Американци ще могат да съдят Саудитска Арабия за тероризъм

В САЩ семействата на загиналите при атентатите на 11 септември 2001 г. ще могат да съдят саудитското правителство, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Американци ще могат да съдят Саудитска Арабия за тероризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пари, пари, пари, само това ги интересува американците.А кой ще ги съди за всички избити от Америка и американците?Това,което днес се случва в Европа е пак американска вина!

Е нали беше виновен Садам бе! После благодарение на това,че го свалиха се зароди ИДИЛ.

Щом конгресът е отхвърлил ветото ЗНАЧИ, че планът за РАЗТУРВАНЕТО НА САЩ е на последен ЕТАП. Има САЩ има отговорни, няма САЩ няма отговорни (няма и връщане на колосалния дълг).

от правна гледна точка Законът е абсурден. По него ще съдят и Иран. Без дакозателства за вина на определена държава, ще има искове запари. Авно порите са в основата на този акт. Пропаганда и нищо повече за пред населението. Вижте как се грижим за вас - може да отръскате с доста милиони чужди държави, заради нашата некомпетентност и агресивна политика, която се връща като бумеранг тук"

Много добра новина. Чалмите и ФАЩ ще си развалят отношенията, а чалмите бяха единствените в цял свят, които подкрепят ФАЩ. От друга страна, рано или късно на ФАЩ ще им бъде потърсена отговорност за смъртта на милиони хора в Европа, Азия, Африка и пр., които са причинени от войните за заграбване на ФАЩ. Много добър ден за демокрацията и стъпка към изчистване на тумора ФАЩ от историята.

И за какви ли суми ще са исковете? По 10-20млн на човек или повече? Защото когато американците хвърлиха бомби по сватбари в Ирак, платиха по $100 на убит. Грешка станала. Дали има разлика между хората - едните по-ценни от другите?

ТЪПИ АМЕРИКАНСКИ КОПЕЛЕТА,ЗАЕДНО СЪС САУДИТСКА АРАБИЯ СЪДЕТЕ И СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. ТЕ ДЕЙСТВАТ В ТАНДЕМ.ДОРИ САЩ СА В ОСНОВАТА,НО УСПЯВАТ ДА ВИ ЗАБЛУДЯТ

отдавна трябваше да изградят една затворена система,вече е твърде късно за една мирна корекция.Това е само лично мнение и който не е съгласен да ми поставя колкото си иска минуси.Не ми пука,защото абсолютно нищо не зависи от НАС!!!

Примката вече много се затяга.ОПЕК започнаха да се разбират,а и Русия са поканели на следващата им среща.САЩ си го донабиват с този законопроект,а имат и конкретна заплаха от СА,което би довело до срив на борсата.Те "американците" са измислили тая финансова структура и са я наложили,но учениците в един момент стават по-добри от учителите си.Някак се усеща една изолация и това няма да се разреши по мирен начин.Дано Европа да съумее да заеме правилна позиция(Англия се опитва) и не се водят отново военните действия на нейна територия(достатъчни са ни размириците с мигрантските орди които ни подготвят).Нека този път да си получи заслуженото,тоя който причини всичко това,някой евро държави също допринесоха...

...явно в САЩ, все още има останали и някакви демократични сили, които противостоят на политическите игрички на военно-промишления блок...

Сега какво ще правят американците с "приятелският огън", ако почнат да ги съдят? Или за изкрейзил военен почнал да избива за удоволствие дори жени и деца в Афганистан? А че ръководители в СА по подразбиране са виновни е ясно.

Американстките ционистки престъпници сами избиха собствените си граждани,а сега дават право на обикновените заблудениамериканци да съдят арабите!Съдете по-добре евреите,които ви управляват като стадо.

е надеждата - ако бъдат силно притиснати, саудитците могат да кажат истината и затова е притеснена бараката - какви интереси ще доказват, че са защитавали, убивайки мирни граждани на американска земя? Оттам Афганистан и Ирак, Либия и т.н. Ако бъдат съдени военните и те ще казват какви заповеди са получавали и всичко води към тях - храстчето, обамата, претендентката за президентка и ... шефа им

чудно ми е как гражданин ще съди чужда държава. Това в компетенциите на кой съд ще е? Щатските съдилища нямат подобна юристдикция. СА просто могат да кажат "Искаш да ни съдиш? Ела ни на гости и ни съди в нашия съд в СА, друг съд не признаваме! А да и между другото петрола от утре е на двойна цена"

Могат да съдят, но него правят - защото петродоларите рязко ще намалеят и американските борси ще онемеят.

А дела срещу САЩ за държавен тероризъм КОГА?

Крайно време е политиците, когато вземат решения за намеса във вътрешните работи на чужда държава да знаят че могат да бъдат съдени и осъдени, като престъпници, без държавата да застава зад тях.

И какво? Заведени дела. Кой, как и за колко ще бъде осъден? Не се знае, но страшно много пари ще потекат към Правосъдната СИСТЕМА. Който си плати ще получи ПЛАТЕНО ПРАВОСЪДИЕ. Военните защитават изпълнението на правосъдните решения. Гарван гарвану око не вади и т.н.

една хубава новина. браво на конгреса

хубава новина ама петрола се вдигна 5 %

и кво от това?

jingiby

Американският Конгрес е постъпил правилно, като е отхвърлил ветото на Обама. Аз мисля, че ветото просто е било един политически цирк за външна употреба, понеже предстоящото му отхвърляне е било напълно ясно. Крайно време е на чаршафите в Арабската пустиня, да започне да се търси сметка за натворените простотии...

Опасен прецидент е да туриш маймуна за президент, а не да съдиш държава-терорист и котило на убийци, а там е основния център на радикален ислям и серийни убийци!!!

Цитат от статията: ""Проблемът е, че ако ние унищожим понятието за съдебен имунитет на държавата, то спрямо нашите военнослужещи по цял свят също могат да бъдат предприети ответни действия - обясни Обама..." От това най-много се страхуват 'мериканците, да не ги съдят за военните им престъпления!!! И к'во вече няма да могат да се месят в други държави ли?! Сега Сърбия ще ги съди ли за бомбардировките?!

Добре, че Сенатът е доминиран от десните, иначе левият негър и кликата му веднага са готови да защитят онези изроди. Ето защо никога не трябва да отива в ляво - те винаги защитават злото.

Ляво и дясно е само "игра с публиката" и отдавна няма значение. Какъв беше Буш? Какъв Обама? Кое е общото между тях?

"Това е опасен прецедент!"Този закон може да се обърне срещу създателите си -закон светът срещу САЩ!Аргументи бол!

Сега японците ще ги осъдят за двете атомни бомби.

...руските тайни служби (да не забравим - наследници на КГБ) са вербували сенаторите , няма спор , предлагам долната камара да се разследва и премахне...

Много ми е интересно защо Обама така силно негодува. Правилно нека Америка через съда да доказва за своята правота и убиствата на толкова много хора. Ако този закон се приеме то в света ще настъпи мир.

не само мир, а и мед и масло ще текът ама само към америката

Dobromir Dimitrow

Пише се текАт, стига с тази неграмотност!!!

Муахахахахаха!!!! Я да видим сега иракчаните като заведат едни дела срещу САЩ....

я да видим какво ще се случи когато поумнееш и разбереш разликата между тероризъм и обявена война...

...ами и те (Ал Кайда и ИДИЛ) са в обявена война със САЩ...

Сирия може да съди САЩ за създавабе и подкрепа на тероризма. Доказателства бол

дано да го приемат този закон!!! най-после целият свят ще може да ги съди самите тях за стотиците хиляди които те са убили и продължават да убиват всеки ден заради собствените си тъй наречени "национални интереси" нима другите страни нямат национални интереси,но те не са важни нали? спомнете си Югославия,Либия,Никарагуа,Гренада,Ирак и т.н. и т.н. списъка с американските престъпления срещу независими държави е мнооого дълъг...и затова негърчето Обама постави вето на справедливостта защото служи на чорбаджиите които го сложиха на поста..