”Ню Йорк таймс”: Надпреварата за поста в ООН стана по-сложна

Надпреварата за поста на генерален секретар на ООН стана по-сложна в сряда, пише в днешното си издание "Ню Йорк таймс".

Обратно в новината

Коментари - ”Ню Йорк таймс”: Надпреварата за поста в ООН стана по-сложна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако гласуващите прочетат мненията под статията, няма да изберат нито една от двете.

Браво нека Сталинка спечели надпреварата

ТРЪГНА ВУЙНА ЗА ДЪРВА И МЕЧКА Я ОПРАШИ В ХХХ-А:))) Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова остава в списъка на кандидатите за поста генерален секретар на ООН, въпреки решението на българското правителство да предложи нов кандидат в лицето на европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. Това съобщи новозеландският дипломат Джерард ван Бохемен, председателстващ Съвета за сигурност на ООН през септември, съобщава ТАСС, цитиран от БГНЕС. Редица дипломати от страни членки на Съвета за сигурност в четвъртък изразиха критична оценка на шансовете за успех на Георгиева. "Мисля, че твърде е закъсняла. Така смятат много колеги", каза пред репортери постоянният представител на Украйна в ООН Владимир Елченко. С него е съгласен и постоянният представител на Венецуела Рафаел Рамирес.

НАПЛЯСКАХА ГЕРББЕРАСТЧЕТО ПО ДУПЕТО :))) Председатель Совбеза: Бокова остается в списке кандидатов на пост генсека ООН Международная панорама 30 сентября, 1:38 UTC+3 По словам новозеландского дипломата Джерарда ван Бохемена, несмотря на решение властей Болгарии выдвинуть нового кандидата, члены СБ ООН не высказали возражений против участия генсека ЮНЕСКО в гонке

ТУКА ИЗТРИХА ЕДИН КОМЕНТАР НА ЧОВЕК КОЙТО ГО БЕШЕ НАЧУКАЛ В 10-ЯТКАТА : - НЕ МОЖЕ ШЕФОВЕТЕ НА ДВЕ СВЕТОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА СА ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА :)))) - БАН КИ МУН ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ТАЯ ГОДИНА - А БОКОВА АКО НЕ Я ИЗБЕРАТ Е ДО КРАЯ НА 2017 ШЕФ НА ЮНЕСКО :)))) ... ОБАЧЕ ОТКЪДЕ ТОЛКОЗ АКЪЛ В МУТРАТА ПРОСТА ????

Тази надпревара е безмислена, каквото е и цялото ООН, също така Уницеф и Брюксел. Пародия на организации.

Е какво стана сега,али се борихме да сме независими??Да не ни казва Русия какво да правим? А сега кой ни казва Германия или Брюксел???Не се лъжете никога не сме били и няма да бъдем НЕЗАВИСИМИ!!САМО,че такова обезлюдяване на България никога не е било,села няма,а градовете /средните/станаха села!!!!

България няма шанс.... Ако е Бокова- ВЕТО ще наложат САЩ,Великобритания и Франция... Ако е Сталинка- ВЕТО ще наложат Русия и Китай ( или казано по "западняшки" - Раша и Чайна ) Така, че....СУПАТА, СУПАТА... и в двата случая!

Бойко снайперист....,но му се налага да се корегира след първия опит. Прицели се в ЕС с Румяна Желева не стана, но с Кристалина успя. Сега се прицели в ООН с Ирина, "пипна мерника"с Кристалина и любопитно, ако успее ще го призная. Интересно ,че с един и същ патрон стреля..., ама важни са попаденията. Много усти ще затвори. Успех на Кристалина и на България!

Голям успех ще има и Кристалина, и България с Боеко. Чакай!

Е за такива усти говорих де...

Ванка,нищо няма да направи твоят Боко! Ще се осере както винаги досега. "ВЕТО" от страна на Русия и....Сталинка ще духа супата яко! А заедно с нея и България!....

с две ръце ще гласувам за теб, за какъвто и да е пост, ако както ни убеждаваше, че т.н. бежанци ще оправят генофонда на страната, забременееш публично от който си избереш от тях.

Няма как да стане...Сталинка е праволинейна като американските и евро-Гейските си господари. Което означава,че задължително си пада по представителки от собствения пол ....демек- по жени....

И двете не са кандидати на българите. Българското правителство няма нищо общо с българите. Ако трябва да избираме между двете, Сталинка се осра с изказването си за решението на демографските проблеми на България и трябва да бъде лишена от българско гражданство.

Хвани едната и удари другата кандидатка!

само като ги видя двете - и кеф. Едната сбабичосана като насекомо от хербарии, другата - нормална жена.

И тези ако са нормални, ти си ненормален!

щото и да ти пука комуне, а си такъв - явно комуне-селяндур нищо не може да направиш.

Писна ми от тая комуняга на снимката и оная, другата! Дреме ми на пуловера и двете ще се осерат, а най-много, както винаги, простият Пожарникар, но какво му дреме, БГ простаците му вдигат рейтинга, кефят му се, таратори и телета му кръщават, а той продава България за жълти стотинки, чалми и шалвари ще ни наводнят отвсякъде....

Вече стана дума за това. Генералния секретар на ОНН трябва да е център на окръжност. Тоест равно отдалечен от всички. Кристалина Георгиева е център на елипса. И Путин ще подкрепи тази кандидатура?! Кога? Кой живот?

Най - бедната и нещастна държавица в евросъюза, държава която няма хора които да се справят със селските крадци на битово ниво,предлага на човек за шеф на ООН ... и то не един а цели двама ... по - точно - две карикатури.

ama kakav cirk samo

Е как какъв?!.... БАЛКАНСКИ...

За глупостта и резила ни всички ще ни приветстват защото точно таквиз им трябват да им забърсват задниците

Българска му работа (в смисъла на определението на Иван Хаджийски). Ако политиците ни от различните партии бяха и малко държавници, вместо да се ритат по кокалчетата в стила на Гочоолу, Дочооолу и Данчо Хаирсъзина (непроменен от 130 години насам), с подходяща първоначална номинация можеше да стане така, че сега България да има едновременно трима висши представители в международните институции - един еврокомисар, един генерален директор на Юнеско и един генерален секретар на ООН. Но, както обикновено, профукаха благоприятните за нацията възможности.

Те таа те е делан камик. Където и да а турат става. За......нищо.

става.

#кой тури таз сталинка и коя масонска ложа е, а сега умнико ????

Супер отблъскваща външност. Да си стои вече в къщи и да си гледа старините

Другарката БонБокова...

защо са и толкова големи торбичките под очите, дали от пиене или от многото с...ки дето ги е извъртяла по пътя си на успеха

Заради нашите тъпаци няма да видим българка начело на ООН. Не може да бутате Кристалина и да подкопавате авторитета на досегашният кандидат, който между-другото се опитвахте да подкопаете от началото! Никой няма да толерира тези изпълнение при положение че сами не знаете кой кандидат да предложите!

Идеята, жена шеф на ООН, работи за идеята, жена президент на САЩ.

Не трябва да забравяме да помолим да се кандидатира за този пост Жени Живкова или мъж - Тодор Славков или Самият Бойко Борисов. Децата нямат вина за дейността на родителите си , нито за каменните кариери на политзатворниците след 9-ти септември 1944. Децата на избитите от Народният съд също не са виновни за това , че децата на комунистическите сатрапи са сатрапите на новото време ,наречено само от тях НОВО.

Защо игнорирате ментора си??Както се вижда с такова назначение на тази длъжност той щеше да се справи много добре както наблюдаваме през управлениоето му - за изгода собствена България е на тезгяха при всяко негово повикване от когото и да е

Българите от еленския край подкрепяме кандидатурата на г-жа Георгиева.Да е жива и здрава.Успех!

а не балканджия си ти, кой ти дава право да говориш от името на може би най-истинските българи?

КАНДИДАТКАТА НА УОЛСТРИЙТ :))) ...

АКО БЪЛГАРСКИ ХАЙДУТИН ЗАСТРЕЛЯ ЕВРОКОМИСАРКА КАТО ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОЧУЕ ... ОБАЧЕ АКО БЪЛГАРСКИ ХАЙДУТИН ЗАСТРЕЛЯ СЕКРЕТАР НА ООН КАТО ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОЧУЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ:))

малоумник

ПРЕДИ ДА СЕ БОРИМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ПО СВЕТА , ТРЯБВА ДА ОЧИСТИМ СОБСТВЕНАТА СИ КОЧИНА :))))

Те хубавите неща стават неочаквано и в последния момент Успех на г-жа Кристалина Георгиева - вярваме в успеха и и го желаем от сърце! ПОБЕДА !!!

Браво! Това се казва патриот! Нека да пожелаем успех на двете ни дами! Нека света да види че сме способни да представим не един а двама силни кандидати! Ирина Бикова е силна кандитатура също, но е много отдалечена от предпочитанията на три от основните държави и е прекалено близка до едната суперсила. Не е нейна вината че обстановката в Сирия се изостри и Атовете се изпокараха. Просто в такава обстановка е невъзможно кандидат толкова близко до една от двете суперсили да успее.

То другата въобще не е близка. Даже началниците начукаха манерката на Бойко, за да я издигне.

един българин говори само за себе си, не ангажирай с простотията си други хора, нямащи нищо общо с разбиранията ти.

Сталинка е пола и алчна!

Ню Йорк Таймс е вкаран в заблуда. Георгиева никога не е била, не е, и не може да бъде дипломат.

Гнусен говняно-червен,помияр!

От кога малоумните и ментално слабите, започнаха да имат мнение? Помияр е на майка ти сина, ясно ли ти е?

Някога да не сме се изложили ?

Тая да престане да приказва ''българското правителство'' защото и на най тъпия е ясно че НЯМА такова а територията България се управлява от бъншни интереси и наемници. Трябва да се голям дебил за да се явиш там дето не са те пуснали на първа писта и да поставяш условия да те назначат въпреки че не ставаш

Сутринта съм спала и съм объркала едно "червена бюлетина" с "вето", което не е едно и също. Не може да се редактира и затова тук поправям, извинявам се. 1. Ако някой кандидат сега получи червена бюлетина, това не означава, че отпада от надпреварата, преговорите продължават. Нищо чудно дори бъдещият генерален секретар сега да има червена бюлетина. 2. Кристалина е поставила две предварителни условия да е кандидат на региона и да не й бъде наложено вето. Така че сега вето не се очаква, но тя и без вето може да не е победител (а да има червена бюлетина).

твърде малки и незначителна е че тя да поставя условия !Там става въпрос за тежки престъпни зависимости на тази соросоидна пача и неиния авер боко балкански които са хванати за гърлото !

От къде на къде Берлин ще ни казва кой да издигаме за ген-секретар.Ние сме независима държана, а ни протекторат на Меркел. Ние ще си издигаме кандидата. А Георгиева е само на книга българка. Дали някога ще се върне да живее в България. Едва ли.

То тия като нея се връщат най-често, за по ден-два, най-големи "патриоти" са. А емигрантите, които са принудени да напуснат Родината и работят честно с две-три седмици отпуск, не са.

Опаа ( нерегистриран ) 29.09.2016 09:15 . Някъде някой да споменава великия кандидат Бокова, другари? Май само червените кхмери на Путин в България я броят за нещо повече от статист в ъгъла зад пердето. ! pеплика вземи линк +3 гласувай -0 гласувай Реалист Реалист ( нерегистриран ) 29.09.2016 09:41 . От всякъде ни заливат как червената Бокова трябва да бъде заменена.( Не че и тя не е от продажниците на България) И това под диктовката на червената Меркел, управлявана от черния в бялата къща, а червения Борисов, червения Плевнелиев и червената Кристалина слушкат и папкат. Така по-ясно ли става?

При стеклите се обстоятелства не е ясно , дали Георгиева или Бокова имат някакви шансове, но е кристално ясно, че след този случай и съюзници и противници , няма да гледат сериозно на Борисов.

оку що прочетох статията от Н Й Таймс. Ще цитирам най-важните два момента: The selection of his successor is ultimately in the hands of the five veto-wielding members of the Security Council, particularly Russia and the United States. The two are sharply divided, especially over the Syria war. Тук с няколко думи е казано че заради битката между САЩ и Русия в Сирия - няма шанс за кандидат стоящ близо до една от двете свръхсили.Другата страна ще наложи вето. Следователно Бокова е обречена на неуспех. За Георгиева - силна кандидатура равно отдалечена от двете суперсили, жена и сериозен конкурент на непобедимият досега Гутиерес. В края на краищата битката у нас между комунисти и демократи изби и в ООН. Ние все още не сме се оттърсили от комунистическото си минало. Желая ви хубав ден!

"Ние все още не сме се оттърсили от комунистическото си минало" Toва е раковничето. Не сме и няма скоро да се отърсим! Шансове за лустрация - нулеви. Шансове за извън ДС назначения - нулеви!

Митко, ако обвиненията на руското ръководство към Меркел, че лобира за Георгиева, смяташ за доказателство за равна отдалеченост от двете супер сили, значи, че имаш голям проблем с ориентирането в пространството.

Все пак тя е по-близо до Русия от Гутиерес и е жена и е от Източна Европа и е от България - все плюсове пред Русия и без вето от Запада. Гутиерес ще се поозори да получи одобрение от САЩ и от Русия. На САЩ не пасва защото не е жена , а на Русия съвсем не пасва - по всички показатели! Ако успее да убеди с чисто професионалните си и човешки качества - Георгиева има само един проблем - Русия. Зад нея стои и Европейския съюз като институция , а това не е малко, нищо че бяхме отслабени от излизането на Великобритания. Благодаря за коментарите ви! Намирам ги за уместни и на място!

Сталинка е протеже на САЩ и МВФ, няма шанс, Русия ще и сложи вето.

или ще го изтъргува скъпо....

Ако ми кажеш кои са комунисти и кои демократи ще е добре.

По-долу пак стана дума затова. Защо днешните политици в България , които са бивши комунисти, са толкова повече в процентно отношение, отколкото в Англия например, или в САЩ, или в Австралия!

Става въпрос за управление на света, за влияние и пари, за разпределение на позиции в света, за искания и отстъпки във висшата дипломация. Това са неща с дългогодишни последствия и не става въпрос за избор , а за разпределение на влияние. Колкото Бокова има думата, толкова и Кристалина, толкова и Гутериш. Там те поставят, не печелиш.

По принцип е така, но няма как онези големите да те сложат, ако не ги спечелиш . Което е пак печалба на състезание.

Много точни коментари и на двамата! Изненадват ме коментари от рода, този пост не е важен, този избор не ни засяга, какво печелим ние, ако Кристалина стане генерален секретар на ООН!

loyola

ами според мене ще стане: двечки се карат, третия печели!

Незнам защо другите страни си траят а не я игнорират директно заради гнусната и постъпка да оплюва друга българка което в историята на оон не се е случвало. Само този долен лицемерен план на георгиевата трябва да предизвика гнус и отвръщение в участниците ако наистина са доблестни знаещи честни хора...Но като гледам как си мълчат започвам да вярвам че това е поредния цирк наречен ''избор''

Не си траят. Но какво - да ни възпитават, че така не се прави? Това е ясно. "Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза сравни включването на Кристалина Георгиева в битката за избор на генерален секретар на ООН със състезател, започнал участието си в последните 100 метра на маратона, опитвайки се да го спечели. По думите му не е много приятна ситуация за тези, които участват от самото начало на маратона."

Не наз да възпитават защото им е ясно че управляващите ни са дупедавски измекяри а да защитят своите хора най малкото да бойкотират влизането на тази пачавра на едно гласуване поне

Човекът е описал много точно ситуацията. Техният кон водеше почти през цялото време и изведнъж от някъде пускат нов кон в състезанието! Първият въпрос, който си задават всички конкуренти е: не е ли нагласено надбягването!

След като прочетох опорните точки на КриСталинка (помията срещу Бокова), за мен тя е по-голяма ГНУС дори и от оная Ебанова.

Престанете да я пробутвате тая лицемерка дето до вчера се перчеше колко много работа има за вършене ама днеска пък се перчи как оон щяла да оправя, Едно трябва да е ясно че тая много задници лиже за да се навре за мангизи ама нищо от нея не зависи освен лизането. Ако не я изберът на 100% друг зам ще измислят за да я сложат там като награда за успешното миналио. настоящо и бъдещо ''обслужване'' на менторите си, Ако тая я назначат в оон по добре да се разпусне и закрие най големия бардак в света

Трябва им баланс - НАТО е с човек, комуто се налага и който иска и може да разсъждава, сега търсят да пооправят нещата с беззъба парцалена кукла на конци.

за туй , що не ви засяга! Погледнете в собствената си занемарена градинка. Че малка и тревясала, пълна с тикви, чужди крака я газят и ваште глави искат!

Боко си Сталинкъ думаше: Сталинке, проста невесто, проста ,още трътлеста, трътлеста , па и глупава, къде ми се , кифло набираш, ООН фусто да водиш, та си дома не стоиш да правиш каквото можеш- гащи и ризи да плакнеш с мокри дЪрва печки да палиш и шамари доста да носиш? Че ми се кратуна запали как да угаждам на всички и акъл на всеки давам , като и аз за мен си нямам. Американците бази ми искат, бази, още централи, Путин шамар ми зашлеви, Ердоганчо в дупе ми се цели. Тежко , тежко вино дайте и се пръждосвайте където знайте!

По точно, няма как да се опише.

Едно е ясно,че Кристалина няма да я предложат за президент.От 2 стола на земята.

Луна президент! Пак ще е жена, пак предложена от ГЕРБ!

Да обясня на някои: 1. Ако някой кандидат сега получи вето, това не означава, че отпада от надпреварата, преговорите продължават. Нищо чудно дори бъдещият генерален секретар сега да има вето. 2. Кристалина е поставила две предварителни условия да е кандидат на региона и да не й бъде наложено вето. Така че сега вето не се очаква, но тя и без вето може да не е победител. 3. Постъпката й е отвратителна и ако все пак я изберат, няма да е от най-авторитетните генерални секретари. Оставете политическите изказвания, които са куртоазия.

Кате, позицията да поставяш предварителни условия по два от важните въпроси за избора за какво говори!

На кого Сталинка е поставила условие да не и бъде поставено вето ? Над онези които поставят вето е само господ. На него ли е поставила условието Сталинка ?

Информацията за поставените oт Кристалина условия е от базираното в Брюксел онлайн издание "Политико", така пише в mediapool.

И какво получихме от комисарството на Пръмова и Сталина, от ЮНЕСКОТО на Бокова, че се вълнуваме сега от ООН!?!?

Мен ме уреждаха с готини мацки!

СРАМ !!! Слънце грее, дъжд вали, ела бате в Симитли !