Конгресът на САЩ одобри отпускането на $56 153 980 на България

Със средствата ще се допълнят депозираните от нашата страна 1 200 000 000 долара за изтребителите F-16

Обратно в новината

Коментари - Конгресът на САЩ одобри отпускането на $56 153 980 на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво са тези петдесет и толкова, близо шестдесет милиона? Кредит ли са? Безвъзмездна помощ ли са? Или просто прехвърлят част от парите, дето ни дерат от Мариците?

Колко много погубени пари!

Това някаква подигравка ли е :)

Тия американци яко прецакаха България.

Ами трябва да се пита Шкембе Войводата.

Типично еврейски номер! Отпускат пари на България, за да им купи самолетите по технология отпреди 40 години едва след 4-5 години. Така България задлъжнява двойно и тройно - хем купува стара стока, хем дължи пари на янките, хем ще трябва да им ги върне двойно при високите лихви. Гробарите напълно загробиха тази държавица!

Да припомня поздрава на Държaвният дeпaртaмeнт нa CAЩ за сделката с изтребителите: "Ниe cъщo тaкa oцeнявaмe ocнoвнaтa рoля, кoятo Кoнгрecът нa CAЩ изигрa в пoдкрeпa нa изпoлзвaнeтo нa чуждecтрaннo вoeннo финaнcирaнe зa чacт oт тaзи придoбивкa, и кooрдинирaнитe уcилия нa прaвитeлcтвoтo нa CAЩ зa пocтигaнe нa тoзи уcпeх" Осигурили ни 56 млн. долара ВЪНШЕН ЗАЕМ?!

Какви "добри" хора дерат ни на живо и ни се усмихват.

Е що не сложиха още 20 долара да закръглят сумата? Щеше да изглежда много по-внушителна.

Американците или герберите.

Бати и подигравката. БГ циганите имат една скоропоговорка ''Ем секеджем ем пари баджем'' - в превод - ''Хем щъ ибъ ем пари ши ми даваш''.

САЩ ни отпусна 56 милиона далара... а "държавата |(БГ) емитира държавен дълг" ТОЕСТ, ПОЛУЧИЛИ СМЕ ЗАЕМ ОТ САЩ и тези пари ще стоят там 4 години (до 2023) и ще чакат самолетите. Това се казва сделка. Хем, плащаме предварително на зелено, хем плащаме и лихви. Евала!!! После Китай, Путин и Русия били обрабвали някого! А американците са добри!

И някой гнус ти сложил минус !

Това заглавие е странно. Парите не са за България, а за САЩ както се разбира от текста (за доплащане на ефките, т.е. дотация за производителя). Тепърва ще се разбере още колко ще доплатим и ние.

"С тях ще се допълнят депозираните от нашата страна 1 200 000 000 долара" Аха. ... Не стига че им дадохме пари които ние нямаме и навсичкото отгоре ще плащаме още поне 100млн. Понеже ти 56млн си имат лихва...

Se taia

Не глупи, доплащат от тяхна страна според договора (както и правилно е написано в заглавието). Тези не се връщат, защото не са заем. Но давай да вървят копейките.

То това е нарочно. Както като отидеш в накой магазин и видиш реклама на продукт които е само за 89ст. А всъщност е струвало 1лев. Сумата е такава за да не изглежда голяма

Да направим нов подарък на Русия, а, руски приятели В добавка към онези милиард и 200 милиона, които руските ни братя откраднаха за неустойка за Белене

С тези пари, колко полезни неща можеше да се направят за нас - българите...

Тези 2 милиарда можехме да ги инвестираме за 5 години някъде и после с печалбата да си купим изтребители, които след 5 години ще струват по-малко, отколкото в момента.

По този случай смятам да емитирам и аз дълг (да помогна на БГ финансиите) - изразява се в предоставянето на разстителността по естественото продължение на гръбначния ми сълб за американски цели - пълнят се възглавници, вместо да се ползва по-скъпия гъши пух, и с така напълнените възглавници се приспиват американски конгресмени...

Къде го онзи дебелокож хипопотам,да ни обясни какво щастие в размер на 56 милиона ни е сполетяло? Няма го.В момента обработва следащият алъш вериш.

За Белене Тях къде можехме да ги инвестираме А, руски братко Кажи ми едно честно слово

Американците си отпускат пари на себе си, а ги преписват като дълг на България !?

"ще доведат и до дислоциране на американско ядрено оръжие в България" - ти явно не живееш в България, за да пишеш такива работи трябва да си напълно изперкал, локациите с ядрено оръжие са първи мишени на евентуални удари.

По-добре си стой в Анадола и не се изказвай неподготвен по европейски въпроси.

Там някъде около 70милиона ни струват изборите! А тези от Тръмп са за резервните гуми на изтребителите и за "почерпка за добрата сделка"!

Заплатите на Генерал-губернатора и неговите лакеи в България ...

Глупи, ти къде прочете ме парите са дарение бе.

Никой нищо не е откраднал. Подписан е договор и е нормално когато го нарушиш да си платиш неустойка. Къде е кражбата?

Честито на всички български ибрикчии, да са ни живи и здрави.

Евреите са богати,не защото са толкова умни,а защото има достатъчно много глупаци,който да им се вързват.още повече щом плащат с чужди пари

Можем да плащаме на руснаците милиардни неустойки за кирливите им енергийни проекти, тоест за нищо, а не можем да си купим качествено оръжиез Защо така, руски поганци

Yann

..., за разлика от тези изтребители, България има нужда от нови и евтини енергийни мощности. След 10г. в страната 25-30% от автомобилите ще бъдат с ел. двигатели. Потреблението на ел.енергия расте всяка година, а АЕЦ Козлодуй ще трябва да затвори 5-ти енергоблок след 10-15г. От къде енергия тогава? От американските ТЕЦ-ове ли? Че е 20 пъти по-скъпа? Инвестираното до сега в Белене ще е процента на участие на държавата в бъдещата АЕЦ. Който и да я строи. Сега разбра ли ......?

Не, мерси за тяхната загриженост към нас!

Cash Back ?!? Нямам думи....Отврат !

Може Ама първо изплюй спермата и се избърши, че ти виси на очилцата, руски интелгенте Еротичен си така Пак ще те чукам :)

То така се започва.

От САЩ самолети и 50 милиона долара. Ат Русия студ и комунизъм. Този дето няма думи, няма акъл. Червен боклук.

Само за миналата година милиард и двеста милиона пари за нищо за Белене Без откраднатото до момента Професионални крадци са руските ни братя

Измъкваме се лека-полека от ватенките. Няма връщане назад!

Енергийните проекти не са техни,а наши.а и платихме неустойки,след като ни доставиха реакторите,а не 4 години преди това.

Няма никаква логика

Тъпак!

а бе знаем бе, знаем. даже кюмбето, и въглищата ти са от сащ

Престанете да се делите на русофили и щатофили,на комунисти и демократи,и опитайте да разберете че шепа продажници за пореден път набутаха здраво България

Защото Словакия купи 16 такива самолети за 800 млн, тоест с 1/3 по-малко пари взема два пъти повече самолети...при това не след 5 години, а сега!!! 45 години СССР ни надупваха, сега пък новите ни "приятели" отвъд океана съвсем ни го набримчват... Защо, бе драги българи, защо забравяте това, което дедите ви са правили - горди, смели, трудолюбиви, достойни и независими!!! До преврата на 9 септ. 1944, когато ни нахлузиха руския комунистически хомот, а сега американския... Пфууу, дедите ни ще се обърнат в гроба от омерзение!!!

Това е най-малко цинично...

УЖ Каракачанката очакваше НАМАЛЯВАНЕ на цената на изтребителите с до 60 млн. долара: 11 юли 19 "Mинистърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа днес договорите за покупка на 8 изтребителя от САЩ F-16 Block 70, съобщиха от министерството му. Общата стойност на договорите е $1,256,153,980 (2 188 220 233 лв.) Отчитайки финансовите ограничения на България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия ЗА НААМЛЯВАНЕ НА ОБЩАТА ЦЕНА с до 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, съобщиха от Министерството на отбраната. Предстои искането да бъде разгледано от Конгреса на САЩ."

Не са ли това грешни пари за руските пияндурници Поне да бяха за тях А те са за руската мафия, глупако Можеха да бъдат за пенсията на майка ти