КС отхвърли 3 от въпросите за референдума на Слави Трифонов

Конституционният съд (КС) реши, че три от въпросите за референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", са противоконституционни. Други три обаче не са.

Обратно в новината

Коментари - КС отхвърли 3 от въпросите за референдума на Слави Трифонов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КС няма право да отхвърля въпроси. Народа има право да определя как да се управлява държавата му. Народа може да премахне КС, Конституцията или да промени конституцията. Това вмешателство е противозаконно.

Този КС с какво се занимава всъщност, само с тълкуване на конституцията ли?! До кога ще плащаме заплати на никому не нужни, паразитни институцйи ?

С въпроса за полицейския началник тия самовлюбени момчета счупиха тъпомера ! Народеца се държи БЕДЕН , за да бъде манипулиран и лесно купен ! Местни дерибеи и престъпници плащат на бедняка 20лв и той гласува за посочения му техен кандидат . Не сме дорасли , може би след още 2 поколения ДА .

Ами като не се вдига и като не си отстоява правата ще стои беден.

Слави е като Барека, популист финансиран от руските олигарси, за да създава смут в политиката в БГ.

тук много си мечтаят за режим като на Ердоган...

държавата ни може да е бедна и анти хуманна,но поне имаме по брои наи много държавни служители и партии на глава на човек,а паричните потоци ни са сигурни от валутният борд,еврофондовете,членството ни в еу и нато.

да,харесвате ли българия ,такава каквато е- с това статукво на (нашите хора)от 09,09,1944-1989god и техните продължения(бкп=бсп.абв,атака,герб,дпс,дост и много други партии като количество за наи бедната и изоставаща държaва в европа?

когато не ти върви в живота, ОТИВАЙ В ПОЛИТИКАТА, държавата ще ти плаща високи заплати с народни пари. ШМЕКЕРИ.

СНОЩИ ПИСАХ ПО ТЕМАТА , БРЕЙЙЙЙ МНОГО МИНУСИ , АМА ОТ СЪРЦЕ . ЩЕ ВИ ДАМ ЕДИН ПРОСТ ПРИМЕР - АКО ПЪРВО МИСЛИТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ИЛИ НА ИЗБОРИ , ПРИМЕРНО КАЗАНО , ВИНЕТКАТА НЯМАШЕ ДА Е 100 ЛЕВА , ЗА ПАК НЕРАЗБРАЛИТЕ НЯМА НАДЕЖДА

Харесвашеми въпрос 2 за 120 дупедати. Как тези задници са формулирали отказ? А между другоото - Когато "някой" е захапал "кокъла", не го ли удариш с тояга по главата няма да го изплюе! Виждате, че с референдуми нещата не стават!

Кефят ме жени-юристи, които не могат да обяснят защо КС е прав, от гледна точка на целесъобразността и законността. И си крият некадърността зад общи приказки, но пък се хвалят с образованието си. Аз лично смятам, че 120 са много, 80 вършат работа. За справка спомнете си лозунга на "царя": България е едно средномалко международно предприятие и се оправя за 800 дена. Точно затова и се управлява лесно, от немногобройни органи. Сравнението с търговско предприятие беше плиткоумно, но за политическа агитация става.

Конституционният съд НЕ ПРЕЦЕНЯВА дали САМИТЕ ВЪПРОСИ от референдума противоречат на конституцията или не! Той се произнася ЕДИНСТВЕНО върху РЕШЕНИЕТО на НС, с което въпросите са допуснати. За електроннота гласуване-решениетона НС в това отношение е нецелесъобразно, тъй като въпросът вече е разгледан. НС е приел именно този вид гласуване.Безсмислено е да се приема ВТОРИ ПЪТ! Броят на депутатите е ФИКСИРАН в конституцията, а нейната промяна може да направи ЕДИНСТВЕНО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ! В референдума НЯМА въпрос дали се иска свикване на ВНС! Ето затова и този въпро НС неправилно е одобрил. По отношение изборността на полицейските началници мотивите саясни, обстойни и правилни.по аналогия се посочват конституционните изисквания в това отношение.Четете статията, няма смисъл да пействам.

вмирисани от ВЪРХА сме....

Ролята на шута Слави Трифонов е да забавлява. Изглежда обаче тази дрешка му е тясна и той е решил, че трябва да управлява. Не ми се мисли, ако успее. Ще настане такава шутовщина. един безкраен майтап, една гавра с цялата държава, че гротеската ще бъде пълна. Разбира се той няма нито интелектуален, нито морален капацитет за тези си щения, защото е едно недоучило селянче, което някога е стъргало на виола. Даже не е завършил, доколкото знам, но това не му пречи да дава акъл на всекиго за всичко, да ръси квалификации, простотии и най-обикновени цинизми. И е естествено да търси само келепира, без никакви скрупули по отношение на последствията, които могат да се случат при нарушаване на обществения договор. Смешното в цялата тази палячовщина е, че има хора, които очевидно не могат да мислят с главите си, и както често се случва те ще платят цялата сметка, заедно с лихвите. Апропо! Имаше един селяндурин, който казваше -Бахти и държавата, щом и аз, и бях вице-премиер! Този иска да е същия.

Какво се учудвате? Съдът в България е напълно независим и справедлив. Плевньо е разкрил, че всички подписали се за референдума са мурзилки и затова отхвърли тези въпроси. Днес пък Върховният касационен съд (ВКС) допусна вписване на политическа партия ДОСТ Значи ето ви баланс. Спира някои въпроси, но пуска една демократична и чиста, като момина сълза партия с едни добродушни хорица в нея.

ГЕРБ печели! Колкото повее политически партии, толкова по ярко над тех служебно стои ГЕРБ! Всяка нова партия, при избори отнема гласове, не от ГЕРБ, а от неговите политически опоненти! Гласовете за ГЕРБ се увеличават от плътното обладаване на щатовете в Държавната и Общинска администрации, Охранителни фирми, държавни предприятия, чужди фирми лицензирани о ГЕРБ, Банки, Застрахователи, бандюги, МВР, МНО и техните семейства, кактои всякъде другаде, където ГЕРБ е пуснал пипала! Това е потенциал, които означава още дълги години всякакъв вид изборни победи за ГЕРБ! Но има една магическа карта, която може да спре печалбите им! Това е отношението на САЩ към ГЕРБ! Ген.Бойко Борисов видно, много добре е изучил технологиите на тоталиризма!

НЕ началниците на полицейските управления, а да се избират мажоритарно от народа: -Конституционния съд -Главния прокурор -Главния съдя -Областните съдии и прокурори

Ще гледаме как един комплексиран човекомразец, нарцис с его над Родината, да се прави на мъдрец, държавник и филантроп. БОЖЕ, пази България !

Изкукалия Симиончо ли имаш предвид? Жал ми е за него - по-младата рода го държи още жив, за да цоца, да цоца от където може. Това е сегашната "аристокрация". Господин Симиончо, ЗаксенKoburgкопеле - еби ин ги в задника и си почивай, и си умри после спокойно, както се полага на стар човек. Не е ли по-достойно, старче Симо?

Щом РП одобрява нещо, то със сигурност работи против България и народа ѝ! От дейността на този на поста му за един мандат нищо добро не произлезе. Само гафове и срам!

Как един откровен простак селяндур като трифонов просъществува толкова време в БГ ефира.Общо взето той е от калибъра на стоичков в това отношение.Ако зад гърба му не стояха определени сили той отдавна да е изритан.А тези които могат да си позволат да го крепат с цел, по един толкова просташки начин да промива мозъците на хората са добре известни.И това са тези които СА ПИСАЛИ таа ТЕХНАТА СИ КОНСТИТУЦИЯ.Конституцията на теа ДЕТО ОРГАНИЗИРАХА "ПРЕХОДА"-ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК НА БКП.И сега те да си променат ТЕХНАТА конституция.Ми те требва да са луди бе. Или искат да се изплюят още веднъж(за кой ли път) в лицето на БГ народ,като му кажат:КВОТО КАЗВАНЕ НИЕ ТОВА ШЕ СТАВА И ЛУСТРАЦИЯ НИКОГА НЕМА ДА ИМА.И ВЛАСТА В БГ ШЕ Е ВИНАГИ В НАС.А от трифонов нема кво да искате.Той така е роден-тъп селяндур.Той като такъв е подбиран за това место.Ако не беше такъв,той просто немаше да е там...хаха

Ама разбира се. Как така ще инициира референдум. Простака му с простак. Не знае ли, че новите кукли на конци и проститутките им, като теб, мразят тази дума от цялата си душа ( не че имат такова нещо де)

Няма по-голяма идиотщина от изцяло мажоритарна изборна система.Това ще доведе само до едно-ДО ДВУПАРТИЙНО УПРАВЛАНИЕ! Ама това "суверенът" на Слави нещо не го разбира. Самият той в едно от предаванията си-евтин предизборен популизъм-се видя,че не го зацепва!

Май ти нищо не разбираш! Двупартийната система е по-добра от сегашния тюрлю-гювеч! Затова тя е основа на изборите в големи и демократични държави като Великобритания и САЩ. Многопартийната система роди в управлението на страната ни сегашната безпринципна коалиция на ББ с всякакви политически плужеци, които по същество излъгаха избирателите си, влизайки в съюз с пожарникаря-пазвантин и правейки компромиси с избирателните си послания, без да са упълномощени за това! А при двупартийна система партийните членове и партньори ще си изяснят нещата предварително и всеки ще е наясно къде е направил компромис и къде не би направил такъв. Просто и ясно! Но проблемът тука е, че партийната класа до такава степен се е бетонирала във властта, че вече най-нагло и брутално отхвърля всякакви щения на електората, които не са в нейна полза! И скоро, както е тръгнало никой няма да вярва и на референдумите! Това е убийствено за всяка демокрация! Още повече, че срещу нея се изказва и Президентът на страната! Но специално от този индивид, вредата за България е толкова голяма, че няколко последващи безукорни Президента не биха могли да очистят мръсното петно от институцията!

Системата ни е такава, че дори и да бяха останали всички въпроси, а хората (дори 100%) да бяха отговорили с "ДА", пак нищо не би станало автоматично. Защото всички въпроси започват с "Подкрепяте ли", което автоматично налага допълнителни законодателни действия, вкл. и до ВНС. Да, броят на депутатите от компетенциите на ВНС. Но референдумът би поставил въпроса за промени в Конституцията, каквито ние наистина искаме - не вярвам да има разумен човек, който да счита, че сегашната ни Конституция отговаря на условията на живот. Ето ви и пример - мисля, че трябва да отпадне това положение, че всеки депутат представлява цялата нация, защото така не носи пряка отговорност пред тези, които са го избрали да изразява техните искания и нужди, което пък на свой ред означава групова безотговорност и лобизъм вкл. в частна полза.

Естествено,че съм съгласна субсидиите за партиите да се намалят.Но от друга страна това означава-малките партии да изчезнат.И си останваме с ГЕРБ БСП ДПС-те си имат субсидии.Как го виждате това?

Те малките не получават нищо, бе госпожа.

Е, като останат по-малко партии, ще има повече пари за учителите например. Какво лошо в това, като досега са управлявали все тези три партии. Царя не го броим, излъга ни и си замина, обогатен. Но пък даде типичен пример за кариера в политиката в България. Пък и двойно се опита да си върне земите.

Пък и двойно се опита да си върне земите. Коен, земята не може да е нечия собственост, освен на Бога, чието при съствие е под голем въпрос. Та, симиончето ли, Аспарух ли, аз ли, ти ли - никой не може да има земя в собственост, понеже не той я е направил да ражда и плодороди. Най-много да принадлежи временно само на този, който я оросява с потта си, поддържа я с труда си. Но Земята или земята не е ничия собственост. Както и водата, както и въздуха не могат да се нечия и ничия сопственост. От неразбирането на това, прочее, идват големите масови убийства между хората, хе-хе.

как така в Закона за референдумите няма определен допустим брой референдуми-например за една година? Ами това "допитване" струва пари- и то не малко-всъщност колкото за едни избори! Слави ли ще си го плати или кой? Аз не съм съгласна да плащам за предизборна агитация за Слави и компания! Ще се допитам по въпроса до Конституционния съд:-)

"1. Слави ли ще си го плати или кой? 2. Аз не съм съгласна да плащам за предизборна агитация за Слави и компания!" 1.Плащаме ние, данъкоплатците, и няма кой друг. Само че много зависи, за какво плащаме. Кът са чудиш, девойко, пък направи си сметката: 2. Да приемем, че референдумът ще струва 20 милиона и че у нас има два милиона данъкоплатци - получава се по 10 лева на човек, за да имаш възможност да участваш в механизма на пряко демократично управление. От друга страна, от над милиард социални разходи за година 800-900 милиона отиват за едни мургави братовчеди, а останалото - за дядо-баба и тате-мама. Да не говорим за останалите многообразни начини за държавен обир. Значи си стискаш десетте лева (еднократно), за да могат да продължават да те обират безпроблемно със стотици на месец?

Само,че аз нямам никакво намерение да участвам в този цирк-иницииран от едно бездарно шоу с озлобен водещ и сценаристи- маниакални малоценници! Някъде в коментарите беше обяснено много добре КАК се подготвя референдум. С разяснителна работа, с компетенти обяснения, с участието на специалисти /в случая прависти по конституционно право/. А не чрез ШОУ, съдържащи ГЛАВНО ОТВРАТИТЕЛНИ РУГАТНИ, КЪСАНЕ НА ПОРТРЕТИ-това вече не е демокрация, това си е хулиганство/ и изобщо -някаква отврат. Е, това далеч не може да ме мотивира да участвам в референдума / и не само мен/.А и неговата цел с прекрасния лозунг -ДА ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА- е съвсем друга и всички я знаем.Целта е цялото шоу барабар със сценаристите да се премести в народното събрание, защото нали там според същите господа трябва да влязат САМО и единствено компетентни, умни,честни, почтени и т.н.....И референдумът е техният трамплин! Цялата олелия покрай него-вече месеци наред и то всяка вечер им замества предизборна борба, популяризира любимите за масата ругатни и т.н....

В първото и второто изречение има неистина. КС не се е произнасял по другите 3 въпроса, щот не са го питали. Ако някой го беше сезирал, току виж се окажеха и те противоконституционни, щот нали видяхме, че КС в България стриктно следи за спазването на Конституцията. Направо се успокоих и от вчера вече спя спокойно - имаме най-красивия и прекрасен КС, най-красивия президент, най-красивото НС, абе изобщо красота отвсякъде!

Новите комунисти начело с Чехльо се радват, че за пореден път могат да се подиграят с демокрацията.

Като чета коментарите се убеждавам, че българинът е много лесно внушаем. Как е възможно така да се повлияват хората от казаното в едно шоу.Та и със същите изрази.ВСЯКА ВЕЧЕР Слави АГИТИРА за този референдум.ВСЯКА ВЕЧЕР той и сценаристите му се правят на РАЗБИРАЩИ ЮРИСТИ! Но най-много ме възмущава тонът и изразните средства в това "развлекателно предаване". БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ е кой управлява в момента. За мен НЕ Е ДОПУСТИМО от едно ежедневно предаване ДА СЕ ИЗЛИВА ПОМИЯ върху депутати,премиер,президент,отскоро и конституционен съд. И то с най-вулгарни изрази.КАК тогава ще искаме да се спазва законността???Ами всеки престъпник може да се позове на "телевизията".Какви закони и нарушил-та нали сценаристите на Слави казаха, че тези закони се правят от престъпници,дупедавци и т.н.И още нещо-лоши или добри депутатите и останалите избираеми представители на властта са ИЗБРАНИ от народа.Ама изборите били такива-онакива. Все едно-Всъщност СЛАВИ си позволява да излива всяка вечер ПОМИЯ и върху избирателите-които той е решил да ласкае като "суверен". Нещастни напъни за докопване на властта-това е то великото шоу.

Бравос! Ама как тъй някой ще си позволява да има мнение за нашия Фюрер и по-малките фюрерчета, бе?! Че и да го казва на всичко отгоре! Веднага да се осъди по закона за обида на Фюрера! Диктатурата е свобода! Лъжата е истина! Войната е мир! Хайл Фюрера!

Той няма мнение,има интерес, който му плати за него работи. То и Бареков направи от едно предаване партия, уреди се на депутатско място и забрави за идеи и идеали. Както се казва в един стар виц: идеалистите се оправиха материално, материалистите идеално.

Съществуваща правна нормативна база създадена от "компетентни" юристи не отговаря на интересите на народа а се използва против него,народа е в правото си да иска и дори да наложи промяна на тази база.Ако под вида на законосъобразност народа е цинично ограбван и воден към унищожение,хранен с истинска помия,ако неговите искания за промяна се игнорират или се правят декоративни промени от тези депутати,премиери,президенти юристи и др.,народа има право като начало да ги облее със словесна помия.Ако един човек,в случая Слави,е поставил въпроси които вълнуват народа и е бил подкрепен от 700 000 българи в срока поставен от закона за референдумите (защото ако срока беше по голям може би щяха да бъдат 2 700 000) никой няма право да не се съобрази или да подменя съдържанието на тези въпроси.Решението на КС е антиконституционно и антинародно, показващо страх от промяна на статуквото и прикрито зад законосъобразност.И се налага извода,че институциите в България се нуждаят от друг народ удобен за тяхното статукво,или народа се нуждае от други институции работещи в интерес на държавата създадена от този народ.

В това е идеята, да се внуши и да се примирим ,че в България вече нищо не може да се промени от нас , а само от властта - сякаш "народа" е като малко дете което не знае кое е добро за него! Тва нещо като социализъм-комунизъм, ама по скоро олигофренизъм - народа сякаш е под "запрещение".

Когато гледам събитията в Турция , започвам да се плаша какво може да стане когато властта се вземе от ръцете на народа. Народа там в по голямата си част е прост , необразован и ислямизиран. При нас е почти същото , само дето ислямизацията не е в такива пропорций. Колко смяташ че са циганите при нас - които нямат никакво образование...колко са турците имащи сепаратистки наклонности...колко са неграмотните българи извън големите градове...колко са манипулираните от масовата медия хора...не ..не ..не искам държавата да се оправлява от народа. Не сме достигнали нужното духовно ниво за такав тип управление.

Като те гледам еРДОГАНЧО, колко си грамотен да ни Оправлявяш.......Щот сме прости като народ......

1. Това е РЕФЕРЕНДУМ, не е законотворение или нещо подобно. Т.е. дали въпросите са подходящи или не, решават хората, които по закон трябва да са над 400 хил., щом няма тази граница, значи или е безмислен или не им харесва като цяло. 2. На самия референдум се решава кой от въпросите остава и кой не. Щом има необходимия брой гласове, значи статуквото трябва да се промени. Тези които нямат нужните такива - отпадат. Това обезмисля и половината от писанията тук. 3. Много ясно, че въпросите минали на референдума, няма законова възможност да се изпълнят на момента. Т.е. ако т.1 и т.3 няма проблеми при сегашното законодатество, то за 2 и 4 ще трябва промяна на закони, ако щеете и Конституцията, за да се изпълнят. Но ТРЯБВА да се изпълнят, щом народа го желае. Сега вече КС и законотворците трява да решават как, по какъв начин и никой не е казал да стане за седмица, а може да се наложи за 1-2-3 г., ако трябва НС ще вземе решение на следващите избори да се свика ВНС ...та те така. Иначе по тяхната логика в Б-я вече нищо не може да се промени.

Нека, който мисли, че трябва да се повтори случката с "цвета на нацията" от 1944г, да сложи плюс.

в това число и конституцията се създават за да регулират справедливо обществените отношения в дадена област.Когато в процеса на развитието на обществото, съществуващите закони вече не регулират адекватно тези отношения,или са показали неефективностт и се явяват спирачка за развитието на обществото,те (законите) се променят. Народът е делегирал правото по създаването и промяна на законите на избрани от него институции които са ДЛЪЖНИ да следят обществените интереси и да реагират своевременно е адекватно на тези интереси.Няма закон в това число и конституцията ,които да не могат бъдат променени и когато една институция като КС решава,че Суверена на властта не може да каже как да се развива създадената от него държава, става ясно че тези институции са безполезни и вредни за този народ.И тогава както беше казал един чичко "...когато върховете не искат по новому а народа не може по старому" става страшно.Не е необходимо да става страшно важно е "върховете"да отговарят на волята на народа и да му позволят да я изрази ДЕМОКРАТИЧНО а не ....

Много добре казано! Не виждам как може някой да не разбира и да се прави, че не разбира, особено ако претендира да е умен и начетен и с правна лултура и че разбира много повече от другите, особено в тази област и особено с високата позиция, която заема, като ... конституционни съдии и профеосри по конституционно право!

Айде още един Бареков и Свтльо Витков. Има едни хора, които не спират да се шегуват, т.к. за сериозен разговор или състезание не стават. От цар става шут(имаме и примери), но от шут цар - не мисля. То и популизмът ни втръсна вече.

Мафията държи статуквото - кокала ! затова и "БГ" Бай Ганьо ще е съсипе. Израел със 7.5 млн. население със 100 души парламент ?

тия мангали кога се развъдиха чак толкоз?

Слави, Слави, да беше добавил и въпрос за свикване на ВНС и КС щеше да остане с "пръст в устата"!

Ще видим новите византийски хватки на политическата клика ,след което ще се инициира нов референдум с неоспорими въпроси ако искаме да има България.

Не може! Противоконституционно е :)

"Един от основните мотиви на съда да отхвърли първите три въпроса е, че няма как референдум, който се провежда с решение на обикновено Народно събрание, да поставя въпроси, които са от компетентността на Велико Народно събрание - като този с намаляване броя на народните представители." И какво сега, да чакаме да се свика Велико НС, та то да насрочи такъв референдум ли? Нима въпросите се променят от това, КОЙ ги е допуснал? Нима отговорът "да" при допитване по време на обикновено НС се различава от отговора "да" при велико НС? Ми щом ви трябва Велико НС, за да реши промяна на конституцията, свикайте го, ако суверенът (народът) отговори, че иска промяна на конституцията. А вие ни се правите на богове, решаващи, какви въпроси могат да бъдат обсъждани. Това е ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА над най-основния начин за демократическо действие пряката демокрация. По същество, това ваше решение е ПРОТИВОНАРОДНО. Смешници сте и палячовци, господа съдии.

И мен ме дразни всичките тези суети и условности. Какви ли алабалистики не се чуват, само и само ония хрантутници да запазят статуквото. Звучат точно като в приказката за стоте начина и хилядата причини. Когато трябва нещо да се направи, то се прави. Лесно и просто е. Обаче този "праг" ще ни бъде представен като висок, непредолоим за прескачане и задължително грешен. Отделен е и въпроса с колко лъжи, постановки и поставени лица властта се опитва да ни убеди, че въпросите били противоконституцинни. Само като им четеш аргументите разбираш, че в България тоталитаризмът все още съществува и с пълна сила ни мачка и държи в незавидно положение. Едно съм сигурен. България не е свободна страна. В нея няма правосъдие. Дори не съществуват партии. Всичко е един цирк, меджу шепа хора от една порода. Ще се въртят във всякакви цветове в тази власт, ще преназначават по различни постове, докато не унищожат тотално страната ни. Едни и същи са, без значение партийната приндалежност... И целта им е само една, друга не съществува - да стоят на върха, където са човешките съдби на обикновените хора, животът и парите им; и да стоят там колкото се може по-дълго, сложили ръка върху висчко тяхно. Ако може, биха стояли там вечно!

..."че въпросите били противоконституцинни" ... Анджък! Може ли един въпрос да е противоконституционен? Ми ако е така, още днес трябва нас двамата с теб да ни бутнат в дранголника.

Стига с този референдум възбуждан от сценаристите на Слави Трифонов! Този референдум се роди по техен сценарии, който се хареса на десните политици, които видяха възможност да се разправят с популистките мераци на някой леви партии и такива на мераклии да влязат в политиката с летящ старт(новобогаташ от Шоу бизнеса). Разправата ще е лесна! Какъвто и референдум да се провежда той не може да бъде легитимен, защото няма да събере необходимите участници в него за да бъде легитимен! За това Шоумените се пънат референдума да се проведе заедно с Президентските избори, за да яхнат избирателите, които отиват да гласуват за Президент, но най-малко се интересуват от напъните на Слави Трифонов да влиза в политиката, тъй като неговият Шоу бизнес изпада в тежка криза и е пред ликвидация. Разумното е, изборите за Президент и Референдума на Слави да се проведат в един ден, но за референдума да има отделни стаи за гласуване, в които да отиват само желаещите да гласуват за Референдума на Шоумените. СЕМ защо дреме? Трябва да се спре Шоуто на Слави! Слави Трифонов смени същността на предаването! То, вече не е развлекателно, а тенденциозно политическо, позициониращо един обсебен от манията да се изявява политически новобогаташ.

А най-добре ще е направо да се разтрелят омразните сценаристи. Даже може да вземем челен опит от брадска Турция и да вкарваме в затвора само, заради изразяване на мнение.

... "сценаристите на Слави Трифонов" ... В случая не ме интересува, кой и как е задал въпроса. Интересува ме, че конституционните съдии с това си решение затварят устата на народа. Ти как го виждаш това?

Малииии, дано поне ти плащат добре. Толкоз много глупости за толкоз кратко време. Евалла!

Тази сутрин г-н Славчо Триф на въпроса къде по света хората сами си избират полицейските началници отговори: в САЩ! Ха-ха, това ли ви е аргумента, господа "защитници" на демокрацията - че го правят в омразния ви "ФАЩ", "краварника на света" и тем подобни простотии! Славчо шъ стане президент и шъ ви упраи, ха-хааааа, вервайте си!

Ега ти измислената демокрация! Няколко престъпни хрантутника да решават вместо суверена! На нас не ни е нужна демокрация а дебела сопа и всички тези изроди да се изкарат на площада и пребият с камъни и сопи! Национализация на престъпно придобитото имущество и средства и всички важни и съдбовни решени да се вземат от народа! Тези крадци доказаха че 26 г. работят усърдно срещу народа и държавата. Това е демокрация, всичко друго е мнооого по-лошо от положението преди 1990г.

Че Роската е недоразумение на Бойка се знаеше, но че КС изпитват панически страх е това вече е капак.Тези се страхуват щото знаят резултата от броиките на дупетатите над 90 процента от людете са за 120 кокалояди - та те половината са си мъртви души, пионки за парички

Политическата класа така и не разбра, че в условията на демокрация и свобода на самоизява, ако не правят нещата нормално и логично, според духа, а не буквата на закона ще бъдат изметени от нови политици, които го правят. Такава е логиката на живота.

Страххххх майкааааа, да станат 120 мизерниците ги е страх повече от това някой да им забие меч в главата.

Ясно е, че този съд работи против народа.

Народът отново загуби срещу комунистите/ДС. :( Сега ченгето Плювнялиев може да си живее охолно старините!

и шоуто на Слави е с резултат 3:3. Според топките на главния съдия температурата на правосъдието е благоприятна..

Всъщнпст това и такива решения са МНОГО ПОЛЕЗНИ, и с МНОГО ВАЖЕН И ПОЛОЖИТЕЛЕН КРАЕН, макар и убеден съм, изобщо нетърсен и нечакан, неискан ефект от взелите ги и онези зад тях, които са ги лансирали там точно заради подобно поведение и решения...). ЗАЩОТО ПРАВЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ ВЕЧЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНИ! И откъде трябва наистина да се започне с истинските промени в България, ЗА ДА ЗАПОЧНЕ И НАШАТА ДЪРЖАВИЦА ПОЛЕКА ЛЕКА ДА СТАВА НОРМАЛНА СТРАНА, КЪДЕТО СЕ ЖИВЕЕ ПРИЛИЧНО И ПОНОСИМО!

Сега всички българи, целият народ трябва много настоятелно да разбере и опознае, КОИ ТОЧНО И КОНКРЕТНО СА ТЕЗИ КОЛКО - 12 ЛИ? КОНСТИТИЦИОННИ СЪДИИ, ТЕЗИ 12 ЧОВЕКА, КОИТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ПРЕЦЕНЯВАТ ... КАКВО МОЖЕЛ ДА ПИТА, И КАКВО - НЕ НАРОДЪТ, или ГОЛЕМИ ГРУПИ, МИЛИОН ИЛИ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ!?!? Кои конкретно и точно, с физиономиите, имената, кариерите е тази дузина хора, които ЗНАЯТ И СА ПО-УМНИ ОТ ...ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ЗА ДА МУ КАЗВАТ КАКВО МОЖЕ И КАКВО - НЕ ДА ПИТА И ДА МИСЛИ! И забелеете - не дори и какво да се направи, А САМО ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО НАРОДЪТ!!! Как са назначени и са се отзовали там, на тези места НО НЕ ФОРМАЛНО, А НАИСТИНА, кой, как и защо ги е инсталирал там! Защото в кранна сметка става дума за България, където всички сме братовчеди, всички се знаеме и всичко се знае! И където МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА! Където съшият този КС оправда и действията и пребиваването за един ден и на "ПРЕУСПЕЛИЯ КАТАРЗИС" ПЕЕВСКИ НАЧЕЛО НА ... НАЙ-ГОЛЯМАТА И НАЙ-СИЛНА ТАЙНА СЛУЖБА В БЪЛГАРИЯ!!! Това са ФАКТИ, ИСТИНАТА! А когато те, фКТИТЕ И НАРОДЪТ ГОВОРЯТ, И КОНСТИТУЦИОННИТЕ СЪДИИ ТРЯБВА ДА ЗАМЪЛЧАТ! И ДА СЛУШАТ, И ТО МНОГО ВНИМАТЕЛНО И ПОЧТИТЕЛНО!

Що? Ти да не би да смяташ, че "целият български народ" е много умен?

Не, не определено и категорично не смятам, но знам, че със сигурност всички трябва да поумнееме, ако искаме да живеем по-добре, ТОЕСТ ПО-УМНО, като народ! Както правят ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ, между прочем, и изобщо не смятам, че сме по-глупави или с по-малко мачества и желание за по-добър живот от тях. Но това е друга тема, и има много общо с ОБРАТНАТС ЕВОЛЮЦИЯ, В РЕЗУЛТАТ НА ДЪЛГИ ГОДИНИ МНОГО ПО-ТЕЖКА ОТ ПОЗНАТАТА И ПРЕДПОЛАГАЕМАТА ОТ МНОГО ХОРА ДИКТАТУРА В БЪЛГСРИЯ ПРЕЗ НАЙ-НОВАТА Й ИСТОРИЯ! Всъщност в България се вихри ЖЕСТОКА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА С ВСИЧКИ ПРИЗНАЦИ НА КАТАСТРОФА, в резултат на една доста дълга, последователна и планомерна война срещу българския народ и държава, с елементи и на геноцид, но това - пак казвам - е дълга, макар и много важна и ключова тема. И пак конкретно на въпроса ти - не смятам, че "целият български народ е мн ого умен", даже и не се наемам да определям и оценявам умността му, НО ЗНАМ С АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ, ЧЕ СРЕД НЕГО ИМА МНОГО, И МНОГО УМНИ БЪЛГАРИ, и че ТЕ НЕ СА НИТО В УПРАВЛЕНИЕТО, НИТО ДОРИ И БЛИЗО ИЛИ ПРИВЛИЧАНИ, А ОТБЛЪСКВАНИ ОТ НЕГО, и това изобщо не е нито несъзнателно, нито непланирано и случайно...Както и много други българи!

Хората учат конституционно право 2 семестъра, а то колко лесно било - гледаш Шоуто на Слави всяка вечер 5 дни в седмицата и Тошко Йорданов, Слави Трифонов, Филип Станев, Иван Кулеков и компания ти го обясняват от ясно по-ясно!!!

Тези хора, които учат хората на конституционно право дълги години, и то най-добрите от тях, професори и титолувани и признати прависти от Конституционния съд преди време се произнесоха, че ... Пеевски всъщност ... НИКОГА РЕАЛНО НЕ БИЛ ВСТЪПИЛ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ШЕФ НА ДАНС, на най-голямата и силна служба в България!?!?!? И то след като ... ТОЗИ СЕ ЗАКЛЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, И ПРЕД ОЧИТЕ НЕ САМО НА ДЕПУТАТИТЕ, НО И НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!! След като си влезе в кабинета в ДАНС (И ГО ПУСНАХА, И КС НЕ ОТГОВОРИ И ОБЯСНИ КАТО КАКЪВ!?!?), след като привика всички началници там при него, СЛЕД КАТО СЕ СРЕЩНА И С ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ... ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС, какъвто според тези най-големи експерти на КС НИКГА РЕАЛНО НЕ Е БИЛ (клетвата му пред народа и Народното събрание нищо явно не означават, всички тях кучета ги яли)... Та ти се хващаш да някакво си щоу и артисти и певци! (които между другото аз лично не гледам и не харесвам особено...)

Тия политически свине не забравиха удобно да ни питат за аец белене, където наистина не беше умесно да ни питат защото не всички са атомни инженери, а сега когато става дума за избори и за промяна не може... Е жална ви майка. Уважаеми съдии, ваше мижетурство, ще си отидете и ред за вас в историята няма да остане!

Референдумът за Белене беше по-скоро въпрос дали искаме да сме енергийно независими или искаме да си останем подлоги на ЕС и Америка. А тука се пита "искате ли депутатите да не взимат заплати, искате ли 10000 лева минимална заплата", въпроси, на които всеки непроучил нещата човек би казал ДААААААААААААААА! Обаче нещата не стоят точно така. Освен това върлият седесар Филип Димитров, пресен-пресен конституционен съдия, е гласувал против 3те въпроса, и той ли е мижитурка? Нали сте вдигали двата пръста преди 27 години??? Сега какво става?

Ти наистина си заблуден, макар и да си мислищ, че не си (и точно затова си толкова заблуден). И не се прави, ако обичаш, на наистина по-тъп и/или хитър и манипулативен, отколкото си и ти е акъла, ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС,"НЕ СЕ ПИТА "искате ли депутатите да не взимат заплати, искате ли 10000 лева минимална заплата", въпроси, на които всеки непроучил нещата човек би казал ДААААААААААААААА!" и прочие явно станали лщбими на група откровени примитиви и откроовени манипулатори И( в зависимост на кого колко му е акъла, като използва все този пример като опорна точка) Ама изобщо не се пита това, и мисля това е очевадно! Нито се пита дали "някой си. лицето "ХИКС" бло виновно или не на референдум. И пониже очагах и тази опорна точка да бъде спомената като ... АРГУМЕНТ (доста тъп), както и написах по-долу, да ти обясня и отговоря! Да, ако се зададе - НО ОТНОВО, НЕ Е ТОЗИ И ТАКЪВ ВЪПРОСЪТ!!! - подобен въпрос за 10,000 лева минимална заплата, то ще има хора, които да отговорят ДА! И нека да проиемем дори, че НЕ САМО ОТДЕЛНИ ГРУПИ, НО МН ОЗИНСТВОТО, ДОРИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ С "ДА!" И какво си мислиш ти или всички, даващи с голямо "експертно" задоволство ще стане при подобна ХИПОТЕТЕИЧНА СИТУАЦИЯ? Аз ще ти кажа - АМИ НЯМА ДА СТАНЕ, ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ!?!?! И народът ... ЩЕ СИ НАУЧИ УРОКA!?!?! Което значи, че ... МУ Е (БИЛО) НУЖНО ДА СИ НАУЧИ И ТОЗИ УРОК - ПО ЛЕСНИЯ ИЛИ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН!!! Е, и какво страшно има?

Референдумът за Белене беше по-скоро въпрос дали искаме да сме енергийно независими или искаме да си останем подлоги на ЕС и Америка. А тука се пита "искате ли депутатите да не взимат заплати, искате ли 10000 лева минимална заплата", въпроси, на които всеки непроучил нещата човек би казал ДААААААААААААААА! Обаче нещата не стоят точно така. Освен това върлият седесар Филип Димитров, пресен-пресен конституционен съдия, е гласувал против 3те въпроса, и той ли е мижитурка? Нали сте вдигали двата пръста преди 27 години??? Сега какво става?

Искам само да напомня още един МИСЛЯ ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ, който обаче някак си срамежливо подминаван и премълчаван от ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МНОГО ВИСОКО КОМПЕТЕНТНИ ВИСШИ МАГИСТРАТИ, ОТ ВСИЧКИ УПРВВНИЦИ И ПОДГОТВЕНИ И МЪДРИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ! Колеги, спомняте ли си И КОЙ БЕ СЪВСЕМ ДОСКОРО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЩИЯ ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД!?!?! Няма да му споменавам името му, само ще напомня, че това е "правист", "уважаван професор" и преподавател в Университета:, КОЙТО ... Е НАПРАВИЛ КАРИЕРА И ВИНАГИ Е ТВЪРДЯЛ, ЧЕ ... НАРОДНИЯТ СЪД В БЪЛГАРИЯ БИЛ НАПЪЛНО ЛЕГИТИМЕН, ОПРАВДАН И СПРАВЕДЛИВ!?!?!? При положение, че ... ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО И АНТИБЪЛГАРСКО ЧУДОВИЩЕ НЕ Е БИЛО ... НИТО НАРОДЕН, НИТО СЪД! Ако изобщо може да се окачестви, ТОВА Е БИЛО ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И СЪД, ТОЧНО ОБРАТНОТО НА СЪД И ПРАВОРАЗДАВАНЕ, АНТИСЪД! И знаете ли защо - за да не изреждам до болка познати ни факти и имена - ЗАЩОТО Е ОСЪЖДАЛ НА СМЪРТ ВЕЧЕ ... УБИТИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ДОКАЗАНО НЕВИННИ БЪЛГАРИ!!! Няма съд и правосъдие по света, няма съд, истински съд, В КОЙТО ДА ОСЪЖДАТ НА СМЪРТ ВЕЧЕ ДОКАЗАНО УБИТИ ПРЕСТЪПНО ХОРА!!! Просто няма, и не може да има, и за да го разбере това човек не е необходимо нито да е правист или висш магистрат, нито да е много компетентен, умен и образован, А ПРОСТО ДА НЕ Е ИДИОТ, ПРЕСТЪПНИК И МОШЕНИК, ДА Е ЗАВИСИМ И ДА ИМА ПОНЕ КАшКА ДОСТОЙНСТВО И ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА И НАРОДА СИ! Спомняте ли си срамното решение и усукването на тези и ПРИ ТЕАТЪРА НА МАФИЯТА ПО ИНСТАЛИРАНЕРТО НА ПЕЕВСКИ ЗА ЕДИН ДЕН НА ШЕФ НА ДАНС!?!?! Ако някой не се е запознал и с този бсурд на правото, закона, логиката и морала, най-горещо му препоръчвам да го направи! Но за това ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД (защото съставът му мало се попромени) не обелва и дума!!! Нали!

Още едим път: Значи НАРОДЪТ, СУВЕРЕНЪТ, НА ... РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, както се води държавата ни и упорито и непрекъснато винаги твърдят управляващите и висшите магистрати, НЯМАЛ ПРАВО ДОРИ И ДА СЕ ИЗКАЖЕ ПО ДАДЕНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ВЪПРОСИ!?!?! Забележете "тънката разлика" тук - ДАЖЕ И НЕ ГОВОРИМЕ ЗА РЕШЕНИЯТА НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ, ЗА КОНКРЕТНИТЕ РЕШЕНИЯ И КОЙ, КАК И КОГА ДА ГИ ИЗПЪЛНИ ИЛИ НЕ, А ... САМО ЗА МНЕНИЕТО, ЗА СТАНОВИЩЕТО НА НАРОДА ПО ДАДЕНИ ВАЖНИ ВЪПРОСИ (а тези мисля неволно и неосъзнато ПРИЗНАВАТ ВСЪЩНОСТ ЧЕ СА ТАКИВА, ЧЕ СА ВАЖНИ, след като упорито настояват, че ... САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И КС МОЖЕЛИ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ ПО ТЯХ!?!?! - колко са това? 240 + 12 човека, ЧИЯТО ВЛАСТ И ПРАВОМОЩИЯ ВСЪЩНОСТ ПРОИЗЛИЗАТ ОТ КОГО!?!?!?!?!?! ДА, ПРАВИЛНО СЕ ДОСЕЩАТЕ, ГОСПОДА КОНСТИТУЦИОННИ СЪЪДИИ - от съшия този народ! Който ... НЕ МОЖЕЛ НЯМАЛ КОМПЕТЕНЦИЯТА И РАЗБИРАНЕТО ДА СЕ ИЗКАЖЕЛ ПО ОПРЕДЕЛЕНИ ВАЖНИ ЗА НЕГО ВЪПРОСИ, КОИТО ГО ВЪЛНУВАТ, И ТО КАТЕГОРИЧНО СПОРЕД ВАС, НО СЪЩИЯТ ТОЗИ НАРОД Е ПЕРФЕКТНО И КАТЕГОРИЧНО, НЕОСПОРВАНО И НЕСЪМНЕНО И БЕЗСПОРНО КОМПЕТЕНТЕН - ПАК СПОРЕД ВАС И ЛЕГИТИМНОСТТА ВИ - ИМА ВСИЧКИ КАЧЕСТВА, ПРАВА И ПЪЛНОМОЩИЯ ВАС ДА ВИ ИЗБИРА, вкл. всички органи и институции, вкл. Народно събрание, Велико Народно събрание и КС, ИЛИ ХОРАТА И ОРГАНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ КОИТО ГИ ИЗЛЪЧВАТ И ИЗБИРАТ! В името на същия този народ, и за неговите интереси!?!?!? "Един от основните мотиви на съда да отхвърли първите три въпроса е, че няма как референдум, който се провежда с решение на обикновено Народно събрание, да поставя въпроси, които са от компетентността на Велико Народно събрание - като този с намаляване броя на народните представители. МАГИСТРАТИТЕ ДАВАТ ЗА ПРИМЕР, ЧЕ ПО СЪшИЯ НАЧИН Е НЕДОПУСТИМО ПАРЛАМЕНТЪТ ДА РЕШИ ДА ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ С ВЪПРОСИ "Да бъде ли осъден "Х"? или "Да бъде ли помилван "У"?, ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА ПРАВОМОЩИЯ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И НА ПРЕЗИДЕНТА!?!?!?!?"

Очевидно възниква актуалният и горещ за българското обшество и народ въпрос БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ХОРАТА МАЛОУМНИ ЛИ СА, ДЕБИЛИ ЛИ СА, СЛЕД КАТО НЕ СА КОМПЕТЕНТНИ ТЕ ДА СЕ ИЗКАЖАТ ПО ВАЖНИ ЗА ТЯХ И ТЕХНИЯТ ЖИВОТ И БЪДЕЩЕ, И ТОВА НА ДЕЦАТА ИМ ВЪПРОСИ? И АКО НЕ ГИ ЗНАЯТ, ПОЗНАВАТ И РАЗБИРАТ, ТЕ ТАКИВА ИДИОТИ ЛИ СА, ЧЕ ДА НЕ ИМ ... БЪДАТ ОБЯСНЕНИ И РАЗЯСНЕНИ, КОМЕНТИРАНИ ШИРОКО И ПУБЛИЧНО В ОБЩЕСТВОТО НАЙ-НАПРЕД, както става например в Швейцария, където хората НЕ гласуваха за минимален месечен доход на ВСЕКИ ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ МИСЛЯ 800 ЕВРО НА МЕСЕЦ!!! Защото ако оставим всички други фрази, лакардии и претенциозно облечени фрази и "обяснения" и обтекаеми менениа, В КРАЙНА СМЕТКА ВЪПРОСЪТ ВСЪЩНОСТ Е ТОЗИ: "Господа конституционно съдии, господа управляващи, НАРОДЪТ ОТ ГРУПИ И ТЪЛПИ ДЕБИЛИ ЛИ СЕ СЪСТОИ, според вас?" И КОЙ Е ПО-УМНИЯТ, ПО-ЗНАЕЩИЯТ, ПО-МОЖЕЩИЯТ, И ТО БЕЗСПОРНО - НАРОДЪТ, ИЛИ ВИЕ?" Ето на този въпрос трябва да (си) отговорят много ясно и категорично най-напред, И ТО ПРЕД СЕБЕ СИ, И СРЕД ТЯХ, СЪШИТЕ ТЕЗИ ГОСПОДА, и след това може да продължи диалогът им с народа! ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ, колкото и да им харесва на тях и да се стремят да пазят статуквото с всички сили ис редства, вкл. с ресурсите надържават И РЕПРЕСИЯТА, И ОБЛЕЧЕНИ В НАУКОПОДОБНИ И ПАТРОИОТИЧНОПОДОБНИ И ДЕМОКРАТИЧНОПОДОБНИ ЗАКОНИ И ФОРМУЛИРОВКИ! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ПРОСТО НЯМА!

Всъщност онова, което най-много ме възмути и впечатли при прочитането на разсъжденията и мотивита на тези от Конституционния съд е един абзац, който за съжаление нямах възможност тогава (когато го зърнах) да го коментирам (в колата си). Ето за какво става дума: "Един от основните мотиви на съда да отхвърли първите три въпроса е, че няма как референдум, който се провежда с решение на обикновено Народно събрание, да поставя въпроси, които са от компетентността на Велико Народно събрание - като този с намаляване броя на народните представители. МАГИСТРАТИТЕ ДАВАТ ЗА ПРИМЕР, ЧЕ ПО СЪшИЯ НАЧИН Е НЕДОПУСТИМО ПАРЛАМЕНТЪТ ДА РЕШИ ДА ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ С ВЪПРОСИ "Да бъде ли осъден "Х"? или "Да бъде ли помилван "У"?, ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА ПРАВОМОЩИЯ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И НА ПРЕЗИДЕНТА!?!?!?!?" Ето тези "съждения" наистина ме хвърлиха в огромно недоумение и тревога - по отношение на умствения и прихиески капацитет, или чистоплътност и морал на не друг, а на Конституционния съд! ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СРАВНЯВАТ ПРОБЛЕМА С ... ИЗВЪРШЕНО (ИЛИ НЕ) ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, И ,,, ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА РАЗЛИЧНИТЕ ВЛАСТИ С ОГЛЕД НА (НЕ)НАМЕСАТА НА СУВЕРЕНА - НАРОДА В ... КОНКРЕТНО ПРОИЗНАСЯНЕ НА ЕВЕНТУАЛНА ПРИСЕДА ИЛИ НЕ, СЛЕД КАТО ТЕЗИ НОРМИ И ЗАКОНИ, И РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ Е БЕЗСПОРНО И НЕОСПОРВАНО, МНОГО ЯСНО ДЕКЛАРИРАНО В КОНСТИТУЦИЯТА!?!?! С две думи, те опитват да представят САМОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ПО ДАДЕН ВЪПРОС, и забележете, защото не вярвам тези да не могат да направят тънката разлика - НЕ ПО РЕШЕНИЕ НА ДАДЕН ВЪПРОС КОНКРЕТНО, А ЗА МНЕНИЕТО МУ, НА НАРОДА ПО ТОЗИ ВЪПРОС (а самото му приложение е СЪВСЕМ ДРУГ ВЪПРОС - как, от кого и т.н. и ТОЧНО ТЕЗИ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА ПОСЛЕДНИТЕ, КОИТО ДА НЕ РАЗБИРАТ И ДА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВА ТОВА С ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ ЗА ВИСОКА И НАЙ-ВИСОКА ПРАВНА И КОНСТИТУЦИОННА КУЛТУРА!!!)... та ре се опитват да представят това КАТО ... ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ И НАМЕСА НА НАРОДА В РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ!?!?!

След като - отново - И ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ "ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА, СЪЗДАДЕНА Е И СЪЩЕСТВУВА ЗА НАРОДА, И Е И ТРЯБВА ДА Е В ПОЛЗА НА НАРОДА!?!?!" Това просто е безумно дори и като мисъл и идея, не знам на кого му е хрумнал този пример и паралел, но той не само е неподходящ и глупав, но е и безумен! И говори за много голям примитивизъм за онова и онези създания, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОПРОСТЯТ И ДА (СИ) ПРЕДСТАВЯТ НЕЩАТА ПО ТОЛКОВА ИЗКРИВЕН И ТЪП ОПРОСТЕНЧЕСКИ, И ОТКРОВЕНО КАЗАНО ПРОСТАШКИ НАЧИН! Това ми прилича, всъшност е абсолютно същия популистичен и мн ого тъп пример, който явно разни примитиви или мощеници са си харесали, че какво щяло да стане ако попитат на референдум народа дали минималн ата заплата да станела например 10,000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ! Ами знаете ли какво ще стане, искате ли наистина не само много подробно да ви кажа, но и да ви обясня? И не, не е това, което вие твърдите, че ще стане... Това е евтин, див и много елементарен и тъп популизъм и примитивизъм!

За пореден път управниците се изправиха срещу народа си! Разбира се, подготвиха си и маши за това! Дали с нещо се различават от Ердоган? Едва ли!