера. Турция разработва собствен танк, автоматична пушка, самоходно оръдие, брониран автомобил. Тя има и проект за изтребител от пето поколение. Освен това има ударен хеликоптер и добър безпилотник. Смята се, че южната ни съседка разработва и собствена междуконтинентална балистична ракета.Кратък преглед на новите оръжия на Турция са препечатани от сайта "Искам да знам".

ха ха въпроси от националната сигурност се отлагат или променят от действия на чужди фирми... смех...

тоя от снимката какво нагло лъжливо и лицемерно шопарче е! Все да е на масата било с тия било с ония важното е да похапва а като наближат избори минава в опозиция за да заблуди 80% дебили ( и успява ) пак да гласуват за него. ГЕРБ са боклуци и всичките им патерици до една! Да преброим колко дебилни минуси ще получа за поста!

valentor

Не се плашете деца , идва месец март 2018 хи-хи , и с него и пролетта.

По-добре, че тия кораби щяха да служат единствено да прекарват ислямските нашественици, под прикритие на "бежанци", от Турция за Гърция. А, ние щяхме да им плащаме транспорта.

възможно е да си напълно прав .

Който малко знае и обича история сигурно е чувал за българската артилерия. За артилерийското училище в Шумен и за това, че то е там (било някога си) заради гордостта на българската артилерия намираща се в гарнизона. Сега, който е минавал през Шумен може би е видял новата кражба - арена Шумен - достоен заместник на легендарния 5ти артилерийски полк. Даже съм чел, че 1912та като нападаме Турция, тяхното разузнаване е гледало - излязоха ли оръдията от 5ти полк. Ами, нес са - е значи война няма , това е само провокация. А оръдията нарочно не излизат по-рано точно за да заблудят разузнаването. Ама това е било някога. Сега имаме арени и циркаджиийски номера от аматьорски политикани. А отбрана нямаме. Не е решил Ердоган , не е преместил границата.

имаме дебили кат тебе. Ще дойде Ердоган и ще ти завземе панелката.

как обичам ушат герберски каун да ми опонира. Нямаме реално ВВС. Махнахме и ракетни войски - по искане на Турция нарязахме ракетите за да влезем в НАТО. Сега Турция се маха от НАТО, а нямаме ракети. Те обаче имат всичко и то по много. Ко прайм са? САЩ я удрят на изолационизъм според Тръмп, Русия ни е враг според герб. Единствено Сухопътните сили ни остават, а те имат ли нещо ново. На колко километра далекобойност разчитаме при сегашните средства - повтарям, няма авиация, няма ракети. Каква война със средствва покриващи грубо 20 км. Та то това даже не е тактическо и оперативно средство. Ушати герберски кауни не бива да се занимават с отбрана.

valentor

В онези години,българско разузнаване , вагони, архив . Да де , в онези години.

Всичко е за пари. България я остави.

Както винаги ПАТЕРИЦИТЕ НА ГЕРБ, стават на парчета за нула време. Изгоре и Каракачанката

valentor

Ох,ох, виждаме последица от набиване на канче в кратуни и последваща катастрофка в замислЪта , ли ?

От МТК Делфин май са ви казали: СУДЖУК НЕМА! ДЕЙСТВЙТЕ!!!!

От Делфин явно са се усетили, че ще бачкат яко и накрая ще имат да вземат, и правилно са се отказали. Само че всяка друга не-българска корабостроителница си иска кинтите авансово. И номера на Боко минава само в България. За съжаление Боко отдавна е усвоил тънкостите на добре регулирания постоянен "държавен натиск" върху фирмите в България. Та по случая Делфин-аджии може да се окажат в менгеме, ни така, ни иначе. Ще видим

Като разбрала каква комисионна иска агент Иван КараКочан фирмата веднага побягнала.

Каква радостна новина -още 82 млн. леваще се похарчат по "специална предновогодишна процедура по ЗОП".Честито на печелившите!

Очевиден ход и очакван! Никой от новите ни евроатлантически партньори няма интерес България да си оправи старите МИГ-ове. Те искат България да купи нови западни самолети. Виждам дългата и твърда американска ръка зад решението на украинците. България е предвидена или за нови Ф-18 (яка набутвация), или за стари Ф-16 (ако хептем сме зле)

И аз мисля така.

Каквото преди, такова и сега . Нищо ново в отбраната. Просто ден да мине, самун да замине, пенсия да хванем и т.н. Задавам въпроси: 1. Турция оспорва Лозанския договор, който препотвърждава нашите граници без да сме страна в него. Как ще отговорим ако Турция реши да мести границата? 2. Старни по този договор са наши съседи, които могат, както през 1913та да се спазарят на наш гръб. Как ще реагираме при ситуация а ла 1913та - все пак Фердинанд като акъл и възпитание и образование и всичко е бил пъти над тиквуня. 3. Какви противотанкови средства има реално страната ни и колко пъти седмично стрелят войниците, защото нещо по полигоните е странно тихо. Съобразени ли са противотанковите ни средства с танковете на противника - брой и качество. 4. Какви ПВО средства имаме и съобразени ли са те със стотиците самолети на противника? 5. Колко войника има в Северозападна и в Североизточна България например. 6. Редно ли е да нямаме сериозно военно съединение от тип бригада във всеки областен център. Повтарям - минимум 1 бригада във всеки областен център като плътността на личния състав варира според военните съображения и планове за отбрана на страната. СТИГА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. СТИГА ЛЪЖИ.

Тези Укри тъпи такива ремонти ще направят че след това на боклука ги изхвърлете ! Какви сте Държавници сте след като умишлено се отказвате Руснаци да ремонтират техни самолети , а някакви прости укри тенекеджии ! Каракачанов върви и ти на майната си , патриоти ще лъжеш , няма да видите вече охрана и служебни Мерцедеси , само да не ядосате народа че ще ви счупи Кратуните !

Хем сте дали още 170 милина към поръчката, хем фирмата се била отказала ...... що така бе джанъм ?? На мен ми прилича на долно рекетьорско СИК-аджийско изпълнение!!! Само че и тази фирма е отказала да даде суджука .... Браво!!!!

Къде е новината? Ах, да... все още нещо върви по инерция в държавата. Кой е очаквал от Каракачанов да свърши нещо в полза на държавата, като например да си изпълнява задълженията, да носи отговорност? Е, заплатата си взима, привилегии предполагам също, не са малки. Сигурно го возят с БМВ, пътува по чужбина, в командировки. Вярно, папата не го гали по главата, то не може всички да огрее.

"Господ забавя, но не забравя!", е казал народът! Вие не сте нито богове, нито безсмъртни, господа! Вие сте просто убийци! Много алчни, много нагли, но много страхливи убийци! Смейте се на воля, не съм ви съдник... спокоен съм, защото знам, че Той си знае работата!

Анатема. Чумата да го тръшне. Хептен изкуфяхте.

Този разправя приказки за петокласници. На всички стана ясно, че пари в държавата няма.Сега други им виновни. Прехвърлят някакви смешни суми от единия джоб в другия и си мислят че решават проблемите.

Ан е конструктурско бюро в москва, след ВСВ го прехвърлиха в украйна. Хохлите след 1990 го унищожиха. Неблагодарниьи.

Това е глобализацията и неолиберализмът---ВСЯКА КОРПОРАЦИЯ НАД ВСЯКА ДЪРЖАВА....И това без СЕТА.Защото сега ОБЖАЛВАТ НА НАШИЯ СЪД ,а при СЕТА НАПРАВО НИ ОСЪЖДАТ В СПЕЦИАЛЕН АРБИТРАЖ.И така БЮДЖЕТЪТ СТАВА ОТВОРЕН ДЖОБ ЗА КОРПОРАЦИЙТЕ.......А ние се дърляме за лекарствата.

и изпълнява заповедите на Москва за още по голяма девастация на армията!

Не разбирам връзката между Национална сигурност на РБ, Министерство на отрбаната и украинската държава и защо някаква си украйна може да оспорва решения на МО на РБ. Недоразумения са всички бойкови кабинети до сега......

НЕ е украйна,глупако ,а КОРПОРАЦИЯ....А шрифтът има значение,е ако схващаш.

"Причината е, че фирмата се е отказала от подписването на договора. "....това не е причината..това е резултата. Причината е друга....най вероятно са отказали да плащат рушвети. Преди 15г това прасе на снимката дойде в една държава където аз учех тогава. Помня с моята компания отидохме в БГ посолството да видиме премиера (беше дошъл на визита) и това прасе се лепна за нас. Дори изяваи желание да иде на бар клуб с нас и ние го взехме. После се разбра че е било заради мацките в нашата компания :-) Но помня какви ги ръсеше на масата и не мога да повярвам че сега е мин. на отбраната. Сещам се за култовото изказване "Бахти държавта щом тоя е министър".

и евтин като циганин...изпуши ми всичките цигари тогава без дори да пита!

Ми припомни му и му поискай някаква сделка. Казват, че бързо схващал как се изкарват кинти.

Е кво? Като е министър да не пие, да не пуши и да не ебе мацки ли? Странен човек си.

sonibvc@gmail.com

Моля ти се...аз последният човек който би съдил някой за такива работи :-) Както виждаш критаката не е че дойде с нас разаради мадамите :-) Просто направи впечатление като чико дето говори много глупости и несвързани неща.

ОТ ТОЯ ПАТРИОТ НЕ СТАВА ЧЕП ЗА КАЦА.ЯВНО СА РАЗБРАЛИ ОТ ФИРМАТА И СА ГО ОТСВИРИЛИ

Амчи дай та сложим тебе. Ти нали от всичко разбираш и за всичко ставаш.