Корабът ”Булгария” с почти 200 души потъна в река Волга

Руският параход "Булгария" е потънал в река Волга с почти 200 души на борда. 78 от тях са спасени, неизвестна засега е съдбата на 108 пътници.

Обратно в новината

Коментари - Корабът ”Булгария” с почти 200 души потъна в река Волга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бог да даде мир на душите на невинните дечица. наи много за тях ме е жал. мир на праха им. амин.

Ето един сериозен руски сайт,в който информацията е доста подробна: link ,когато си имаме работа с природата шега не бива.

Дано няма нещо балканско в цялата тази трагедия, която много напомня за подобната в "Охридското езеро". Както и с с подобното модерно корабче.

...някои политически партии ще изтръбят "БЪЛГАРИЯ ПОТЪНА - ВИНОЕНИ СА УПРАВНИЦИТЕ!", да се хванем ли на бас?

Изглежда, трагедията е огромна. Около сто човека са в неизвестност, по всяка вероятност са загинали, от тях 40 са деца...

Да, большая трагедия. Сейчас сказали в Новостях - погибшие 50 и неизвестна судьба 100. А сегодня упал на воду самолет АН-24. 7 погибли. Завтра в России траур по жертвам. :(

Защо не съобщават дали е имало български туристи на борда ?

Не е имало български туристи, но със сигурност е имало българи, защото там живеят етнически такива. Пътувал е от град Болгар по-надолу по течението на реката, към столицата на Татарстан Казан. Ох, голяма трагедия, изглежда, че има много загинали. Там има сега водолази, спасители, ще работят цяла нощ. Двама души от кораба доплували до брега - на 3 км. Други хора можело да са се спасили на островчетата ... Ужас някакъв, какво става по тоя наш свят, не знам вече!

Да, есть более 10 человек, что спаслись на берегу, позвонившие по мобильному телефону. Это сказала родственница одной позвонившей!

Дали не са помогнали "византийците " с орленцето в герба!

Лъвът и орела са винаги в конфронтация, забележете хералдиките на страните!

Гербът на Казан е едно весело драконче със златна корона, обточена с опашка от куница, много сладко. Никой не е "помагал" корабът да потъне, всички са в шок, станало е за няколко минути, в момента има много спасители там. Половината население на Татарстан е руско и православно, другата половина са татари и други народности, повечето от тях са мюсюлмани. За разлика от Кавказките републики, татарите от Татарстан подкрепят силно властта в Москва, много са богати, работят здраво, а столицата им е нещо невероятно красиво, модерна, чиста и поддържана. Има статута и запазената марка на "третата столица на Русия" след Москва и Санкт Петербург. Много тежка катастрофа, голяма трагедия! Всички руски телевизии вече отмениха развлекателните програми, въртят стари филми и показват новини на всеки час с репортажи от Казан и мястото на аварията ...

Много жалко, че се е случило това нещастие. Прекалено е стар кораба, близо на 60г. ,защо желанието да се спечелят пари е за сметка на живота на хората. Това собствениците са задължени да го знаят и трябва да си поемат отговорността за трагедията

В руски сайтове пише, че 82 от пътниците са спасени от "Арабела", а 85 души - по "други начини" - вероятно от минаващи лодки и частни съдове, а една възрастна жена е умряла, не се казва от какво точно. МЧС знаело съдбата на всички, които са били на кораба. Причините за аварията се разследват. Потънал е за няколко минути, което е странно, защото на снимките е доста голям и хубав кораб за речни екскурзии. Наистина е на 56 години, но наскоро бил минавал редовен ремонт и поддръжка и бил в добро състояние, и времето там е отлично - топло и тихо. Стават такива неща, за съжаление.

Абе ти няма ли да вземеш да се гръмнеш?! На всяко гърне мерудия-светата компетентност. Да не би от централата на ГРОБ да ти плащат да водиш и новинарската им емисия?

Авраме туй с гърменето вземи да го забравиш за 2-3 века,че да вземат да те сбъркат с религиозен човек.

Това, че корабът е на много стар нищо незначи. Корпусите на речните кораби не изгниват като на морски кораб и практически могат да се ползва мнооооого години. Дори се правят реконтрукции на стари кораби като всичко се сменя, дори и надстройката или се модернизира. Така се пестят пари и кораба става като нов.

в руските саитове пише че изобщо няма жертви и кораба не е потанал дарогая аврора. не замарсяваи балгарскя саит с лажлива информаця .истината е че повече от 100 души се намират в неизвесност.

Ами ти неграмотнико, след като пишеш в " балгарскя саит " пиши на български, и не го"замарсяваи"

Пак се демонстрираш че си най-големия лъжец. Вчера в Русия беше обявен ден на траура. Но такова говедо като тебе опитва даже при трагедия да полее някой с помия. Това ли е в твое понимание "европейски ценности" . Срам

Ох, кога ще "потъне" и крайцера Аврора?

Не е голям и не красив! Това е един стар кораб - това е причината! И алчен собственик!

"От тях 82-ма пътувал с кораба "Арабела" към Казан, а двама са настанени в болница.".Ще сменям новинарския сайт,писна ми от некадърно copy-paste

Изместил си темата приятелю, не става въпрос за това което си написал, виж по горе заглавието.

Бурените и тъпотията растат най-бързо и са най-нахални. Проявете малко съпричастност с трагедията на българите от Татарстан! Оставете ББ, ЦЦ, ИК, СС и прочие знайни и незнайни политици да спят една вечер незабелязани.

ББ и ЦЦ предизвикаха тази трагедия. Те двамата биха шампанското при пускането на кораба в ЧССР. После напиха капитана с водка "Цар Киро". Преди това, обаче пуснаха реката Волга, като й прерязяха лентата. Дори те, двамата са родители на Ленин. За останалите им грехове четете в сайтовете.

Четете сайтовете, ние комунистите не спим, първи сме в оплювките.

бе те още не са ама са на път да потопят цяла държава смешко нещастен....

В продължение на 20 години пред очите ни разграбваха държавата , а интересно как така сега се сетихте, че и нашата държава като кораба потъва. Явно пишещите това тук във форума, доста са цицали и те през тези 20 години и сега нещо им е некомфортно. Хайде стига сте вили като данаци и като не ви харесва политиката на Борисов - прав Ви път. Света е голям и широк.

Отивайки към коментарите - не очаквах да прочета толкова много глупости. Чак Б.Б. отново бе споменат. Политиката е мръсно нещо. Никой ли не го проумява това? И кораба "България" не зависи от това кой го управлява, а от трудолюбието на пътниците си, без да чакат подаяние от някъде си. Деленето на гербери, бесепари и прочие е такава глупост, че повече няма накъде.... По темата - как никой не се запитаз ащо съвременен кораб потъва в спокойна река.

Не е ли виновен социализма за всичките ни беди? Диктатура на пролетарията, с вожд кравар от с. Правец. Помислете с този интелектуален потенциал къде щяхме да сме в Европа. Но вие, комунистите избихте всичко читаво, с цел да се облажите. Но дори не знаехте как да ползвате тоалетните им. Сега, първосигнално се браните. Ама нЕма кой да ви вЕрва.

така е прав си ,но оня дето викаше верваити ми излезе наи-големия крадец кумунист-симо ментата

Би било съвсем пророческо, ако капитана се казваше ББ. Иначе опасността кораба на България да потъне в руски води май е реална, а ?

Ще потъне ми... Кат са го кръстили "България".....;)))

Това е човешка трагедия! Независимо от факта, къде по света се е случила. Докога ще проявяваме ниска интелигентност, простащина и демагогстване по всеки един въпрос. По-добре да запазим мълчание и да склоним за миг глави в памет на жертвите. Те също се нечии деца, братя, сестри, съпрузи. Светла им памет!

ЗА РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ СМЕ ВРАГОВЕ. ИМА МНОГО ПРИЧИНИ ЗА ТОВА. НИЕ ОБАЧЕ ИЗЧЕЗВАМЕ, НЕ ТЕ. ТЕ НЕ СА ЦИГАНИ КАТО НАС,ГОЛЕМИ СА, НЕ ГИ ИЗКУПУВАТ, ИМАТ НЕВЕРОЯТНИ СТИМУЛИ НА РАЖДАЕМОСТА И НЕ СА СССР ДА НИ БЪРШАТ НАСРАНИТЕ ЗАДНИЦИ.

durrak ty drjan!

защо измествате темата и все на политическа тема го подкарвате и все социализма ви е виновен, осъзнавате ли , че пишете извън темата и това няма резултат в момента - е затова сме на тая хал вече 20 г. , знаеш незнаеш, ама да вземш думата и да кажеш или да напишеш някоя простотия. Извинявам се пред останалите коментатори по темата. Успех на всички участници в коментара.

Капитана може да е сръбнал на обед 2 рюмки. Названието на кораба и града красноречиво говорят за произхода ни от тези татарски краища, дано пострадалите да не са наши съплеменници.

Профан! Нито ти си Кубрат, нито сме от татарски краища. Кубрат не е чувал да има татари, а булгарите, т.е. българите в т.н. Татрстан се борят да си възстановят българската народност и са наши събратя. "Булгария" във Волга, "Илинден" в Охридското езеро, все черни прокоби за българите по родните земи и води. Време е да дойде бял ден за всички нас. Господ да ни е на помощ, защото много прост народ ни управлява и тук и там.

маж си на вярна следа. браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На кораба имаше много деца и това че това не е българи а руснаци прави за тебе събитието по-малко трагично? Какъв изрод трябва да е човек да напише подобен коментар. Давай сега да се порадваш че при 11 септември не са загинали хората от твое село? Дребнав и злобен - това си ти.

Този народ съвсем оскотя.Взе да политизира и да се радва като умре някой.Народ, -хем страхлив, хем неимоверно злобен, хем тъповат, -ужасна диагноза...

Прост народ...

Щом корабът се е казвал "Булгария", още повече на Волга, значи не е кръстен на нашата България. Руснаците пишат Болгария - нас, а Булгария - Волжка България. Много бързат някои. Няма да потъне България! Просто е много болна, но ще се оправи и пак ще бъде!

Напълно съм съгласен това е факт който малко хора знаят но не е за пренебрегване

заедоно сте будем отново! "визентииците' се кичат там с булгарската корона и ги е страх да не се вузроди магна булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Новината щеше да бъде много добра, ако загиналия се казваше Б.Б. А за това че България е потънала и на врабчетата е ЯСНО!!!

Бесепар или ахмед кой си ти?

Трябва ли да си Б-е-с-е-п-а-р или Д-е-п-е-с-а-р, за да видиш че България потъва?

То целата държава потъна в мафия вие за кораба се кахърете

ИДОТ?

дано да е знак от бога че боклук- българия изчезва от небето и от земята !!!

... мъртво роден! България е била и винаги ще Бъде. Въпреки опитите ви да я унищожите. Църквата св. Неделя пак е там - взривете я! Или се върнете в шумата и повече не се показвайте!

Това ще да е някое объркано турче. А ти какъв си и къде живееш, бе сладурче?

Където има техника, стават и злополуки. Няма стопрооцентова сигурност. Бог да прости невинните загинали братушки.

замълчи поне сега, бетонна съветска главо !

Халал да ти е Костовата демокрацийка

Потъващ кораб,как да се казва освен "Булгария"?

Уви, как наистина...жалко, но факт

ДАЙ БОЖЕ И ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ СПАСЕН

Не само кораба"Булгария" потъва, потъва и държавата България......

Леле, толкова ли е дълбока Волга сега, че чак двупалубен параход да потъне?! Все си мисля, че тези реки са доста широки, но не чак толкова дълбоки, ама май не е така ... дори и през лятото.

Арабела спасява пасажерите на Булгария :D

Врътнала е пръстена и готово!