Концесионерът на "Смокиня“: Не се излива бетон на плажа, ще бъде вграден в пясъка

По схема ще има три заведения, съгласувани са с архитекта на общината и са внесени "без забележка“, обясни той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз няма да ударя концесионера,а ще му "вградя" един юмрук в лицето.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Чуда се тия тъпанари във Френска Полинезия, на Карибте, разнте курортчета по Индийския океан и подобните места, що се мъчат с тия дървени колиби, дето гният на колове във водата и не им дреме, че ги събарят тропическите бури и урагани, а не излеят едни стабилни бетонни основи или едни яки конструкции ,като на нефтени платформи. Будали, па и на сичкото отгоре цените им за "бели" клиенти почват от хилядарка $ на горе за нощ, а за "по-белте" клиенти и от 3-4 хил$ на нощ..

Бетонирайте мутри, а после искайте държавата да ви помага да напълните бетона с клиенти. Искате с малко трици да ловите много маймуни. За вас е важно да има къде да си продавате наркотиците, фалшивия алкохол, залежалите храни на цени като в Монте Карло. Не знаете как да задоволите елементарни изисквания на клиента, да го накарате да дойдат отново. Обявихме ви бойкот и ще ви фалираме. Но бетона ще остане на плажа завинаги благодарение на корумпираните ГЕРБаджии.

Според мен нещата се изродиха в последните 20 години, всичко е крадене и наглост отвсякъде. ако си беше наистина преместваема постройка, никой изобщо нямаше и да мрънка, ама нашия бетон като за блок закопал в пясъка и после вика преместваема е и ако може 5.000 човека да се хранят при него само на 3 метра от водата. Те му дали за 100 квадрата разрешение и той недоволен ама как 2500 човека ще седнат в 100 квадрата. Алчността ни е прекалено голяма.

Хитро, хитро! не изливаме бетона на пясъка, а го излливаме другаде, след което закопаваме готовите бетонни елементи в пясъка! Много хитро! А не е ли идеята въобще да няма бетон в пясъка?

След хотела - подпорна стена ето и още една - и то каква само - гавра с интелекта на хората. Какви ли титани на мисълта "управляват" на местно ниво ...

Концесионерът може да изгради на морския плаж САМО ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ. Луксозен ресторант и луксозен бар са недопустими от закона и ако общината ги е разрешила .... направо са за прокурор ! Министерството на туризма може да съгласува само схема за площта на обект за бързо хранене .

Точка 1: Законът не важи за хората с пари. Точка 2: Бедните да го д--хат

В България има нужда от инвестиции и разкриване на нови работни места. С построяването на този ресторант-бистро ще се даде възможмост на много българи да създадат семейства и да си отгледат и изучат децата. На такива смели предприемачи като г-н Алексиев трябва да се издигат бронзови статуи както е било навремето и да се именуват на тях улици, квартали, булеварди. Българският предпиемач и занаятчиите от време оно са били основният двигател на икономиката на Родината.

Плажът е на плажуващите. Концисионерът като иска да си прави заведение ,да си купи или наеме земята зад плажната ивица и да си строи каквото иска. Туристите и там щи го посетят, ако му хараресат условията. Но да се съобразявам с него и гостите му на плажа , не съм съгласен.

Е, аз пък като не живея в Бургас и не мога да си ходя до нас на обяд - какво, гладен ли да стоя? Искам да има къде да сръбна една рибена чорба. То и това ако няма на плажа, ебътиму и плажа...Да ходя в Гърция тогава - пък вие си продавайте семки там

Ние със съседката от долния етаж не сме се еб@али, ние само правихме любоФ, а тя взе че забременя, ама само малко. Ей така ви звучат приказките!

Каква е разликата. В единия случай бетона се излива на плажа. В конкретния случай бетона се излива на друго място, но пак се носи и инсталира на плажа. Това си е едно и също като резултат, бетонира се плажа. А после се пита, като се правят на недоразбрали, защо хората бягат в Гърци и из други държави и не искат да ходят по българското черноморие. След изгонването на руснаците, българите са вторите по плащаемост туристи. като ги изгониш и тях, не е вече добре. Алчността не е добро нещо. И трябва граници да има. Свидетели сме тъпа измама, същата, като подпорната стена с къщите за птици.

"Крайно време е тези "бизнесмени" с ОГРОМНИ,за хора като за средно голямо градче,хотели да ФАЛИРАТ!Да останат само малки,семейни,2-3-4 етажни хотелчета и къщи за гости!Тогава лека полека Черноморието ще почне да има вид!От 2010-та НЕ СМЕ ХОДИЛИ на морето ни!Тогава бяхме на Златни и останахме в ПОТРЕС от наблъскани през 2 метра хотели.Прозорец срещу терасата на съседния хотел,прани гащи на ръка разстояние,миризливи и МРЪСНИ дюнерчета и пици на парче,а цените като в Палма де Майорка,че дори там е ПО-ЕВТИНО!!!....А бе - МИЗЕРИЯ!"

Ти ше ходиш да чистиш стаите нали

гледах тоя човечец, направо го съжалих - гниели му дървенийте в пясъка, щото имало вода.на 1/2 метър... тюх такава мъка направо да се отводни морето, поне за начало

Семплата министърка разреши в последна секунда и вероятно й се отблагодариха. Каква разлика има между излят бетон и такъв на блокове, той еднакво заема място на плажа и плажа пак е бетониран. Дано да нямате туристи, алчни ненаситни де.били.

"Изгражда се луксозен бийч бар, с луксозен ресторант..." - Абе, кап.т, това е КЪМПИНГ, не КУРОРТ! Какъв лукс, какви 5лв.? Ти бил ли си на къмпинг изобщо???! С какво ще дойдеш на тоя "луксозен" ресторант? С джапанките или босите крака с пясъка, намазани с Аутан?! Направо да го сменят тоя!

После да се чудят защо си плащаме тестовете и ходим в Гърция.

Абе, ще стане, като приказката, Дай да ти го вкарам само до шията. Ама х. .шия няма.

Кажете ми каква е разликата защото не я знам?

Мда.... да вземат да изградят направо един 8 етажен панелен блок, то пак няма да е излизане на бетон.

БЕЗ КРЪЧМИ НЕ СТАВА......

Колкото и да реват онези, кито обичат да ходят до тоалетна зад дюната щом се строи значи се търси от повечето хора. Иначе за търговеца няма нужда от излишен разход. Бедните - на село.

Ти кой си бре и от кое село си родом?

аз съм от тези, които в 5 звезди си взимат апартамент с изглед към морето и никой не ме пита на плажа за пари за шезлонги и чадър. Беден си. Бедните ходите някъде в гръцки кочини. То и в Гърция има много хубави места, не не са за вас бедните.

В САЩ са много модерни т.нар " тики " барове,които са изградени от леки материали тип бамбук и сглобяеми плоскости.С 3-4 души персонал обслужват по 2-3000 човека на ден-при това правят всякакви коктейли и сервират готови сандвичи и други леки закуски.Може и да пържат картофки и риба на място.Наще чугунено-бетонови бизнесмени с много мускули има дай да бъркат бетон в пясъка,да сложат едни ужким временни постройки и после тихомълком да се разрастват до селски хотел с мутреси.Разбира се с любезната подкрепа на общински и национални партийци,с които са в "братска" връзка осъществена,чрез масонската ложа,в която всички псочени задължително членуват.

няма ли да го бетонират тоя пясък направо до 12 милната зона, да може всеки тюфлек да паркира на ръба на морето, че инак много се прашат жипките

Нали се сещате, че един ден , като се разруши заведението, тези "бетонни пети" ще си останат там за векове и никой няма да ги вади.... Не разбирам, защо трябва да се гради върху пясъка, а не в съседство?! И без това легловата база по морето многократно превишава капацитета на плажовете!

Номера е да се разруши българското та да върви турското-това е логиката.Затова гоним руснаците,бетонираме и мутрифицираме де що природа има.Всичко по южното черноморие е на турските служби.Наще са само изпълнителите.

И аз да попитам...къде ще вливат фекалните води на 2500 души ,което си е едно голямо селище?Архитектът и общината създадоха ли унфраструктура за това или отново пачките с пари пробиват?

Скъпи диви къмпингари! Има огромно количество пустеещи села - вземете си по една стара къща и си къмпингувайте на воля, хем народополезно. Или ви мързи? Щото си продадохте бащините къщи и сега търсите да висите някъде на аванта?

Поредната далавера на ГЕРБ.В 12 без 5 правителството подписва поредното бетониране на плаж,който е държавна собственост,но за ГЕРБ всичко им е бащиния.

Скъпи диви къмпингари! Искате капитализъм и американска власт, искате частни бизнеси гръбнака на “гражданското общество”, бакалници и бананджийници на всеки ъгъл - ама нямате пари за хотел, ех. това е то и стига ревахте. В Маями няма диво къмпингуване.

"Специалиста" се изказа. Младежо, в Маями ако хвърлиш фас на пясъка те глобяват. Ако тупнеш блокче с бетон влизаш в затвора. Мнооого си далеч от истината мноого.

Както писах вчера по темата за реването на смешника че държавата била ДЛЪЖНА да им помага, за какво ние да плащаме от нашият джоб за техните бетонни извращения. Имало 4 поколения плажуващи .... ама много модерно стана това с поколенията. НЕ драги. И 4-те поколения са обединени около това че искат да почиват НА ПРИРОДА, не на бетон. Ако искахме да плажуваме на бетон, щяхме да си купим билет за басейн в София и да се печем на слънце върху бетон, места достатъчно. Младите искали забавления и заведения - ФАКТ, ама тези неща ги има на 2 мин от плажа в градовете които са препълнени с такъв тип заведения и апропо, алкохолният туризъм отдавна вече не е на мода, тъй като здравословният начин на живот е много по-разпространен от преди 15 години, но как закърнялата и проста едноклетъчна хунта да го осъзнае. Те заедно с еднокнижникът от Банкя се подмокрят при мисълта за излят бетон. Край на тази ченгетарско - проста, елементарна и вредна за човечеството сган.

защо трябва да има заведение на пясъка, не може ли да е там където свършва, а пясъка да се ползва от плажуващи.

Моля? И да вървя пеша! Ти луд ли си бе?

Пясъка свършва много навътре, ако беше така - слънчев бряг трябваше да е след околовръстното на куторта, защото всичките хотели там са в пясъка ... Сега надпреварата е кой е по-отпред - но с годините ще получат нищо повече от плажната ивица на Варна.... трябва закони като в Гърция поне .. иначе ще се чудим пак Що българите ходели там ...

Тези алчни чичковци всеки проблем решават с повече бетон.

- с тия "блокчета" децата ще си играят ТЕТРИС на плажа. - ама "блокчетата" по 1-2 тона? - те децата къде да знаят, тонове-бонове

Крайно време е да се разпродаде крайбрежната ивица и всеки да си прави там каквото си поиска според правилата на частната собственост. Така ще се приключи целия панаир, в който държавата няма място с излишните си регулации. И въобще терминът национално богатство следва да изчезне от речника н условията на капитализъм всичко е частна собственост.

Каква е разликата между вграждане на бетон и изливане на такъв в пясъка? Ще изкопая дупка в пясъка ще се изпикая инще я зарина, а мога да се изпикая и директно...

Същата каквато и между "заведение" и "луксозен бийч бар". Предполагам аналогия на подпорна стена с камериерки..

все тази 0 трябва да се положи бетонна основа на която да се гради конструкцията. Прави се с арматура и бетон върху здрава основа, тоест рови се пясъка до скала, прави се основата, градят се стените и пясъкът отново се нарива в останалите каверни

То по тая логика те могат и да не строят на пясъка. Там само ще сглобяват вече построените на друго място хотели.

имат вече десетгодишен опит в това https://www.youtube.com/watch?v=Ps0DSihggio

Няма да е нощно. Само до 2 часа :)

Не се излива 1500* градусов втечнен бетон, са се бетонира плажа с готов. Накрая като бетонираме и последната педя пясък, ще има да се чудим защо туристите са в Турция и Гърция.