Българин е капитанът на арестувания в Иран кораб

Капитанът на кораба, който бе задържан от иранските власти на 28 април вечерта в Персийския залив, е български гражданин, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Обратно в новината

Коментари - Българин е капитанът на арестувания в Иран кораб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте писали глупости по форума само да го пълнете.Нещо обичайно на море.Пише че корабът е задържан не че капитанът е арестуван.Какво външно какви пет лева.Само където падате на нивото на журналята,търсите под вола теле. Иначе браво Българин на такъв кораб и то в такава компания само адмирации значи матреалът не е калпав както казва г-н Борисов.

"Операции по морска сигурност". Как дявола чете евангелието. Когато руски кораби и самолети са в близост до чужди брегови, това е агресивно и опасно присъствие, провокиращо безопасната навигация, а американското е операция по сигуреност. Негрите в Балтимор са вандали и наркодилъри, а в Киев вандалите изгорили центъра на града и палещи с Молотов полицията са активисти , защитаващи демократичните ценности и евроатлантически избор.

Карибси пират --

"Щом уведомих Обама за случая, се зарадвах, че той реагира бързо и адекватно за освобождаване на българския екипаж на кораба. Сега ще освободя българския кораб от иранските терористи." - Бойко Борисов.

Случайно мениджър на "маерск" е бившият генсек на НАТО Расмунсен. Случайно корабът е превозвал товар на US -армията от Саудитска Атабия за ОАЕ. Случайно САЩ са тихи и кротки и искат да "съдействат" дипломатично.

Слочаенос? Не мисла!

БРЦК

Ако е верно е много интересно. Откъде черпиш тази информация ?

От къде на къде ФАЩ ще решава парични взаимоотношения между трети държави? Освен ако не са карали оръжие за ислямистите.

nobody

капитана е българин, но твоя изразен антиамериканизъм (по-скоро путинофизъм) те кара да плюеш по САЩ и да нямаш против българина да попадне в ирански затвор, а най-вероятно и никога да не се върне? Няма по-големи национални предатели от русофилистиците!

Трябва да си хипер наивен за да смяташ, че заради българина - капитан, САЩ са се намесили.

а по каква логика заради неуточнени финансови отношения между компанията собственик на кораба ще пратят капитана в затвора???

Карибси пират Капиана е карибски пират--

Гузен негонен бяга!

Спукана им е работата ако се намесят САЩ

причината е задължение?? Военни кораби на Иран и намеса на САЩ????? Какъв е товара????

защото е подвеждащо. Пука му на НЯКОЙ, че на кораба имало българи. Американците си изпълняват задълженията "По силата на договор за свободна асоциация с Маршаловите острови (под чийто флаг плава кораба) според който, САЩ отговарят за въпросите, свързани с отбраната и безопасността на тихоокеанската островна държава, включително за съдовете, плаващи под неин флаг." Край на цитата.

Катя

Съгласна, заглавието е подвеждащо. Излиза, че САЩ са се намесили специално заради България. Щях да се задавя, като го прочетох.

Обратно- външно е знаело отлично какво става, но са чакали какво ще им каже амер.посолство за случая да го повторят.

На континента Америка - Северна и Южна има 35 държави. Всичките ли са се намесили защото така излиза от заглавието на първата страница на новините.

Работата нещо мирише с тоя кораб. Първо,иранците пращат военни кораби,не брегова охрана /поне аз така разбрах/. Сега и американците се намесват,а нашето Външно мълчи.

Колко е жалко в 21 век хора, претендиращи да са журналисти да не правят разлика между Америка и САЩ. Всеки ден се убеждавам, че неграмотността в дир достига нови и нови низини. Относно новината - никаква политика няма , просто неуредени отношения. Датската фирма да плати, каквото дължи и да освобождават капитана и моряците - те са наемници, които нямат никаква вина за действията на ръководството на фирмата.

Защо не са го задържали на пристана, а по време на плаване? Отвличане на длъжник. Това е по мутренските правила

В ерата на световното село нашето външно министерство като че ли си седи в неговото село. Има един куп сайтове на които по името на кораба може да се проследи движението му, по дадения му уникален идентификационен номер, ИМО нъмбер, пак в мрежата може да се види кой му е собственика и последната агентска компания която е обслужвала кораба и в рамките на 5, хайде нека да са 50, минути Въшно можеше да провери цялата информация за конкретния кораб вместо вчера за пореден път да покажат че не си знаят занаята и да ни убеждават че кораба "плува" докато другите корита скромно плават из морската шир. А по дипломатическите канали нещата можеха да се изяснят и с един телефонен разговор ама явно няма кой да се сети, или пък за пореден път са чакали указания как да реагират и по този случай.

деер

Всеки да си плаща версиите!!!

И сега американците намериха начин да размахат пръст на Иран.

nobody

ако трябва и ръка или крак ще му размахат

Нещо като ТВ7.

Само Външно Министерство до последно не знаеше за това.Както винаги.