Корабът ”Драгън” на ”Спейс Екс” не успя да се скачи с МКС

Товарният кораб "Драгън" на частната американска компания "Спейс Екс" (SpaceX) не успя в планираното за днес скачване с Международната космическа станция (МКС).

Обратно в новината

Коментари - Корабът ”Драгън” на ”Спейс Екс” не успя да се скачи с МКС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Частни космически кораби, частни ракети, частни полети, частни ..... А бе хора, не се ли опасявате, че един ден и цялата Земя ще стане нечия частна собственост и собственикът й ще започне със драстични съкращения.....

....Корабът Драгън на Спейс Екс не успя да се скачи с МКС.... -Е стига де.... нали излетя...

Грешката е в компютъра. "Дай назад, дай, дай ...Е, много даде!"

Ох майко, мъките продължават! Краварите не са създадени за Космос, а за краварника. Най-много да направят някой сакатлък с МКС...

Аде де . с нас ще се мерят. Това кое не моем да го изядем, че го наръпам

Браво на теб,то че има ненормалници има ги,но ти ги удари в земята.

А да съм си измислил???? Кой има най-много загинали космонавти???- Краварите! Кой лъже, че е пратил човек на Луната???- Краварите! Кой лети с чужди двигатели, за Космоса?- Краварите! Не ми звучи като да са създадени за отношения с Космоса, а на теб? Нека всеки се занимава с това, от което разбира! Едни с Космос, други с крави!

Можем да се гордеем,че българската космонавтика това упражнение го игра преди почти четиридесет години. Ако все още някой си спомня,че бяхме космическа държава

Аз

И все още сме - уреди на БАН летят в Космоса, вкл. и на МКС. Въпреки че ГЕРБ се опитаха да осерат и там.

Айде стига злобеене. Това,че SpaceX основното което правят е да преливат държавни пари в частни джобове и то е публична тайна, но все пак при тях работят и хора които имат да решават сложни технически проблеми и естествено е да има и провали. Една по съвършенна система за скачване, каквато се опитват да направят означава по малко изразходвано гориво за маневриране и съответно повече полезен товар.

Абе ако не бяха американските миньори да взривят оне метеорит досега всички да сме пепел

То май ще излезе,че не само този, ами всички техни космически успехи са минали през Холивуд

Аз

Ся... Добрата новина е, че МКСто е оцеляло.

то е направено дуракоустойчиво, ясно е защо.

Е па да бяха ползвали ГЛОНАСС, като GPS e сгрешила...

И аз мислех да питам това питаньйе! Почему бе джанъм не попробовали с ГлоНас?

прословутият марсоход кюросити-половината от детйлите и агрегатите му са произведени и доставени от Руски компании по поръчка на НАСА.

Четейки коментарите, човек остава с впечатление, че в България простолюдието е мноооого просто!!!

добре дошъл в отбора братко

Тука може да си се дърляте, но въпросът е Защо да е сложно като може да е просто!Или както беше казал един американски конструктор на ракетна техника за РД-180"Може да се чудите на неугледния му вид, на това че стърчат скоби, жици и тел, но това работи.И фактът е, че ние не можем да направим такова!" И още едно"Трябва да сме благодарни на руснаците, за предоставената информация от апаратите им от серията Венера, чрез която успяхме да конструираме сегашните марсоходи!"За несведущите, първите предавания на информация(вкл снимки) от друга планета е от руските Венери от 70-те.

и като тръгнат за марс и там ли ще обикалят така,да им се смеят зелените човечета

Дада, малоумнико, като чета как се пънеш, по-обре иди в кенефа и превърни напъна си в еквивалента на писаното тук.Щото, очите ти ще изкочат от интелектуалния запек, който те е пипнал.

Добре е че четъш боклук нещастен, поне ще научиш нещо риално, а не историйски от глупави руски автори фантасти

гърли един къч дядо и си легай,че си се изпотил,а нали знаеш кои хора се потят излишно

се разхожда в тоя форум. Съчинява небивалици за некомопетентните. Може и някои да ме се хванат, ама въдичката му е твърде малка. А най-вероятно се опитва да ги опикае с малкото си про-американско пишле.

Пак добре, че не е гръмнал. Миналия път такъв взрив имаше, че не знам дали от кораба изобщо остана нещо.

Миналия път гръм не е имало. Ракета си излетя и качи 10 сателита.

Руските тролове нацъкаха минусите, пък си пиши истини ти...

Чшш русопроституцията що не коментира,че проекта е на частна фирма и е без аналог от руска страна!

И кой финансира проектите на тая частна фирма?

3евзек

Който си ги е поръчал. Безпилотното скачване с МКС е поръчано и финансирано от НАСА. Клиентът на първия полет на Falcon 9 e SpaceX. Намери си по-добра работа, където достъпът до информация не е забранен.

абе трактороподобен кава частна фирма е това бе, това е една сенаторска фирма на "чаеното парти" дето годишно източва по 10 млрд.долара от данъкоплатците за да си взривява пираткии и да разказва вицове за колонизиране на Марс.

Боклуците бегайте в кофата за боклук, къде се напъвате с лъжите си. От както съществува СпейсХ е почучила то НАС 4,9 милиарда долара, а това са близо 15 години. 10 милиарда може да получава Роскосмос данъкоплатците за да си взривява пираткии Протон и Прогрес

Да американския кораб е без аналог! Виж не може да се скачи с МКС от първия път, не е калпав като наще кораби да се скачи от първия път с МКС и да не правят кръгчета 24 часа около МКС!

2 юли 2010 ... Руският товарен космически кораб "Прогрес М-06М" не успя да се скачи с международната космическа станция 24 юли 2012 ... Руският товарен космически кораб Прогрес през нощта срещу вторник не успя повторно да се скачи с Международната космическа поради повреди в системата за сближаване. Следващият опит за маневриране може да бъде осъществен на 28 юли. Прогрес обикаля 4 дни около МКС, а да ли се е скачила после е съмнително. 29 април 2015 Товарният кораб "Прогрес М-27М" не успя да достави Знамето на Победата за 9 май в Международната космическа... още станция (МКС). Причината е, че корабът е извън контрол. Така знамето на победата изгоря в атмосферата ;))) Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

Чшш путопроституцията айди да коментираме новият полигон в Плисецк и 45 милиардната му цена (в долари) и сумите които американското правителство или НАСА плащат на Мъск и другите фирми?!Га ша видим руска частна фирма да реализира подобни проекти? А?

Когато заемите на руснаците станат 20 трилиона.

пак ли се просираш бате

33 закон на Мэрфи: Не всичко което лети се скачва.

летя,летя,камикадзе съм аз

2 юли 2010 ... Руският товарен космически кораб "Прогрес М-06М" не успя да се скачи с международната космическа станция 24 юли 2012 ... Руският товарен космически кораб Прогрес през нощта срещу вторник не успя повторно да се скачи с Международната космическа поради повреди в системата за сближаване. Следващият опит за маневриране може да бъде осъществен на 28 юли. Прогрес обикаля 4 дни около МКС, а да ли се е скачила после е съмнително. 29 април 2015 Товарният кораб "Прогрес М-27М" не успя да достави Знамето на Победата за 9 май в Международната космическа станция (МКС). Причината е, че корабът е извън контрол. Така знамето на победата изгоря в атмосферата ;))) Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

летя,летя,и се казвам камикадзето да да

Прави изключително неприятно впечатление огромното количество абсолютно малоумни коментари. Илън Мъск е от малкото хора, които движат прогреса. А вие, драги, сте от калния поток, който забавя еволюцията. Ако вие сте крайния резултат, жалко за загубените три милиона годуни. Сега можете да слагате минуси колкото искате, защото само това ви остава, така или иначе няма да се промените. Чужд акъл в чужда глава не влиза.

Сложих ти плюс за избора на ника.

Благодаря. Той си ми е от няколко години, но напоследък некъф трол се опитва да ми го краде и пише от мое име коментари, които аз никога не бих написал.

"Чужд акъл в чужда глава не влиза", поради тази причина, ти си остана безмозъчен.

Знаеш ли колко години трябва да учиш, за да станеш безмозъчен колкото мен? Дори не можеш да броиш до толкова.

Донякъде такива движат еволюцията, но той е готов да рискува живота на други хора, а това не е за прощаване. Щял да праща някой на Марс. Само за това изказване, по-скоро трябва да отиде в лудница. Какво ще се случи с тези хора, така и не мисли. Неговото е невероятна безотговорност.

и един от малкото милиардери които се сбъгясват напоследък и искат да им работят роботи та да печелят повече и да правят бедните хора все повече зомбита

абе, жена имаш ли...такованката-телефонче, феисче?

Фалкън е със над 30 старта има един единствен неуспешен старт. За сравнение руските товарни кораби прекалено много падат и се взривяват. 2 юли 2013 Руска ракета носител "Протон-М", с която в орбита бяха изстреляни три навигационни сателита "Глонасс-М", се взриви на 70 километра от мястото на пуска. 28 юли 2015 ... Ракета падна на метри от руски боен кораб по време на изстрелването й, предаде ТАСС 08.2012 Товарният кораб Прогрес се разпадна 16.05.2015 Руската ракета-носител "Протон-М", която трябваше да изведе в космоса мексиканския спътник MexSat-1, претърпя авария малко след изстрелването си от космодрума Байконур. 04.2015 Руският...... още още товарен кораб Прогрес М-27М загуби връзка и беше унищожен Протон има 50 взрива откакто се използа и е най-взривявалата се ракета с над 10% провали. При това положение е смешно путлераската сга да квичи щастливо за малко забавяне на скачване с МКС.

Оооо водното конче на Мъск без Г(Ъ)п(И) Ес . Технология отпреди 80 г. Ама как така соросояди ,я ни обяснете нещо за ватниците и лосиона.За вас и Марс е екзо планета. Ша веете знамето на интернационала на Сорос и глобално то!

сега направо да лови пътя за марс,ама да внимава дракона да не фане къде меркурий с тия джипиесове

Този проблем с GPS -са на кораба е много съмнителен. Подозирам намеса на дългата ръка на Путин.По принцип GPS системата е много стабилна и само руска хакерска атака може да я разстрои.

Истинските хамерикански космонавт е само Алф. Другите са някакви третостепенни холивудски герои

А и той е имигрант и не се знае вече какъв е статутът на гржданите на Мелмак в САЩ.

Тия могат само да гледат крави в обора!

Следващия път да им помагат от земята с телескоп. "Дай малко наляво, а така , още на ляво. Стоп. Хвърляй котвата."

тълпи от тролове руски бачкат тук цял ден за закуски

аз бачкам вече за вечеря, е кое време стана.

ха ха ха ...само за одобрение и + +.. ха ха ...

Не всички. Ето примерно модератора соросоид от соросоиден сайт, както пише путлерастията, ни трие постоянно и то трие фактите и истината, а лъжите на червената сган оставя непокътната.

Първо изобретил толкова готина кола, че я нарекъл "тесла". После направил толкова яка ракета, че след един опит за скачване я нарекли "пръчка"

" Гравитация.та", бе!

то скачването нее като да лъжеш балъците в(в изобилие в Кравария) кви готини коли шъ праиш и как влка за 30 мин от ЛА до СФ щял да ходи )))))

Ще се скачи, не безпакойтес, трольчики сволочи. Спейс екс вече без проблем приземяват и първа фаза. Роскосмос остава във савецката история.

Ще се скачи с кораба на Алф.

а бре тъпанар , кои вози космонавтите ви бре ...

Може и да се скачи, може и да не се скачи. Но ти съвсем откачи

Не става въпрос за кацане на Луната, бе извънземен!

Май му е лошо на човека?

Я пачаврата и тук ли се бута да пише?

Явно корабът Драган на Спейс екс няма да изпълни мисията си. Поне, хамериканците да успеят да го върнат на Земята, че много замърсиха Космоса със своите боклуци. Ако платят добре, Русия ще им предостави необходимата космическа техника за точно изпълнение на задачите

GPSa не може да има грешки! това е най великото нещо съществуващо на земята и в космоса! Няма по надеждна система! тия пак са се объркали.....

"Корабът Драгън". Може ли да сте такива идиоти, бе! Да не говорим, че от заглавието не става ясно за какъв вид съоръжение ще пишете. Ама с това Драгън, направо избивате рибата. Да се чуди човек, кой е този Драган, дето са кръстили на него кораб. И тези, които знаят английски, трудно ще се сетят, че става въпрос за най-обикновен змей.

еленчето мъкс? Изобретил кола на акумулатор в готина опаковка, боцнал и един таблет за управлението и големата работа. Още по времето на бай-Тошо колко електрокари на акумулатори сме направили, бедна му е фантазията на американеца. Ма явно си е повярвал и сега стреля ракети, ще задръсти гео орбитата с желязо.

Важното е, да има акционери да му вярват и купувачи да купуват, и кинтитеще валят.

Абе как и руснаци и американци от 60-те години летяха до Луната, до Марс , до Венера без GPS? Че е сложна и нова техника "Дракона" така е. Ама и има голям опит в орбиталното скачване. Значи е доста голям гаф това.

Прави впечатление, че соросоидното простолюдие по форумите не е запознато с космическата тема и пише идиотщини. ВСЪЩНОСТ, ПО ВСИЧКИ ТЕМИ Е ТАКА

Надявам се, че американската компания "Спейс екс" няма да унищожи МКС.

Можем само да се молим, чадо Божие! Амин!

Как сега ще се коментира "чудото на западните високи технологии" от българските им гъзолизци?????

Отказ на GPS-a, е тва е мега излагейшн!? Ми да ми се беше обадил Мъск, щях да му дам GSM-чето си да го турнат в кораба, samsung GPS-a поне работи за разлика от на SpaceX, можеше и по блутут да си го вържат с бордовия комп, а и SMS щеше да прати при скачването. Ма те изтрошили едни пари и сега се рее един тулуп в космоса с вързани очи. Дано поне не отенесе МКС барабар с космонавтите вътре.

Ма при тебе тъпчо GPS и да дава 2 метра отклонение не е проблем, ама в Космоса е.

т.ъ.п. нямаш и никакво усещане за майтап, ирония или сарказъм, което е характерно за нискообразованите, но с голямо самочувствие!

с кораба драгън на бай драгой , Елон Мъск ще доставя хора на Марс /срещу хонорар от 10 млрд.долара/.Обявен е конкурс -записаните дотук: 2,5 млн.клошари от центъра на Н.Йорк-всички щели да ги изстрелват към Марс.Засега е предвиден само баут с китайски ластик, а утре може и с украински двигател -подарък от Петро потрошенко

Позьори! Това да не ви е Голивуд!

Обаче, пък преди 50г. отидоха на Луната, с хора. Кацнаха. Ивадиха джипка. Играха хорце, забиха байраче, правиха филмче... После пак се качиха на лунна орбита, върнаха се на Земята. И така шест пъти. Без проблеми. В добро настроение. Бактиса им. И повече не ходиха.

абе руска повръщня това е частна фирма с коя частна космическа фирма от русия я сравняваш???

Да е "частна"... колко да е "частна"... Колкото нефтохима в Бургас - даден на наши хора.

Филмът на Голивуд беше шест сериен. Ти си гледал всичките серии. Само че, много се вееше хамериканското байраче

без да пращат хора разбраха, че Луната не е перспективна за база и не си дадоха труда да хабят повече ресурс за нея.

Сега на Марс ще ходят. Град да строят.... :)))

Хамериканците пак замърсиха Космоса с поредния си космически боклук. Черно море не им стига да замърсяват природата на Земята ...

Адмирал кузнецов опуши орталъка ама за него нищо не казваш.

Адмирал Кузнецов опуши джихадистите и малко хамерикански инструктори

Навремето, когато първия ни космонавт се размина със Съюз и не успя да се скачи, лека му пръст на Батето Славков, та той разказваше, че също е отишъл в Москва за тържествата.Та, на сутринта, когато му казали, че корабът с нашия не се е скачил, възкликнал: -Яяяя, така ли? Аз пък снощи бях с една моя приятелка от Москва и два пъти се скачих успешно, а те...толкоз народ се грижи, пък -пропуск.Жалко, че го няма, иначе можеше да консултира тези от SpaceX, как да се скачат.

велик алкохолизиран идиот беше батето дето организира борчетата и ги направи мутри радвайте му се

Утре НАСА ще изнесе пресконференция че американски учени са открили екзопланета на не знам си колко светлинни години пълна с извънземни .