Съдът отмени забраната за назначаването на дипломати от ДС

Конституционният съд обяви за противоконституционни текстове от Закона за дипломатическата служба, с които не се позволява на сътрудниците на Държавна сигурност да се назначават за посланици или да заемат ръководни постове в МвнР.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени забраната за назначаването на дипломати от ДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДС беше разтурена про форма,но фактически през всичките тези години се разбра,че нейни сътрудници са били на възлови постове в държавното управление.Следователно и те са имали дял в тоталното разграбване на държавата.

Зависи от кой отдел. Унищожени бяха разузнаванията и стопанската( финансова) полиция 1990г за да си отворят пътя на разграбването, Оставиха мръсната политическа полиция, която имаха само тоталитарните държави. И точно тя започна да работи в услугата на партиите и техните държавници извършвали разграбването. Сега ГЕРБ просто иска да накара едни да станат и да седнат на тяхно място техни-едни крадци да се сменят с други.

Кой е Николай Младенов?

Направо да запишат в конституцията, че е задължително да си бил член на ДС, за да станеш дипломат.... може и чл. 1 да върнат.

Този изменчив комсомолец, политически акробат и храненик на Мосад и ЦРУ, ако иска да мине за много правоверен анти ДС, да вземе да застреля първо баща си - служителя на ДС, който с пари от ДС го е отглеждал и изучил. Гнусен хамелеон и противен лицемер.

А ЧЕХЛЬО сега кво ша му е първата работа .....

ЯВНА ГРЕШКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.

те тоя боклук бих му извил вратлето с удоволствие!!!

Министър Младенов да сложи вето на изпращането на мандати на зъвършилите в Москва "дипломати" от МГМО, да сезира директорите във ведомството си, които са московски и ДС кадър и да покаже последователност!

Ами той тогава какво ще прави.............

добре бе младенов прост, кажи им просто "не всички" и им дай един процент да си вярват, както правят белите плантатори. поп кръстю и без пари се оправя с проблемите и се е доказал, една рода са с дс. всички от дс се пишат невинни или виновни докато има идиоти да ги питат а който действа и не пита е фашист. ромите имат същото мото...

СЪКРАЩЕНИЯ ДА!!!!!!! НО ДА ЗАПОЧНЕМ С БОРИСОВ????!!! НАЛИ ТАКА!

аиде бе, не са ли 17001..? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дали са 17 000 или 17001 няма значение- принципът, подходът и целта е една и съща. В България бе унищожено националното разузнаване по искане на американците още 1990 г. и една от причините да стане последвалото разграбване на държавата бе липсата на такова.

не зная дали заради американци или цяла западна европа, но това не е от значение важното че е вярно. краино време е да се спре с ти си комунист ти си гербер - истината е че всички сме българи, но никои не се държи като такъв. чуждите служби само изгода могат да извлекат от това разделение. стига вече грабене, че нищо не остана.

... не може да се чисти образа на България заради антипатия към исторически съществували служби.. Правилно е човек да бъде съден по делата, а не по антипатия или симпатия. Съвсем друг е въпросът за връзкарството и наследствените длъжности. Той сега отново е актуален. И твоят подход следваше да бъде изцяло в професионалната плоскост... а не в партийната.

Всички ДС-ченгета са чисти авантажии,търтеи и доносници и нямат нищо общо с дипломацията,а и никога не са работили за интереса на България.Не само ,че трябва да бъдат изгонени ,но и да им се търси отговорност за вредите и слугинажа на КГБ.Те са троянския кон на Русия.Не трябва да припарват до МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ и да получават пенсии колкото е средната за страната .Те достатъчно са се ояли и откраднали.

О, Да, в случая се целеше само едно- ченгетата на ГЕРБ да заменят старите дипломати и седнат на тяхното място. Смешното е, че тези ченгета на ГЕРБ не притежават нито образование, нито нито ценз да бъдат на дипломати, привличащи ги единствено МИРИСА НА ПАРИТЕ въртящи се в МнВР .Че идват от българските данъкоплатци, най бледните в Европа-това ченгетата на ГЕРБериет не се интересуват. Най-големия играч в тази игра- Младенов загуби играта поради НЕКАДЪРНОСТ, партийния му подход, а не професионалния при избора на дипломата е ПЪЛНО ФИАСКО и не отговаря въобще на вижданията на съвременната правова държава. С това Младенов показа ,че е млад човек със стара кожа и стар акъл- с мислене от времето на тоталитарната държава и не знае нито грам от правилата на съвремената правова държава. Времето на некадърния държавник и политик на България е СВЪРШИЛО, драги политически играчи. Всички сте за гилотината и ще отидете там за кражби и корупция и некадърно управление ,донесло огромен ущърб на обществото и държаната, унищожавал цяла държава и народ.

Doc. на онзи малкото му име ли е? Да го бе написал с голяма буква....

"България няма да бъде представлявана пред света повече от хора с принадлежност към репресивния апарат на комунистическия режим" - ами тогава да започнем от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Интересно, те към какви структури са работили и какви учебни заведения за завършили?

Този нещастник Младенов ,може би има същото отношение и към баща си. За сведение на пишещите във форума, бащата на Младенов до пенсионирането си работи в Четвърти самостоятелен отдел на бившата "по неговите думи "репресивна Държавна сигурност.Отдела се занимаваше с осъществяване на секретна връзка с българските дипломатически представителства в целия свят. Или така наречените "Шифровачи".Та това недоносче, Младенов, като син на офицер от ДС е имал възможност да живее с баща си в чужбина, да се учи там, да изучи чужди езици и сега да осъжда службата, която му е дала тези възможности.Този нещастник би трябвало много добре да знае, че с такива служби разполагат всички страни и това, че и в момента тази служба съществува и изпълнява същата функция.

Те, май половината комунисти отидоха в ГЕРБ, Маджо и Маргините са сложили Тодор Живков и Иван Славков в партията на Б. Борисов. Така че това с доносниците ще стане нещо като семейните проблеми който има Волен Сидеров. С Маджо и Маргините около Б. Борисов, скоро може и да закъса строежа на магистрали.

време е народат балгарски да "отмени" и бракува всички садии-разбоиници, назначени от гоцевците, като на изпроводяк се ударят по 100 тояги на голо на всеки комуняшки садия, разбоиник и мафиот, а на дебелопосерковците от конскициклонния сад - по 1000.

Лелей това малко злобно недоносче , министърчето, сега ще има да съска с тънките си устни по всички телевизии поне една седмица. А що вместо това не каже как СОБСТВЕНИЯ МУ БАЩА е свързан с ДС?

Момци, Радослав е изчерпил темата. само ще запитам/ попитам тези с правилната сексуална ориентация ('щото мнението на другите не се зачита), какъв беше Буш -баща, преди да стане президент?! А и не само той. Ей, този Радослав го е казал по-простичко (от мен), но по-точно...

Никой няма да ни уважава като държава, докато държим тези подлоги на комунизма да ни представляват пред нормалните държави. 22 години тези кърлежи се укриват и окопават в пари и блага, докато народът тъне в мизерия. Вън!!!

Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник и всякаква друга морална утайка!

На г-н министър Младенов баща му също е бил към службите на ДС.Стига сте промивали мозъци за агенти, доносници и др.. Целта е да се отклони вниманието от разграбването на България.КС правилно определя, че няма колективно отговорност.

Николай Младенов произхожда от червено комунистическо семейство. Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!

Конституционният съд явно също се състои от агенти на ДС ! Изобщо вече като се каже "български съд" хората потръпват от отвращение и погнуса защото съдиите са заедно с престъпниците, корумпирани са и са комунисти !

Щото пък хората се отнасят с високо уважение и липсва всякаква погнуса от хора, които имат doc. пред името си.

Добре е, че има разделение на властите в страната ни. Ако ДС не бе разтурена, никой нямаше да може да ограби България ! Псевдодемократите пречеха на органите за сигурност да водят борба срещу разграбването на държавата под прикритието на различни "демократични лозунги и ценности". Момчета, българчета - разузнавачите не са били никога доносници ! Ако някой мисли, че ДС се е занимавала с целия народ, той се лъже. ДС беше орел, който не се занимаваше с кокошкари ! С тях се занимаваха кварталните отговорници !

Имаше даже виц - с доволните се занимаваше стопанска милиция, с недоволните - държавна сигурност; а със щастливите - психиатрите...

Да живее комуни-ЗЪМА и неговите лъжи за слабоумни пепеливи свински цървули!!!

защо не искате да изземете пари от тези, които си ги имат?? те са ващи-само са ви ги взели 1990 г! няма да гладувате и да се карате

за работа във Външно за всички служили в чужди силово структури. Кой ли ще бъде Първият изгонен?:)

Г-да конституционни съдии, дипломатите представляват държавата в чужбина ! Това е много важно за живеещите българи в чужбина. Когато един дипломат е доказано агент на предишна система /социалистическа/ враждебна на сегашната, той вече не е уважавана личност. Никой от вас не е питал гражданите на България дали искат такъв субект да представлява правителство за което са гласували! Щом толкова си ги обичате и уважавате, вземете си ги в България! Министър Младенов им обеща работа във Външното министерство. Тук са нежелани!!!

Лъжеш. Питаха баронеса Катрин Аштън - външния министър на ЕС. Тя каза, че ЕС няма никакви проблеми с дипломатите ни, имали връзки с ДС. Нормално е кадровите дипломати да получават подготовка във външното разузнаване на страната си, щото тази сфера ще бъде неразделна част от работата им и защото именно разузнаването е най-добре запознато с проблемите, с които ще се сблъскват. И това независимо дали са шпиони, агенти... квито там... или не са. Това е вярно за всички държави и е тъпо да се предполага, че нашето КДС е било по-"лошо" в какъвто смисъл си щеш от ЦРУ, МИ н'амсиколко или МОСАД. В нашето КДС това автоматично води до картонче, което сега те превръща в сътрудник, пак независимо дали наистина си бил агент или не си бил. И още по-отделно всичко това няма нищо общо с това, кой бил от добрите, кой от лошите, кой бил работил за страната си и кой си е клюкарил колегите и комшиите. Изобщо този проблем си е вътрешно обусловен, вътрешно предизвикан, вътрешно управляван, вътрешно подхранван и вътрешно консумиран. Но не само вътрешно, защото 100% и отвън някой има интерес от нашата простотия и 100% я подхранва. Кой какъв точно интерес има и как точно го подхранва, предполагам никой тук няма представа и ще е смешно да се правим на мъж и да се пенявим. Но официалните реакции са недвусмислени - не ни пука, че дипломатите ви са били агенти.

Говорим за различни работи. Проблемът всъщност е, че България не е оставяна да има независима политика, което предпоставя и предрешава нещата. А това лице на снимката е последното същество, което трябва да решава тези проблеми на държавата.

В Ихтиманско имат един интересен (измежду многото други) лаф:/ Пиенето не е за деца!

Мръсни червени съдиии...скоро покровителя ви си отива...стягайте си багажа и вие

Демокрацията се прави с демокрация, и тогава едва може да се прилага. Докато има ДС хора из политиката, посолствата, възлови държавни места - изобщо не може да с еговори за демокрация! По никой начин! Повечето то тях са изродите, които са съсипали странта и ако не се извадят всчики, никога няма да им аоттървия от тези кърлежи. Така че - вън!!!! После ще пряавим и демокрация и ще спазваме парава, защото вече ще има смисъл и ще е възможно. Сега не е! Вижте Първанов мекере от ранг, пъяк безподобен - остави БСП да ограбят страната с турцитре,. сега писра закони тъпакът. И останалите са такива изроди

КС е ракът на съдебната ни система - конституционната защита на крадците и мафиотите в България! Мафията у нас си има и КС от мафиоти и ДС протежета! Назначени от именно тези мафиотски върхушки на партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоцие ДС-то... И докато цялата тази сган не бъде унищожена, няма да се оправим като народ - дe го нашия Пиночет...!

Задаваш толкова тъп въпрос,че чак се учудвам - отдавам го на младостта ти... Всички онези, които са работили за ДС по "външно направление" не трябва да бъдат пипани, а напротив - да бъдат използвани да работят за България. Но, явно на тези, на които им се иска Б-я да е разграден двор: без армия, без читави служби за сигурност (отстояващи нац. интереси) правят всичко възможно да докарат нещата до там. П.С. Световноизвестният писател Съмърсет Моъм, посещавайки Съветска Русия в ролята си на писател, е изпълнявал и мисия на англ. разузнаване.

Че има агенти е едно, но не и АГЕНТ който да бъде официалното лице на България. Бай Ганю с патури не е първи дипломат. А тия веце са с осрани гащи. Нека поработят сега в София барабар с циганските каруци.

АКО В Германия след 1945 бяха останали национал-социалистите на власт (както комунистите останаха на власт в България след 1989) ТО е ясно, че всички щяха да искат GESTAPO, цитирам те: "да не трябва да бъдат пипани, а напротив - да бъдат използвани да работят за Германия" АКО В Германия след 1989 бяха останали КОМУНИСТИТЕ на власт (както комунистите останаха на власт в България след 1989) всички щяха да РИВЪТ като вас тука, ЩАЗИ, цитирам те: "да не трябва да бъдат пипани, а напротив - да бъдат използвани да работят за Германия" ТОВА ГО МОЖЕ САМО В БЪЛГАРИЯ!

Простака никога не може да разбере същността на нещата,просто защото е простак!Така и българският тъпанар никога няма да разбере защо е прост,необразован,беден и без бъдеще!Той вижда максимум до върха на носа си,или иначе казано до събития станали преди една година!

Интересно защо никой агент на Waffen-SS и Gestapo не е дипломат? Интересно защо никой агент на Щази не е дипломат?

Не си пилейте емоционалната енергия, а си спомнете онази крилата приказка, според която България била най-независимата държава, 'щото от нея не зависело нищо! И външното м-рче и това на финасиИте са му натрапени на Б.Б. - А най-тъжната ирония е , че тези които се мислят за дърпащи конците и определящи "порциона", ве са нищо друго освен слуги и изпълнители...и в крайна с/ка по за окайване от обикновения човечец...

"България е обречена на комунизъм." Р.Инджова България е обречена на нещо друго, др. Инджова, нещо за което всички вие дето се изживявате като елити толкова години, нямате доблестта (а и капацитета, за да го осъзнаете ) да признаете на глас...

Разбира се, че така ще направят!? Когато при Иван Костов беше приет Закон за лустрацията, Конституционният съд го отмени! По късно разбрахме, че членовете на съда са били агенти на ДС! Спомнете си какво каза Ренета Инджова: "България е обречена на комунизъм"!

Българският съд, за съжаление, е миризливо червен, с изтекъл срок на годност....

Всеки ден бг съдът ни доказва, че не функционира, продажен, за нищо не става, присъди, които са в разрез с идеите на обществото и демокрацията...Думи нямам, отново комунисти ни управялват.

И Плевнелиев е ДС, защо усърдно се премълчава този факт. Като чели е в сила поговорката Гарван гарвану око не вади.

Основната причина за срива на Републиката е Държавната сигурност - организация без идеи, лице и морал. Приютила кариеристи, насилници, циници и вулгарни типове, които и днес търсят формули за оправданние на падението си. Защо падение ли - ами защото са ренегати на Компартията, предатели, изменници на социализма и морала на новото общество, в което се клеха. А днес са първи капиталисти, крадци и не се съмнявайте - утрешни убийци на нацията. И всяко състрадание към тези сиви заговорници е съучастие в едно гигантско по мръсотията си дело - еднакво далече и от ляво , и от дясно. ДС трябва да бъде закрита тотално, иначе тя вас ще ви закрие.

+10

"Основната причина за срива на Републиката е Държавната сигурност" Берзин, Въпрос към теб: ДС бе разтурена на 11 януари 1990 г. и от тогава не съществува. държавата бе окрадена тотално след това. Въпросът ми е КОЙ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ? Разсипията има конкретни лица , а не извънземни без самоличност?! В демократичните държави за такива престъпления носят персонална отговорност само държавниците. Питам те КОИ СА ТЕЗИ ДЪРЖАВНИЦИ? Назови ти по име? И защо нито един държавник и политик не е осъден за това престъпление към държавата и народа и?

Ти явно си малоумна. Като как ни разтуриха - с багери и кирки ли? Или ни разстреляха? Ние сме си тук и си действаме. Ти чакай да ти кажат имена.

Продължение: Такива изявления като твоите са ОПИТИ ДА СЕ ПРИКРИЯТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ сред управляващите партии извършили престъпленията и намиращи се още в НС . Това го правят само хора поставили се саим в положение на слуги на тези управлявали пйартии, понеже са седяла на тяхната хранилка и са с гузна съвест. И последно- всички управлявали апртии след 1989 г са причина за разрухаат и разсипията на държавата. Те даже са се обединили в ОБЩА ПОЛИИТЧЕСКА МАФИЯ. Същата мафия все още има власт, понеже се намира в Парламента. За това не случайно в другата Европа се казва на глас, че В 2 СТРАНИ В ЕВРОПА ИМА МАФИЯ-БЪЛГАРИЯ И ИТАЛИЯ НА КОЯТО Е ДАДЕНА ВЛАСТ.

не е така, ДС е била организация с извънредно много идеи...

и твоята СДС е организация с много идеи и особено за разрушаване на България

Интересно защо никой агент на Щази не е дипломат? За такива боклуци трябва разтрел!

братята им от ФРГ. Леко-полеко ги научиха що е морал и какво трябва да правиш или не! Ние нямаме този шанс - освен да ни "подпрат" сънародниците ни от Турция

Архивата на ЩАЗИ попадна в ръцете на братята им от ФРГ, но не бе отворена за разузнавачите , ФРГ ги прибра и сега 17 000 разузнавачи от ЩАЗИ работят в системата на Националното разузнаване на обединена Германия.

Много тъпаци и лапачи в тази държава. НИКОГА, ама НИКОГА няма да се оправим. По-скоро ще се затрием. Червената зараза се оказа неизлечима.

Да ги уволнят (съкратят-за благозвучие) по непригодност, както всеки шеф може да уволни свои служители! Това, че пък са бивши агенти на бившата ДС не им пък дава изключителни права да не бъдат уволнявани!

Въпрос с повишена трудност: Кой ще плаща обещетенията на набедените дипломати за понесените от тях морални и материални щети? а. ББ и Плевнелиев /щото са най-паралиите в това правителство/ б. Измисленият министър Младенов /щото беше най-писклив по темата/ в. Всички ние /щото сме доказани идиоти/

Закъде сме без ДС генералите, като те притежават гащите ни?!

Е всички в България не могат да са от ДС, въпреки че и премиерът се натискал да влезе там, а Цецо пък е бил брънка. Просто по-тъпите не са ги допускали в ДС. От чуждите служби дето си разиграват коня в България ли сега?

Може да е конституционносъобразно ,но не е морално!Откъде-накъде доносници,които тровеха живота на обикновените хора,сега пак ще са пяната на обществото подлеци бяха с огромни протекции и регламентирани предимства пред останалите,като получаваха всичко"На тепсия",а сега отново ни размахват назидателно пръст!Това е несправедливо,а избраниците на агента Гоце от конституционния съд естествено,че ще защитят интереса на своя "създател"!С една дума-комунизмът е жив и продължава да ни трови живота!

Вземи попрочети тук-там малко за структурата на бившата ДС, също и за въпросните дипломати - в кое звено какви са били, и си направи заключението. Не са били квартални доносници, ако имаш това предвид. Става въпрос за стратегическо разузнаване, каквото всяка държава го има. Друг е въпроса дали е морално да служиш на всяка една власт, независимо от целите и намеренията и.