17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то хубаво, ама ако решат да спрат действието на закона защото има дело в КС, това няма как да е аргумент, че закриването на "спец"-овете води до забавяне на дела, защото при нормална ситуация, в която нямаше дело към КС за произнасяне не би имало "спиране на часовника"....

Като последно, кой управлява държавата, съда или политиците?

Вярно ли ,че Цацаров живеел с Ани Салич?

Вярно е. Можеш само да им завиждаш.

Членовете на висшия съдебен съвет се избират с конституционно мнозинство. Говори за тези от квотата на народното събрание. Мнозинство каквото вашите нови честни и почтени и незачитащи законите и конституцията любимци нямат.

Троловете като теб, първо четете и после пишете глупости. Този ВСС е избран от хората на ГЕРП и ДПС. Мандатът му още не е изтекъл Келеш с келеш

Ще се наложи ти тепърва да се запознаваш. Колегиите във ВСС се формират от две квоти, т.нар. професионална квота (магистрати избрани от магистрати) и парламентарна квота (юристи избрани от Народното събрание). Колегиите са съдийска и прокурорска. Съдиите избират от своя състав 6 членове на ВСС за съдийската колегия. Прокурорите избират от своя състав 4 членове на ВСС за прокурорската колегия. Следователите избират от своя състав 1 член също за прокурорската колегия. Парламентарната квота ще се избира за първи път с мнозинство, т.е. поне 2/3 (160 души) от народните представители трябва да подкрепят определен кандидат. Народното събрание избира 11 членове, от които 6 - за съдийската колегия, и 5 - за прокурорската колегия. Изборът по колегии се извършва между съдии, прокурори, следователи, хабилитирани учени по правни науки, адвокати и други юристи с високи професионални и нравствени качества, съобразно тяхната професионална квалификация и насоченост. На практика, двете квоти са „присъствено изравнени” в съвета. Затова е важно да се гарантира безпристрастен и обективен избор, основан на качествата на кандидатите, а не на предварителни договорки и задкулисни цели.

Ангеле, без договорки няма как да се съберат 2/3 от гласовете. А договорката е, че всяка от партиите ще иска представител. Всяка конфигурация, която събере повече от 80 гласа може да бие контра на всяко предложение. ДПС+ГЕРБ, които са правили предният ВСС и нямат мотив да искат промяна имат 93 депутата. Съдебна реформа ще видим някой друг път. Най-вероятно прекалено късно, когато заинтересованите "дебели вратове" изгубят интерес към България и се изнесат. Двете посочени са се окопали във властта до такава степен, че няма измъкване.

Тука се обсъжда нарушение на конституцията. Най-висшия закон в цялата държава. Закон който вашите нови честни и почтени много обичат да нарушават.

Прави си Друго си е Бацко и приятелите му от ДПС да лапат от поръчки за милиарди

Правилно, закриването на спец съда и прокоратура касае стотиа души, а обикновените хора пак си остават на съдебен произвол.

От парламентарна държава се превърнахме в ВСС държава... искам да видя СРС-тата от Спеца....

Няма измъкване от тая помийна яма....

по-висша инстанция от Народното събрание ли? егати държавата сме.

Когато някакво решение на НС е заподозряно в противоконституционност Конституцията предвижда начини това да се установи и поправи. Никой не е над Закона.

Абе тези самозабравили се с власт и без никаква възможност за коригиране - няма ли най-после да освободят обществото?

ВСС е вреден за България и трябва да бъде закрит. Същата работа изпълняват евроизнституциите.

Ами утре същия този ВСС ще поиска оставката на Гешев?!!!!! Оксиморон. Мафията се бори със себе си. Не става. ВСС дабъде разпуснат, защото работи за тези, които му плащат нерегламентирано. Не работи за данъкоплатеца.

Висшият съдебен съвет няма законни основания да спира процеса. Те не са законодателен орган! Ако обратното стане - Това ще означава, че всяко оспорване пред КС ще спира процеса?!

Когато и да бракуват КС и членовете му се върнат на действителна работа- ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО! Там губят форма и познания!Пример- Жоро Марков и останалите!

Хем всички бяха единодушни при гласуването за приключване на спец. съд, хем сега при първата възможност за отлагане на това решение всички единодушно се съгласяват!? За едно ПТП години чакаш за решение, а пък какво остава за решение на съд по казус с друг съд? ахахах

Айде стига бавене, бе!

Комунистът Цацаров,предложи милиционерът Гешев за главен прокурор и той бе единствена кандидатура.Сега този полуграмотен човечец върти на пръста си цялата РБ!

Предложи комунистическия следовател Рашков за министър. Ама гледам не ви пречи.

Гъз дава спец прокурор да остава и кинти да лапа

Честита ви правосъдна каша, драги зрители!

Прав си Цацаров и Гешев такива каши направиха. Но тези, които ги назначиха са виновни

Така са се окопали калинките на ГЕРБ и ДПС в съдебната система, че няма махане този тумор.

Божков, ти откога пишеш във форумите на Дир?