Уволняват шефа на БАБХ в Кюстендил заради изоставените коне

Директорът на кюстендилската дирекция на БАБХ ще бъде уволнен заради изоставените коне в Осоговската планина, съобщи министърът на земеделието.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват шефа на БАБХ в Кюстендил заради изоставените коне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо говори глупости пред медиите. Никой не е и няма да бъде уволнен. Не е толкова лесно да се уволни държавен служител. Само ако Бойко се обади тогава става на минутата

Браво на министър за точността и справедливостта да е жив и здрав !! Да живее 1000 години и Алах да му даде рай. Ако го заболи корема или има сюргюн задължително да се уволни шефа на Пирогов !! Мястото на БАБХ не е в това министерство хората се борят с особено опасни болеси но там се потискат и ликвидират вет. лекари ,станали са за посмешище . Случаят е красноречив . Да живеят ДС-тата да са им спорни годините

"Порожанов припомни, че в момента може да се кандидатства за субсидия за отглеждането на пет породи коне по 143 евро на животно, но заедно с това собствениците взимат с приоритет и пасища, за които получават по 50 лв. за декар." И по-долу: "Петър Пищалов е развил своята дейност през последните две години, за която е получавал евросубсидии. Той е декларирал 1800 декара пасища и е получил субсидии. Документално обаче той няма нарушения." Чудна схема сте измислили, няма що: Вземаш коне и субсидия за "гледането" им в пъти повече, отколкото за пасищата. После оставяш конете да измрат от глад и липса на елементарни грижи, но пък "нямаш нарушения документално"! Ако всичките ви схеми са така измислени - а нямаме съмнение в това - то що се чудим че някои от "гледане" на тикви милионери станаха!

Миналата година в землището на селата Красново и Старосел измряха от глад сумати крави. Тогава никой нищо не каза, собственика си взе субсидиите. Явно в България трябва силно да се кряка по медиите, за да се свърши нещо. И то пак е след дъжд качулка и полвинчато.

за да се дадат тези субсидии на този човек тои трябва да има обор голям дето да се послонят тези животни през зимата да има приготвена храна сено зърно и всичко необходимо за зимуване но тук в нашият случаи началника от бг е научил някои си как да вземе парите попълнил е документите му разделили парите и после началнока дим да го няма както братя галеви а сега същите началници се правят на ущипани моми и нищо не знаят народа е казал не е луд този които яде баницата ами е луд този които я меси и както винаги виновни няма

За лошото гледане на конете била виновна Агенцията за безопасност на храните ??!!! Е тука ще падна вече ...... Ами ДФЗ къде е, ами Техническия инспекторат не е ли проверявал този получател на субсидии ??? че той май доста години вече се хрантути от там .. Ами регионална секция на ДФЗ какво прави ... Баси пародията на вършене на работа!!!!!

Но това не е единичен случай. В с.Дюлево ,също бедстват животни ,заради субсидии. Пишете ако знаете за други случаи,а те са много. със земята е също,дават се субсидии на хора които не я обработват. Нищо в тази Държава не е наред.

Участниците в тази сделка са извършили престъпление!Може да изразите своята подкрепа за адекватно наказание на виновните като подпишете петицията https://link

Само така ! Сидят си някой в креслата и нищо не правят но получават по един Каскет пари !

и по него Пищалов за убийството на десетки кончета трябва да бъде затворен за следващите 3 години в затвора. Това ще послужи на всички, желаещи европари за животновъдство.

За уволнението-браво.За наказанието ще чакаме да разберем.За субсидирането на коне -Ъ?От същата порода има кози,овце и кучета да не стане някакъв шантаж.

Мисля, че далаверата от европарите е била 50/50.

А д-р Илиев кога???

Кьостендилски тарикат, там всички са такива, взел е парите, а кончетата изоставил на произвола на съдбата, затвор за убииство и лъжа.

vasil

Тоя е смолянска откачалка,а не кюстендилски тарикат.

собственика на конете ни лук ял ни лук мирисал порожанов и той да не остане назад

Щели да санкционират петър пищалов чрез плащанията. Това ли ще му е наказанието? Спиране на субсидиите? И все едно нищо не е станало. Нещо като порицаване пред другарския съд.

Даже и субсидиите няма да му спрат.

До всички, които не могат да останат безучастни! Не забравяйте, че ако сега виновните се отскубнат със смешно наказание, никога вече не могат да бъдат осъдени за убийството и мъчението на конете! Може да изразите своята подкрепа за адекватно наказание на виновните като подпишете петицията https://link

Далаверата ще лъсне ! Значи,тоя гащник,дето не само го ВИЖДАМЕ,НО И САМ СИ ПРИЗНА,ЧЕ НЕ РАЗБИРА ОТ СМЕТКИ И ....НЯМА ТОЛКОВА АКЪЛ....Е ПОЛУЧАВАЛ : За 1800 дка пасища х 50 лв/дка сума от 90 000 лв/годишно.... За 70 бр.коне (по негови думи) х 143€ .....9 010 еврака/годишно.... Или близо 110 000 лв/год. Така,като го гледам НЕГО ,пък и състоянието на ,,СТОКАТА" МУ,не се вижда да е разполагал с такива суми ! Възниква въпроса ? С. К О. Й. Е. ДЕЛИЛ ???

Ама дай да уточним кой директор? Тоя дето е в болничен от 1 година или тоя дето го замества / замесва

Това е навсякъде из България. Някакви софийски фирми дето не знаят къде е парцела получват субсидии като не правят нищо. А ма на кой му пука, важното е, че на някои им носят суджуци!

Тези не са в час. Къде в Буново 1800 декара пасища. Аз не знам конете дървета да пасат. Що не вземат да проверат и пасищата, па да видим що ще излелзе. Под мухата слон предполагам, както всико друго.

Шилo

Порожанов със сигурност знае колко много животновъдни обекти ги има само по документи. Пример: в гр. Котел, откъдето е рода ми, има фирма от Сливен, която с години взема субсидии за пасища и е декларирала обект, овцеферма, в местността "Крайница". Такъв обект НЯМА и никога не е имало. Но по документи е там, служителите от БАБХ даже са го "проверявали".... Това е КОРУПЦИЯ!